Sleepy Hollow (Ospalá díra)
85/100 - 203×

Sleepy Hollow(Ospalá díra)

Legenda o bezhlavém jezdci v městečku Sleepy Hollow znovu ožívá. Tentokrát v naší současnosti, kde se Ichabod Crane a bezhlavý jezdec opět střetnou, v sázce je tentokrát osud celého světa.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | FOX | 44 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Mysteriózní
hrají
Tom Mison (Ichabod Crane), Janina Gavankar (Diana Thomas), Lyndie Greenwood (Jenny Mills), Jeremy Davies (Malcolm Dreyfuss), Shannyn Sossamon (Pandora),

Sleepy Hollow se dočká čtvrté řady

Sleepy Hollow se dočká čtvrté řady

I přes slabší diváckou přízeň bude seriál pokračovat i příští sezónu, kdy Ichaboda Cranea čeká další nelehké soužení.

23 7
14.5.2016

Sleepy Hollow se už delší dobu potýká s úbytkem diváků. Tento fakt stanici FOX nejspíš nikterak nevadí, jelikož se seriál rozhodla znovu prodloužit. Ospalé městečko sice získávalo nepříliš lichotivá čísla premiérové sledovanosti, ale vedlo si dobře v následných přehráních a také při mezinárodním prodeji vysílacích práv, což je právě ta finanční stránka věci, která mohla rozhodnout. Pro novou řadu už je na stole několik scénářů, kudy se příběh může ubírat. Po událostech z posledního finále bude zajímavé sledovat, jakou cestu nakonec tvůrci zvolí.

Co asi čeká na Ichaboda a jeho nový tým? Foto: FOX

Pro novou sérii jsou nahlášeny návraty postav Ichaboda Crana, Jenny Millsové, Daniela Reynoldse a Sophie Fosterové. Naopak se celkem očekávaně nesetkáme s Abbie, mladým Corbinem, Pandorou ale ani Betsy Ross, což mě osobně trápí nejvíc. Duch Abbie prý ale bude jakýmsi způsobem stále přítomen. Zda bude tato série konečnou a kolik vlastně bude obsahovat epizod si prozatím nechávají tvůrci pro sebe. Sám doufám, že se ale seriál dočká důstojného zakončení.

Tohle partu už spolu bohužel nepotkáme. Foto: FOX

Představitelka Abbie, Nicole Beharie, se o ukončení své role prý pokoušela už dříve a tak jsme se její finální smrti mohli dočkat již v podzimním finále, kdy by dostala podstatně více na dramatičnosti. I její herecký kolega Tom Mison se už nějakou dobu snaží vyjednávat nižší herecké zatížení. Uvidíme, zda v nové řadě najde seriál tu správnou rovnováhu a zda se dočkáme více dějových linek ostatních postav.

Co na prodloužení seriálu říkáte vy? Těšíte se na další pokračování nebo vás už přešla chuť? A máte návrhy, kterému bohu či démonovi by mohli čelit tentokrát? Svěřte se v komentářích.

Diskuze /5

227petr

Super :)

14.5.2016 | 14:55:17
buggy99

super už se těším

14.5.2016 | 20:09:33
ScaryX

Jestli bude nadcházející řada stejně tak dobrá jako ty první dvě, tak se těším taky. Jenž tomu moc nevěřím. Jiskra mezi Abbie a Ichabodem byla pro seriál stěžejní a tuhle sérii mi to dost chybělo. Otočka v ději by mohla být zajímavá, jenže když to předvedli tentokrát, tak se jim to moc nepovedlo (škrtnout bezhlavého jezdce ze seriálu podle pověsti o bezhlavém jezdci prostě není dobrý nápad), takže jim pochopitelně nevěřím.

čestný člen redakce
14.5.2016 | 21:35:54
komcus

Třetí sérku jsem po první epizodě vzdal, ale zkusím dát další řadě šanci. :)

čestný člen redakce
18.5.2016 | 20:33:28
Neznayu

1. série super, 2. o něco méně, 3. jsem cca v polovině přestala sledovat a teď se rozhodla jí dokoukat – hotovo. Bez Abbie se mi na 4. dívat nechce, nejsem ani zvědavá, ale asi tomu dám šanci a uvidím. :/

8.2.2017 | 21:15:58
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Čtyři jezdci apokalypsy

Pokud vás zajímá, z jakých podkladů tvůrci při ztvárnění jezdců apokalypsy ve Sleepy Hollow vycházeli, přečtěte si zajímavý článek čtenářky Jansky právě na toto téma. Dozvíte se, že jezdci apokalypsy jsou biblické postavy popsané v knize Zjevení sv. Jana, jsou čtyři, každý má specifického koně, své předměty a své jméno.

Nejlepší postavy

Reklama

Symboly

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

Poznejte okultní symboly Sleepy Hollow

V pilotním díle seriálu si diváci mohli všimnout některých symbolů. Jeden z nich byl na rakvi, ve které byl pohřben Bezhlavý jezdec. Podobný symbol jsme mohli vidět také na týle jeho hlavy (když ji ještě měl na krku) a na bibli, se kterou byl Ichabod Crane pohřben.

Hlášky ze seriálu

Hlášky ze seriálu

Okultismus

Moloch a jeho následovníci

Moloch a jeho následovníci

Velká část mytologie seriálu Sleepy Hollow se točí okolo Molocha, který zde reprezentuje síly, proti kterým bojují hlavní hrdinové. Pojďme si zrekapitulovat, kdo to je a kdo jsou jeho služebníci.

Z historie

Historické reálie 18. století

Historické reálie 18. století

Pokud se zajímáte o historické reálie doby, ve které žil Ichabod, může vás zajímat článek Týnky o jedné z vedlejších postav první série, Banastru Tarletonovi. Tohoto muže jsme viděli v šesté epizodě nazvané Sineater. Na první pohled plukovník britských rudokabátníků, ale na ten druhý démon. Zajímavé na této postavě je, že je inspirována skutečnou historickou postavou.

Z historie

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Abraham Van Brunt - bezhlavý jezdec

Pokud si před finálovou epizodou chcete připomenout, kdo vlastně je bezhlavý jezdec, naše nová redaktorka Týna Janska pro vás připravila delší povídání.

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama