Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Filoni: Inkvizitora jste viděli v Klonových válkách, ale ani to nevíte

Filoni: Inkvizitora jste viděli v Klonových válkách, ale ani to nevíte

David Filoni, režisér a tvůrce seriálů Clone Wars a Rebels, se nedávno rozpovídal o hlavním záporákovi z první série, Inkvizitorovi. Nyní vám přinášíme teorii, kým mohl být Inkivizitor za dob Klonových válek.

10 0
2.3.2016

Inkvizitor je tajemnou postavou, o které toho v podstatě nic nevíme. Vlastně neznáme ani jeho skutečné jméno. I noví Inkvizitoři ve druhé sezóně mají podivná jména (Sedmá sestra, Pátý bratr), což nás přivádí k myšlence, zda tito jedinci vůbec nějaké jméno měli.

Jediná věc, která všechny Inkvizitory spojuje, je právě neznámé jméno a především světelný meč s dvojí čepelí. Za celou existenci Star Wars jsme se setkali se spoustou Jediů a Sithů, kteří používali světelný meč s dvojí čepelí, ale díky novému kanonickému řádu ve Star Wars, nám seznam poměrně prořídl. Nejvýraznější postavou se dvojitým světelným mečem je tak Darth Maul.

(Byl Inkvizitor vycvičen Darth Maulem? Foto: DisneyXD)

Maul je stále živý a jak už řekl Imperátor během páté řady Clone Wars, kdy jsme Maula naposledy viděli, „má s ním ještě jiné plány“. Jaké plány to asi jsou? Chtěl už tenkrát Palpatine Maula využít, aby vytrénoval novou generaci Inkvizitorů pro Impérium? Je to dost možné, ale chytřejší zřejmě budeme po odvysílání finále s názvem Twilight of the Apprentice, kde konečně Maula opět uvidíme.

Je poměrně pochopitelné, když Maul celý život cvičil s dvojí čepelí, že by své nástupce učil to, co uměl on. Ovšem ne všichni mají vlohy pro boj se světelným mečem s dvojí čepelí, což nás konečně přivádí k teorii, kdo by mohl hlavní Inkizitor (a ostatní) být. Ať už zhlédnete zpětně všech šest řad Clone Wars, skutečně tam nikoho podobného, kdo vypadá jako Inkvizitor, nenajdete, což nás přivádí k myšlence, že v Clone Wars musel být zahalený, nosit masku.

(Je jedním ze Strážců chrámu právě vrchní Inkvizitor? Foto: DisneyXD)

Z toho vyplývá, že je dost možné, že hlavní Inkvizitor může být bývalým strážcem Chrámu Jediů, které jsme mohli vidět ve finále páté řady! Strážci Chrámu byli vždy zahalení v maskách a měli světelné meče s dvojí čepelí. Zajímavé je ovšem to, že během vykonávání Rozkazu 66 v Chrámu žádní strážci nebyli. Kam se poděli? A stojí za tím, ostatně jako za vším, opět Palpatine? Stáhl je někam do ústraní a nechal Maula, aby je vycvičil v Inkvizitory?

V komentářích nám dejte určitě vědět, co si myslíte o této teorii. Můžou být Inkvizitoři bývalí strážci? A je zrovna náhoda, že se se Strážci Chrámu setkáme i ve finále druhé řady Rebels?

Diskuze /18

dovahkiin

Hezkej článek a dobrá teorie že by inkvizitoři mohli být bývalí strážci :) ale nemyslim si že by je vytrénoval Maul, ten koneckonců Sidiousovi utekl nakonec a pak neznámo kam, a pochybuju že by se k němu a Vaderovi přidal, nebo mohl přidat, pro ně by byl vždy konkurence v konceptu dvou sithů :) a furt si myslim že to místo kde se Kanan setká se strážcem bude v jeho hlavě jen, i přes to že v traileru byl boj inkvizitorů a strážců

2.3.2016 | 17:09:15
Blackhand47XD

Maul je cvičit nemohl, protože ze Sidiousova zajetí unikl a stáhl se do ústraní.

webmaster
2.3.2016 | 17:20:12
A_V

Pěkný čalánek, ale jak víme že při rozkazu 66 nebyly v chrámu strážci?

#4 Tony-Z
2.3.2016 | 22:55:26
Tony-Z

#3 A_V: Přesně! Co víme o jejich počtu v chrámu a kolik z vykonání rozkazu 66 jsme toho z chrámu viděli…? Mohli zkrátka padnout „mimo záběr“. Navíc Clone Wars vznikly až po epizodě III, takže v ní se zkrátka se strážci počítat nemuselo. Jinak teorie je to slušná a logická. Jen bych ji neopíral o „absenci“ strážců v chrámu během vykonání rozkazu 66.

3.3.2016 | 0:22:55
mina1988

Maul v komiksu (kánonickém) utekl ze zajetí, takže je cvičit zřejmě nemohl.

3.3.2016 | 2:00:12
tom99

Prosím vás, za pár let udělají z kanonických komiksů nekanonické, protože vždycky nějaký tvůrce napíše něco, co bude trošku odporovat filmům/seriálům. Uvidíte :)

#8 dovahkiin
webmaster
3.3.2016 | 8:15:03
Hunter2013

Sem myslel ze Inkvizitor je Syn ze ten clanek myslel tohle :D

3.3.2016 | 8:59:11
dovahkiin

#6 tom99: tak uvidí se jestli je komiks s maulem vážnej podle toho jak se teď vybarví Maul v seriálu ne a tak už to zůstane na věky věků :D

#9 jh666
3.3.2016 | 10:14:01
jh666

#8 dovahkiin: Ten komiks je dělanej podle scénáře nedokončených epizod Clone Wars, takže by měl kánonem zůstat

#10 dovahkiin
3.3.2016 | 10:47:46
dovahkiin

#9 jh666: vždyť jo, podle mě to nemužou zrušit a udělat z toho teď legends

3.3.2016 | 10:59:47
kiso1561

Tak dnešná epizóda to potvrdila. :)

#12 dovahkiin #14 Epsik
3.3.2016 | 17:01:28
dovahkiin

#11 kiso1561: počkej až ti bude někdo kdo si přečte článek ale neviděl ještě epizodu nadávat, že tu píšeš spoilery :D

#13 Maximiliancz
3.3.2016 | 19:20:08
Maximiliancz

#12 dovahkiin: To budu já :D ale nadávat mu nebudu :D už sem to bohužel věděl :D Dash Star , kterej na youtube dělá různý SW videa , si dal jako miniaturu k videu ,,Star Wars Rebels Season 2 'Shroud of Darkness" Episode Review" fotku chrámového střážce bez masky :D já bohužel ještě čekám až to daj na net :D sleduju to na chciserialycz.cz a tam jim to vždyky nehorázně dlouho trvá :D

#15 dovahkiin
3.3.2016 | 20:52:33
Epsik

#11 kiso1561: Příště spoiler… ;) Ikdyž to není nic převratného.

4.3.2016 | 8:11:36
dovahkiin

#13 Maximiliancz: že si to sám nestáhneš…:D

#16 Maximiliancz
4.3.2016 | 11:07:28
Maximiliancz

#15 dovahkiin: nad tim už jsem několikrát přemýšlel , a koukat na to na netu mi příjde jako ta lepší možnost :D Když bych to stahoval tak bych si musel najít a stáhnout originální video, pak najít a stahnout titulky, pak bych zjistil,že nevim jak se do videa přidávaj titulky tak bych si to musel vygooglit :D posléze bych se na to podíval a nejspíš smazal, aby mi to nezabíralo místo v pc (jako né že bych měl málo místa na disku ale i tak :D ) takhle si akorát počkám 1/2 dny než to hoděj na net :D Dělám to tak u všech seriálu co sleduju, a většinou to zveřejněj tak do dne takže žádnej problém :D to jen Rebels jim trvaj nehorázně dlouho :D

#17 dovahkiin
4.3.2016 | 14:57:17
dovahkiin

#16 Maximiliancz: to jsou teda výmluvy :D na netu ale určitě nebudeš mít tak dobrou kvalitu jako u staženýho

#18 Maximiliancz
4.3.2016 | 15:04:27
Maximiliancz

#17 dovahkiin: to asi né , ale já jsem spokojenej i s tim co je na netu :D

4.3.2016 | 15:23:16
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama