Prison Break (Útěk z vězení)
91/100 - 196×

Prison Break(Útěk z vězení)

Do té doby příkladný občan Michael Scofield vejde do banky se zbraní a je za to uvězněn. To je však jen začátek jeho plánu na osvobození svého bratra z věznice. Vše má do nejmenších detailů promyšleno a nechybí mu silná motivace ani trpělivost. Útěk z vězení právě začíná.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | FOX | 44 minut
žánr
Drama, Krimi, Thriller
hrají
Wentworth Miller (Michael Scofield), Dominic Purcell (Lincoln Burrows), Robert Knepper (Theodore Bagwell), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi), Paul Adelstein (Paul Kellerman), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles Franklin), Wade Williams (Brad Bellick), William Fichtner (Alexander Mahone), Peter Stormare (John Abruzzi), Chris Vance (James Whistler), Cress Williams (Wyatt Mathewson), Inbar Lavi (Šíba), Mark Feuerstein (Jacob Ness), Augustus Prew (Whip)

Tahá stará dobrá Společnost stále za nitky?

Tahá stará dobrá Společnost stále za nitky?

I v nové řadě se vídáme s tajnou organizací, která tahá za nitky veškerých událostí v seriálu. Opět má v dispozici tajné agenty, kteří se nebojí kohokoliv zlikvidovat. Jedná se ovšem stále o stejnou Společnost, kterou známe z předchozích řad? A co má s touto organizací společného Kellerman?

7 0
23.4.2017

Po Sáře jde aktuálně neznámá organizace, která se chce dostat k Michaelu Scofieldovi. Ta samá organizace se pokusila v premiéře páté řady zabít Lincolna Burrowse. Ať už je to kdokoliv, opět se jedná o společnost, která je zahalena tajemstvím. V prvních čtyřech řadách jsme se setkávali se Společností, kterou vedl generál Jonathan Krantz, a která byla prakticky za veškerým děním v seriálu.

Tvůrci oznámili, že v páté řadě se pokusí vrátit ke kořenům tohoto seriálu. V páté řadě tak vídáme spoustu podobných aspektů, které známe již z první sezóny. A Společnost může být jednou z nich. Generál Krantz byl sice na konci čtvrté řady zatčen a Společnost údajně zanikla, když ale dokázal vstát z mrtvých Michael Scofield, proč by to nezvládla i Společnost, která operovala po celém světě v čele s tajnými agenty, doktory a jinými vysoce postavenými úředníky?

(Je Paul Kellerman opět tou zmijí v seriálu? Foto: Fox)

Se Společností úzce souvisí Paul Kellerman, který pro ni první dvě sezóny pracoval, poté se vydal pracovat na vlastní pěst. Paul je v podstatě katem Společnosti, který ji zničil. Alespoň tak nám to servírovala čtvrtá sezóna. Je to ale vůbec pravda? V epizodě The Liar jsme se dozvěděli, že Paul z určitého důvodu sleduje Sáru. Chce vědět, zda je v bezpečí, nebo to on za ní poslal dva tajné agenty?

Celá situace okolo Kellermana může být ještě víc zamotaná. Paul se v průběhu čtvrté sezóny mohl vrátit do Společnosti a vůbec nemusel být osvobozen věrnými muži Lincolnova otce, kteří bojovali proti Společnosti. Poté, co byla Scylla v nesprávných rukou a generál Krantz ztratil kontrolu, byl pád Společnosti nevyhnutelný. Paul s ostatními zbývajícími agenty mohl záměrně Společnost zničit a vybudovat novou, kde by se začalo od znova.

Ať už to bylo jakkoliv, otázka zůstává stejná. Existuje stále Společnost? A můžeme věřit Paulu Kellermanovi? Nezapomínejme, že Scylla byla právě jemu odevzdána a veškeré informace o budoucích technologiích by tak stále měl Paul. Nabízí se také otázka, zda to on nemá celou dobu prsty v Michaelovo uvěznění v Ogygie. Kellerman by tak opět překvapil a stal by se hlavním záporákem páté řady.

Diskuze /5

Romix01

Předchozí řady mě naučily, že Kellermanovi se nemá nikdy věřit :D

#4 nagano80 #5 Romix01
23.4.2017 | 15:19:44
Majo23

Tiež ma to už napadlo, že za tým može byť Kellerman. Inak, naozaj by mohli spomenuť, že čo je zo scyllou.

23.4.2017 | 19:58:09
Lahvis

Vůbec si už nepamatuju co se v minulých seriích dělo :D

24.4.2017 | 7:22:42
nagano80

#1 Romix01: presne take sem myslel ze se zmenil ale je to porad hajzl

24.4.2017 | 20:06:34
Romix01

#1 Romix01: Hmm, tak jsem se spletl :(

27.4.2017 | 20:17:30
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktualizace postav

V průběhu páté řady budeme aktualizovat nové postavy, které se pravidelně objevují v nové sezóně. Rozhodně nezapomeňte všechny postavy ohodnotit.

Reklama

Zajímavosti

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Pomalu ale jistě se začíná pracovat na další řadě

Stanice Fox to s Prison Breakem nevzdává a po úspěchu loňské páté řady, která zabodovala u diváků i kritiků, bylo jen otázkou času, než se začnou rozjíždět přípravy na řadu šestou. Nyní máme první náznaky, že nová sezóna se skutečně chystá. Útěk z vězení ještě neřekl své poslední slovo.

Novinky

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Recenze páté řady seriálu Prison Break

Před sedmi lety seriál skončil svou čtvrtou řadou, která měla celkem dvaadvacet epizod. Následně ještě tvůrci vydali TV film Final Break, ve kterém definitivně uzavřeli všechny dějové linky. Zničehonic se ale letos seriál vrátil se svou pátou řadou. Jaká tedy byla?

Narozeniny herců

Galerie

Galerie

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama