Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Anakin, Yoda a vrchní Inkvizitor v nové epizodě

Postřehy: Anakin, Yoda a vrchní Inkvizitor v nové epizodě

Nová epizoda Shroud of Darkness odpověděla na spoustu otázek, které nás trápily již od první řady. Zároveň také napověděla budoucí vývoj celého seriálu. Tak co všechno důležitého se v epizodě stalo?

13 0
9.3.2016

Epizoda poodhalila budoucí děj a prozradila několik důležitých informacích, takže pokud jste epizodu neviděli, rozhodně dál čtěte na vlastní nebezpečí.

Inkvizitoři se vracejí

Ezra a Kanan hledají planetu, na které by mohli Povstalci zřídit základnu, jenže narazí na Inkvizitory. Po delší době tak můžeme v akci vidět Pátého bratra a Sedmou sestru. Všimněte si, že s Inkvizitory bojuje i Ezra, který od začátku série velice zesílil a nyní se už pomalu může rovnat vytrénovaným Inkvizitorům. Navíc v epizodě zachránil Kanana díky svému napojení na živé tvory, což už několikrát předvedl v minulé řadě a nedávno v epizodě The Call.

Ať už mluvíme o Kananovi, Ezrovi či Inkvizitorech, všichni mají ke svým protějškům respekt. Kanan si uvědomuje, jakou hrozbu Inkvizitoři představují. Ti si jsou zase vědomi, že Jediové sílí. Strach tak pohlcuje všechny a vše směřuje k velkému finále, ze kterého ne všichni musí vyváznout živí. Z traileru pro druhou část sezóny víme, že k Inkvizitorům se přidá ještě jeden Inkvizitor. Pošle ho Vader právě proto, že Pátý bratr a Sedmá sestra nebudou zvládat současnou situaci?

(Padne do konce série někdo z této dvojice? Foto: DisneyXD)

Ví Ahsoka, kým se Anakin stal?

V epizodě se vydáváme opět na Lothal, kde Kanan, Ezra a Ahsoka navštíví Chrám Jediů a doufají, že si zde promluví s mistrem Yodou. Každý zde uvidí a prožije něco jiného a jedinečného. Ahsoka se zde postaví svému strachu a pocítí opět vinu, že „opustila“ svého mistra Anakina Skywalkera, který k ní promlouvá a ptá se jí, jestli věděla, co se z něj stane.

To nás přivádí k otázce, zda Ahsoka vůbec ví, že Anakin Skywalker a Darth Vader jsou jedna osoba. Z předchozích epizod je těžké to vyvodit. Když už si myslíte, že to Ahsoka ví, přijde opět scéna, která vás přesvědčí o opaku. Nic to ale nemění na situaci, že jednou se Ahsoka s Vaderem setkají tváří v tvář a snad nás čeká nejen výtečný souboj, ale i nějaký nezapomenutelný moment ve stylu „to já jsem tvůj otec“, který by se nabízel, pokud Ahsoka stále neví (nebo si nechce připustit), co se stalo s Anakinem.

Zajímavé také bylo konstatování, kdy Ahsoka řekla, že naposledy viděla Anakina, když se vydal zachránit kancléře Palpatina. Tato záchranná akce je přesně začátek Epizody III, kdy už Ahsoka nějaký čas nebyla členem řádu Jediů. Jak tedy mohla vidět, jak se Anakin vydal zachránit Palpatina? Lhala Ahsoka, nebo ho „skutečně“ viděla a my tak v budoucnu skrze nějaký flashback budeme moci ještě jednou vidět Ahsoku po boku Anakina těsně před tím, než podlehne Temné straně? Nějaké rozloučení by si určitě tyto postavy zasloužily.

(Matt Lanter opět nadaboval Anakina Skywalkera. Foto: DisneyXD)

Vrchní Inkvizitor byl strážcem Chrámu

Kanan v Chrámu potká Strážce, které jsme naposledy mohli vidět ve finále páté řady seriálu Clone Wars. Se Strážci Chrámu přichází i jedno z nejzásadnějších odhalení seriálu a to, že Vrchní Inkvizitor byl kdysi Strážcem chrámu Jediů, jak jsme správně odhadli v naší nedávné teorii. Ze strážců se ovšem nestanou přes noc služebníci Temné strany. Snad se tedy v budoucnu dozvíme, jak Inkvizitor (či ostatní Strážci) začal pracovat pro Impérium.

Další důležitou informací, kterou Kanan v rozhovoru se Strážci zjistil, je, že Ezru volá Temná strana a vše skončí tak, že se k ní přidá a Kanan padne. Tahle věta v podstatě nemusí znamenat vůbec nic, ale zároveň nám mohla prozradit finálový děj této série. Poslední epizoda druhé série se jmenuje příhodně Twilight of the Apprentice a zároveň nám také něco říká, že by někdo mohl skutečně padnout. Bude tomu skutečně tak?

(Proč asi měli Strážci Chrámu u sebe meč s červeným krystalem? Foto: DisneyXD)

Malachor

Už v epizodě Path of the Jedi Ezra komunikoval s Yodou. Nyní, když jeho síla znovu vzrostla, je dokonce schopný Yodu vidět, jak sedí na větvi na planetě Dagobah. Yoda nasměruje Ezru na Malachor, kde najde potřebné odpovědi. Pokud vám Malachor zní povědomě, slyšeli jsme o něm již v Clone Wars, ale hráči Knights of the Old Republic II si jistě pamatují planetu Malachor V, kde se Meetra Surik, vyhnána z řádu Jediů, utkala s Kreyou.

traileru a jeho rozboru víme, že v poslední epizodě navštívíme nejspíše sithský chrám, kde se bude schovávat Darth Maul. V epizodě Shroud of Darkness zaznělo, že Yoda tak nějak vždy věděl, že konec Jediů se blíží a nastupuje nová éra. Pokud na Malachoru Kanan skutečně padne a Ezra se přidá na Temnou stranu, proč by Yoda posílal (zatím) jedinou naději na záchranu galaxie na místo, kde budou všichni ve smrtelném nebezpečí? Nebo je možné, že smrt postav či jejich přidání se k Temné straně pomůže Rebelům postavit se na nohy a vyústit tak v události, které známe z Nové naděje?

(Pohled Yody v závěru epizody na Ahsoku byl k nezaplacení. Foto: DisneyXD)

Epizoda toho opravdu hodně odhalila, líbila se vám? Postřehli jste něco navíc? A co si myslíte, že se stane ve finále řady?

Diskuze /44

A_V

Já myslel, že Ahsoka viděla až Anakina na konci epizody III, když běžel za kancléřem?

9.3.2016 | 17:24:48
Lee_CZ_

Taky by nebyla marná epizoda stylu chirurgové, kde nám vysvětlí, kdy a proč Yoda podstoupil změnu barvy očí :D Ale prostě celkový Yoda se jim vůbec nepovedl, všechny postavy v Rebels jsou ok (dokonce i nově ukázaný Anakin vypadá v pohodě), jen on je prostě na blití :D

9.3.2016 | 17:26:21
kutas

myslím si že je tam Yoda směřuje aby pochopili proč se z chrámových stráží stali Inkvizitoři a tím zjistili jak s ni my bojovat, jinak zatím nejzajímavější článek co jsem tu četl :)

9.3.2016 | 17:27:20
Darth Black

Ahsoka Anakina ve třetím díle viděla a to na začátku filmu a dokonce mu pomohla a to v lodi separatistu kde byl i palpatin.

#6 Blackhand47XD
9.3.2016 | 17:56:31
dovahkiin

spoilery, teď vim že v KOTOR II se utkaj tyhle dvě holky :( :D podle mě, a soudim i podle toho jak zastavili inkvizitory, tam ve skutečnosti ti strážci nebyli, to bylo jen v hlavě Kanana, proč tam byl červený meč zas tak zásadní nebude

9.3.2016 | 18:22:46
Blackhand47XD

#4 Darth Black: Jak mu mohla pomoct, když v té době ještě nebyla vymyšlená? :D Pokud myslíš ty vystřižené scény, tak ty jsou nekanonické a jedná se o Shaak Ti.

#7 Darth Black
webmaster
9.3.2016 | 18:54:28
Darth Black

#6 Blackhand47XD: Super tak to by vysvětlovalo to že tam zařvala… Dík

9.3.2016 | 19:02:58
Jaroslaw

Dovolím si polemizovat s teorií, že vrchní inkvizitor byl chrámová stráž.

Když si tu scénu rozeberete, tak oni nejdřív Kannanovi řeknou,že umře a Ezra se přidá k temné stráně a donutí ho tak čelit strachu (vlastně Kannanovu největšímu strachu, že totiž selže jakožto učitel, protože vlastně není Jedi). Souboj končí ve chvíli, kdy Kannan prohlásí, že vlastně nemá zodpovědnost, že on Ezru vytrénuje jak nejlépe dovede a zbytek je na Ezrovi, jak se rozhodne. (Vzpomeňte si, jak Obi Van při souboji s Anakinem „I failed you.“ To je taková krásná paralela) V tu chvíli stráže přestanou bojovat a to, co se stane vzápětí je jednoznačně rituál pasování na rytíře. Kannan se po všech těch letech konečně stává rytířem Jedi (řád padl, když byl pouhý padawan a jeho trénink oficiálně nikdy neskončil). Těsně po tomto rituálu se Kannan ptá, co se děje a teprve teď mu inkvizitor odpovídá: „You are now, what I was once.“ (Jsi nyní, co já byl kdysi)

Ve chvíli, kdy se Kannan stal rytířem Jedi mu inkvizitor řekne, že je tím, kým kdysi byl on.

Podle mého názoru tedy inkvizitor byl Jedi a masku stráže měl prostě pro potřeby seriálu, aby zůstal nepoznán.

#9 Maximiliancz
9.3.2016 | 19:04:07
Maximiliancz

#8 Jaroslaw: chrámoví stráže jsou jediové. tady výňatek z wookipedie : The Jedi Temple Guards were members of the Jedi Order who were dedicated to protecting the Jedi Temple. a tady další :. The Guards comprised various Jedi Knights and sentinels in the Order. The position of Temple Guard was considered one of the duties that a Knight could adopt, and Knights were chosen as part of their continuing commitment to the Jedi. Takže v podstatě máš pravdu , až na tenhle malej detail :D A ohledně článku. Já myslim, že 'Soka ví , že Vader byl Anakin. Předtim to jen tušila, ale teď když jí to Yoda ukázal tak si tím je jistá. Každopádně doufám, že nám dají flashback po kterym tak toužim :D zajímalo by mě na jaký misi (a hlavně kdo jí na ni poslal) 'Soka byla :D Tenhle díl byl opravdu dobrej.Podle mě nejlepší vůbec :D Seriál se začíná vydávat dobrým směrem :D Doufejme, že už se nikdy nedostane ke scénám typu ,,Ezra likviduje stormtroopery ovocem " -_-
:D Nejvíc z celýho dílu (kromě 'Soky , tu vždycky vidim rád :D ) se mi nejvíc líbil ten Yodův pohled na konci :D

9.3.2016 | 19:22:29
SMASH!

Děkuji za super postřehy. :-) Před nedávnem jsem si koupil knihu Revan, která byla úžasná a odehrávala se po bitvě na Malachoru. Nevíte náhodou zdali je i nějaká z dob války na Malachoru ? Revan mě naprosto uchvátil a chtěl bych znát více z jeho doby či přímo jeho osoby :D

#12 Blackhand47XD
9.3.2016 | 19:37:41
A_V

Jenom blbá otazka. Je potvrzená 3. série?

9.3.2016 | 19:43:13
Blackhand47XD

#10 SMASH!: Pokud chceš znát něco z jeho doby, tak si zahraj SW RPG Star Wars: Knights of The Old Republic, druhý díl nebo MMO Old Republic.

#15 SMASH!
webmaster
9.3.2016 | 19:46:55
Sputnik

Ashoka videla Anakina tesne pred epizodou III preto lebo taky bol povodny zamer pocas tvorby serialu The Clone Wars – ten mal nielen navazovat na epizodu III ale popisat udalosti paralerne s nou…avsak kvoli predcastnemu ukonceniu ku tomu bohuzial nedoslo…ale tvorcovia aj tak beru vsetky napady a scenare ku nezrealizovatelnym castiam za kanonicke(tj udalosti v nich sa stali).

A co sa tyka casti s Kananom – jeho lekcia mala za ulohu ho naucit „let go“ tj nechat ist svojho studenta…nieco podobne musel riesit aj Anakin v The Clone Wars…uvodny film kde tuto problematiku konstatuje Yoda alebo cast Weapon Factory..nanes­tastie Anakin v tomto smere zlyhal…

9.3.2016 | 19:48:57
Sputnik

Tretia seria je ista.. :)

9.3.2016 | 19:52:42
SMASH!

#12 Blackhand47XD: Dík za tip. :-) Já moc na hry sice nejsem, ale do této hry bych se s chutí pustil. :-) Koukám teď na hodnocení těchto her a musím uznat, že jsem mile překvapen. :-)

#16 Blackhand47XD
9.3.2016 | 19:53:47
Blackhand47XD

#15 SMASH!: Tyhle hry jsou vlastně základ období Staré Republiky. Knihy, komiksy atd. byly vystavěny kolem nich jenom jako doplňující prvek. Česky je ale myslím právě jenom Revan a jedna kniha o Darth Baneovi a jeden komiks byl v rámci starých čísel SW magazínu.

#19 SMASH! #29 dovahkiin
webmaster
9.3.2016 | 19:59:05
Mesyas

Jestli je ten seriál nějak napojen na filmy tak mi vrtá hlavou proč se v nové naději neobjevil žádný Jedi? Je jasné, že v té době o žádném Ezrovi, Ashoce nebo Kannanovi nebyla řeč, takže mě napadlo, že nakonec všichni umřou.

#18 sFík
9.3.2016 | 20:02:19
sFík

#17 Mesyas: Je to seriál pro děti… Nedokázali ani otevřeně zabít prvního inkvizitora, který prostě „skočil“.. Podle mě třeba Ezra (rozhodně nezabijou dětskou postavu) odejde do exilu, stejným způsobem jako odešla Ashoka..

9.3.2016 | 20:08:49
SMASH!

#16 Blackhand47XD: Jakmile bude volná chvíle, tak se do těchto her pustím, jelikož tyto hry jsou základem SW. Jinak mám ještě SW Omnibusy Letopisy rytířů Jedi 1,2, ale ty jsou 1 – 2 000 let před Old Republic a Darth Bane mi bohužel chybí a nikde není ke koupi, což mě mrzí. :-(

9.3.2016 | 20:11:23
Sputnik

Ukoncenie serialu odchodom postav do exilu je viac menej iste…okrem toho by bolo pekne ak prave tyto rebeli boli ty co ukradli plany Hviezdy smrti…osobne mi pride zaujimava myslienka ze Vader bud priamo zabije Ashoku alebo svojim jednanim ci skor nekonanim jej smrt sposobi…o to viac by to zvyraznilo cast v epizde VI kde by celil podobnej situaci(ked cisar sa chystal zabit jeho syna)…

Btw rad by som videl este jeden suboj cisara ..

#21 Maximiliancz #31 Epsik
9.3.2016 | 20:18:07
Maximiliancz

#20 Sputnik: Plány Hvězdy Smrtni ukradne posádka lodě Rogue 1. Ve stejnojmeném filmu :D Kdyby všechno udělal Ezra a spol tak by to bylo přiblblý :D

#23 sFík
9.3.2016 | 20:28:02
Sputnik

Kokso nato som total zabudol :D :D

#23 sFík
9.3.2016 | 20:33:01
sFík

#21 Maximiliancz:
#22 Sputnik: No tak hoši.. Třeba bude Ezra právě na té lodi :D Ale nečekám že by někdo z animovanýho seriálu měl promluvit do dění v některém z filmů. Naopak je jasné, že filmy budou nadhazovat právě seriálu.

9.3.2016 | 21:43:42
Mesyas

Já právě nějak očekávám, že se třeba v nových filmech objeví Ezra, Kannan nebo Ashoka :D Něco jako v Arrow Vixen

#25 Blackhand47XD
9.3.2016 | 22:21:35
Blackhand47XD

#24 Mesyas: Ona je dost velká pravděpodobnost, že je Ezra jedním ze zakladatelů Rytířů Renu a mohl by to být Snoke nebo neoznámená role Benicia Del Tora. :D Sami tvůrci řekli, že mezi Rebels a novou trilogií bude nějaké pojítko, takže to může být právě ono. :D

#28 SMASH! #30 dovahkiin #37 Mesyas
webmaster
9.3.2016 | 22:24:17
A_V

To že se postavy ze seriálu neobjevily v původní trilogii se tu už řešilo, ale je dost možností, ketrými to můžou scénáristi vysvětlit. Jak se tady psalo mohli odejít do exilu, hledali první chrám jako Luk, mohli je držet ve vězení nebo prostě mohli plnit úkol pro rebeli na druhé straně galaxie.

9.3.2016 | 22:44:58
Sputnik

Ezra ako strazca prveho chramu jediov…kludne by mohli spravit komiks kde Luke najde stareho Ezru…a po jeho smrti by aj preto zostal v ustrani bo by citil povinost chram strazit namiesto neho..

9.3.2016 | 23:00:59
SMASH!

#25 Blackhand47XD: Ezra jako Snoke by mohla být jedna z možností. :-)

#30 dovahkiin
9.3.2016 | 23:23:53
dovahkiin

#16 Blackhand47XD: já tu trilogii o banovi četl celou v češtině, i když nevim jestli to bylo doopravdy ofi, tedy druhý a třetí díl, ale vypadlo to v pohodě, ale s originálem jsem to neporovnával

10.3.2016 | 0:28:31
dovahkiin

#25 Blackhand47XD:
#28 SMASH!: Snoke má být i staletí starej, tak to Ezra nebude

10.3.2016 | 0:29:10
Epsik

#20 Sputnik: Je vůbec někdo zobrazeno něbo napsáno že má Palpatine světelný meč? ;) Přecejenom když ho Windu porazil tak o svůj meč přišel a v ep. V ani VI světelný meč nepoužil…

#32 Wolfinator1 #33 Blackhand47XD #34 dovahkiin #35 Maximiliancz
10.3.2016 | 8:56:39
Wolfinator1

#31 Epsik: No rozhodně bych se o Palpatina nebál jako Sith a nejmocnější muž galaxie si rozhodně dokáže sehnat meč :D

10.3.2016 | 10:20:28
Blackhand47XD

#31 Epsik: Palpatine neměl jenom jeden meč.

webmaster
10.3.2016 | 12:54:32
dovahkiin

#31 Epsik: má ho, v knížce Lords of the Sith s ním i bojuje

10.3.2016 | 13:30:37
Maximiliancz

#31 Epsik: Palpatine měl dva lightsabery :D pusť si na youtube Darth Maul and Savage Oppress vs Palpatine :D

#42 Epsik
10.3.2016 | 13:58:23
Sputnik

Pravda a navyse nema problem si vyrobit mecov kolko len chce :D

10.3.2016 | 14:34:52
Mesyas

#25 Blackhand47XD: to by bylo zajímavé s tím Del Torem, oba jsou si docela „podobní“ :D Já se těším jak to všechno do filmu zakomponují. Přece nemůžou ignorovat děj seriálů, když už je to nějak spojený. Teď s ena film ještě těším víc :D

10.3.2016 | 15:34:17
Sputnik

Osobne tipujem ze napojenie tohoto serialu na Rogue one bude nieco na styl Agenty shieldu a Avengers 2…mala zmienka ci narazka ktora v koncenom dosledku bola dolezita (helicarier co zachranil ludi v Sokovii – ten si pozical Fury od Coulsona) ale bude to bez nutnej znalosti serialu…aby sa naozaj mohli nato pozriet vsetci..

10.3.2016 | 15:48:59
lenacia

mohli by se na to vy*rat a prostě odejít… Hera a Kanan vypadaj jako celkem příjemnej pár :D, Ezra se Sabine by se k sobě taky šikli, navíc kvůli tomu tam Sabine přece je… :D

#40 Blackhand47XD
11.3.2016 | 1:58:30
Blackhand47XD

#39 lenacia: Ne, Sabine je tam od toho, aby nám v každém díle řekla, co všechno se učili na imperiální akademii. :D

#41 lenacia
webmaster
11.3.2016 | 8:16:02
lenacia

#40 Blackhand47XD: no vždyť… počkej až Ezrovy řekne/ukáže co se tam naučila a uvidíš jak ho rychle přejde nápad být Jedi :D :D :D

11.3.2016 | 8:42:57
Epsik

#35 Maximiliancz: Já vím.. Ten seriál jsem viděl 3× ale scény typu Palpatin bojuje s dvěma meči jsem nebral jako 100% kánon.

11.3.2016 | 9:10:54
SirJimmy

Mě v této epizodě hodně překvapilo jak Ahsoka odmítla použít sílu k otevření toho chrámu. Co si o tom myslíte? Už není Jedi – a co teda vlastně je? Je možné, že by ji chrám odmítl jako inkvizitory? A souvisí to nějak s šedou barvou jejích světelných mečů?

#44 sFík
12.3.2016 | 9:17:39
sFík

#43 SirJimmy: Odhaduju nějakej záměr scénáristů o nějakou filozofii „nejsem už členkou řádu tak se vám do toho nebudu hrabat“. Jediové byli řád a organizace, každej kdo ovládá sílu a bojuje s mečem a nebo i byl kdysi členem Jedi řádu není nutně Jedi (to stejný platí o Sithech). Bílé světelné meče mají podle mě představovat jakousi neutralitu (což nutně neznamená že jí je jedno jestli vyhrajou sithové nebo jediové). Skvělá postava která tohle objasňuje v SW universu je Jolee Bindo z KOTORu, kterej byl kdysi padawan a pak si uvědomil, že asi nepotřebuje mít nějaký odznáček jedi klubu, aby mohl vykonávat dobrý věci a že i Jediové jsou ve svý podstatě arogantní, tak od nich odešel. Ale v podstatě zůstal kladnou postavou..

13.3.2016 | 12:42:58
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama