Prison Break (Útěk z vězení)
91/100 - 196×

Prison Break(Útěk z vězení)

Do té doby příkladný občan Michael Scofield vejde do banky se zbraní a je za to uvězněn. To je však jen začátek jeho plánu na osvobození svého bratra z věznice. Vše má do nejmenších detailů promyšleno a nechybí mu silná motivace ani trpělivost. Útěk z vězení právě začíná.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | FOX | 44 minut
žánr
Drama, Krimi, Thriller
hrají
Wentworth Miller (Michael Scofield), Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Robert Knepper (Theodore Bagwell), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi), Paul Adelstein (Paul Kellerman), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles Franklin), Wade Williams (Brad Bellick), William Fichtner (Alexander Mahone), Peter Stormare (John Abruzzi), Chris Vance (James Whistler), Cress Williams (Wyatt Mathewson), Inbar Lavi (Šíba), Mark Feuerstein (Jacob Ness), Augustus Prew (Whip)

Náznaky v epizodě Phaecia a trailer na další díl napověděl, kdo bude Poseidonem

Náznaky v epizodě Phaecia a trailer na další díl napověděl, kdo bude Poseidonem

Identita Poseidona je zahalena tajemstvím a i když jsme od tvůrců dostali několik nápověd, stále tápeme ve tmě. Nyní ale dostáváme poněkud zásadní informace, které nás vedou k odhalení jeho pravé identity. Článek obsahuje spoilery z epizody Phaecia a z traileru k další epizodě.

7 0
14.5.2017

Jednou z největších záhad páté řady je bezesporu tajemný Poseidon, který je za celým děním v nové sérii. Jeho identita stále nebyla odhalena, i když nám seriál dal poněkud dobrých nápověd, kdo by jím mohl být. Nejvážnějšími kandidáty jsou Jacob Ness a zesnulý Paul Kellerman. Misky vah se s každou epizodou převažují od jednoho kandidáta ke druhému.

Tvůrci předem avizovali, že finální odhalení Poseidona se dočkáme v příští epizodě Wine-Dark Sea, ale proč si ještě před novou epizodu nezaspekulovat. Dle epizody Phaecia to skutečně vypadá, že Paul Kellerman je definitivně ze hry, což nás přivádí k našemu k prvnímu kandidátovi. Hned v úvodu epizody v pasáži v předchozích dílech zazní velice důležitá věta, která nám mohla v minulých epizodách uniknout: Myslíš, že nám Poseidon dovolí Sáru zabít?.

(Jasný důkaz? Foto: Fox)

Tato věta nám znovu nahrává do karet, že Jacob je skutečně Poseidonem, i když se nás tvůrci všelijakými triky snažili zmást v epizodě Contingency. Svou manželku by Jacob (zatím) nezabil. Pakliže by nedokázal vysledovat Michaela, Sára bude dobrým prostředkem, jak dosáhnout svého cíle. Navíc tu máme to stále podivné postřelení z první epizody této řady Ogygia, kdy je velice nepravděpodobné, že by agenti Poseidona nechali žít očitého svědka, který následně měl možnost je udat (a také to udělal).

A nyní k té největší nápovědě. V traileru na příští epizodu je další nápověda, že Poseidonem je skutečně Jacob Ness. Nachází se v něm totiž jeden záběr, kdy Jacob chladnokrevně někoho zabíjí. Ano, znovu to nemusí znamenat vůbec nic. Ale opravdu ještě někdo věří, že Jacob je jen nevinný a vystrašený manžel a následně se v seriálu ohání zbrání? Indicií je hned opravdu několik, proč si právě myslíme, že Jacob je padouch celé řady.

Máte ještě nějaké jiné tipy, kdo by mohl být Poseidonem? Přesvědčili jsme vás, že jím je skutečně Jacob?

Diskuze /8

dbar

V epizodě Kaniel Outis ukazuje Kellerman Saře fotografie, na kterých je Michael jak před 4 lety zabijí člena CIA. Na obrázku v článku je ten samý člověk, jen ho zabijí Jacob.

14.5.2017 | 17:44:52
Majo23

Dlho som neveril, že by Jacob mohol byť Poseidon, ale teraz už aj ja som presvedčený, že on je Poseidon.

15.5.2017 | 11:31:19
WolverineCzE

To šlo čekat kdybi by ho střelila do hlavy nebo zabila ta zaporačka tak by to nebyl zaporak.

15.5.2017 | 16:31:39
Lena95

Jenom aby nás nepřekvapily :D .. s Rodiči jsem si typla že ten Poseidon by mohl být sám Michael .. Tak uvidíme :)

15.5.2017 | 16:44:13
Ayarei Moon

Well. Takže zde je odkaz na 99,9% spoiler, kdo je poseidonem. Řekl to tam sám Michael. Takže kdo nevěří, zde to mám přímo z ukázky na díl. Stačí chvilku sledovat ke scéně, kde to Michael řekne. .) https://www.facebook.com/…79867924070/?…

#6 BAD_TRUE #7 tom99
15.5.2017 | 16:56:51
BAD_TRUE

#5 Ayarei Moon: Very interesting :-) diky za info.

15.5.2017 | 21:51:52
tom99

#5 Ayarei Moon: No jo, takhle to dopadá, když dělají trailer Němci nebo Nova. Zápletku ti prozradí s největším spoilerem už v ukázce :D

#8 Zmiaz
webmaster
16.5.2017 | 12:59:27
Zmiaz

#7 tom99: Pravda :D

Kazdopadne to, ze bude Poseidon Sary manzel se dalo predpokladat. Ale nebudu lhat, za me zklamani… moc snadno to vyresili s milostnym trojuhelnikem a cekala bych hlavniho zaporaka nekoho, koho jsme znali jiz z predchozich se­rii.

16.5.2017 | 17:31:51
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

V průběhu páté řady budeme aktualizovat nové postavy, které se pravidelně objevují v nové sezóně. Rozhodně nezapomeňte všechny postavy ohodnotit.

Reklama

Zajímavosti

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Stanice Fox to s Prison Breakem nevzdává a po úspěchu loňské páté řady, která zabodovala u diváků i kritiků, bylo jen otázkou času, než se začnou rozjíždět přípravy na řadu šestou. Nyní máme první náznaky, že nová sezóna se skutečně chystá. Útěk z vězení ještě neřekl své poslední slovo.

Novinky

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Před sedmi lety seriál skončil svou čtvrtou řadou, která měla celkem dvaadvacet epizod. Následně ještě tvůrci vydali TV film Final Break, ve kterém definitivně uzavřeli všechny dějové linky. Zničehonic se ale letos seriál vrátil se svou pátou řadou. Jaká tedy byla?

Narozeniny herců

Galerie

Galerie

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama