Ravenswood
75/100 - 39×

Ravenswood

Tvůrci seriálu Pretty Little Liars dostali na obrazovky jeho spin-off. Děj tohoto nového seriálu se odehrává v městečku nedaleko Rosewoodu, kde se sejde pět lidí, kteří se předem navzájem neznají a kteří budou muset začít hrabat hluboko v historii města, aby se zachránili před smrtelným prokletím.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | Freeform | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní
hrají
Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Nicole Gale Anderson (Miranda Collins), Steven Cabral (Raymond Collins), Brett Dier (Luke Matheson), Britne Oldford (Remy Beaumont), Merritt Patterson (Olivia Matheson), Luke Benward (Dillon Sanders), Henry Simmons (Simon Beaumont), Meg Foster (Carla Grunwald), Brock Kelly (Zack Springer), Laura Allen (Rochelle Matheson), Haley Lu Richardson (Tess Hamilton), Sophina Brown (Terry Beaumont), Justin Bruening (Benjamin Price), Jay Huguley (Tom Beddington)

Rekapitulace epizody 1x08 I'll Sleep When I'm Dead

Rekapitulace epizody 1x08 I'll Sleep When I'm Dead

Osmá epizoda I'll Sleep When I'm Dead se týkala krásných Remyiných myšlenek. A ne tak pěkných osob, kteří její mysl navštěvují.

0 0
26.1.2014

Spi, třeba se ti něco bude zdát

Většinu epizody jsme strávili v pokoji na klinice, který dostala přidělený Remy. V minulé epizodě Remy ve spánku málem bodla Luka, a tak se rozhodla jet na kliniku, aby si odpočinula a zjistila, co se to s ní ve spánku děje. Kromě bodání mezi její noční aktivity patří i kreslení obrázků (nože, který byl použit při potvrzení Smlouvy a nejspíš jím byl zavražděn pan Matheson).

Doktor jim oznamuje, že její noční můry jsou nejspíš spojeny s můrami, které měla jako malé dítě. Ukáže se, že Remy chodila k terapeutce, když jí bylo 7 let a měla podobné sny jako teď. Když Remy usne, octne se ve svém dětském snu. Objeví se tajemný muž a Remy se s ním utká – ukáže se, že je to farář, který přesvědčil muže z Ravenswoodu podepsat Smlouvu. Remy má pak nebezpečný plán – zjistit od něj více informací.

Miranda, konečně volná

Naše oblíbená Miranda vyletěla z kurníku. Otevřela sklenici se svými vlasy, takže její duch může opustit prostor Collinsova pozemku. A hned ví, co bude dělat – chránit Caleba, Luka, Olivii a Remy. Její nová „kamarádka“, Bea, vypálí v Calebově pokoji na zeď nápis „Neviditelné síly“. Pak s Calebem vyhledají, že je to název knihy.

Knihu najdou ve školní knihovně pana Price. Knihu napsat H. A. Armitage, tedy pán, po kterém byla pojmenována Ravenswoodská střední škola. Pan Price není úplně nadšený,když narazí na Caleba, jak se potuluje po jeho kanceláři, a tak Caleb zamumlá něco o tom, že další den nastupuje na zdejší školu. No, tak to vypadá, že Caleb je odhodlaný o městě něco zjistit a jen tak se do Pretty Little Liars nevrátí. Profesor Price si dělá legraci z toho, že se chce Caleb o městské historii dozvědět z knihy o duchách a tím pádem chtějí Caleb s Mirandou knihu získat o to víc. Bohužel, pan Price bichli nedá z ruky, takže nejspíš na duchy věří víc, než to vypadá.

Sklíčeně se Miranda s Calebem vrací zpátky, kde se Miranda Calebovi svěřuje s tím, že se bojí, že už navždy bude jen ubohý duch, který ani nebude schopný zachránit své přátele.

Čajový dýchánek s ďáblem

Remy je odhodlaná si promluvim s mužem z jejích snů. Usne a octne se v jejím dětském pokojíčku. Muž souhlasí, že jí řekne, kdo zabij otce Olivie a Lukea. Na oplátku mu musí říct, jak se dozvěděla o Smlouvě. Muž mezitím prozrazuje o Smlouvě několik opravdu zajímavých věcí, dozvěděli jsme se například:
  • Výběr Pětky nebyl náhodný
  • „Město plní svou roli.“ – vybírají si snad, kteří teenageři zemřou?
  • Kletba nebyla prolomena, i když čtyři z Pětky přežili („Stávají se různé věci. Nehoda. Nemoc. Někdy dokonce lidé umírají i ve spánku.“)
Ano, Remy téměř ve spánku umírá. Mezitím co popíjí čaj se Stínem, Luke, její otec a doktor se jí snaží probudit. Naštěstí je na scéně i Miranda! Když vidí Remyin obličej v odrazu varné konvice v Calebově pokoji, ví, že je něco špatně. Jedou s Calebem do nemocnice a Miranda vklouzne do Remyiného snu, díky medailonku, který má Remy u sebe.

Miranda se snaží muže zneškodnit, přetáhne ho lampou po hlavě a utíkají se s Remy schovat do šatní skříně. Dívky utíkají skříni, která jak se zdá, nemá konec. A tajemného muže mají v patách. Nakonec doběhnou k černé propasti, Remy skáče a v reálném světě se probouzí. Mirandu muž naneštěstí stačil chytit, ale nevzdává se a ještě předtím, než ho s sebou strhává do propasti mu nadává: „Vypadni z hlavy mojí kamarádky, ty hajzle!“ Takže snad odteď bude mít Remy klidnější sny.

Jsou zpátky u Caleba a ten Mirandě blahopřeje a říká jí: „Je mnoho knih, ale tenhle příběh ještě nebyl napsaný“ (podtext: může být tak úžasná, jak jen chce být). Caleb si jde lehnout a prosí Mirandu, aby ho pak vzbudila do školy. Nejenže zachránila Remy život, ale ještě funguje jako budík. A pak že není užitečná.

Plížení v nemocnici

Olivia se se svojí nejlepší kamarádkou Tess snaží skoro celou epizodu proplížit na Springerův nemocniční pokoj. Při tom jsme si uvědomili, že Lhářky jsou schopnější než naše Pětka v Ravenswoodu. V Pretty Little Liars by holkám trvalo proplížit se na pokoj tak jednu scénu, maximálně dvě. A v Ravenswoodu to zabere celou epizodu.

Olivia se nakonec na Springerův pokoj dostane – dvakrát. Poprvé sebere jeho telefon a poslouchá záznam, kde Springer říká: „Dal jsem tam ten nůž. To nestačí?“ Když pak telefon vrací, Springer se probouzí a ona mu o tom řekne. On Olivii odpovídá, že ho k tomu donutil Dillon. Olivia na něj pouze nevěřícně zírá.

Zdroj: Freeform

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama