Sleepy Hollow (Ospalá díra)
85/100 - 203×

Sleepy Hollow(Ospalá díra)

Legenda o bezhlavém jezdci v městečku Sleepy Hollow znovu ožívá. Tentokrát v naší současnosti, kde se Ichabod Crane a bezhlavý jezdec opět střetnou, v sázce je tentokrát osud celého světa.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | FOX | 44 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Mysteriózní
hrají
Tom Mison (Ichabod Crane), Janina Gavankar (Diana Thomas), Lyndie Greenwood (Jenny Mills), Jeremy Davies (Malcolm Dreyfuss), Shannyn Sossamon (Pandora),

Dnes bylo vypuštěno nové zlo: Já, Svědek

Dnes bylo vypuštěno nové zlo: Já, Svědek

Po dlouhé době čekání jsme se konečně dočkali zahájení třetí řady. Co vše nás letos čeká? Čtěte uvnitř článku.

12 0
2.10.2015

Crossover Bones/Sleepy Hollow

Letos si tvůrci přichystali prolnutí dvou oblíbených seriálů, vědecký svět Sběratelů kostí se setká s nadpřirozenem Ospalé díry. Dojít k němu má během halloweenského speciálu při páté epizodě Dead Men Tell No Tales. V první části se Brennanová s Boothem vydávají po stopách hrůzného objevu lidských ostatků, které je svedou dohromady s Ichabodem a Abbie, kteří provádějí své vlastní pátraní. Uvědomí si, že řeší stejný případ a tak spojí síly, aby vyřešili záhadu. V další části se ze záhrobí vrátí Ichabodův dávný protivník, aby rozpoutal své intriky. Ichabod a Abbie potřebují pokročilé forenzní a odborné znalosti, aby ho zastavili a tak se obrátí na Brennanovou s Boothem, aby pomocí vědy 21. století odemkli tajemství 18. století. Máme se připravit na příběh běžné epizody Akt X. Část Sběratelů kostí zastane úlohu Scullyové a její jasné logické uvažování a Ospalecká druhá polovina se bude odehrávat tak trochu ve stylu Foxe Muldera. Smíchejte dohromady a máte recept na poutavý příběh.

Betsy Ross bude sexy švadlena a drsná špiónka. Foto: Entertainment We­ekly

Nové postavy

Mezi prvními se nám představí Betsy Rossová, švadlena, která údajně ušila první americkou vlajku. Že s ní měl Ichabod nějaké pletky si jistě dobře pamatujete. Budeme se s ní setkávat pravidelně v každé epizodě. A nebude to žádná uťáplá puťka, máme se připravit na sexy špiónku George Washingtona. Těšit se také můžeme na tajemnou Pandoru a Abbiena nového šéfa a bývalého milence. A vrátí se i syn šerifa Corbina. Vždyť víte, Wendigo.

Bezhlavý seriál ještě více bez hlavy

Jakoby nestačil odchod kapitána Irvinga, Nicka Hawleyho a tragický skon Katriny a Henryho, tentokrát se nedočkáme ani Bezhlavého jezdce. Čeká nás ale nové velké zlo a osobnější zapojení obou hlavních postav. Tak snad to bude divákům stačit.

Bezhlavého jezdce stihne nemilý osud. Foto: FOX

Příšerky

Opomenout se nesmí ani některé ty příšerky v seriálu. Těšit se můžete na jinou verzi příběhu o Jacku Rozparovači. Jako další pak uvítáme Abyzou, což nebude ta hodlá zubní víla, jak jí známe z vyprávění. A nakonec armáda nemrtvých britských vojáků, kteří se do městečka vrátí dokončit to, co před 240 lety začali.

Nové začátky

Budeme skákat v čase. Abbie se dočkala svého snu a do města se vrátí jako čerstvá absolventka Quantica a agentka FBI. Ichabod mezitím hledal své místo v moderní době a vydal se do své domoviny, kde v rodinné hrobce nalézá tabulku, podle které úloha Svědků zdaleka nekončí. A nový protivník se dere na světlo.

Thumbnail Play icon
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-0-42157047c957850ae17e90a303e6f643.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-1-4a225fc8a232be268201a9aface44a68.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-2-7de6bfa4cc224299bf370b93d6af5314.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-6-0bec4fd5003f4d5068f4fbb5bfcba42f.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-5-9f25900cc6c8e2e8616b55008ae95dca.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-4-99bd28110326fd0cf48b318e7ddd3e12.jpg
  • SLEEPY-HOLLOW-SEASON-3-CAST-MEMBER-PHOTOS-3-04b91b00165ab3a81a7f24ee9813b05c.jpg
  • slh-13-group-lair-1948-comp5-f-rc-a-hires1-5ac138d2ebce9e39d680085358b04ff0.jpg

Diskuze /2

Ann Taylor

Tak to bylo značně matoucí. Získala jsem totiž z toho prvního dílu pocit, že Betsy a Pandora jsou ty samé. A že Pandora si Betsy říká teď, když se dostala do současnosti. No… to se nepovedlo :) Ovšem odchod Nicka, to zamrzí! :D

redaktor
2.10.2015 | 14:34:17
michaela/21

Co to bude za Ospalou díru, když tam bude chybět bezhlavý jezdec?! Je docela blbý že vyházeli polovinu vedlejších postav…

7.10.2015 | 20:57:46
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Pokud vás zajímá, z jakých podkladů tvůrci při ztvárnění jezdců apokalypsy ve Sleepy Hollow vycházeli, přečtěte si zajímavý článek čtenářky Jansky právě na toto téma. Dozvíte se, že jezdci apokalypsy jsou biblické postavy popsané v knize Zjevení sv. Jana, jsou čtyři, každý má specifického koně, své předměty a své jméno.

Nejlepší postavy

Reklama

Symboly

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

V pilotním díle seriálu si diváci mohli všimnout některých symbolů. Jeden z nich byl na rakvi, ve které byl pohřben Bezhlavý jezdec. Podobný symbol jsme mohli vidět také na týle jeho hlavy (když ji ještě měl na krku) a na bibli, se kterou byl Ichabod Crane pohřben.

Hlášky ze seriálu

Hlášky ze seriálu

Okultismus

Moloch a jeho následovníci

Moloch a jeho následovníci

Velká část mytologie seriálu Sleepy Hollow se točí okolo Molocha, který zde reprezentuje síly, proti kterým bojují hlavní hrdinové. Pojďme si zrekapitulovat, kdo to je a kdo jsou jeho služebníci.

Z historie

Historické reálie 18. století

Historické reálie 18. století

Pokud se zajímáte o historické reálie doby, ve které žil Ichabod, může vás zajímat článek Týnky o jedné z vedlejších postav první série, Banastru Tarletonovi. Tohoto muže jsme viděli v šesté epizodě nazvané Sineater. Na první pohled plukovník britských rudokabátníků, ale na ten druhý démon. Zajímavé na této postavě je, že je inspirována skutečnou historickou postavou.

Z historie

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Pokud si před finálovou epizodou chcete připomenout, kdo vlastně je bezhlavý jezdec, naše nová redaktorka Týna Janska pro vás připravila delší povídání.

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama