Reign (Království)
88/100 - 172×

Reign(Království)

Seriál sledující osudy Mary, královny Skotů, která ve svých patnácti letech přijíždí na dvůr francouzského krále, aby si vzala korunního prince Francise. Jenže svazek není ještě stvrzen a podepsán; vše záleží na politice, náboženství a tajných spojenectvích, než na volbách vlastního srdce.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | CW | 40 minut
žánr
Drama, Historický, Romantický
hrají
Alan Van Sprang (Henry II.), Megan Follows (Catherine de Medici), Toby Regbo (Francis II.), Caitlin Stasey (Kenna de Poitiers), Anna Popplewell (Lola Narcisse), Adelaide Kane (Marie Stuartovna), Rossif Sutherland (Nostradamus), Torrance Coombs (Sebastian "Bash" de Poitiers), Sean Teale (Louis Condé), Craig Parker (Stéphane Narcisse), Celina Sinden (Greer Castleroy), Jonathan Keltz (Leith Bayard), Rachel Skarsten (Elizabeth I.)

Co čeká naše postavy po Francisově smrti?

Co čeká naše postavy po Francisově smrti?

Po týdnu držení smutku a nové epizodě Vám přinášíme nahlédnutí do dalších osudů hlavních postav Reign po Francisově tragickém skonu v epizodě In A Clearing od výkonné producentky Laurie McCarthy (přeložené z EW.com). Na co se můžeme těšit po smrti francouzského krá­le?

9 0
22.11.2015

Catherine: Francisova smrt zásadně nezasáhne jen do života Mary, ale i Catherine, která se po opravdu zajímavé cestě skrze mnoho nesnází stane sama velkou vůdkyní. Stane se regentkou Francie na další desetiletí. Avšak nic nebude jen tak zadarmo. Francisova smrt změní dynamiku mezi ní a Narcissem na dvoře. Odehraje se velká bitva o to, kdo nakonec bude regentem, zatímco jejich vztah se bude opět rozvíjet, když se v Catherine opět probudí touha po moci.

Mary a Elizabeth: Francisova smrt mění jejich dynamiku, protože obě nyní potřebují a chtějí stejně mocné muže. Mary se stává ještě větší hrozbou, protože nastává otázka, koho si nyní Mary vezme za manžela, protože se bude opět jednat o politický sňatek. Bude to něco, co vystaví Elizabeth ještě do většího nebezpečí? Společně s Francisovou smrtí na trůn dosedne mladý král, který také změní dynamiku na francouzském dvoře. Máme se rozhodně na co těšit.

Claude: Někdy je jednoduché zapomenout, že Claude je členkou královské rodiny. Claude však nyní může být využita oběma spojenci i nepřáteli, protože se po Francisově smrti stává důležitější osobou na poli moci. Claude měla blízký vztah se svým bratrem, avšak nyní, když je pryč, uvidíme, co to udělá s jejím životem. Všichni víme, že se šlechtici a aliance snadno spojují manželstvím.

O ztrátě epické romance: S Francisem jsme také ztratili hlavní pár celého seriálu. Avšak McCarthy slibuje, že budou schopni onu prázdnotu zaplnit, pokud bude potřeba.

Myslím, že tu bude další epická romance. Neslibuji, že bude se bude týkat Mary, ale jsou tu další, které se odehrají, a jedna z nich je Elizabeth a Dudley ve Francii. Naše show není jen o romantice. Věřím, že je to jeden z našich základních pilířů, ale Reign je daleko víc, než to.

Lola: Lola může být sice vdanou ženou, přesto ztratila otce svého dítěte. Stále je matkou syna krále Francie. Není to tak, že by mohla jít kamkoliv. Ačkoliv nyní už může. (A možná i bude chtít, vzhledem k tomu, že se její manžel opět začne zaplétat do Catherininých machinací).

Mary a její zotavení: Největší otázkou samozřejmě zůstává, co se stane s Mary.

Myslím, že se zotaví, že najde svou sílu. Tato nová situace jí dostává do daleko horší pozice než kde byla původně, protože nejenže ztratila lásku svého života, ale i své spojenectví s Francií. Tato skutečnost předpovídá, že se vrátí do Skotska, že učiní nárok na trůn, který je právoplatně její v zemi, které má vládnout. A právě tam se blížíme stejně, jako s rozšiřováním Elizabeth a jejího dvora. To nám dá více příběhů a výzev pro naše hrdiny.

McCarthy dodává, že „Francie je pouze první kapitolou v dlouhém Maryině životě.“ Proto nečekejte žádnou romanci pro Mary, až se dostane do Skotska.

Kdybych byla fanouškem, ptala bych se: ‚To nám teď chcete nastrčit další vztah s Mary, který byl znectil památku na její život s Francisem?‘ A na to bych řekla, že ne. Budeme sledovat její život, ve kterém bude muset učinit další těžká rozhodnutí a také znovu nalezne lásku, která nebude falešná.

A jak jste oplakali Francise Vy? Myslíte si, že jeho odchod byl předčasný? Nebo naopak jste rádi, že se konečně naplnila jeho tolikrát předvídaná smrt?

Zdroj: CW

Diskuze /13

gaburka

Po tomto HUGE nadpise Vam velmi pekne dakujem za SPOILER!!!! Niekedy nezaskodi pouzit troska sedliackeho rozumu pri pisani nadpisov. Vela ludi pozerava serie az ked cele vyjdu, aby to nemuseli kuskovat na kazdy tyzden.

#3 Satu #7 Danielle94
23.11.2015 | 9:48:27
Patty01

Jediné, co jsem oplakala bylo, jak mi v nové epizodě pohnojili Lolu a Narcisse. Nevím, co za matroš to scénáristé berou, ale měli by s tím přestat. A to byl teprve začátek, teď už to bude jenom horší, proto včas končím a přestávám se dívat.

#5 Ivčí
23.11.2015 | 10:37:18
Satu

#1 gaburka: Že zemře je opravdu známo dloooouho, a když ještě k tomu víme, že v těch primárních událostech jedou podle historických faktů, tak to víme ještě více než dlouho. :):) peace

23.11.2015 | 16:46:36
Ivčí

Krom toho těžko může někdo vědět, že se chystáš koukat na seriál až po odvysílání celé řady. Musíš být soudná – týden od vysílání epizody je dlouhá doba. To bys přece nemohla vůbec chodit na ednu ani jiné seriálové weby. :)

23.11.2015 | 18:34:42
Ivčí

#2 Patty01: Nekde jsem cetla, ale tusim, ze je to blbost, ze Narcisse je ve skutecnosti treti manzel Marie Stuartovny. Netusim uz, jak se jmenuje realne, ale mel by to byt ten, ktery zabil druheho manzela Mary. Ale myslim, ze je hloupst, aby Mary skoncila nakonec s nim..

23.11.2015 | 18:38:04
Janule166

Tak to byl nejhorší díl :( Už se nikdy na Reign nebudu tak těšit. Vážně jsem nečekala, že by nechali zemřít hlavní postavu :( Bohužel se ale musí alespoň v základních věcech řídit historií, ale i tak, když ho nejprve oživili, už to vypadalo nadějně a krásně a pak tohle :'(

27.11.2015 | 14:33:03
Danielle94

#1 gaburka: Jak už psali přede mnou, tak o Francisově smrti jsme už dlouho věděli. A měla by jsi také dávno vědět, že na téhle stránce se objevují novinky a spoilery ze seriálů, takže pokud jsi to nechtěla vědět, proč jsi tady potom šla. :) Mimo to, Francisova smrt mě nezasáhla tak moc, jak jsem čekala. Třetí série Reign je celkově slabá. Alespoň u Loly kdyby to tak nekazili.

27.11.2015 | 18:28:51
tkacovabaruska

Francis byl moje nejoblíbenější postava a jsem fanoušek Frary, takže mě jeho smrt opravdu naštvala… Vím, že z hlediska historie je to tak, jak to je, ale změnili tam tolik věcí, takže myslím, že by je nezabilo, kdyby Francise nechali naživu. Myslím, že s Reign končím… RIP Francis ♥

29.11.2015 | 19:08:10
luciana

K Lole a Narcissovi:To víte, ono když je muž se ženou v posteli nespokojený, tak si holt hledá jinde. Tak to bylo, je a bude..:)

30.11.2015 | 18:24:31
ivanakru

Reign je pěkný seriál, ale také musím souhlasit s ostatníma že po smrti Francise již seriál není to co dříve a i když jsem z koukla další díly už to není ono,zatím mě ten průběh nadále nechytl za srdce.

10.12.2015 | 23:28:14
Ridley

konečne, konečne zomrel.. neviem koľko častí po sebe o tom, ako Francis umiera, neumiera, umiera, umrel, ožil, žije, umiera, umrel.. ale už mi to fááákt liezlo na nervy :D

#12 Alvin
14.1.2016 | 22:05:28
Alvin

#11 Ridley: Jak milé :-D

31.1.2016 | 9:39:14
AndieLiar

Dnes po dlouhé době se chystám dokoukat Reign, ve chvíli kdy jsem zjistila, v jaké epizodě Francis umře, nedokázala jsem se koukat :D nabrala jsem odvahu a jdu na to :'(

10.3.2016 | 19:06:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S04E16: All it Cost Her...

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @channina

Překlad sedí na verze Reign:

  • … HDTV.x264-KILLERS

Po zhlédnutí epizody nezapomeňte díl ohodnotit.
O vaše dojmy a pocity z aktuální epizody se podělte v diskuzi.

První upoutávka na čtvrtou řadu

Thumbnail Play icon

Reklama

Představitelka Mary hovoří o finálové sérii

Rozhovor s Adelaide Kane o finálové řadě

Rozhovor s Adelaide Kane o finálové řadě

Představitelka skotské královny Marie Stuartovny prozradila fanouškům seriálu několik informací týkajících se nadcházející čtvrté řady. Předem tedy upozorňujeme, že článek obsahuje spoilery.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama