Prison Break (Útěk z vězení)
91/100 - 196×

Prison Break(Útěk z vězení)

Do té doby příkladný občan Michael Scofield vejde do banky se zbraní a je za to uvězněn. To je však jen začátek jeho plánu na osvobození svého bratra z věznice. Vše má do nejmenších detailů promyšleno a nechybí mu silná motivace ani trpělivost. Útěk z vězení právě začíná.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | FOX | 44 minut
žánr
Drama, Krimi, Thriller
hrají
Wentworth Miller (Michael Scofield), Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Robert Knepper (Theodore Bagwell), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi), Paul Adelstein (Paul Kellerman), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles Franklin), Wade Williams (Brad Bellick), William Fichtner (Alexander Mahone), Peter Stormare (John Abruzzi), Chris Vance (James Whistler), Cress Williams (Wyatt Mathewson), Inbar Lavi (Šíba), Mark Feuerstein (Jacob Ness), Augustus Prew (Whip)

Michael Scofield: Tajný agent, který dostává lidi z vězení

Michael Scofield: Tajný agent, který dostává lidi z vězení

Michael Scofield se nyní v podstatě živí útěkem z vězení. Kromě vězení z Fox River a panamské Sony utekl z celé řady dalších věznic. Jeho úkolem je dostávat dostávat z vězení vládní agenty, kteří se nějakým způsobem v zahraničí dostali do problémů se zákonem.

8 0
24.4.2017

V epizodě The Liar bylo konečně odhaleno, proč je Michael Scofield v jemenském vězení Ogygia. Za sedm let, co si Lincoln a Sára mysleli, že je mrtvý, Michael tajně pracoval pro zatím neznámou organizaci (možná vládu), kdy jeho úkolem bylo dostávat z vězení vládní agenty, kteří se nějakým nedopatřením dostali do problému se zákonem.

Jeho smrt ve Final Breaku tak mohla být celou dobu naplánována. Michael už v té době mohl vědět, že ho chce někdo na něco využít. Mohl tušit, že bude střídat jednu tajnou identitu za druhou a dostávat vládní agenty z vězení. Aby to ovšem mohl udělat, musel Michael Scofield zemřít. Otázkou tak zůstává, kdy byl Michaelovi dán tento úkol a za jakých okolností.

(Pro někoho je útěk z vězení jen dalším dnem v práci. Foto: Fox)

Když byl Michael společně s Lincolnem a ostatními na konci čtvrté řady omilostněn, mohl být v celé kauze jeden háček – za svobodu všech ostatních se Michael musel zavázat, že bude po celém světě pomáhat určité společnosti/vládě dostávat vládní agenty z vězení. Tento úkol mohl Michael dostat například od Paula Kellermana, o kterém stále nevíme, na které straně je.

Michael tak může být buď tajným agentem vlády, či agentem nějaké nové organizace a v tom nejhorším případě i tajným agentem Společnosti, o které si myslel, že ji ve čtvrté řadě zničil. Nyní by už dávalo smysl, proč nafingoval svou smrt ve čtvrté řadě, proč Sáře a Lincolnovi poslal dojemný vzkaz, a hlavně proč jim podstrčil zprávu, ve které uváděl, že nádor na mozku mu nebyl zcela odstraněn.

Jak je to podle vás s Michaelem a jeho tajnou identitou? Pro koho ve skutečnosti dělá a vlastně proč?

Diskuze /8

WinterIsComing

Muze byt. Nebo se sta „agentem“ jen k vuli Sare, aby byla volna a mohla byt s jejich synem.

24.4.2017 | 23:04:42
ohonamochi

Díky moc za nadpis článku. Hned se na seriál těším víc, kdy mi nadpis vyblil zápletku.....­............

#3 Erwell
25.4.2017 | 14:17:15
Erwell

#2 ohonamochi: Máš na to koukat hned, nebo po pár dnech.. Ne čekat týden, abys tu pak mohl nadávat.

#4 Gravelark
25.4.2017 | 14:37:07
Gravelark

#3 Erwell: mít odběr seriálu je tady tedy asi za trest. já se třeba na seriál podívám, až budou všechny díly venku. týden co týden se mi čekat nechce, nebo na to nemám vždycky čas a chuť. ani jsem nic k tomu číst nechtěl, natožpak reagovat, ale bohužel teda mi to vyskočilo na hlavní stránce. nadpis mi zkazil prakticky celý seriál. tvůj argument nemá žádný smysl.

#5 Erwell
25.4.2017 | 20:57:15
Erwell

#4 Gravelark: Ve třetím díle by jsi to stejně zjistil. ;) Takže celý seriál opravdu ne.

#6 Gravelark
25.4.2017 | 21:04:21
Gravelark

#5 Erwell: přesně tak, zjistil bych to v seriále, který staví na nějakém napětí, překvapení, očekávání. zápletku shrnutou do pěti vět si můžu přečíst kdekoliv na internetu.

25.4.2017 | 21:13:40
Jerrík

Když chceš mít v seriálu napětí, překvapení a očekávání, tak nelez na tyhle stránky. Nechápu, že na tyto stránky vleze někdo, kdo se o aktuální serii vlastně nechce nic dozvědět, aby až se na to bude dívat byl náležitě překvapen.

25.4.2017 | 21:51:42
Cermb0

Tohle taky nepochopím, já když jsem sledoval Game of Thrones nebo Walking Dead, tak jsem ani nepáchl na žádné stránky dokud jsem nebyl v aktuálním díle… Je jasný, že web o seriálu se bude zabývat aktuálním děním, tedy aktuálním dílem… Vaše blbost :)

26.4.2017 | 0:19:56
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

V průběhu páté řady budeme aktualizovat nové postavy, které se pravidelně objevují v nové sezóně. Rozhodně nezapomeňte všechny postavy ohodnotit.

Reklama

Zajímavosti

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Stanice Fox to s Prison Breakem nevzdává a po úspěchu loňské páté řady, která zabodovala u diváků i kritiků, bylo jen otázkou času, než se začnou rozjíždět přípravy na řadu šestou. Nyní máme první náznaky, že nová sezóna se skutečně chystá. Útěk z vězení ještě neřekl své poslední slovo.

Novinky

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Před sedmi lety seriál skončil svou čtvrtou řadou, která měla celkem dvaadvacet epizod. Následně ještě tvůrci vydali TV film Final Break, ve kterém definitivně uzavřeli všechny dějové linky. Zničehonic se ale letos seriál vrátil se svou pátou řadou. Jaká tedy byla?

Narozeniny herců

Galerie

Galerie

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama