Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Dokázal Chopper utáhnout celou epizodu sám?

Postřehy: Dokázal Chopper utáhnout celou epizodu sám?

Po epické epizodě Shroud of Darkness tvůrci přišli s odlehčenější epizodou The Forgotten Droid, která, jak už název napovídá, se zaměřuje na astromechanika Choppera, který se během tajné mise Povstalců ztratí.

8 0
24.3.2016

I droid má svou minulost

Epizody o droidech obecně nebývají moc oblíbené. Platilo to už v seriálu Clone Wars a platí to i v Rebels. Přesto jsme se něco málo o Chopperovi dozvěděli a jeho příběh v epizodě se dá kvalitativně srovnávat s epizodami, které byly zaměřeny na Heru či Sabine.

(Chopper v epizodě ukázal, že se umí i „prát“. Foto: DisneyXD)

Chopper je už poměrně starý droid, který patřil bezejmennému pilotovi v době, kdy ještě vládla Republika. Při bitvě o Ryloth během Klonových válek byl pilotův A-Wing sestřelen a pilot havárii na planetě nepřežil. Choppera z trosek lodi zachránila Hera, která se ho okamžitě ujala a v tu chvíli pro ni začal znamenat více, než by si chtěla připustit. Hera v té době ztratila matku a její otec Cham Syndulla se jí čím dál tím víc vzdaloval, takže Chopper se pro ni stal jakýmsi kamarádem.

Příběh s nohou

Chopper se v epizodě dostane do problémů ve chvíli, kdy uvidí, že podivný prodejce na trhu prodává náhradní nohu, která přesně odpovídá té, kterou má Chopper. A jelikož Chopper zrovna není v ideálním stavu, za každou cenu chce nohu získat, ačkoliv ho od toho ostatní členové posádky Ducha zrazují.

(Počítá se jako krádež něco, co už bylo jednou ukradené? Foto: DisneyXD)

Zde stojí za to zapřemýšlet, proč Hera či jakýkoliv jiný člen zkrátka nedokázali Chopperovi nohu koupit. Droid už několikrát dokázal, že je důležitou součástí týmu a Povstalce zachránil z bezvýchodných situací. Kdyby Ezra či Kanan potřebovali chybějící součástku do světelného meče, určitě by jim všichni pomohli, ale v epizodě The Forgotten Droid nikdo na Choppera nebere ohled, což nás může jen utvrdit, že Povstalci ho neberou za rovnoprávného člena týmu zkrátka jen proto, že je droid.

Co se stane dál?

Do konce druhé řády nás čekají už pouze tři epizody, z toho dvě budou odvysílané v jeden týden. V příští epizodě s názvem The Mystery of Chopper Base se vydáme na planetu Atollon, která zřejmě bude onou planetou, kam Povstalci zamířili na konci epizody The Forgotten Droid. Pokud si někteří z vás mysleli, že Povstalci vybudují svou první základnu na Yavinu 4, který známe z Nové naděje, tak jste se mýlili.

(V příštích dílech se máme na co těšit. Foto: DisneyXD)

Vybudování nové základny ovšem nebude tak jednoduché, protože Atollon obývají nebezpečná a dravá zvířata, o které se Rebelové musí nejprve postarat. Ve zbytku epizody Ahsoka, Ezra a Kanan budou chtít odhalit tajemství okolo Darth Vadera. Zjistí Ezra a Kanan, že Vader je ve skutečnosti Anakin Skywalker? A pokud o tom stále Ahsoka pochybuje, jak jsme psali v nedávných postřezích, přizná si to už konečně?

Poslední epizoda s názvem Twilight of the Apprentice se bude opět zaměřovat na Ezru, Ahsoku a Kanana. Všichni tři se vydají na Malachor, kam je v epizodě Shroud of Darkness poslal Yoda, kde se dozví tajemství o Sithech. V epizodě se rovněž objeví nový inkvizitor, ale oficiální synopse hovoří o tom, že Povstalci na svou stranu získají nového spojence proti Inkvizitorům. Kdo to asi bude? Je potvrzené, že se v poslední epizodě objeví i Darth Maul, mohl by to být právě on?

Diskuze /4

Blackhand47XD

Než se dostanou na Yavin, tak napřed musí mít základnu na Dantooine. :D

#3 Janyk
webmaster
24.3.2016 | 19:19:06
nowas

doufám že to bude Maul :3

24.3.2016 | 23:42:27
25.3.2016 | 21:47:57
Needle

Tak já bych s dovolením reagoval. :) → I droid má svou minulost. Ano, epizody o droidech jsou nejnudnější, horší jsou už jen epizody s Jar Jarem. Abych byl fér, toto byla ale jedna z nejlepších epizod o droidech z obou seriálů. Nicméně kvalitou byla epizoda s Herou a Sabine jinde. Ne snad dějem, ten byl celkem bezcenný, ale dozvěděli jsme se něco o vztahu postav a Sabine jako takové. Krom toho ani Hera, ani Sabine nejsou nejotravnější postavy v galaxii. Já bych Choppera asi úplně nenazval starým. Jelikož sloužil v Grand Army, byl nejspíš vyroben během války nebo těsně před ní. Ačkoliv je pravda, že model C1 je starý desítky let, Chopper jako takový bude asi pozdní model.

→ Příběh s nohou Ty to vidíš, jako nezbytnou součástku, kterou nutně potřebuje a ostatní mu jí nechtějí koupit. Já to vidím, jako rozmar sobeckého šrotu, který myslí jen na sebe a už mnohokrát posádku přímo ohrozil viz. epizoda s Herou a Sabine. Je třeba si uvědomit, že ‚Povstalci‘ jsou malá, stále ještě bezvýznamná organizace, která je sspíš obtížný hmyz než galaktická hrozba. Nemají zdroje – pořád říkají, jak mají palivo jen na cestu tam, nemají zbraně, lodě, základní zásoby ani základnu. A ideály armádu nenakrmíš. Součástka meče, munice, palivo jsou klíčové. Chopper je astromech, ne bitevní droid, proto není jeho noha prioritou. Dále, poruší rozkazy nadřízeného a jde se kouknout a trh. To je asi jako kdybych si – jako řidič šel koupit do trafiky cíga, zatímco zbytek týmu by loupil banku.

Nicméně i přes odpor k Chopperovi byla epizoda překvapivě duchaplná a až na standardní imperiální neschopnost vesměs dávala hlavu a patu.

28.3.2016 | 14:30:01
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama