Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy k epizodě Twilight of the Apprentice

Postřehy k epizodě Twilight of the Apprentice

Ve velkém a šokujícím finále se stalo mnoho zvratů, které je třeba rozebrat. Jak dopadlo setkání s Maulem a Darth Vaderem? Co napovědělo finále o třetí řadě? Vše důležité se dozvíte uvnitř článku.

12 0
6.4.2016

Následující řádky se věnují finálovým epizodám Twilight of the Apprentice: Part I a Part II. Pokud jste epizody neviděli, určitě přestaňte číst.

Maul na scéně

Okamžik, na který asi všichni čekali. Maul si našel cestu i do seriálu Rebels a během dvou dílů dokázal zamíchat tak kartami, že jeho činy nebudou tak lehce doznívat ani ve třetí řadě. Znovu dokázal, že umí překvapit a potvrdil, že nejzábavnější postavy jsou ty, které nejsou ani černé, ani bílé. Jeho motivy jsou dostatečně uspokojující a jeho nepřáteli jsou jak Sithové, tak Jediové.

Maul, jakožto bývalý Sith, ztratil vše a to díky Sithům, kterým přísahal věrnost a ctil jejich ideály. Jeho nenávist byla znát celou epizodu a prakticky sám dokázal odvrátit hrozbu v podobě Inkvizitorů, kteří nás trápili celou sezónu. Ezra, Kanan a Ahsoka se vydali na Malachor, aby našli holocron a pochopili tajemství Sithů, které by jim pomohlo v boji proti Inkvizitorům. Pokud vám hlas dabérky, která namluvila holocron připadal povědomý, vězte, že se jedná hlas o Niky Futterman, která v Clone Wars nadabovala Assajj Ventress.

Než ale samotný holocron získali, o Inkvizitory se postaral sám Maul, který během jedné epizody zabil Sedmou sestru a Pátého bratra. Souboje s Vaderem jsme se ovšem nedočkali, i když si to skrytě přejí všichni fanoušci a David Filoni o tom v budoucnu i uvažuje. Uvidíme. Na to si musíme ještě počkat.

(Maul si byl jistý,že Ezra bude jeho novým učedníkem. Foto: DisneyXD)

Inkvizitoři

Záporáci druhé řady byli prakticky poraženi. Ve finále jsme se rozloučili s Pátým bratremSedmou sestrou obdobně jako minulý rok s Vrchním inkvizitorem. Ve finále jsme potkali sice nového Inkvizitora Osmého bratra, ale dle oficiálních informací zemřel v Chrámu, takže s ním nemáme počítat do příští sezóny. Tvůrci nás ovšem mohou tahat za nos.

V příští sérii zřejmě tak poznáme dalšího nového Inkvizitora, kterého Vader pošle proti Rebelům. Pochopitelně se nabízí, že novým záporákem může být Maul, ale zde je nepravděpodobné, že by se přidal na stranu Impéria. Přece jenom je seriál o boji Povstalců s Impériem a nevypadá to, že by se tvůrci v budoucnu chtěli vydat jiným směrem.

(Pátý bratr a Sedmá sestra již dobojovali. Foto: DisneyXD)

Generál Kota

V epizodě sice žádná kladná postava nezemřela, ale Maul oslepil nadobro Kanana. S jeho oslepením se po internetu hned rozvířila diskuze, že Kanan je velice blízkou inspirací Rahma Koty z již nekanonické hry The Force Unleashed. Obě postavy toho mají nyní velice společného. Kota oslepl podobným způsobem, navíc nosí podobný účes jako Kanan, dokonce i jejich bradka je velice podobná.

V seriálu navíc Kanan nevěří Rexovi a všeobecně klonům. Rahm Kota přežil Rozkaz 66 díky tomu, že opovrhoval klony a nikdy nebojoval po jejich boku při Klonových válkách. Generál Kota nemusel sloužit jako inspirace při vytváření postavy Kanana, ale Kanan skutečně může být Rahmem Kotou. Ezra a jeho příběh s Kananem zase vzdáleně může připomínat Starkillera, hlavní postavu z The Force Unleashed. Jen pro zajímavost dodáváme, že Sam Witwer, který nadaboval Starkillera, dabuje již od seriálu Clone Wars Maula.

(Kdo by si nevzpomněl na generála Rahma Kotu. Foto: DisneyXD)

Mistr versus učedník

V epizodě se postaví tváří tvář Ahsoka Vaderovi a ukončí tak vlnu spekulací, zda věděla či nevěděla, kdo se skrývá pod maskou. Už když to vypadalo, že Ahsoka má svůj konec spočítaný, z posledních záběrů epizody jsme ovšem zjistili, že přežila. Nebo možná přežila.

I když se na první pohled může zdát, že je jasné, že Ahsoka přežila, když ji vidíme odcházet z Chrámu. Může se ale taktéž jednat o jejího ducha. Ahsoka mohla být Vaderem poražena a zabita a fanoušci tak viděli poslední záběr na ni, jak vstupuje do Chrámu, zatímco na konci páté epizody, kdy jsme se s Ahsokou loučili, poslední záběr čítal její odchod z Chrámu. Je toto skutečné rozloučení s malou 'Sokou?

Pokud ovšem přežila, jak je to možné, když byl Vader odhodlaní ji zabít? Utekla při rozpadu Chrámu, nebo v sobě Vader dokázal najít hluboko ponořenou lidskost a nad Ahsokou se slitovat? A opravdu by ji Vader nechal naživu, když je Ahsoka jedna z posledních, která ví, kdo ve skutečnosti Vader je? To je otázka, na kterou si budeme muset počkat do začátku třetí série. Vadera nadaboval opět James Earl Jones a když Ahsoka přesekla Vaderovi masku, mohli jsme slyšet hlas Matta Lantera, který v Clone Wars daboval Anakina Skywalkera.

(Anakin má určitou moc nad Ahsokou. Má ale ještě Ahsoka nějakou moc nad Anakinem? Foto: DisneyXD)

Co se stane dál?

Poslední scéna finále ukázala, jak Ezra otevřel holocron. Sám Maul řekl, že holocron dokáže otevřít pouze Sith nebo ten, kdo přemýšlí jako Sith. Závěrečná scéna tak dokázala, že z nevinného chlapce z planety Lothal se pomalu stává komplikovaná osoba s nezměrným množství moci. Co se Ezra dozvěděl, když holocron otevřel? A kdo ho nyní bude usměrňovat, když rozpolcená Ahsoka a oslepený Kanan mají nyní svých starostí víc než dost.

Epizodě VII jsme poznali nového záporaka Star Wars, jímž je nejvyšší vůdce Snoke. Ačkoliv panují velice divoké zvěsti, že Snoke je Darth Plagueis či dokonce samotný Palpatine, existuje i šance, že nám seriál Rebels představí jednoho z největších záporáků filmových Star Wars? Může být Ezra skutečně Snokem, zvlášť když našel meč, který je podobný s tím, který nosí Kylo Ren?

(Po jaké cestě se Ezra v budoucnu vydá? Foto: DisneyXD)

Seriál pro děti

Ačkoliv jsou Rebels dětským seriálem, během jedné epizody zemřely dvě důležité postavy a jedna oslepla. Seriál se nebojí posouvat své hranice a doufá, že s přibývajícím časem rostou i fanoušci seriálu. Ve třetí řadě Clone Wars jsme se zhruba v polovině sezóny dočkali nové animace postav, nic podobného zatím pro Rebels potvrzené není, ovšem události, které se staly ve finále, si změnu rozhodně žádají a pokud je někdy vhodná doba vylepšit naše hrdiny, je to nyní.

Možná vás mohlo napadnout, proč si Kanan při oslepení bezdůvodně nasadil masku Strážce chrámu. Přeci jenom ukázat v animovaném seriálu pro děti vypálené oči by nebylo úplně to pravé ořechové a tvůrci se vydali vhodnou oklikou, jak rychle odvrátit pozornost od Kananových očí. I detailní záběry probodnutí Inkvizitorů nebyly vidět.

(Kanan si hned po vypálení očí nasadil masku. Foto: DisneyXD)

Jak se vám druhá řada Rebels líbila a co čekáte od třetí řady? V komentářích určitě dejte také vědět, jak jste reagovali na zvraty v epizodě a jak na vás zapůsobil Darth Vader a Maul.

Diskuze /19

Salem

Uvidíme jaký bude mít Ezra meč ve 3. séroo

#2 Salem
6.4.2016 | 17:09:55
Salem

serii#1 Salem:

6.4.2016 | 17:10:06
Railbot

Jeez, už zase. Ne, Ezra nemůže být Snoke. Snoke sám říkal, že viděl povstat a padnout jak Republiku, tak Impérium. A ještě je tu ten detail, že Snoke není člověk, pouze humanoid. A co že našel podobný meč? Ten meč, který má Kylo, si postavil on sám podle starých návodů, nikdo mu jej nedaroval tj. není to ten samý.

#5 A_V #9 dovahkiin
6.4.2016 | 18:26:34
nowas

druhá byla dobrá.. na třetí se těším jak dělo :-D doufal jsem že někdo bude Grey Jedi(krom Ahsoky).. a máme tady Ezru.. takže jsem šťastnej :-D Vader.. zdá se mi že ho animací dělají vyššího a zároveň slabšího :-/ .. Maul.. jsem s ním spokojen.. jenom jsem nepochopil tu jeho hůlku.. má přece mechanické nohy.. :-D pravda, dá se tam dobře schovat meč.. ale na planetě kde nikdo krom něj a jednoho inkvizitora není .. tak hůl není třeba a názorně potom předvedl že ten klacek nepotřebuje.. nemůžu se dočkat seasonu 3 :-D jinak děkuju za postřehy :-)

#8 dovahkiin #10 Lee_CZ_
6.4.2016 | 18:35:20
A_V

#3 Railbot: A Snoke viděl povstat a padnout Rebubliku ,,live" nebo přes holocron a nebo vize? To nikdo neví

#9 dovahkiin
6.4.2016 | 18:36:55
Ralen

z druhé série mi přišlo že tak 15 dílů bylo naprosto nepotřebných, nudných, ale těch zbývajících 5 stálo za to. Snad bude 3 série v tomhle ohledu lepší :)

6.4.2016 | 18:44:43
E921

až na to létaní pomoci světelných mečů hodně dobré finále

6.4.2016 | 21:06:46
dovahkiin

#4 nowas: spíš mě zarazilo že má novej meč, kterej měl na konci tu zahnutou část…fakt škoda, že mu nenechali ten dark saber

6.4.2016 | 22:41:11
dovahkiin

#3 Railbot: ten design a a jak funguje může být klidně uplně stejný, vždyť tohle mohla být pradávná bitva #5 A_V: přes holocron nebo vize?? To je pěknej nesmysl, když řeknu že jsem byl svědkem tanků v Praze tak tim nebudu myslet že jsem se koukal na Retro atp., ale že jsem se toho buď účastnil, nebo zpovzdálí sledoval, ne jako že jsem se v den pádu narodil

6.4.2016 | 22:46:03
Lee_CZ_

#4 nowas: To je asi to samé proč Yoda chodil o holi, ale když bojoval, tak se mu nikdo nevyrovnal :D Prostě byl starý a ta hůl to jen utvrzuje. A taky trochu dává falešný pocit, že je člověk bezmocný a pak najednou surprice motherf..... :D

6.4.2016 | 22:52:50
kutas

parádní dvojdíl jenom by mě zajímalo kdo naučil Inkvizitory zacházet s oboustranými meči a co měl na mysli Palpatin když Maulovi řekl že pro něj má jiné využití???

#12 dovahkiin
8.4.2016 | 18:29:40
dovahkiin

#11 kutas: to nikdo neví protože než ho do něčeho natlačil tak mu Maul uprchnul z vězení

8.4.2016 | 20:07:12
dovahkiin

řikám si že kdyby byl palpatine chytrej tak by hned jak v clone wars Maula chytnul, mu odmontoval nohy, to by se mu pak blbě zdrhalo

#14 Maximiliancz
8.4.2016 | 20:08:30
Maximiliancz

#13 dovahkiin: Tak takhle jsem se nezasmál od naší diskuze, která se týkala možnosti vaření špaget v helmě agenta Kalluse :D Každopádně máš pravdu :D ačkoliv byl Palpatine jeden z nejchytřejších Lordů ze Sithu v celý historii , tak tohle ho nenapadlo :D jaká to ostuda :D

#15 dovahkiin
8.4.2016 | 21:43:51
dovahkiin

#14 Maximiliancz: tak multifunkční helma je předchůdce švýcarských nožů :D ale jasně byla by z toho pak spíš komedie kdyby mu odmontovali nohy, ale smysl to dává :D Palpatine byl prostě přechytralej, jednoduchý věci ho nenapadli :D

10.4.2016 | 14:03:01
Šaňko37

Kedy má začať tretia séria ? :)

#17 tom99
10.4.2016 | 22:54:02
tom99

#16 Šaňko37: Přesné datum ještě nebylo stanoveno. Zkrátka „někdy“ v roce 2016…

webmaster
11.4.2016 | 14:30:25
Sputnik

Finale bolo dost preplnene..stalo sa v nom vela veci…nedavno som cital zaujimavu teoriu tykajucu sa Ashoky..kto videl The Clone Wars vie ze v castiach venujucich sa Motris a pozadi sily Ashoka skoro zomrela a doslova manifestacia svetlej strany ju zachranila.....a prave udajne jej neskorsi navrat na Mortis by mal znamenat prve kroky smerujuce ku obnoveniu rovnovahy sily…Mozno aj Maula by tam mohli dat ako prvok reprezentujuci temnu stranu…Pre pripomenutie povodne tam boli tri postavy…syn – temna strana, dcera – svetla strana a otec predstavujuci rovnovahu…na konci vsak vsetky tri postavy zomreli…

12.4.2016 | 12:08:40
Soontir Fel

Erza klidně může být Snoke.....ale nebude. To že Snoke říkal to a tam to vůbec nic neznamená. Nikdo přece netvrdí,že nemůže lhát. Jen pochybuji,že seriál pro děti skončí tak temně :o)

18.4.2016 | 22:04:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama