Pretty Little Liars (Prolhané krásky)
87/100 - 471×

Pretty Little Liars(Prolhané krásky)

Čtyři nejlepší kamarádky odkrývají pravdu o smrti jedné z nich, zatímco někdo odhaluje jejich největší tajemství.

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Freeform, ABC Family | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní, Rodinný
hrají
Troian Bellisario (Spencer Hastings), Shay Mitchell (Emily Fields), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Ian Harding (Ezra Fitz), Keegan Allen (Toby Cavanaugh), Lindsey Shaw (Paige McCullers), Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

Rozhovor se Sarou Shepard: Kdo je -A?

Rozhovor se Sarou Shepard: Kdo je -A?

Autorka knižní série, Sara Shepard, se v rozhovoru podělila nejen o své teorie o tom, kdo je -A.

15 0
24.3.2015

Rozhovor se Sarou Shepard

Všimli jste si v poslední epizodě speciálního hosta? Sara Shepard, jejíž knihy inspirovaly seriál, dostala malou roli a zahrála si televizní reportérku, která divákům sdělila zprávu o novém svědkovi v případu Alison DiLaurentis.

„Vrátit se a zahrát si bylo opravdu zábavné,“ řekla Sara při rozhovoru s PEOPLE. „Už od samého počátku na tomto seriálu pracují ti samí scenáristé a stejný filmový štáb a jsou pořád milí jako na začátku, když šlo jen o malý seriálek a nikdo netušil, jak se to vyvine.“


(Printscreen s epizody S05E24 I'm a Good Girl, I Am, Pretty Little Liars)



V lednu jste řekla, že nevíte kdo je -A. Teď už to víte?

Ne! Stále to nevím a nemám nejmenší tušení. Mám několik tipů, ale nikdo mi nic neřekl. Mám pocit, že nám poskytli trochu více nápověd, ale ne, nemám ponětí kdo by to mohl být a to se mi líbí, protože mám ráda překvapení.


Jaká je vaše teorie? Já bych byla ráda, kdyby se do seriálu zakomponoval zvrat v podobě dvojčat.

Ano, to bych taky ráda a nějakou dobu už o tom mluvím, to by se mi opravdu líbilo. Psát o dvojčatech bylo neuvěřitelně zábavné, jedno bylo bláznivější než druhé. Nemyslím si, že se jedná o Aliino dvojče, ale nějaké tajemství spojené s DiLaurentisovými tam být musí. Paní DiLaurentisová pohřbila svou dceru, aby chránila někoho jiného – pro koho byste toto byli schopní udělat? Pro někoho jako je utajovaný sourozenec. Já nevím! V knize je Courtney ukrytá v psychiatrické léčebně (v knize nese název Preserve), což je zajímavý nápad.

Také si myslím, že se podezřele chová agentka Tannerová a mám pocit, že se kolem ní něco děje. Nevím jestli má co dočinění s -A, to by asi bylo trochu divné, ale je na ní něco zvláštního.

A mnoho dalších postav je pochybných! Právě teď je to Andrew. Dřív se zvláštně choval Lucas a stejně tak i Ezra. Opravdu špatný pocit mám i ze spousty dívek.
Já nevím! Mám ráda dvojčata a podle mě by to byla opravdu zábava, ale myslím, že pro nás mají nějaké jiné překvapení. V tomto seriálu je jedna nečekaná situace za druhou, takže uvidíme.


Kterou postavu jste měla nejraději, když jste psala knihy? A kterou máte nejraději na obrazovce?

Na obrazovce mám ráda Monu. Monu jsem měla ráda i v knihách, ale v seriálu jako by Mona a Courtney tvořily jednu osobu. Ona je v nějakých případech také dobrá. V seriálu ji zbožňuji.

Bavilo mě psát o klučičích postavách. Mike je v knihách jiný. Je trochu nedůtklivý a posedlý Hooters. Je trochu srandovní, ale je vážně sladký a chrání svou sestru. Je jiný.

Líbí se mi, jak rozvedli postavu Jenny. V knihách to byla opravdu záhadná postava a nikdy jsem se jí moc nevěnovala. Už mě napadlo, že bych udělala spin-off knižní sérii o vedlejších postavách, kterým jsem nedala příliš prostoru. Jenna v knihách zemřela a její příběh byl jen o ní a o Tobym. O všech postavách, které jsem zabila, by byla sranda psát.

Je zajímavé sledovat Andrewa, teď, když je na něj zaměřená pozornost. V knihách se taky na chvíli objevil. A ještě Ezra: Ezra byl v první knize jednou z hlavních postav, ale pak jsem se ho tak nějak zbavila. V seriálu je opravdu důležitý a moc se mi tam líbí. Je zajímavý a jsem ráda, že ho tam nechali. Všechna jejich rozhodnutí jsou úžasná.


Napadlo vás někdy, že se Mona stane miláčkem fanoušků? V knihách zemřela hned poté, co se odhalilo, že je -A, ale v seriálu své prohřešky odčinila a když zemřela, všichni z toho byli zdrcení.

Líbilo se mi jak to všichni nesli. Říkala jsem si: „Počkejte, vždyť vážně byla -A!“ V knihách nikdy neměla možnost se vykoupit ze svých prohřešků. Nikdy se nedostala do stádia, aby si o ní lidé říkali: „Mona byla týraná chudinka.“ I když byla, v knihách byla hodně dobíraná a šikanovaná. Vzala to do vlastních rukou a zašla trochu daleko. Ale ne, líbí se mi, jak ji fanoušci vidí. Je to vtipné.


V seriálu jsou i jiné páry. V knihách chodí Hanna s Mikem, Ezra je pryč, Toby zemřel, Caleb tam není vůbec. Jaký je váš nejoblíbenější pár na obrazovce?

Donedávna jsem zbožňovala Spencer s Tobym. Jsem si jistá, že se dají zpět dohromady, vážně je mám ráda. Také miluji Caleba s Hannou a i když nemám ráda Alison, přikláním se k páru Emison. To by bylo vážně zajímavé, nevím jestli to tak udělají, nevím jestli o tom přemýšlejí, ale teď, když už Ali není ta příšerně zlá, proč ne? A fanoušci by se zbláznili.

Aria s Ezrou (Ezria): u těch je mi to jedno. V seriálu jsem ještě nenašla k Arie dokonalý protějšek. Možná to je proto, že jsem vážně měla ráda Noela z knih: sportovního, naprostý Ariin opak a ona mu nikdy nevěnovala nejmenší pozornost. To mám ráda. Ale taková Aria v seriálu není, je méně kritická.


Co si myslíte o teorii: Aria je -A?

Už jsem o tom četla a zní to zajímavě. Mám pocit, že ať má člověk jakoukoliv teorii, může vždycky najít něco, čím ji prokáže. Nemyslím si, že je Aria -A, ale koukám na to z pohledu vypravěče příběhu. Myslím, že celou dobu se Arie věnujeme a my ji milujeme. Bylo by zklamáním, kdyby tohle udělali s hlavní postavou. Jako spisovatelka knih bych to nikdy neudělala. Ale její jméno začíná na A.


Má stejný typ písma…

Ano. Myslím, že tam tyhle drobnosti zakomponovávají. Je zajímavé, jak Pretty Little Liars ovlivňuje i sociální média, jak scenáristé píší nové díly a co za nápovědy do epizod umisťují, a z toho fanoušci blázní: „Tohle ukazuje na Ariu!“ Stává se to i mně. Do knih, které jsem psala po tom, co se Ezra s Ariou stali v seriálu oblíbení, jsem Ezru vrátila jen kvůli tomu, že ho lidé tak milují. A kdybych psala i nadále, nejspíše bych do děje přidala i Emison, protože se to lidem líbí.
Nevím to sice jistě, protože se scenáristy v místnosti nesedím, ale vsadila bych se, že opravdu naslouchají názorům fanoušků. Fanoušci ovlivňují scenáristy a naopak.

Zdroj: Freeform, ABC Family

Diskuze /4

Es

No nevím, některé její názory se s mými rozchází, např. Emison? :-O

#3 Stelly
25.3.2015 | 11:33:11
TerkaAndy

Všem třem autorkám smazaných komentářů se omlouvám, ale toto bohužel není spoilerový článek a můžou si ho číst i lidé, kteří ještě neviděli poslední epizodu.
Pro diskuzi o poslední epizodě prosím využijte článek „Co říkáte na odhalení Big -A?“, zítra se mi snad podaří vydat rekapitulaci, kde budete mít další prostor a po těch třech dnech už si diskutujte kdekoliv :) 

25.3.2015 | 18:54:50
Stelly

#1 Es: Úplný souhlas…Chvilku se mi sice Emison líbila,ale teď už fakt ne..... ;-)

29.3.2015 | 12:45:37
Ostberg

Emison je ta nejroztomilejší věc v seriále, Bring it on :D prosím :D :)

31.3.2015 | 13:58:36
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E20: 'Til Death Do Us Part

cz100%
DOKONČENO

České titulky překládá @channina a Veruuuu.

Reklama

Narozeniny herců

Partneři

Pretty Little Liars

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama