Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Kterého učedníka čeká špatný konec? Ezru, či Ahsoku?

Kterého učedníka čeká špatný konec? Ezru, či Ahsoku?

Název finále Twilight of the Apprentice je vybrán velice dobře, protože nepoznáme, o jakém učedníkovi se vlastně hovoří. Vše naznačuje tomu, že Ezru čeká hořké setkání s Temnou stranou. Ale nezapomněli jsme na Ahsoku a její setkání s Vaderem?

12 0
28.3.2016

V poslední epizodě The Mystery of Chopper Base zamířili Povstalci na planetu Atollon, kde stavějí svojí základnu. Rozhodně zde nevydrží příliš dlouho, protože v době Epizody IV už Povstalci žádnou základnu na Atollonu nemají. Dave Filoni, tvůrce seriálu, prozradil, že v epizodě jsme se měli pro tuto sezónu rozloučit s Herou, Sabine, Zebem, Chopperem a Rexem, kteří ve finále nebudou.

Finále bude zaměřeno pouze na zbylé Jedie a Sithy. Kromě Ezry, Kanana a Ahsoky hovoří oficiální synopse o novém spojenci, kterým by mohl být Maul (ale také klidně někdo jiný). V epizodě uvidíme opět Pátého bratra, Sedmou sestru, Darth Vadera a nového Inkvizitora. Máme se tedy opravdu na co těšit.

(Ve finále nás čeká jeden boj za druhým. Foto: DisneyXD)

Vůbec poprvé existuje nějaká šance, že se Maul potká s Darth Vaderem. Jak vůbec tato myšlenka vznikla, vysvětluje Dave Filoni:

Víte, vznik té myšlenky je poměrně zajímavý. Už několikrát jsem poukazoval ostatním tvůrcům na jejich možné setkání a také možnost, že bychom mohli vidět Maula s Vaderem bojovat. Já se Simonem Kinbergem jsme byli pro boj, ale tenhle souboj je přáním vlastně každého fanouška Star Wars a s tím musíme být opatrní. Nepochybujeme, že by souboj nebyl dobrý, ale musíme si dávat pozor. Souboje musí mít své opodstatnění a teď jsou naše postavy rozestavěny na špatných políčkách šachovnice.

Epizoda se nebude zaměřovat ani na Maula, ani na Vadera. Epizoda je zcela věnována Ezrovi a Ahsoce. Zatímco Ezra se bude potýkat s myšlenkou, zda dělá správnou věc, Ahsoka se postaví svému bývalému mistrovi:

Celá sezóna byla o tom, jak Ezra prozkoumával sílu Temné strany a uvědomil si její existenci. To, jak je mocná. Nikdy jsme se netajili tím, že druhá sezóna je podobná filmu Impérium vrací úder a ve finále pochopíte proč. V každém našem hrdinovi tkví v jakémkoliv smyslu temnota a je pouze na nich, jak se s ní vypořádají. Konec bude opravdu šílený.

(Jak zamíchá s kartami ve finále Maul? Foto: DisneyXD)

Setkání Ahsoky a Vadera může skončit třemi způsoby – Ahsoka prohraje a zemře, Ahoska prohraje a podvolí se Temné straně či (poměrně klasický konec) prohraje, ale nějakým způsobem uteče. To, že by Ahsoka vyhrála nad Vaderem, je asi nejméně pravděpodobné. U Ezry je to trochu složitější. Může být sice podroben Temné straně, ale opravdu tvůrci nechají hlavní postavu dětského seriálu přestoupit k Temné straně a udělají z něj záporáka? V anketě nám dejte vědět, jak si myslíte, že sezóna skončí – vybrat můžete vždy dva konce (jeden pro Ezru, druhý pro Ahsoku). Také se podívejte na první ukázku z epizody.

Jak byste si přáli, aby finále skončilo?

28%
21%
21%
14%
8%
5%
2%
180 hlasů
Thumbnail Play icon

Diskuze /30

dovahkiin

kdyby se Ahsoka obrátila na temnou stranu, to by pro mě bylo asi nejlepší překvapení, u lidí co ji navíc nemaj rádi by mohla mít konečně šmrnc a ti co už ji rádi mají, tak koneckonců, když se hrdina obrátí na temnou stranu, komu by se to nelíbilo :D

#2 Maximiliancz
28.3.2016 | 17:10:14
Maximiliancz

#1 dovahkiin: Mně! :) Dark Side Ahsoka by už prostě nebyla stará dobrá 'Soka. :) Ovšem taky bych byl dost překvapen kdyby se to stalo :)

#5 dovahkiin
28.3.2016 | 17:28:11
A_V

Doufám, že Ahsoka nepadne ani nepřeběhne. A Ezra nejspíš bude chvíli na temné straně, aby bylo o pauze o čem mluvit.

28.3.2016 | 18:14:39
Mesyas

Doufám, že Ezra skončí u temné strany :D ale to se bohužel nestane, protože by to měl stejný průběh jako Obi a Anakin.

28.3.2016 | 18:35:11
dovahkiin

#2 Maximiliancz: ale zas by to mělo nádech toho imperium vrací úder, když by čistá Ahsoka potemněla, myslim že víc, než když by to udělal Ezra, taky bych nerad aby měl Maul nějakej geniální plán typu „využiju te v boji proti sithům hahaha“ :D

#7 Maximiliancz
28.3.2016 | 19:05:04
SMASH!

Já se obávám toho, aby Ahsoka nepřešla k temné straně síly. :-( Ona to měla vždy nejisté, že se jí podaří udržet na světlé straně síly a Yoda si toho byl vědom, stejně tak jako u Anakina a proto je spolu záměrně spojil. No a jakmile je rada tak nešťastně rozdělila a já si všiml výrazu Yody na tuto zapeklitou situaci, tak mi bylo hned jasné že to nezvládnou a poddají se svým emocím. :-(

#7 Maximiliancz
28.3.2016 | 19:07:46
Maximiliancz

#6 SMASH!: To nedává smysl. 'Soka nikdy neměla problémy s temnou stranou. Jí vždycky záleželo jen na ostatních a chtěla pomáhat , nikdy neprahla po moci ani nebyla niják sobecká. Jediná chvíle kdy měla 'Soka problém s temnou stranou byla, když ji Syn přetvořil na Dark Ahsoku, a i to ve zdravý přežila. A i kdyby měla někdy problém s temnou stranou tak by přeci nedávalo smysl aby jí dávali k někomu kdo má stejný problém. Proč by to dělali ?Jediné co by z toho mohlo vzniknout by bylo to , že by se akorát vzájemně utvrdili v tom co dělají a snadněji by podlehli temné straně.
#5 dovahkiin: No musím říct,že by to byl opravdu zajímavý dějový zvrat :) ovšem podle mě podlehne spíš Ezra. Ten má k temné straně mnohem blíž než 'Soka :) A co se týče Maula, nevim co plánuje ale určitě se bude chtít pomstít Sidiusovi. I když nevim jak mu to pude :) když se mu během Clone Wars nepodařilo sejmout Obi-wana, což je v podstatě jen Jedi (moudrý jako mistr Yoda a silný jako mistr Windu, ale pořád jen Jedi) tak pochybuju o tom že se mu podařilo jen malinko ublížit Sidiusovi, což je jeden z nejmocnějších Sithů v historii a ještě k tomu Císař celý Galaxie :)

#8 A_V #9 dovahkiin
28.3.2016 | 20:56:41
A_V

#7 Maximiliancz: No jak si napsal Obi-wan byl/je silný jako mistr Windu a Windu porazil Palpatina. Takže jeho neuspěch s Obi-wane není nic překvapivého navíc měl dost času, aby se připravil.

28.3.2016 | 21:03:59
dovahkiin

#7 Maximiliancz: Obi určitě nebyl v boji silný jako Windu, navíc jednou sice Obi Maula přeseknul, ale jinak ty souboje když byli sami proti sobě chvíli, nahrávali ve prospěch Maula, navíc jestli našel Maul nějakej chrám, tak klidně mohl hodně zesílit za ty roky a když by nebyl sám tak by mohl být pro Palpatina, respektive minimálně Vadera výzvou, říkám si jestli, když se Maul od sithů distancuje a Snoke ani Kylo nebyli sithové, jestli by Maul mohl být nějak spojen se Snokem, popřípadě se založením Rytířů z Renu, když Maul i tahle frakce sithové nebyli

#15 Maximiliancz
28.3.2016 | 21:30:54
Menelvagor

Stále to všichni vidíte moc černobíle – temná strana vs. světlá strana. Rozšiřte svoje obzory. Myslím, že už Clone Wars nám v podobě Ventress ukázaly, že může existovat i něco mezi a tuším, že nám to chtějí tvůrci ukázat i v podobě tady Maula. Nemusí již být čistě darkside, ale pro svůj cíl může být schopen se spojit i s lightside. Nezapomeňte, že Knights of Ren v čele s Kylem taky nejsou klasičtí darksideři.

#11 dovahkiin
28.3.2016 | 21:34:52
dovahkiin

#10 Menelvagor: v případě Ezry možná, ale pokud by se Ahsoka přidala k Vaderovi tak nevim co by na tom bylo mezi

#18 Menelvagor
28.3.2016 | 21:56:07
Hororogoro

Já jsem zastánce teorie, že Ezra je Snoke a celý rebelové jsou o tom jak se jim stane :)

#14 johnmckay
29.3.2016 | 2:04:20
kutas

můj tip Asoka přejde na temnou stranu tím že zabije Kanana a Ezra se bude učit od samotného Dartha Maula aby porazil Inkvizitory

29.3.2016 | 10:29:10
johnmckay

#12 Hororogoro: tvoje teorie se mi libí a přikáním se k ní :)

29.3.2016 | 15:42:35
Maximiliancz

#9 dovahkiin: To že je Obi-wan v boji silný jako windu není z mé hlavy :D to řekl Anakin v ep II :D já ho teď jen citoval :D Ale souhlasim s tebou, Maul mohl díky sithskému chrámu dost zesílit a a možná by to i nandat Vaderovi :D

#17 dovahkiin
29.3.2016 | 17:34:29
Novis8

Ezra bude Snoke ! :)

29.3.2016 | 17:35:28
dovahkiin

#15 Maximiliancz: nehádám se že to Anakin neřekl, ale sám Yoda o Obim řekl že by proti Palpatinova neměl šanci, a když pominu konspirace že prohrál schválně, tak Windu Palpatina porazil :D nemluvě o tom že ve dvojce byl anakin hloupej padawan co to řekl jen proto že to byl jeho mistr, ale jinak je to podle mě fakt nesmysl :D jako Maul vs Vader, neřikám že by Maul jasně vyhrál, Vader koneckonců i přes umělý končetiny určitě taky v síle zesílil pod Sidiousem :D

29.3.2016 | 17:39:50
Menelvagor

#11 dovahkiin: sorry to jsem měl objasnit asi no – cílil jsem na Ezru a Maula. Ahsoka je podle mě odsouzena k smrti a odejde s pomocí světelného meče svého mistra

29.3.2016 | 17:51:27
.:!FILDA!:.

Taky si myslím že by Ezra mohl být Snoke NWM no :D uvidíme a těším se :)

30.3.2016 | 0:33:51
svina

Vždycky jsem chtěl, aby se Ahsoka přidala k Anakinovi, oni vždycky k sobě patřili. Stejně tak Ezra by mohl být Snoke – krásný až utopický sen. Bohužel v obou případech se to nestane, je to pořad pro děti, všechno skončí sluníčkově – Ahsoka se nepodvolí a uteče pryč neznámo kam a Ezra možná na chvíli změní stranu do 2.dílu 3. řady a potom bude světlý jako albín.

#22 Hororogoro
30.3.2016 | 10:19:32
OndraTomek1

Podle mě to skončí jako The Clone Wars první série pro děti a potom ostatní série trochu do ostra i teď mi to připadá že to přestává být pro děti (malé děti), začíná to mít lepší děj, otevřenější konec a navíc když se ve Clone Wars objevil Darth Maul tak mě to začalo víc bavit :D (a ještě se přiklánim k myšlence že Ezra = Snoke)

30.3.2016 | 17:18:34
Hororogoro

#20 svina: ti nevim, čtu Kanan The Last Padawan a není to tak sluníčkový jako ten seriál … vem to tak, že Anakin byl taky jednou z hlavních postav Clone Wars a stal se z něj Vader

#23 svina #24 svina
31.3.2016 | 2:07:57
svina

#22 Hororogoro: Tak děti už moc nečtou že? :D Takže v knížce je to jedno. U Anakina je to takové, že lidé vnímají Anakina a Vadera jako jiné osoby. Určitě ses s tím taky setkal v nějakém seriálu nebo filmu, kdy postava získá nějakou moc a ta ho potom „ovlivňuje“ (přitom získal jen nadhled). Teď mě napadá jenom jeden příklad z True blood – Bill vypije krev Lilith a stává se upířím bohem, pořád je to on, jen vidí věci jinak, ale ostatní se na něj dívají jako by byl úplně jiný člověk. Vsadil bych se, že když se zamyslíte, tak skoro v každém fantasy/sci-fi seriálu něco takového bylo.

31.3.2016 | 9:38:46
svina

#22 Hororogoro: Jo a ještě taková drobnost… 5 ze 7 epizod je pegi 16 podle ratingu, dítě by ten film oficiálně nemělo vidět, takže když se dívá na CW, vidí jen dobrého přidrzlého Jedie Anakina a ne Vadera.

#26 Hororogoro
31.3.2016 | 9:43:45
Novis8

Nemáte lidi nějaký link kde se můžu podívat na novou epizodu?

31.3.2016 | 13:59:02
Hororogoro

#24 svina: právě naopak … epizody 3 a 7 jsou PG-13 tedy přístupné od 13 … všechny ostatní díly jsou PG, tedy přístupný pro kohokoli, ale je doporučen doprovod rodičů

#28 svina
31.3.2016 | 14:32:29
sparrox

Je dost možné, že se Ezra přidá k temné straně a první polovina 3 série bude o tom, jak se ho Kanan a ostatní snaží přesvědčit, aby se vrátil.

31.3.2016 | 18:06:18
svina

#26 Hororogoro: přečti si to pořádně, 5 epizod ze 7 natočených je PEGI 16, ano III a VII je pegi 13, což ale nevyvrací můj výrok.

#29 Hororogoro
31.3.2016 | 20:51:20
Hororogoro

#28 svina: PEGI je hodnocení u her, PG je hodnocení u filmů … PG-13 znamená přístupné od 13, PG znamená přístupné všemo, PG-16 neexistuje … 5 ze 7 epizod jsou PG a zbylý dvě PG 13

1.4.2016 | 1:58:06
Ferry90CZ

Mám z toho Finále smíšené pocity :(

1.4.2016 | 7:27:53
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama