Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Objeví se Obi-Wan společně s Lukem Skywalkerem?

Postřehy: Objeví se Obi-Wan společně s Lukem Skywalkerem?

Nová epizoda Rebels se věnovala holokronům a jejich otevření. Každý po otevření holokronu viděl něco jiného, ale prakticky nás to navedlo k tomu, že největší šance na zničení Sithů se ukrývá na Tatooine. Objeví se v seriálu Obi-Wan a mladý Luke Skywalker?

9 0
6.10.2016

Postřehy

Pokud minulá epizoda Steps Into Shadow byla o odcizování EzryKananem, nejnovější epizoda The Holocrons of Fate byla o přesném opaku. Ačkoliv má být Bendu neutrální tvor, který chápe jedie i sithy, Ezrovi tak trochu pomohl vrátit se na světlou stranu Síly a udobřit vztah mezi ním a jeho mistrem, kterého v poslední době příliš neuznával.

Na scénu se opět vrací Maul, který zajme posádku Ducha, a chce získat sithský holokron, o který měl zájem již na Malachoru ve finále druhé řady. Ezra se tam nechtěně Maulovi zmínil, že Kanan u sebe má i jediský holokron, po kterém nyní Maul taky touží. Pomocí dvou holokronů se dají zjistit tajemství, která by pomohla Povstalcům v boji proti Sithům. Funguje to ale i naopak.

(Maul drží v zajetí Povstalce. Foto: DisneyXD)

Zatímco Ezra je při setkání s Maulem vzteky bez sebe, Kanan je kupodivu klidný. I zde je vidět rozdíl mezi tím, jak ti dva prožívají emoce. Zatímco v předchozích řadách byl vždy Ezra ten, který se dokázal pomocí Síly napojovat na zvířata a uklidnit je, nyní to dokáže Kanan. Ezra byl v prvních dvou řadách empatický a zdá se, že proto dokázal takové věci. Nyní ovšem myslí omezeným a sobeckým způsobem pouze na sebe a tudíž nedokáže některé věci, které pro něj dříve byly hračkou.

Kanan se při nalezení Maula chová možná až moc klidně. Přeci jen to on ho oslepil a podfoukl. Kanan na svém chování nedává vůbec znát, že by mezi ním a Maulem k nějaké interakci v minulosti došlo. A možná je to také trochu chyba, protože až příliš důvěřivý Kanan znovu slepě naletí Maulovi, který ho hned po pár minutách setkání opět podfoukne.

A od této chvíle následuje celá řada důležitých událostí. Maul s Ezrou otevřou oba holokrony. Zatímco Maul, jakožto zastánce temné strany Síly, dokáže otevřít pouze sithský holokron, Ezra dokázal v minulosti otevřít oba dva. Je to kvůli tomu, že postava Ezry je spíše někde mezi světlou a temnou stranou síly – stává se z něj tzv. grey jedi, ty můžeme znát například z nekanonických her The Kinghts of the Old Republic.

(Ezra s Maulem otevírají holokrony. Foto: DisneyXD)

Důležité ovšem je, co Maul a Ezra uvidí, když holokrony otevřou. Maul zpočátku nevidí nic, ale možná díky napojení na Ezru poté spatří to, co se chtěl dozvědět. Zjistí, že jeho největší nepřítel, Obi-Wan Kenobi, stále žije. I po tolika letech Maula neopustila pomsta a nestačilo mu, že ho nechal v seriálu Clone Wars trpět. V jedné z epizod totiž zabil jeho lásku Satine Kryze. Během třetí řady se má mimochodem objevit její sestra Bo-Katan, která má rozhodně Maulovi co vracet.

Ezra zřejmě Obi-Wana po otevření holokronů neviděl. Nebo možná viděl, ale prakticky ani neví, jak v současnosti Obi-Wan vypadá. Sice ví, jak vypadal tehdy – pomocí obrazové a nouzové zprávy, která varovala jedie před Rozkazem 66. Tehdy byl ještě Obi-Wan ve středním věku, nyní je už starcem, takže ho klidně Ezra nemusel ve vizi poznat. Bridger ovšem viděl dvě slunce, která určitě znamenala, že spatřil písčitou planetu Tatooine. Viděl tam, že naděje na zničení sithů, kterou v holokronech mimo jiné Ezra hledal, se ukrývá na Tatooine a je jí Luke Skywalker?

Info k číslování epizod

Možná jste si všimli, že epizodu Steps Into Shadow nyní číslujeme jako nultou epizodu a první epizodou třetí série je The Holocrons of Fate. Jako každý rok je s číslováním epizod zmatek a nepořádek. I když už i v předchozích letech byl vždy před první epizodou vydán televizní film, nechali jsme se letos znovu nachytat, a věřili jsme všem webům, které označovaly Steps Into Shadow jako první a druhou epizodu třetí řady. Nyní se tedy vracíme k oficiálnímu značení epizod – Steps Into Shadow je televizní film ke třetí řadě, The Holocrons of Fate je skutečně první epizodou třetí řady.

Jak se vám líbila další epizoda Rebels? Co si myslíte, že Ezra viděl? Dočkáme se boje Maula a Obi-Wana? Objeví se i Luke?

Diskuze /36

dovahkiin

Já musim říct že mi přišlo hodně podivný to spojení holocronů, když to jsou v zásadě knihovny vědomostí, ne žádnej prostředek k získání „síly“, holocron sám o sobě snad nezesiluje toho kdo ho vlastní, pouze může poskytnou informace, prostě jako třeba knížka, každopádně nejsem expert, jen vycházim z předchozích informací, některých i který už ani nejsou v kánonu, každopádně bylo by opravdu zajímavější kdyby Maul hledal Kenobi, pokud je to on koho hledá, ne kvůli pomstě, ale kvůli nějaké formě nenásilného vyrovnání :D i když to zní hodně nepravděpodobně…ale když ve své mando stíhačce dál mluvil, tak to neznělo vůbec nenávistně, ale spíš dost jako kombinace sentimentu a naděje

#2 Blackhand47XD
6.10.2016 | 18:25:49
Blackhand47XD

#1 dovahkiin: Bylo by docela funny, kdyby počítal s tím, že už si jsou vyrovnáni a požadoval by po něm spojenectví, ale to se pravděpodobně nestane.

webmaster
6.10.2016 | 18:52:52
DiceCze

Asi se na díl musim kouknout znova, protože pořád nechápu, kde všichni přišli na toho Obi-wana…

#4 Blackhand47XD #5 tom99
6.10.2016 | 20:19:37
Blackhand47XD

#3 DiceCze: Hledali způsob ke zničení Sithů – viděli dvě slunce = Tatooine (místo kde se ukrývá Luke). Maul v té vizi spatřil Obi-Wana, jelikož on na Tatooine taktéž pobývá.

webmaster
6.10.2016 | 20:43:00
tom99

#3 DiceCze: Jak jinak by sis vysvětlil větu „He lives“? Řekl to několikrát a dost nasraně. Maul Lukea nezná a upřímně ten mu je úplně u pr…e, takže musí jít o Obi-Wana. Je to jeho největší rival a Maul zatím se nezdá být někým, kdo by měl nějaký promakaný plán. Zkrátka stará, dobrá pomsta :-)

#10 dovahkiin
webmaster
6.10.2016 | 20:55:46
Pimster

Ještě je malá možnost že mluvil o Vaderovi. Nevěděl že Vader je Anakin a teď to ví ale tohle je jen pro úplnost. Podle mě je jasný že mluví o Kenobim, o jeho úhlavním nepříteli.

6.10.2016 | 21:09:05
svina

proč sem cpete hned ty nesmyslné grey jedi? ještě že nejsou canonem

#8 tom99
6.10.2016 | 21:12:55
tom99

#7 svina: Není to žádný nesmysl. Qui-Gon Jinn a Quinlan Vos jsou de facto grey jediové. Nebo alespoň částečně, ale nesmysl to určitě není…

#11 dovahkiin #21 svina
webmaster
6.10.2016 | 22:01:40
luciusvorenus

no já si spíše myslím že mohl mluvit o Savage Opressovi a proto tak spěchal ho zachránit třeba z nějaké situace …

6.10.2016 | 22:09:10
dovahkiin

#5 tom99: v tý stíhače to moc nasraně neřikal, spíš jako kdyby se měl rozbrečet, i proto mě také napadl Savage, ale pochybuju že by mohl přežít (i když je pravda že i Maul přežil „nemožné“) to co se mu stalo, takže taky tíhnu ke Kenobimu

6.10.2016 | 22:58:21
dovahkiin

#8 tom99: Jinn moc ne podle mě, to už spíš Ahsoka po opuštění řádu, u Vose až po romanci s Assajj

#12 dovahkiin
6.10.2016 | 23:01:43
dovahkiin

#11 dovahkiin: mluvím o canonu jen, co je v legends mám rád, ale neberu to uplně v potaz

6.10.2016 | 23:02:12
Railbot

Celá věc s holokrony je vytažená ze zadku. Jak už tu někdo psal je to taková lepší digitální kniha, třeba i s interaktivními hologramy mistrů, kteří jej vytvořili, ale nějaký orákulum, věštecká koule … to je over the top. Ach Disney …

7.10.2016 | 13:33:35
Klillker

spíš ach Filony :), ale sám někde říkal, že některý nápady probírá pořád s lucasem, třeba ohledně Benda se zeptal Lucase co si o tom myslí.

7.10.2016 | 15:36:00
Klillker

Tak holokrony obsahují různé informace a když obsahuje seznam dětí nachylých na sílu, tak by tam mohl být i Luke(je to blbost vim, proč by tam ta informace byla, když ho chtěli za každou cenu udržet mimo sithy, ikdyž oni sami ty holokrony otevřít nemohli, jen řikám, taky by mě zajímalo jak se do holokronu zapisují další vědomosti a informace) Každopádně, když spojíš informace z obou holokronů, tak teoreticky když se daj nějaký ty informace dohromady mohou něco objevit co by ze samotnýho sithskýho holokronu najít nemohli.

#18 Wilhuff Tarkin #19 dovahkiin
7.10.2016 | 15:49:04
Chomy/Ema

Mě by se líbilo kdyby na planetě Tatooin našli Kenobyho a viděli by jak cvičí Luka byla by to sranda kdyby Kanan viděl jak je takový kluk mocný nebo prostě nevím jak se v tomhle vyjádřit ale mě by se to moc moc líbilo!!!!!!!!!!­!!!!!!!!! :D

#20 Railbot
7.10.2016 | 15:49:15
Klillker

A je tu ještě ta věc s tím sithským holokronem, do kterého pradávná paní ze sithu vložila svou identitu či co, Sám Filony to potvrdil, ví i jaká paní ze sithu to podle něj je, ale za žádnou cenu nechtěl říct co vymysleli.

7.10.2016 | 15:51:21
Wilhuff Tarkin

#15 Klillker: V canon komiksu o Kananovi to vypadalo, že to má něco jako skrytý USB port, kam strčil svůj holopříjmač a nahrál zprávu od Kenobiho. Dostal ten holokron od jeho mistryně Depy Billaby těsně před rozkazem 66. Osobně tento způsob se mi moc nelíbí. Okrádá holokron o takové tajemno a mystično.

7.10.2016 | 19:10:04
dovahkiin

#15 Klillker: no že by to bylo jako když spojíš dva kusy obrazu a vytvoří to kompletní, nebo kompletnější dílo, to sice třeba jo, ale proč by to vytvořilo magickou sílu, když holcron sám o sobě nemá žádnou duši, ani svojí moc, jen informace, aspoň doteď neměl, neřikám že je to celý blbost jak celá sedmá epizoda, ale rozhodně to moc smysl nedává, aspoň v rámci tohodle světa a co o něm kdy bylo napsáno/natočeno no :D

7.10.2016 | 20:14:02
Railbot

#16 Chomy/Ema: to by viděl těžko, když se tam Ben s Lukem ani nesměl stýkat (a Luke o něm prakticky nic nevěděl), natož aby ho tam něco cvičil.

7.10.2016 | 22:41:50
svina

#8 tom99: je to naprostý nesmysl, Qui-gonn byl vždycky Jedi, jen protože kritizoval řád neznamená, že je hned něco jiného. Quinlan byl dark jedi (už jen z tohoto důvodu pojem grey jedi je zbytečný). Ahsoka opustila řád, ale pořád ctí tradice řádu, stejně tak jako Kanan/Caleb.

#22 Blackhand47XD
8.10.2016 | 10:51:14
Blackhand47XD

#21 svina: Qui-Gon byl cvičený Pěticí kněžek a pochopil Sílu z obou stran.

webmaster
8.10.2016 | 12:04:43
Eduard_Kenobi

čo keď tým „He lives“ Maul myslel Palpíka?

#24 Blackhand47XD
8.10.2016 | 17:39:45
Blackhand47XD

#23 Eduard_Kenobi: Palpatine je veřejná osobnost, o tom se musel dozvědět hned jak se dostal na svobodu.

webmaster
9.10.2016 | 9:51:47
dovahkiin

myslim si že v ukázkách z řady po titulkách dílu z dneška (možná se to liší v různejch verzí staženejch) tam ke konci byl landspeeder a v něm kanan, ezra a obi-wan, ale mohl to být jakejkoliv děda, takže kdo ví

9.10.2016 | 14:04:26
Ragalar

Ohledně těch holocronů , není to canon , ale ve hře star wars the old republic (to mmorpg) ,za jedi consular v 1. kapitole pátráte po nákaze , co ovlivňuje mistry jedi. A pomocí holocronů , které pak spojíte komunikujete se starými mistry řádu tudíž to není vymyšlená věc filloniho, ale spíš EA a Bioware :)

#27 Needle
9.10.2016 | 23:42:07
Needle

#26 Ragalar: Jenže tam nekomunikuješ s těmi Mistry, ale s jejich obrazy. Mluvíš spíš s umělou inteligencí, která má osobnost, vědomosti a zkušenosti toho daného Jedie a zároveň je schopna se rozvíjet podle vzorce, kterým jednal ten Jedi v holocronu.

10.10.2016 | 11:57:52
Needle

Ty kraviny, co tam dělají s holocrony jsou vycucané z prstu. Holocrony vždy byli k tomu, aby uskladnili moudrost předků, případně tajné informace typu polohy různých artefaktů či planet, které neměl nikdo nepovolaný znát, neobjevené hyperprostorové trasy apod. Teď z toho dělají křišťálovou kouli…palantýr, v lepším případě. Ohledně toho, co viděli. Maul zjevně Obi-Wana, je to koneckonců jeho Nemesis. Ezra viděl Tatooine, ale neví, co si z tím počít, jelikož neviděl E IV. Btw. z Ezry se nestává „grey jedi“, je to prostě jedi. Tečka. Gray Jedi zatím ani není kánon. A navíc je to spíš označení z nouze, dané kulturním vlivem a dlouhou existencí řádu Jedi a kvůli neexistenci přesnějšího popisu.

10.10.2016 | 12:10:33
Toso11

to čo tu riešite holokrony … je tu taká vec napríklad ak majster nenaučí všetko svojho žiaka tak sa ten žiak nemôže stať silnejším to ako z force lightning maul ho neovládal tak isto ani vader(teoreticky ano ale nikdy sa to neukázalo) to kvôli tomu aby sa nestali na toľko mocnými aby premohli palpatina … takže holocron keďže vie polohu detí „náchylných“ na silu tak prečo by nevedel aj ostatné … a je jasné že kto to je je to obi van … nevidím dôvod hľadať savaga ten mu umrel pred očami a predpokladám že by sme počuli slovo brother … ďalej o maulovi neviem po tom ako ho sidius porazil nič (aspoň neviem o tom že by bol nejaký komix) jediné čo vieme sú sidiusove slová niečo v tomto zmysle „teba budem na niečo ešte potrebovať“ …

#30 dovahkiin
12.10.2016 | 6:40:45
dovahkiin

#29 Toso11: o Maulovi po tom co ho Palpatine porazil je komiks se jménem Son of Dathomir

#31 Toso11 #33 kutas
12.10.2016 | 15:31:16
Toso11

#30 dovahkiin: no pochybujem že by sidius spravil takú chybu a nechal by na žive savaga (keď sa mu podarilo zabiť plageusa) pekný komix to by zabralo aj 2 časti clone wars mohli to doriešiť … a je u ešte možnosť … že mother talsen (neviem presne ako sa to píše) môže biť force ghost a takto na to maul prišiel

#32 dovahkiin
12.10.2016 | 16:28:01
dovahkiin

#31 Toso11: Savage asi nežije, nicméně v traileru na třetí řadu rebelů je tam Kanan s očima zařícímá přesně takovou zelenou mlhou která byla příznačná pro Talzin, respektive dathomir, takže neni nemožný že ta se tam nějak objeví ještě, nebo někdo s dahtomirem popřípadě s ní spojen

12.10.2016 | 17:59:19
kutas

#30 dovahkiin: jo tak ten jsem nečetl ale asi je tam napsáno proč Palpatin Maula propustil jinak teoreticky Maul mohl myslet jak Kenobiho tak i Palpatina

#34 Toso11 #35 dovahkiin
12.10.2016 | 23:25:43
Toso11

#33 kutas: a tak isto aj mother thalzen … dávalo by to zmysel keď si pozrieš komix uvidíš

#35 dovahkiin
13.10.2016 | 2:23:35
dovahkiin

#33 kutas: je to tam, on ho nepropustil, Maul mu utekl, jinak si nemyslim že by měl na mysli Palpatina, vždyť on ví že Palpatine a Sidious je jedna a ta samá osoba a nemyslim si že by na Malachoru byl uvězněnej od konce klonovejch válek
#34 Toso11: on nemohl myslet Talzin, protože řekl „He lives.“ což znamená že myslel chlapa

#36 Toso11
13.10.2016 | 14:02:37
Toso11

#35 dovahkiin: no ano to bol dôvod prečo ma hneď napadol obi van a nie talzen … ďalej ako som sa už dopočul môžeme čakať že maul povie „obi van“ alebo „kenobi“ ak si niekto spomenie na ep 4 obi van nepočul svoje meno pekne dlho … takže

13.10.2016 | 14:50:45
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama