Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Epizoda zaměřená čistě na Sabine

Epizoda zaměřená čistě na Sabine

V epizodě Blood Sisters jsme se dozvěděli něco více o Sabine Wren, která je sice v seriálu od začátku, ale prostor příliš nedostala. Nyní konečně přišla její chvíle a my tak víme něco málo o jejím původu.

4 0
25.11.2015

Zatímco minulá epizoda Wings of the Master byla převážně o Heře Syndulle, díky epizodě Blood Sisters toho zase víme o něco víc o Sabine Wren. Nebo aspoň trochu. O minulosti na planetě Mandalore a případném propojení s Dead Watch jsme se bohužel nic nedozvěděli.

V epizodě potkáváme Ketsu Onyo, bývalou kamarádku Sabine, se kterou chodily na Imperiální akademii, později spolu odtud utekly a staly se z nich námezdní lovkyně. Zatímco Sabine nebyla spokojená se svým životem a přidala se na Lothalu k povstalecké buňce, Ketsu zůstala lovkyní až do nynější doby. Z rozhovorů mezi Sabine a Ezrou vyplývá, že Ketsu zřejmě nevidíme naposledy.

(Přidá se Ketsu k Povstalcům? Foto: DisneyXD)

Problém v epizodě je ten, že nám díl neřekl prakticky nic nového a vše o Sabine a Ketsu jsme věděli z kratičké synopse k epizodě Blood Sisters, kterou jsme vám přinesli v jednom ze starších článků. Samotná epizoda nepřinesla poměrně nic nového, děj se nepohnul a Rebels bohužel sklouzávají k těm horším epizodám, které jsme mohli vídat především v první polovině minulé série.

Zmínka Baila Organy a organizace Black Sun potěší, stejně tak výskyt droida R2-D2, ale odkazy na filmy a Clone Wars ne vždy epizodu zachrání. Musíme jen doufat, že příští epizody budou kvalitnější stejně tak jako finále minulé řady a začátek té současné.

V příští epizodě Stealth Strike budou Ezra se Satem uneseni novou imperiální lodí a Kanan se bude muset vydávat za stormtroopera, aby své přátele zachránil. Jak to asi všechno dopadne? Co zatím říkáte na druhou řadu Rebels?

Diskuze /5

Blackhand47XD

Zatím nejslabší díl, přišlo mi fakt ubohé, jak se holky zase rychle zkámošily… To je jako kdyby Obi-Wan Anakinovi všechno odpustil a byli by zase jako bráchové.

#2 tom99
webmaster
25.11.2015 | 18:16:16
tom99

#1 Blackhand47XD: Bohužel. Tahle epizoda mi zase jasně ukázala, jak Clone Wars jsou mnohem chytřejším seriálem…

#3 Quinzel
webmaster
25.11.2015 | 18:57:33
Quinzel

#2 tom99: Děláš jako by první a druhá série TCW byly něco extra, hrozně se mi líbí jak všichni porovnávají seriál s jednou sérií, či pár díly se seriálem co má za sebou několik sérií, TCW měl špatné epizody stejně jako je mají i Rebels, každopádně by to chtělo nějaký pořádný story arc a ne samé filler epizody.

#4 Blackhand47XD #5 tom99
25.11.2015 | 19:20:23
Blackhand47XD

#3 Quinzel: Pokud porovnám první dvě série obou seriálů tak pořád vede TCW, ale to bude také tím, že mám radši prequely než původní trilogii.

webmaster
25.11.2015 | 21:22:52
tom99

#3 Quinzel: Tak spíš jde o to, že v Clone Wars se NĚCO dělo. Pár dílů jsme sledovali události v senátu, později jsme prozkoumávali chování klonů, poznávali jsme spoustu Jediů a postav, které se jen ve filmu mihly… Rebels se zaměřují pouze na pár postav a ve většině dílů o tolik nejde. Pokud mám zatím hodnotit, tak Clone Wars je dospělejším, chytřejším a skvěle doplňujícím seriálem k filmům. Bohužel u Rebels nestačí jen to, že občas zahraje Williamsova hudba či nám daná scéna připomíná nějakou z Epizody IV…

webmaster
25.11.2015 | 22:52:13
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama