Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Hvězdné války jako seriál? Zájem má prý Netflix

Hvězdné války jako seriál? Zájem má prý Netflix

Tři nové filmové epizody a tři filmové spin-offy studiím Disney a Lucasfilm zjevně nestačí. Podle nejnovějších zvěstí by svět Star Wars mohl ožít i v hraném seriálu. Respektive rovnou ve třech. A údajně by mohly vzniknout na Netflixu.

18 0
31.7.2015

Získá streamovací gigant Netflix další tučnou zakázku? Poté, co letos rozjel marvelovský svět se seriálem Daredevil a do konce roku uvede ještě Jessicu Jones (oba patří do týmovky Defenders, která na Netflixu dostane minimálně pět seriálů), se nejspíš schyluje k další velké události.

Podle informací webu Cinelinx se studio Disney (respektive Lucasfilm), které vlastní práva na Star Wars, chce dohodnout právě s Netflixem. Mluví se rovnou o třech hraných seriálech, které by doprovázely návrat Hvězdných válek na filmová plátna.

(Ožijí stormtroopeři i v televizi? Foto: Lucasfilm/Disney)

O tom, že se o seriálech uvažuje, jsme vám psali už letos v březnu. Seriál by měl totiž využít filmové kulisy, aby jeho produkce nebyla tolik nákladná, což jednoduše dává smysl.

Jestli se svět Star Wars rozroste po vzoru Marvelu, bude tomu tak podle webu Cinelinx nejspíš v roce 2017. Tedy po premiéře Epizody VII – Síla se probouzí (17. prosince 2015) a premiéře spin-offu Rogue One (16. prosince 2016). Zatím vůbec není jasné, zda se Netflix a Disney dohodnou, zda se rozpravy o seriálech skutečně vedou a už vůbec netušíme, o čem by seriály mohly být. Jejich možný vznik je ale vzhledem k přístupu filmových/tele­vizních studií v posledních letech více než logický. Doufejme, že se brzy dočkáme potvrzení či alespoň vyvrácení těchto zvěstí.

Diskuze /8

Fifipek

Tak nevím, tohle je prostě posvátná záležitost a bojím se, aby to nevypadalo ve finále jako Studio Kamarád na České televizi :/ Hvězdné války vždy byly postaveny na kvalitních tricích a to je odlišovalo od Star Treku, který vyjma pár filmů byl koncipovaný jako televizní studiová záležitost. Opravdu bych byl velice nerad, aby tato ikona utrpěla.

31.7.2015 | 12:51:11
adammov

Proč ne. Škoda, že všechny filmy, seriály ze světa star wars byly cíleny na děti. Dospélácké scifi to určite není a nikdy asi nebude. Star trek také nebyl moc dospělácky ale infantilnosti v něm nebyly, alespoň před „přerodem“ s Zachary Quintem.

#3 Fifipek
31.7.2015 | 13:38:27
Fifipek

#2 adammov: Star Wars zacílené na děti? To jako vážně? :D Souhlasím, že epizoda VI s infantilními medvídky nebo postava nenáviděného Jar Jara možná trošku vyšla vstříc i mladšímu publiku, ale rozhodně si nemyslím, že by Star Wars byly sci fi pro děti teda :D Taková epizoda V je solidní záležitost a pokud čekáš několikahodinové filozofování, tak si pusť Vesmírnou Oddyseu :) Star Wars možná nejsou úplně klasickým představitelem sci fi, ale pro děti, to sorry, to fakt ne :D

#5 adammov
31.7.2015 | 13:52:05
Moor8

Teoreticky proč ne? Ale osobně bych pro, aby se SW drželo filmů, popřípadě velmi kvalitních minisérií a Star Trek se držel seriálů. Poslední ST seriál sice moc nepovedl, ale stále je tam velký potenciál.

31.7.2015 | 15:08:08
adammov

#3 Fifipek: Prakticky každý film z SW kde se vyskytoval R2D2 a c3po byla infantilní. Byly tam samozřejme i temné chvilky, ale vždy nějak odlehčené. Už jen fakt, že práva na SW koupil disney svědčí o budoucím směru.

#6 Fifipek
31.7.2015 | 19:34:22
Fifipek

#5 adammov: To že práva na SW koupilo Disney Studio ještě neznamená, že z toho udelají srágoru pro puberťáky, na to si budeme muset ještě počkat :)

31.7.2015 | 19:44:23
tom99

Pokud si dobře pamatuju, tak o hraném seriálu už kdysi mluvil Lucas s McCallumem a pokud se nepletu, tak připravovali seriál o námezdních lovcích…

#8 Blackhand47XD
webmaster
1.8.2015 | 14:08:41
Blackhand47XD

#7 tom99: Viděl bych to tak, že minimálně jeden z nich se jim bude věnovat, ať už Boba Fettovi, Cad Baneovi nebo skupině nových či starých tváří (Bossk, Dengar..)

webmaster
1.8.2015 | 19:33:03
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama