Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

McGregor jako hlas Obi-Wana a Maul potvrzen do další série

McGregor jako hlas Obi-Wana a Maul potvrzen do další série

Třetí řada je teprve daleko před námi, ale už prosáklo alespoň pár základních informací. Definitivně je potvrzené, že v příští sérii budeme sledovat osudy Maula. A McGregor si možná nadabuje Obi-Wana Kenobiho.

12 0
24.5.2016

Může to znít trochu zmateně. Postavu Obi-Wana Kenobiho vždy v seriálu Clone Wars daboval James Arnold Taylor, který svým hlasovým projevem dost McGregora připomíná. Obi-Wan se objevil i v úvodním filmu Rebels s názvem Spark of Rebellion, kde ho rovněž mluvil Taylor. Proč by tedy teď Dave Filoni udělal změnu a chtěl ho přeobsadit McGregorem?

Filonimu se letos povedlo přivést do seriálu herce, kteří si zahráli i ve filmech. Darth Vadera nadaboval James Earl Jones, Yodu si opět střihl Frank Oz a Landa Calrissiana si zopakoval Billy Dee Williams. James Arnold Taylor sice v dabování Obiho odvedl skvělou práci, ale pro seriál vždy bude větší prestiží, když se jim povede urvat do nějaké epizody slavného herce. Navíc McGregor sám několikrát prohlásil, že by si roli Obi-Wana rád zopakoval. Ale to jistě mluvil o filmovém světě.

Dave Filoni chce Ewana oslovit, ale zatím neproběhla žádná jednání, a nevíme, jak by se k celé situaci McGregor vyjádřil. Ve třetí sérii tedy můžeme čekat, že Obi-Wan nějakým způsobem (zřejmě půjde o malé cameo) zasáhne do děje. Všechny hned napadá spojení s Maulem, který je Obi-Wanův starý rival od Epizody I a objevil se ve finále druhé řady.

(Obi-Wan Kenobi v úvodním filmu Rebels. Foto: DisneyXD)

Když už jsme u Maula, tak ten byl oficiálně potvrzen jako vracející se postava ve třetí sérii Rebels. Souboj s Darth Vaderem, o kterém fanoušci sní, přesto nemáme čekat. Znovu se otevřela kauza ohledně Ahsoky, zda je skutečně mrtvá či není. Dave Filoni nechce nic prozradit, pouze prozradil následující:

Star Wars Rebels není seriál o Ahsoce, ta pouze posloužila tomu, aby se naše hlavní postavy dostaly tam, kde jsou nyní na konci druhé série. Ahsoka mohla přežít, ale taky nemusela. Pokud žije, tak si na to budete muset počkat.

Konkrétní datum premiéry nebylo stanoveno, stejně tak zatím nevíme, zda třetí řada odstartuje úvodním filmem, jak tomu bylo v předchozích dvou sériích. Jisté je pouze to, že budeme sledovat Ezrův hlubší pád do spárů Temné strany, Kananovo vyrovnání se svou slepotou a hledáním nových spojenců, kteří pomůžou Rebelům v boji proti Impériu. Traileru na novou řadu bychom se měli dočkat v brzké době (možná na akci Star Wars Celebration v Londýně).

Diskuze /5

vikktorko000

škoda že na celom seriály ma zaujíma len Ahsoka.

#2 tom99 #3 A_V #4 Maximiliancz
25.5.2016 | 11:56:54
tom99

#1 vikktorko000: Bohužel je i nejoblíbenější postavou u nás na webu. Škoda, že není seriál spíše o ní :(

#3 A_V #4 Maximiliancz
webmaster
25.5.2016 | 13:43:23
A_V

#2 tom99:
#1 vikktorko000: Souhlas, ale Obi-wan by nebyl špatnej a hranej film ještě lepší McGregor ho zahrál skvěle

#4 Maximiliancz
25.5.2016 | 16:01:55
Maximiliancz

#1 vikktorko000: Souhlas, 'Soka je nejlepší věc na celym serialu :D Kdyby si neobjevila ve finále 1. řady tak bych se na 2. ani nedíval :D
#2 tom99: Taky musim souhlasit :) Sice o ní v listopadu výjde knížka,za což sem rád a nemůž se dočkat až si jí přečtu :) , ale kdyby měla svůj vlastní serial byl bych radši :)
#3 A_V: A po třetí musim souhlasit :D McGregor hral Obiho skvěle :D a kdyby byl o Obim film, kde by ho hral McGregor (kdo jinej taky :D ) byl bych nadšenej :D

#5 Maximiliancz
26.5.2016 | 15:43:18
Maximiliancz

#4 Maximiliancz: *Tak ta knížka výjde v říjnu :) nevim jak mě napadl listopad :D

26.5.2016 | 15:47:37
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama