Prison Break (Útěk z vězení)
91/100 - 196×

Prison Break(Útěk z vězení)

Do té doby příkladný občan Michael Scofield vejde do banky se zbraní a je za to uvězněn. To je však jen začátek jeho plánu na osvobození svého bratra z věznice. Vše má do nejmenších detailů promyšleno a nechybí mu silná motivace ani trpělivost. Útěk z vězení právě začíná.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | FOX | 44 minut
žánr
Drama, Krimi, Thriller
hrají
Wentworth Miller (Michael Scofield), Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Robert Knepper (Theodore Bagwell), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi), Paul Adelstein (Paul Kellerman), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles Franklin), Wade Williams (Brad Bellick), William Fichtner (Alexander Mahone), Peter Stormare (John Abruzzi), Chris Vance (James Whistler), Cress Williams (Wyatt Mathewson), Inbar Lavi (Šíba), Mark Feuerstein (Jacob Ness), Augustus Prew (Whip)

Identita záhadného Poseidona odhalena

Identita záhadného Poseidona odhalena

V seriálu Prison Break je vždy někdo, kdo tahá za nitky celého dění v seriálu. V prvních čtyřech řadách to byla Společnost a generál Jonathan Krantz. Nyní přišel na řadu Poseidon, další velká neznámá, která ovládá vše a stále nikdo neví, kdo to je. Teda až do teď. Kdo je tedy Poseidon?

9 0
1.5.2017

Hned v prvním díle páté řady s názvem Ogygia jsme poznali agenty Poseidona. O samotném intrikáři jsme se toho moc nedozvěděli, ale přibližně v polovině řady jsme se konečně dozvěděli, kdo jím je. Tipů bylo hned několik, ale zřejmě tuto osobu z nás nikdo nečekal. Co ale bylo jasné, že Poseidon musí být známá osoba. Pakliže by se jednalo o někoho neznámého, samotné odhalení by pro diváka příliš neznamenalo.

Poseidonem je Jacob Anton Ness, nový manžel Sáry. Toho jsme rovněž poznali hned v první epizodě páté řady, kdy se zdál být milým mužem, který podporuje svou ženu a nijak nezbrojí proti Michaelovi, o kterém se právě Sára dozvěděla, že je stále naživu. Dokonce na Jacoba zaútočili i jeho vlastní agenti. To vše bylo z toho důvodu, abychom ho nepodezírali jako Poseidona. A možná i Sára, která se po pronásledování tajných agentů mohla stát trochu paranoidní.

(Jacob Ness nás přelstil všechny. Foto: Fox)

Samotné odhalení této postavy mění celou hru. Nyní nám tak absolutně padá milostný trojúhelník Michael-Sára-Jacob. Jacob je nyní jasným záporákem celé série a nyní by nemělo být pro Sáru těžké svého manžela opustit. Otázka ovšem je, proč se Sárou Jacob vůbec je. Je to kvůli tomu, aby jí byl nablízku, kdyby se jí snažil náhodou Scofield kontaktovat? Je jejich manželství pouhou zástěrkou?

Nejspíše tomu tak opravdu bude. Jacob nepotřebuje Sáru, ale potřebuje Michaela. Po něm chtěl, aby dostal z Ogygii teroristu Abu Ramala, který by pro něj dělal černou práci, aniž by to věděl. A bůhví, na co všechno Poseidon dále využíval Scofielda. Jacob Ness je tak ústřední padouch, který stojí za vším, co se doposud v páté řadě stalo. A nejspíše toto jméno není ani jeho pravé.

Překvapilo vás, kdo je Poseidonem, nebo jste to celou dobu čekali, že Jacob bude padouchem? My jsme si to tipli před začátkem řady, ale v průběhu řady jsme změnili názor.

Diskuze /13

honzisko80

kdy jsme zjistily kdo je poseidon nepamatuju si to

#2 Baltik
1.5.2017 | 21:04:17
Baltik

#1 honzisko80: Ve čtvrtek, co byly titulky pro 4. díl.

1.5.2017 | 21:13:51
ElRodriguezos

Na konci posledního dílu T Bag vystopoval agenty co „zabili“ Kellermana

1.5.2017 | 21:21:02
Tessi92

Omlouvám se za to, co napíšu. Ale jaký je význam tohoto článku ? :) Pokud vím, tak jsme viděli jenom setkání dvou loutek s " jedním chlápkem".

#5 Jerrík
1.5.2017 | 22:41:33
Jerrík

#4 Tessi92: Těžko by se „jeden chlápek“ setkal s někým kdo ho postřelil, jen tak náhodou. Navíc kdyby spolu něměli loutky a chlápek něco společného, proč by nechávali živého někoho kdo je může později identifikovat (viz. díl kdy je Jacob postřelen do nohy ve svém domě).

1.5.2017 | 22:59:29
Cermb0

Přesně tak, jen se setkali s týpkem a to zdaleka nemusí znamenat, že je Poseidon.. A silně pochybuju že ta ženská by střelila svého „šéfa“. To by ho spíš majzla po hlavě nebo tak něco… A taky, kdo je tam poslal? Přičemž Sáru zabít nechtěli, bylo řečeno že Poseidon si nepřeje její smrt.

#7 tom99 #8 Sevin
1.5.2017 | 23:05:53
tom99

#6 Cermb0: Ale no tak. Dám ruku do ohně, že Ness je Poseidon. Dává to i smysl.

webmaster
1.5.2017 | 23:10:40
Sevin

#6 Cermb0: Spíš právě proto, že Sáru nechtěl zabít to bude on :) Protože k ní má nějaký citový vztah

2.5.2017 | 0:05:02
FalcoX2

Vzhledem k tomu, že v prvním díle Jacoba nedorazili, když měli možnost, napadlo mě hned, že v tom bude háček. Takže je dost pravděpodobné, že Poseidon bude Sáry manžílek :)

2.5.2017 | 0:20:15
makakus

Ten titulek je příliš sebevědomý. Rozhodně to není jisté, ba podle mne ani pravděpodobné. Proč by sám na sebe a na Sáru poslal svoje zabijáky? Jen díky Lincolnovi a jeho telefonátu v pravou chvíli Sára s velkým štěstím vyvázla. V nemocnici pak ta, co střelila Jacoba říká: „Začala jsem prolévat krev a odvolali mne dřív, než jsem prolila tu její:“ Přitom Jacob ji odvolat nemohl a jeho krev byla prolita. A proč nikoho nenapadlo, že Poseidon zrovna tak může být ten mladý Korejec ve 12. minutě posledního dílu? Zřejmé je jen to, že Jacob s nimi na konci 5. dílu z nějakého důvodu spolupracuje, toť vše.

2.5.2017 | 17:12:32
Bastian0389

„Tuto osobu nikdo z nás nečakal?“ Mne to bolo jasné, hneď po prvom dieli, keď ho iba postreliili…

2.5.2017 | 21:47:19
Banger

Nesmysl. Poseidon bude Michael.

5.5.2017 | 9:31:33
Zmiaz

Tak ja neverim ani Jacobovi ani Sarine kamaradce. Presto si nemyslim, ze je Jacob primo Poseidon. To ze s nima nejak spolupracuje, to jsem si myslela jiz od zacatku. Ale myslim ze na Poseidonovu totoznost si jeste pockame…

8.5.2017 | 11:53:58
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

V průběhu páté řady budeme aktualizovat nové postavy, které se pravidelně objevují v nové sezóně. Rozhodně nezapomeňte všechny postavy ohodnotit.

Reklama

Zajímavosti

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Stanice Fox to s Prison Breakem nevzdává a po úspěchu loňské páté řady, která zabodovala u diváků i kritiků, bylo jen otázkou času, než se začnou rozjíždět přípravy na řadu šestou. Nyní máme první náznaky, že nová sezóna se skutečně chystá. Útěk z vězení ještě neřekl své poslední slovo.

Novinky

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Před sedmi lety seriál skončil svou čtvrtou řadou, která měla celkem dvaadvacet epizod. Následně ještě tvůrci vydali TV film Final Break, ve kterém definitivně uzavřeli všechny dějové linky. Zničehonic se ale letos seriál vrátil se svou pátou řadou. Jaká tedy byla?

Narozeniny herců

Galerie

Galerie

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama