Pretty Little Liars (Prolhané krásky)
87/100 - 471×

Pretty Little Liars(Prolhané krásky)

Čtyři nejlepší kamarádky odkrývají pravdu o smrti jedné z nich, zatímco někdo odhaluje jejich největší tajemství.

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Freeform, ABC Family | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní, Rodinný
hrají
Troian Bellisario (Spencer Hastings), Shay Mitchell (Emily Fields), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Ian Harding (Ezra Fitz), Keegan Allen (Toby Cavanaugh), Lindsey Shaw (Paige McCullers), Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

Vrátí se v příští sezóně Paige?

Vrátí se v příští sezóně Paige?

Hodně fanoušků z jejího odchodu bylo zklamaných, jiní se zase radovali. Je šance, že se v příští sérii Paige (a s tím i „Paily“) vrátí?

2 2
24.2.2015

V poslední sérii byli fanoušci Paily jako na houpačce

Světlé i špatné chvilky, ale celkově se zdálo, že vztah Paige a Emily je nezničitelný, možná právě díky tomu, čím vším si spolu prošly. Bohužel jen do chvíle, než Paige naskočila na letadlo a vydala se směr San Francisco.




Eric McCandles/ABC Family Channel © 2015 Disney ABC Television Group



Joseph Dougherty, producent seriálu, si o tomto tématu popovídal s MTV News a některé věci osvětlil.

„Nevím, jak to s Paige a Emily bude, proto jsem jejich loučící scénu na letišti napsal tak, jak jsem jí napsal,“ řekl. „Paige jasně řekla: ‚Ne, není to fér, ale právě teď se nám to má stát.‘ Chtěl jsem nechat zadní vrátka otevřená.“
Scénáristé ještě úplně nevyřešili, zda se Paige v 6. sérii vrátí, momentálně jsou ve stádiu plánování, ale jakkoliv se rozhodnou, bude to v Emilyině zájmu.
„Můžu slíbit, že ať už to uděláme jakkoliv, bude to tak upřímné, jak jen to půjde,“ řekl Dougherty. „Fanoušci všechny postavy zbožňují (a my také) a na to musíme brát ohledy. A vždy se snažíme být co nejotevřenější, jak je to v danou chvíli možné.“

Dougherty patří mezi příznivce „Paily“ už opravdu dlouho. Jeho láska k těmto dvěma postavám ho dokonce inspirovala k napsání několika krátkých smyšlených povídek, které publikuje na Kindle Worlds. „Ano, je to smutné a obsedantní,“ dělá si Dougherty srandu. „Jako scénárista bych ocenil, kdybych měl více příležitostí psát scény pro tyto dvě.“

„Kdykoliv pracuji se Shay, vždy to končí tak, že nechci scénu ukončit, protože bych byl nejradši, kdyby se pořád natáčelo. Kdybych mohl Emilyiny scény dělat celý den, byl by ze mě neuvěřitelně šťastný člověk,“ dodává.
Ale s mocí přichází i obrovská zodpovědnost a Doughertyho loajalita je především u seriálu a postav a nezáleží na tom, co by chtěl on sám.

„Podíval jsem se na to minimálně ze tří úhlů pohledu: jedním z nich je práce, která spočívá ve vytvoření konfliktu mezi postavami tak, aby postavy byly samy o sobě zajímavé. Také jsem k tomu přistupoval jako fanoušek, protože mám opravdu rád tento pár i obě dvě herečky. Byl jsem překvapený, kolik srandy jsem si užil při psaní jejich scén a při následném režírování.“

Emilyin vývoj od něžné květinky k bojovnici je jeden z největších úspěchů v celém seriálu. „Teď je někým, kdo bude pokládat otázky,“ zmínil Dougherty. „A to opravdu není ta stejná Emily, kterou byla, když byla poblíž Alison. Je to úplně jiná dívka.“
A bez Emily by ani Paige nebyla tím, kým se stala v několika posledních sériích. Když jsme jí poprvé poznaly, byla plná hněvu a nevěděla, jak se vypořádat se svými city k Emily. Ale díky Emilyinému pochopení si uvědomila, že může své city vyjádřit, aniž by se za to musela stydět.

„Mít podporu u fanoušků je jedna z obrovských výhod – téměř požehnání. Umožňuje nám to se seriálem neskončit. Čím déle to děláme, tím jdeme hlouběji. Všechny postavy se od 1. série změnily a my jsme v tom s nimi, což je na psaní scénářů zábavné.“

Tak co myslíte, prosadí si Dougherty svou a my se dočkáme návratu Paige?

Jak to vnímají jiní fanoušci si můžete přečíst níže – vybrány příspěvky z diskuze pod článkem.

pili_3692: Nechci, aby se Paige vrátila :( Vážně jí nenávidím.

boochi11: Jsem ráda, že je Paige pryč. Doufám, že udělají to, co je pro Emily a fanoušky nejlepší (jak zmínil v článku) a najdou jí novou přítelkyni, kterou by mělo rádo víc lidí. Emily i lidi, kteří PLL sledují, už dávno tento vztah omrzel. Prosím, dejte Emily dohromady s někým novým, nebo s Ali, aby se s jejím vztahem mohlo ztotožnit více fanoušků. Emily je skvělá postava a úžasně reprezentuje LGBT a je škoda, že je s někým tak neoblíbeným, jako je Paige.

halogoodbi: Paige/Paily má opravdu hodně fanoušků. To, co spolu Emily s Paige zažily je dojemné a ze života. Alison, ani Talia nejsou pro Emily dobré. Alison je manipulátorka a Talia má zmatek v manželství, do čehož Emily nepotřebuje být zapletena. Doufám, že scénáristé nebudou nenávistné názory vnímat, protože vztah Paige a Emily se dotkl opravdu hodně lidí.

foylara: „Paily“ je pravá láska. A Paige je důležitá pro LGBT komunitu.

laura_ch_s: Vztahu „Paily“ není konec!!! Jen si ještě chvíli musíme počkat. Em a Paige navždy!!

karla: Paige McCullers zbožňuji a pro LGBT komunitu je opravdu důležitá. Chápu, že někomu není sympatická, ale proč ta nenávist? Pokud jí nemáte rádi, tak si jí nevšímejte.
Emily už není taková, jakou si jí pamatujeme z dob, kdy byla zamilovaná do Alison. J. D. řekl, že „postavy musíme respektovat“: pokud to je pravda, tak očekávám, že Emily půjde dál a nezasekne se tam, kde byla, když milovala Alison.
S Paige měly nádherný vztah, dobré i špatné chvíle, stejně jako každý pár v těchto letech. Nevím, jestli spolu skončí, ale jestli někdo Emily může udělat opravdu šťastnou, tak je to Paige. A nejkrásnější věcí na jejich vztahu je ta, že dospěly společně a navzájem si pomáhaly být lepšími lidmi.

Zdroj: Freeform, ABC Family

Diskuze /21

Salome

Vtipné, že profi scénárista píše fanfiction k vlastnímu seriálu :D

Jinak teda ale mi připadá, že je z Emily až moc velké haló. Mezi fanoušky z USA jednoduše musí být vyzdvihována, „protože je přece lesba“. To jediné ji nějak definuje a krom její sexuality je to snad nejnudnější postava seriálu. Rozhodně teda co se týče Lhářek, je Emily tím nejslabším článkem.

#2 Ivčí #3 TerkaAndy
24.2.2015 | 20:02:54
Ivčí

#1 Salome: Souhlas! Kdyby se aspoň furt netvářila tak příšerně dramaticky.

24.2.2015 | 20:40:48
TerkaAndy

#1 Salome: V Americe je to teď asi nějakej „módní“ hit, resp. mi přijde, že v 99% seriálů (tím mám na mysli takové ty „dívčí odychové“, ne žádné na úrovni :D) je min. jedna lesba. Asi tím bojujou proti homofobii, což je sice hezký, ale s homosexuálama stejně většinou problém mladý nemaj, spíš by to měly zakomponovávat do seriálů pro staříky :D

#4 Salome
24.2.2015 | 20:49:44
Salome

#3 TerkaAndy: Přesně tak, je to podobné pravidlo jako to, že každý seriál/film musí mít různě etnicky zastoupené herce. O to stupidnější pak ale je, když seriál sice „překonává předsudky“ tím, že zobrazuje homosexuální teenagery, ale na druhou stranu to dělá tím nejstereotypnějším možným způsobem. Emily svou sexualitou má jakousi imunitu – je hodná, ochotná pomáhat, žije zdravě, sportuje, dělá brigádu, chová se upřímně, nikdy nekouří a nepije alkohol… takový Mirek Dušín, až je to trapné.

#5 Caroline115
24.2.2015 | 21:00:03
Caroline115

#4 Salome: No a když už Emily pije, tak se stávaj špatný věci :-D Ztratí se jí kámoška na pár let a nebo je zdrogovaná (vlastně to bylo u obou) :-D Bych asi taky moc nepila :-D

24.2.2015 | 21:19:14
SaDiablo

Emily je lesba. Nic jiného ji nedefinuje, protože to přece stačí, homosexuální orientace je pro člověka přece dostatečným problémem. Teda alespoň to si myslí scénáristi, a proto je její charakter tak nudný, protože nic jiného nenabízí a nabídnout ani nemůže. Když si vezmeme jakoukoliv ze zbylých tří, každá má vztah, co řeši, ale zároveň minimálně dva další rodinné problémy, které zaměstnávaly/za­městnávají celý seriál. Emily se jenom plácá mezi linkami ostatních a stejně jako ona, i její vztahy jsou nudné. Shayino herectví tomu taky moc nepřidává, Paige mi sama o sobě nijak nevadí, ale Paily mi teda nechybí (i když pokud by to mělo ukončit to celé s tou kuchařkou, jejíž jméno si asi nikdy nezapamatuju, tak prosím, to by bylo fajn, protože z těch jejich dialogů mě brzo trefí).

24.2.2015 | 22:11:31
Es

Jo, já proti homosexualitě nic nemám, ale myslím, že není dobré ji až tak propagovat, ať se to nestane trend. Já chápu lidi, kteří to takto cítí, ale zase neuznávám mladé, kteří to dělají jen prostě z módy apod. Je dobře, že se snaží ukázat, že je to běžná normální věc, ale v poslední době se to pořád točilo kolem Emily, která není zrovna nezajímavější :D. Byla jsem ráda, když Johnny políbil Spencer, že máme konečně nějakou romanci i mezi heteráči v PLL po dlouhé době :D.

24.2.2015 | 22:12:10
makishek

[smazáno] pomoct je třeba tobě.

25.2.2015 | 9:14:07
Salome

[smazáno] Nějak si pleteš sexuální orientaci a psychickou poruchu :P

25.2.2015 | 9:54:05
Madafaka888

Nesnáším Paige prosím at zemře :D

25.2.2015 | 13:01:43
Stelly

Nechci Paily ani Emison ani Emily nechci s Tahlií......Mám Paige ráda bude jedině dobře když se vrátí.....Ale prosím už ne s Em......Em by mohla být aspoň na chvíli sama a třeba udělat nějakej průšvih,ze kterýho jen tak nevyklouzne nebo protože to chtěla udělat.......Emily zbožňuju,ale prostě je až moc tichá.....Nebo nevím jak to říct… :D ;)

25.2.2015 | 13:51:34
HaninaSlanina

[smazáno] O bože, další primitiv. Středověk už skončil, pamatuješ?

25.2.2015 | 17:46:59
TerkaAndy

KOMENTÁŘ UŽIVATELE dagsoftware SMAZÁN
Akorát by se to tu změnilo v neuvěřitelnou hádku. Upozorňuji všechny, že toho není diskuze o lásce, či nenávisti k homosexuálům, omezené názory si nechte na doma a když nemáte co říct, tak nemluvte. :-)

#14 makishek
25.2.2015 | 17:52:50
makishek

#13 TerkaAndy: haters gonna hate hate hate :D
a k tématu: paige mi nevadila (naopak), ale její linka byla pěkně uzavřená – dostala se pryč od -A, má co si vždycky přála, nechala bych ji už být.. jestli ji tam scenáristi vrátí, ať to má nějaký smysl.

25.2.2015 | 19:28:00
Kali

tak já mám zase Emily ráda…a ne proto,že je lesbička :-D,ale protože se mi hrozně líbí,jak se z vyděšený holky dokázala vypracovat na „nebojácnou bojovnici“,fakt se mi tohle líbí,řekla bych že momentálně je z holek psychicky nejodolnější a takovýhle lidi mám ráda…jinak k Paily,zezačátku jsem je moc nemusel,pak se mi spolu líbily a když Paige odjela,bylo mi to líto,ale zase jsem to nijak neprožívala…jen mě nepřestane překvapovat,kolik lesbiček má Emily v okolí :-D já teda znám sotva 2,tohle mi vždycky přišlo přehnaný,jak jí jedna opustila hned se objevila další…

#17 Celine
26.2.2015 | 5:32:10
PLL1

Marlen sama je lesba, tak proto, já osobně proti tomu nic nemám, jen je vtipné, že jakmile se s Emilly dá někdo do řeči, vyleze z toho taky lesba

26.2.2015 | 13:10:31
Celine

#15 Kali: No a to ja jich mám v okolí nejmín 15ct a to všechny od nás z práce :D :D lesba nejsem, ale ani mě nepřekvapuje, že jich má v okolí tolik… divili byste se kolik jich je skrytých ve vašem okolí :D

26.2.2015 | 23:46:52
dagsoftware

Rozhodne si nemyslím, že nemám čo povedať. Že bude môj názor zmazaný som tak trochu čakal. Samozrejme. Veď povolené sú len názory, ktoré buz…, „pardón“, homosexuálov propagujú, a iný názor predsa v „modernej“ spoločnosti prípustný nie je, napriek slobode prejavu. Mojím názorom som nikho neurazil, ak si ho neikto vzal osobne, je to jeho problém. Nemôžem súhlasiť s tým, že názor, ktorý nie je podľa najnovšej módy a výstrelkov médií, by mal byť obmedzený. Ak by niekoho zaujímal zmazaný názor: http://pastebin.com/FWyfTdNH (vstupna vlastné riziko)

#19 makishek
27.2.2015 | 19:25:38
makishek

#18 dagsoftware: za každou cenu musíš rozpoutávat pekla? mrzí mě, jak omezení jsou někteří lidé, je mi tě líto.

27.2.2015 | 20:35:05
Kaculka07

Paige mi k Emily neseděla, ať se dá radši dohromady s Thálií :-)

#21 TerkaAndy
1.3.2015 | 20:16:08
TerkaAndy

#20 Kaculka07: Tak to mně teda Talia přijde jako jedna z nejmíň sympatických lidí, co se v seriále za poslední sérii objevili…

1.3.2015 | 20:22:59
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E20: 'Til Death Do Us Part

cz100%
DOKONČENO

České titulky překládá @channina a Veruuuu.

Reklama

Narozeniny herců

Partneři

Pretty Little Liars

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama