Sleepy Hollow (Ospalá díra)
85/100 - 203×

Sleepy Hollow(Ospalá díra)

Legenda o bezhlavém jezdci v městečku Sleepy Hollow znovu ožívá. Tentokrát v naší současnosti, kde se Ichabod Crane a bezhlavý jezdec opět střetnou, v sázce je tentokrát osud celého světa.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | FOX | 44 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Mysteriózní
hrají
Tom Mison (Ichabod Crane), Janina Gavankar (Diana Thomas), Lyndie Greenwood (Jenny Mills), Jeremy Davies (Malcolm Dreyfuss), Shannyn Sossamon (Pandora),

Čeho se dočkáme v úvodu čtvrté série?

Čeho se dočkáme v úvodu čtvrté série?

Už tento pátek zahájí již počtvrté seriál Sleepy Hollow hon na nadpřirozená monstra, tentokrát v nové sestavě. Co nás čeká v prvních epizodách?

11 0
3.1.2017

Ichabod a Jenny se pomalu začínají smiřovat s životem bez Abby. Když se Crane náhle ocitne v hlavním městě, musí uzavřít překvapivé partnerství ve snaze nalézt dalšího Svědka. Záhy však zjistí, že ve hře je větší zlo, než si vůbec dokázal představit.

Po velkém odhalení musí Ichabod a Jenny najít způsob, jak tyto obtížné zprávy sdělit Dianě. Mezitím tým zjistí, že v jejich novém případu je možná zapletena magie. Dokáže Crane odhalit Dianě pravdu o tom, co ví?

4×02 Jasně viditelné

Když se jeden z největších Ichabodových nepřátel vrací do Washingtonu ohrožovat bezpečí nejvyšších činitelů města, musí tým rychle přijít s řešením. Jakeovy znalosti podzemních tunelů konečně přijdou vhod a odkryjí tajemství z minulosti, které je dovede k odpovědím.

4×03 Hlavy státu

V úvodu čtvrté řady se dočkáme klasické seznamovačky Ichaboda s novým týmem a také skeptickou parťačkou. Ty dva bude spojovat jak nedávná ztráta vlastního parťáka, tak honba za hledáním pravdy. Dokáže ale Diana uvěřit Ichabodovi a začít věřit na „příšery a démony“? Ve třetí epizodě by se nám měl vrátit některý známý protivník. Bude to už Henry či Bezhlavý jezdec?

Navrátivší se Henry ještě Ichabodovi pěkně zatopí. Foto: FOX

Během čtvrté epizody by se nám s jistotou měl opět představit John Noble. Ichabod bude zajat a postaven před soud v 18. století. Zda se bude jednat o jakýsi vzpomínkový flashback, halucinaci či snový svět, na to si budeme muset počkat.

Těšíte se na návrat Sleepy Hollow? Slibujete si od nového zaměření i lepší příběh?

Diskuze /4

Venous4

hmm, vetsi zlo nez kdy predtim ? kdo by to cekal ze

3.1.2017 | 17:06:19
Milanko

doteraz nemozem skusnut tretiu seriu.

3.1.2017 | 17:34:40
Lex Luthor

těším se první polovina 3 série byla dobrá, Pandora vypouštěla ze své skříňky zlo a Ichabod a Abby bojovali každou epizdou s jejími monstry, zárověň byla vedlejší dějová linka s týmem B Jenny a Joe. Pak druhá polovina s příchodem zapomenutého boha už nebyla nic moc. Uvidíme, jaké zlo představí teď.

3.1.2017 | 17:48:42
ScaryX

Prosím bez odkazů na problémový obsah. Děkujeme :-)

čestný člen redakce
3.1.2017 | 18:09:23
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Pokud vás zajímá, z jakých podkladů tvůrci při ztvárnění jezdců apokalypsy ve Sleepy Hollow vycházeli, přečtěte si zajímavý článek čtenářky Jansky právě na toto téma. Dozvíte se, že jezdci apokalypsy jsou biblické postavy popsané v knize Zjevení sv. Jana, jsou čtyři, každý má specifického koně, své předměty a své jméno.

Nejlepší postavy

Reklama

Symboly

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

V pilotním díle seriálu si diváci mohli všimnout některých symbolů. Jeden z nich byl na rakvi, ve které byl pohřben Bezhlavý jezdec. Podobný symbol jsme mohli vidět také na týle jeho hlavy (když ji ještě měl na krku) a na bibli, se kterou byl Ichabod Crane pohřben.

Hlášky ze seriálu

Hlášky ze seriálu

Okultismus

Moloch a jeho následovníci

Moloch a jeho následovníci

Velká část mytologie seriálu Sleepy Hollow se točí okolo Molocha, který zde reprezentuje síly, proti kterým bojují hlavní hrdinové. Pojďme si zrekapitulovat, kdo to je a kdo jsou jeho služebníci.

Z historie

Historické reálie 18. století

Historické reálie 18. století

Pokud se zajímáte o historické reálie doby, ve které žil Ichabod, může vás zajímat článek Týnky o jedné z vedlejších postav první série, Banastru Tarletonovi. Tohoto muže jsme viděli v šesté epizodě nazvané Sineater. Na první pohled plukovník britských rudokabátníků, ale na ten druhý démon. Zajímavé na této postavě je, že je inspirována skutečnou historickou postavou.

Z historie

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Pokud si před finálovou epizodou chcete připomenout, kdo vlastně je bezhlavý jezdec, naše nová redaktorka Týna Janska pro vás připravila delší povídání.

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama