Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Filmový Saw Gerrara je přesně takový, jakého ho známe ze seriálu

Filmový Saw Gerrara je přesně takový, jakého ho známe ze seriálu

Pokud animované seriály představily nějakou postavu, která měla veliký vliv na události ve filmech, zatím je určitě na prvním místě Saw Garrera. Nyní si rozebereme, jak Saw v novém filmu působí. Článek obsahuje spoilery z filmu Rogue One, proto vstupujte na vlastní nebezpečí.

12 0
22.12.2016

Saw Garrera (hrán Forestem Whitakerem) dle prvních zvěstí měl mít pouze vedlejší roli. Kdo už viděl film Rogue One: Star Wars Story, tak ví, že je tomu přesně naopak a postava Garrery je nesmírně důležitá pro celý film. Saw je bývalým přítelem Galena a Lyry Ersových. Po smrti Lyry a uvěznění Galena Impériem se Saw staral o malou Jyn.

Když dospěla a naučil ji vše, co uměl, rozhodl se ji opustit a vrátit se zpět do akce, která mu nepochybně chyběla. Už v seriálu Clone Wars byl Saw Garrera jakýmsi Rebelem. Neměl rád Republiku a nenáviděl Separatisty, kteří obsadili jeho planetu Onderon. Jelikož ale planeta byla neutrální a nepřidala se k Republice a ani k Separatistům, Onderon neměl nárok u Republiky na oficiální pomoc, protože ta měla svých starostí dost se zuřící tří letou válkou, která se dotkla většiny systémů v galaxii.

Saw Garrera a jeho dalších pár věrných nicméně bylo vycvičeno Anakinem Skywalkerem, Obi-Wanem Kenobim a Ahsokou Tano. Saw Garrera s pomocí Ahsoky a zbraní od piráta Honda Ohnaky dokázal vyhnat Separatisty ze své planety. V boji ovšem přišel o svou sestru Steelu. A jak jeho příběh dál pokračoval? Po svržení Republiky Impériem se Saw přidal na stranu Povstalců.

(Vlevo můžete vidět filmového Sawa, vpravo seriálového. Foto: Disney a DisneyXD)

Znal Mon Mothmu, nejspíše i Baila Organu. Jeho metody byly ale až příliš drastické a několikrát zadělal Povstalcům na pořádný průšvih (zatím je škoda, že se Saw neobjevil v seriálu Rebels a právě tyto průšvihy nemáme možnost v seriálu vidět). Saw byl tak z povstalecké Aliance propuštěn. Výrazně mu to ale nevadilo. Přesunul se na měsíc Jedha, kde si vybudoval svou vlastní armádu a začal se svým vlastním povstáním proti Impériu.

Na Jedhě dezertoval nákladní pilot Bodhi Rook, který se rozhodl přidat k Povstalcům. Nicméně padl do rukou Sawa Garrery, který mu tak úplně nevěřil. Důležité na tom je, že základní charakteristika postavy, kterou vymodeloval tvůrce Dave Filoni v Clone Wars, zůstala stejná i ve filmu. Saw je drsný muž, který nehledí na pravidla, nebojí se ušpinit si ruce. Je to jakási černobílá postava, která ví, co je potřeba udělat.

Dave Filoni je nesmírně pyšný, že se Edwards rozhodl do svého filmu Garreru zakomponovat. Jeho charakter se vůbec neodchýlil od původní charakteristiky. Snad se v budoucnu v celovečerních filmech dočkáme i dalších postav, které nám byly představeny v seriálu. V Rogue One se dokonce objevily i další postavy z Rebels. To si ale rozebereme v našem dalším samostatném článku. Jak se vám líbil filmový Saw Garrera?

Diskuze /17

Lex Luthor

Ušel, ve filmu bych viděl radši Kanana Jaruse, aspoň by tam byl souboj se světelným mečem, to jediné mi ve filmu chybělo, ale vše vynahradil Vader na konci, jak mečem kosil povstalce a pak se pustil do pronásledování Le­iy.

#2 Lee_CZ_
22.12.2016 | 18:05:26
Lee_CZ_

Ehm zkuste si trochu ujasnit, kdo s kým v Clone wars vlastně bojoval ;-) nebojovala republika proti Impériu, ale pro Separatistům, Impérium vzniklo právě z Republiky tak by bylo dobré tohle opravit, neznalé by to mohlo zmást a pak by akorát mleli blbosti.

#1 Lex Luthor: Raději film bez mečů, než film s měči, který nedává vůbec smysl (ano narážím přesně na Rey, která s ním bojovala, jako by cvičila od malička :D ). Navíc šlo jasně vidět, že to jde i bez tech Jediů a tak to muselo být mnohem častěji.

#4 lenacia
22.12.2016 | 18:48:57
Numidis

na Klonové války jsem se dodíval cca před půl rokem a na atd tu postavu jsem zapoměl…děkuji za osvěžení. :-)

22.12.2016 | 23:06:32
lenacia

#2 Lee_CZ_: Rey ale uměla bojovat. Měla přece onu hůl, a s ní mohla mít na poušti hodně času trénovat. Jasně, není to totéž, ale pokud měla v minulosti nějaký výcvik, mohla umět se světelným mečem zacházet. Kylo byl zase vcelku vážně zraněný, a ani neměl v plánu ji zabít. Možná Finn by mohl být víc kontroverzní, ale on byl voják, a věřím, že jako voják by měl zvládat ovládat různé zbraně, včetně mečů, ne zrovna světelných, ale meč by ovládat mohl. Takže zbývá jen teorie o tom, že samotný světelný meč má určitou sílu, kterou vyvíjí… ale ta síla by mohla právě nahrazovat chybějící ostří a simulovat jeho váhu. Takže opět, nějakou chvíli zraněnému člověku, který taky nemusel mít zrovna 100% výcvik, mohl jeden i druhý vzdorovat.

#5 TyfuZ #8 Janyk #11 Lee_CZ_
22.12.2016 | 23:22:24
TyfuZ

#4 lenacia: část kanonické knihy Před probuzením se zabývala Finnovým výcvikem a bylo tam řečeno, že mezi svými vrstevníky je jeden z nejlepších kadetů. A výcvik měli rozhodně se všemi možnými zbraněmi.

22.12.2016 | 23:56:19
AuroN

Tak, Saw Garrera se velice brzy objeví ve Star Wars Rebels. Jsem zvědavej, jestli to posunou alespoň trochu na úroveň Rogue One. Jestli ano, klobouk dolů. Šance tomu ale nedávám.

22.12.2016 | 23:57:22
pidalin

Škoda že v Rogue One nebyl aspoň třeba agent Kalus už na straně rebelů. ;-)

23.12.2016 | 8:14:22
Janyk

#4 lenacia: Moje řeč.

23.12.2016 | 10:54:12
ondra1510

Sem rád že byl Saw Gerrera ve filmu ale mrzí me ty jeho oči které me dost bili do oci a celej film sem čekal na nějaké vysvětlení a ono nic…tak snad v Rebels :(

23.12.2016 | 13:13:34
Mesyas

a já už se těším, až nám představí Ezru jako Snoka <3

23.12.2016 | 16:20:10
Lee_CZ_

#4 lenacia: Tak s touhle blbostí na mě už vůbec nechoď :) Rey neměla žádný výcvik a máchání nějakou holí není žádnou výhodou proti sice zraněnému, ale stále vycvičenému Jedimu/Sithovi. Prostě to byla chyba, kterou udělali, jen aby to vypadalo efektivní, ale na konec to je stále jen blbost a akorát se to snaží zamluvit blbostma. Kdyby proti němu stál Finn, tak bych to ještě pochopil, on ten výcvik má.

#12 jh666 #16 lenacia
23.12.2016 | 18:56:19
jh666

#11 Lee_CZ_: A jak výš, že se Rey v dětství necvičila na Jedie? Pokud se podíváš na Ep. II, tak tam Jediové taky učili používat meč už jako caparti.

#13 Wilhuff Tarkin #14 Lee_CZ_
23.12.2016 | 19:40:49
Wilhuff Tarkin

#12 jh666: Možná má uzamklé nějaké vzpomínky. V novelizaci TFA neměl Kylo problém vrtat se jí v hlavě, dokud nenarazil na zajímavou část, která podle něj „stála za prozkoumání“ a náhle narazil na bariéru, která ho úplně odrazila. (Až tak, že to Rey hodilo do jeho hlavy.)

23.12.2016 | 19:55:32
Lee_CZ_

#12 jh666: A to podle tebe za tu dobu zapomněla, že ji někdo učil na Jedie? Prostě to jsou výmluvy, kdyby se něco podobného dělo, tak by v těch svých vzpomínkách něco z toho měla, ale nic takového nám neukázali. Prostě to nijak nepromysleli, jen chtěli, aby to Rey Kylovi natřela, bez nějakého důvodu, jen prostě aby měli finální battle.

#15 Michargo
23.12.2016 | 19:57:54
Michargo

#14 Lee_CZ_: A už vás napadlo, že Rey se nechala vést silou, které se otevřela. Třeba jí vedl duch Anakina. Netvrdím, že jo, ale když jde o sílu, je možné mnohé. Navíc žila na drsné planetě, kde je velká konkurence, takže se musela naučit bojovat. To dá rozum. Navíc neznáme celí její život. Jako dítě ji třeba někdo učil, ale pro její bezpečí jí zablokoval paměť na některé věci, které se potom ve filmu paměť odblokovala. Kdo ví, možné je vše. Vždyť ani Jediové neznají všechny tajemství síly. Takže bychom měli brát v úvahu mnohé teorie a možnosti......

24.12.2016 | 9:53:20
lenacia

#11 Lee_CZ_: a jak víš, jak moc bylo Kylo vycvičený? Mě spíš přišel jako hodně emocionálně poznamenaný. Silný, ale zbrklý, a rozhodně ne moc vyrovnaný. A jeho výcvik taky nemusel být kompletní. Mohl umět máchat mečem, to jo, ale mohl s ním umět máchat jen tak dobře, jako uměla Rey máchat svou holí.

24.12.2016 | 15:24:12
Ryen

Lidi prosím vás – podle mně obhajujete neobhajitelné. Je to jasný, jak facka – v každý epizodě je boj se světelnými meči, takže aby to neporušili, tak ho prostě museli narvat i sem, i když je to jak pěst na oko a film to neskutečně shodilo.

Dost silně pochybuju, že Rey měla nějaký výcvik. A argumenty, že uměla s holí – meč a hůl je dost velkej rozdíl. S Finnem to byla navíc totální blbost. I kdyby cvičil se zbraní na blízko, tak světelný meč je něco jinýho hlavně kvůli váze a těžišti. Často bylo v různých encyklopediích apod. zdůrazňováno, že člověk, který není přímo cvičený v boji se světelným mečem, je nejvíc nebezpečný sám sobě, protože se pravděpodobně čepelí sám zmrzačí. Ale to je jedno – pokud se vrátím k Rey a Kylovi. Kyle se učil od nejlepšího Jedie a potom u mistra Temný strany, rozprášil nový řád Jedi a stal se vůdcem rytířů z Renu. A porazí ho holka, co poprvé drží v ruce světelný meč a pár hodin předtím poprvé použila Sílu. A aby to nebylo až tak moc nesmyslný, tak ho necháme předtím postřelit, aby se to mělo čím okecat. Ne, to mě opravdu nepřesvědčilo. A pokud to chce někdo svádět na to, že Rey může být dcera Luka a mohla by v ní být tím pádem velká Síla – tak bychom si měli uvědomit, že Kyle je zrovna tak z rodu Skywalkerů, takže je velká Síla i s ním.

24.12.2016 | 19:58:55
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama