Pretty Little Liars (Prolhané krásky)
87/100 - 471×

Pretty Little Liars(Prolhané krásky)

Čtyři nejlepší kamarádky odkrývají pravdu o smrti jedné z nich, zatímco někdo odhaluje jejich největší tajemství.

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Freeform, ABC Family | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní, Rodinný
hrají
Troian Bellisario (Spencer Hastings), Shay Mitchell (Emily Fields), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Ian Harding (Ezra Fitz), Keegan Allen (Toby Cavanaugh), Lindsey Shaw (Paige McCullers), Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

Rekapitulace epizody Pretty isn't the Point

Rekapitulace epizody Pretty isn't the Point

S05E20: V této epizodě Lhářky musí čelit, ne vždy příjemné, realitě. Například Hanna zjistí, že není zrovna ideální účastnicí v soutěži krásy a Emily si uvědomí, že Eric, Taliin manžel, jen tak nezmizí.

5 0
20.2.2015


Credit: Eric McCandles/ABC Family Channel © 2015 Disney ABC Television Group



Mona měla v plánu předstírat vlastní smrt

Konečně se zjišťuje, o co Mikeovi celou dobu šlo. Zřejmě Mona souhlasila s tím, že pomůže -A narafičit na Ali vraždu. Pořádné detaily se ještě neví (například jestli měla Mona hrát mrtvou donekonečna?), ale součástí toho plánu bylo, že Mona ve svém pokoji shromažďovala v mini-ledničce lahvičky se svou krví.
Podle Mikea měla Mona svůj plán: Předstírat spolupráci s -A, aby mohla odhalit její totožnost, a tím udržet Lhářky v bezpečí. Zjevně to takhle neproběhlo. Ukázalo se, že -A podrazila Monu dříve, než Mona stihla podrazit -A. Jak se tohle ví? Mona se měla po své předstírané smrti několikrát sejít s Mikem, ale ani na jedné z jejich planovaných schůzek se neukázala. Mike si až teď opravdu připouští, že je Mona mrtvá a hroutí se Arie v náruči. Krev, kterou měl u sebe v lahvičce, patřila Moně. Dala mu jí jako slib, že se vrátí. A Aria jí roztřískala.

Co tohle znamená pro Alison? To, že Lhářky konečně vědí, že Monu nezabila a že není -A. Mike dosvědčil Aliinu historku, že v době, kdy Monu někdo zabil, byla Cyrusem vylákána z města. A Lhářky nejen že zařídily, že šla Ali do vazby, ale navíc zničily důkaz, který dokazoval Aliinu nevinu. Takže teď ví, že -A není za mřížemi a ještě k tomu kvůli nim sedí jejich bývalá kamarádka ve vězení za něco, co neudělala.


Credit: Eric McCandles/ABC Family Channel © 2015 Disney ABC Television Group



Hanna se účastní soutěže krásy

Je hezké, když se seriál výjimečně zaměřuje na přátelství mezi Lhářkami, čehož jsme se v této epizodě dočkali v podobě dějové linky Hanna + Emily.
Hanna si najme osobní trenérku, aby jí pomohla se soutěží. Trenérka jí řekne, že musí ukázat, že má nějaký talent, protože být hezká k výhře nestačí. A tak Hanna poprosí Emily, která tančila celé své mládí, aby jí dala pár lekcí.

Emily překvapivě tančí skvěle a Hanna… Ze začátku jí to jde docela dobře, ale jakmile začne přemýšlet nad svým otcem, který radši podpoří svou nevlastní dceru místo Hanny, tak jí to rozhodí a tanec stojí za prd. Alespoň podle její trenérky. Ta si totiž myslí, že Hanna vůbec není typ člověka, který by se měl účastnit takovéto soutěže. Ale měla by se podle ní přihlásit Emily. Nabídne se, že bude trénovat jí místo Hanny, která okamžitě mizí pryč. Emily se později zastavuje u Hanny doma a říká jí, že se do soutěže chce přihlásit jen proto, aby vyhrála a peníze jí věnovala. Hanna se bojí, že kvůli tomu po Emily půjde -A. Ale to Em nezajímá. „-A po mně může jít kdykoliv. Kdekoliv. To mi nezabrání pomáhat lidem, které miluji.“


Credit: Eric McCandles/ABC Family Channel © 2015 Disney ABC Television Group



Spencer pokračuje v nelegálních činnostech

Jedním z důvodů, proč je Pretty Little Liars úspěšný seriál je ten, že je založen na přesvědčivé charakterizaci postav. Všichni přesně víme jaká je Spencer, Hanna, Aria i Emily. A proto je velmi znatelné, když se některá z nich od svého běžného chování odchýlí. To, jak se Spencer nechá ovlivnit, když je s Jonnym, k její postavě nesedí a Spencer celkově poslední dobou působí nevyzpytatelně. Před dvěma týdny byla odhodlaná nejít na vysokou školu. Minulý týden udělala Jonnymu proslov o tom, jak se nemůže dostat do žádného problémů, protože opravdu potřebuje na vysokou školu jít. A tento týden s Jonnym podniká přesně ty věci, kterým by se měla vyhýbat. Je pravda, že sebedestruktivní chování je jedním z rysů Spenceřiny povahy. Sama sebe sabotuje, když je toho na ní moc. Ale nikdy se to netočilo takto v kruhu stále dokola. Co se tím snažíme říct: jsme opravdu rádi, že se Jonny stěhuje pryč, doufáme, že už se nevrátí a měli jsme sto chutí něčím mrsknout po obrazovce, když došlo na pusu na rozloučenou.

Zdá se, že Jonny vrazil mezi Tobyho a Spencer klín, ale na druhou stranu se ti dva zvládají úspěšně rozeštvávat i sami, bez cizí pomoci. Jak Spencer řekla Jonnymu: „Tohle není o tobě.“ Ale to neznamená, že Jonnyho namyšlené chování tomu ulehčilo. V několika posledních epizodách Tobyho chování všem lezlo na nervy, ale v této epizodě to je naprosto pochopitelné.
Jonny se Spencer se vkrádají do galerie a kradou tam majetek. Jasně, technicky vzato to jsou jejich obrazy, ale takové řešení problému je opravdu nedospělé (o nelegálnosti nemluvě). Spencer chce strážníkovi Tobymu udělat přednášku o jejich vztahu, ale věříme Tobymu, že jen dělal svou práci. Pravděpodobně by měl zatknout i Spencer. Šťastnou cestu, Jonny!

Dějová linka Spencer nám alespoň trochu osvětlila Tobyho chování. Patrně se jí vyhýbal proto, že Tannerová chce jejich vztahu využít. V jeho očích tím Spencer chrání. Stejně si myslíme, že se Toby choval jako blbec a měl si se Spencer alespoň promluvit, ale takový už Toby prostě je. Za každou cenu Spencer chránit, i když to znamená s ní nemluvit. Stačí si jen vzpomenout na Tobyho členství v -A týmu.


Credit: Eric McCandles/ABC Family Channel © 2015 Disney ABC Television Group



Emily pouští Taliu k vodě

Nejsme si jistí, jestli se Emily s Taliou rozešla nadobro, ale je fajn, že si Emily ujasnila, jak se postavit k tomu, že je Talia vdaná.
Emily začala panikařit, když zjistila, že Talia řekla svému manželovi, že to mezi nimi byla jen jednorázovka. Emily teprve nedávno skončila jednu velmi vážnou známost a tohle opravdu nemá zapotřebí. Ještě navíc, když má v plánu vyhrát kvůli své kamarádce soutěž krásy. Den není nafukovací a zdá se, že Emily nechce s Taliou promarnit už ani minutu. A její věta: „Tenhle vztah teď zahrnuje tři lidi, Talio. A ty jsi každému z nich lhala.,“ byla opravdu na místě.

Zhodnocení:
  • V poslední době se z Mikea stal blázen do posilování. Na co se připravuje? 
  • Mohla Jonnyho kresby z Hollisu do galerie přesunout -A?
  • Mike koupil Moně řětízek se zprávou v morseovde? Ti dva se k sobě hodili víc, než se zdálo.
  • Andrew s Ariou na tomto doučování probíral „Proces století“: soudní stíhání Harryho K. Thawa za vraždu Stanforda Whitea, milence jeho manželky, který byl zastřelen na střeše Madison Square Garden. Thaw měl od dětství problém s duševní chorobou, což zahrnovalo i pobyt v zařízeních pro mentálně postižené. Jeho špatné skutky byly jeho bohatou rodinou ututlány. Nakonec byl zproštěn viny z důvodu duševního šílenství.
    Je možné, že někdo podobný je i v PLL? 
  • Mona řekla Mikeovi: „Musím si to zasloužit. Musím se tomu oddat na 100%“. Mohla by tomu být tak oddaná, že předstírá smrt i před lidmi, kteří byli do jejího plánu původně zasvěceni?

Původní text: Wetpaint.com

Zdroj: Freeform, ABC Family

Diskuze /9

kacenuska

Popravdě…mně se Spencer s Johnnym strašně líbí…Toby se chová jak kretén…nikdy sem ho neměla ráda :D takže doufám, že Johnny jen tak sbohem nedá..:)

#2 Amy37
20.2.2015 | 15:18:48
Amy37

#1 kacenuska: Já jsem Tobyho vždycky měla ráda, ale teď se vážně chová jako idiot :-( Taky se mi strašně líbí Spencer s Jonnym, doufám, že jeho odstěhováním spolu nekončí :-)

20.2.2015 | 18:39:07
Piluch2001

Dáte sem ten spoiler o 5×25? Vy víte jaký! možná

#4 TerkaAndy
20.2.2015 | 22:50:28
TerkaAndy

#3 Piluch2001: Jestli máš na mysli to, že se odhalí Big -A, tak to neni žádnej spoiler, je to i v promo videu :D

#6 lusinda147
21.2.2015 | 17:42:00
Kaculka07

Emily je skvělá tanečnice! :-)

22.2.2015 | 9:29:44
lusinda147

#4 TerkaAndy: ale to promo na ten diel je nanic, samozrejme sa z neho neda nic zistit takze ostavame v nevedomosti :D

#7 TerkaAndy
22.2.2015 | 9:55:57
TerkaAndy

#6 lusinda147: To sice jo, ale slova Odhalení Big -A jsou tam napsaný dost jasně :D

22.2.2015 | 11:29:26
Barbra06

Já upřímně patřila mezi největší fanynky Spoby, ale Toby mě začal nejdřív postupně nudit a teď už mě poslední dobou až štve. Nejspíš to dělá, aby Spencer opravdu chránil, ale to se mi daleko víc líbilo, když byl v -A týmu. Takže jsem byla docela ráda za Johnnyho a mohl tam ještě aspoň chvíli být. Ale jelikož všichni tvrdí, že to byl polibek na rozloučenou, tak asi nic. A co se týče Mikea, od toho už absolutně nevím, co čekat…

22.2.2015 | 20:21:18
adush

Nevím proč, ale zase si začínám myslet jestli A. není Toby… Na jednu stranu ho chápu, že se drží od Spenc dál, jestli je Tannerová sleduje, tak by z toho měl zbytečně problémy a policajtem se stal přeci proto, aby jim pomohl a byl blíže v centru dění, takže mi to i přijde logické, ale je fakt, že by mohl být milejší je Spenc… no každopádně se těším na odhalení A. a finále pětky :)

24.2.2015 | 16:11:11
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E20: 'Til Death Do Us Part

cz100%
DOKONČENO

České titulky překládá @channina a Veruuuu.

Reklama

Narozeniny herců

Partneři

Pretty Little Liars

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama