Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Pořádná bitva mezi Impériem a Povstalci právě začala

Postřehy: Pořádná bitva mezi Impériem a Povstalci právě začala

V ohnivém finále třetí řady je velkoadmirál Thrawn připraven rozdrtit Povstalce jednou provždy. Bere své nejlepší vojáky a vyráží na Atollon. Slaboučcí Povstalci se snaží odrazit útok, ale na Impérium nestačí. Ezra a Kanan se tedy rozhodnou hledat pomoc u neobvyklých spojenců.

9 1
30.3.2017

Zhruba od poloviny třetí řady se vědělo, že série směřuje k velkému finále, kdy velkoadmirál Thrawn odhalí povstaleckou základnu a zaútočí na planetu Atollon. Během hodinového finále Thrawn konečně odhalí zrádného agenta Kalluse a svou dedukcí si domyslí, kde se Povstalci schovávají a zaútočí na ně.

První polovina finále je o naprosté převaze Impéria, kdy Thrawn Povstalce drtí na všech frontách. Bezmocní Povstalci se nemohou bránit a ani uniknout z planety. Malou šanci na záchranu jim ovšem dává Jun Sato, který se obětuje, aby Ezra Bridger unikl z Atollonu a sehnal pomoc. Ztráty jsou ovšem na obou stranách. Kromě Sata se rozloučíme i s Kassiusem Konstantinem, vedlejší postavou, která se ovšem objevuje v seriálu od první série.

(Scéna jako z prvního dílu třetí řady. Jen Bendu snad změnil názor na všechno. Foto: DisneyXD)

Ezra nejdříve zkouší najít pomoc u Mon Mothmy, u které neuspěje. Větší štěstí bude mít u Sabine Wren a Mandalorianů, kterým se stále nepodařilo sjednotit všechny klany po pádu Gara Saxona. I když mají svých starostí dost, nakonec pomohou Povstalcům a vyrazí jim na pomoc. Kanan Jarrus mezitím vyhledá pomoc u Bendua, který by se sice neměl zapojovat do galaktických válek, ale nakonec ho Kanan přemluví k opaku. Bendu je mystické stvoření, které není na světlé a ani temné straně Síly. Ale v druhé části finále Povstalcům razantně pomůže.

Velkoadmirál Thrawn by porazil Povstalce i na povrchu planety (všimněte si jeho zajímavé helmy, velice podobné té, co měl generál Veers v Epizodě V během útoku na Hoth), kdyby se do konfliktu nezapojil Bendu. Jeho výskyt, ovlivnění bitvy a hlavně provedení útoku na Impérium je trochu přitažené za vlasy i na svět Star Wars. Bendua jsme zpočátku vnímali jako jakési zrcadlo Otce, Syna a Dcery, které jsme viděli v seriálu Clone Wars na Mortisu. Tam ovšem Dave Filoni prohluboval úlohu Vyvoleného a každá postava měla svůj účel a jasné postavení v ději. Bendu se ale ve finále třetí řady jasně přidává na stranu Povstalců a on je rozhodujícím článkem, proč vlastně utečou z Atollonu.

Jak už jsme řekli, Bendu má být neutrální stvoření, které by tedy nemělo pomáhat ani jedné straně. I když se nakonec rozhodl vymýtit Impérium, proč ne i Povstalce? Povstalci si udělali základnu na Atollonu a oni jsou hlavním důvodem, proč je sem pronásledovalo i Impérium. Kdybychom se na to podívali tou neutrální logikou, o které Filoni neustále u Bendua mluví, hlavním aspektem ničení planety jsou především Povstalci. Bohužel se tvůrcům nepovedlo charakter Bendua patřičně dokreslit.

(Rozloučení s jedním velkým hrdinou. Foto: DisneyXD)

Ve finále třetí řady se snad objevily všechny důležité postavy, které jsme doposud poznali. Z Impéria se na scéně mihla Arihnda Pryce, se kterou bychom se měli setkávat i v příští řadě. Na pár okamžiků se stavil i guvernér Willhuff Tarkin. Největší absence je ale cítit u Darth Vadera, který se ve třetí řadě vůbec neobjevil. Z povstaleckých řad jsme mohli vidět například Mon Mothmu, Rydera Azadiho, Wedge Antillese či Jana Dodonnu.

Poslední minuty nám slibují, že v příští sezóně se skutečně vydáme na Yavin 4, kde se vybuduje (nebo už je vybudována?) nová povstalecká základna. Pokud se přesuneme znovu o rok v čase, budeme už jen jeden o rok před bitvou o Yavin 4, tedy stále blíž událostem Rogue One a Epizody IV. Třetí řada určitě ale nenechala tak otevřené dveře jako finále druhé řady, kdy jsme skutečně nevěděli, co nás v další sezóně čeká. Čtvrtá řada nás čeká na podzim a konec seriálu je cítit ze všech stran.

Jak se vám líbilo finále třetí řady? S čím jste byli spokojení a s čím naopak ne? Co říkáte na Bendua?

Diskuze /20

Lex Luthor

Smrt Konstantina jsem uvítal byl to naprostej idiot, kdyby Tarkin nerozkázal zajmout vůdce povstalců živé Thrawn by je jednoduše vybombardoval a nevedl by pozemní útok. Bendu v závěru zaútočil na obě strany povstalce i impérium a chtěl aby ho nechali na pokoji. Bohužel seriál Clone Wars byl mnohem lepší než Rebels.

30.3.2017 | 16:46:04
kiso1561

Samozrejme nebyť Bendu-ho(?) tak je po nich no, ale určite by som nepovedal, že sa jasne pridáva na stranu Povstalcov, práve že chcel aby odišli všetci a útočil aj na lode povstalcov, jeden A-Wing aj zničil..

30.3.2017 | 17:55:41
JoshMcIntosh

Bendu mi nevadí. Sice se dá říct, že metat blesky z oblohy je trochu moc, ale ve hrách ze Star wars universa jsou někdy i větší šílenosti. Finále bylo celkově zvládnuté dobře, ale je vidět, že je to prostě zbytečný serial. Zbytečné postavy vykreslené pro dětské publikum a všechno předvídatelné od samého začátku. Všichni víme, že povstalci budou nakonec na Yavinu, všichni víme, že nevyhrajou dřív než v episodě IV a všichni víme, že krom Generála synduly (rogue One) se s nikým v budoucnu nepočítá. Jediné co mohlo ten serial nakopnout svým vlastním směrem a pryč od šablony večerníčku, bylo pouto Maul/Ezra. Jenže oni vezmou Maula, vytáhnou ho na 2min do „epického“ finále a pak ho hned zahodí a jede se dál. Já opravdu doufám, že čvrtá řada, když už nic jiného bude alespoň AKČNÍ. S co nejvíce souboji LIGHTSABERY (do hajz*u už s tím blasterem) a hlavně ať je poslední.

#7 default #13 dovahkiin
30.3.2017 | 19:10:21
Rodann

Co je to za nesmysl? Bendu obě strany vyzve, aby odtáhli a začne na ně útočit. Povstalci tak učiní, kdežto Imperiální oplácí taktéž útokem, proto se na ně soustředil. Je zcela zjevné, že je neutrální.

30.3.2017 | 19:32:00
default

Nerekl bych, ze Bendu se na konci epizody jasne pridava na stranu povstalcu. Ja jsem to chapal tak, ze vyhani z jeho planety vsechny. Bez ohledu kdo je na ci strane. Jinak epizoda me zklamala. Genialni strateg a valecnik porazen kvuli nesmyslnym rozhodnutim jeho podrizenych. I kdyby vyhrali a vsichni imperialisticti dustojnici prezili, Konstantina by jeho rozhodnuti stalo hlavu.

30.3.2017 | 19:59:10
default

Jinak docela mi chybi i Ahsoka. Ukoncit pribeh Maula, na to tvurci maji koule, ale aby vratili Ahsoku nee? :P

#14 dovahkiin
30.3.2017 | 20:02:34
default

Jinak pribehy jsou kratke a citelne aby se vesli do tech 20 minut. Chapu, ale mohli by to zacit kouskovat tak, jak to zacali v CW. Aspon by to nebylo tak vyhrocene a mohli tomu dat vetsi smysl. Ziskalo by to drama a mozna by se naucili jeste zajimave zapletky. :) A i cas by zacal utikat pomaleji. :)
#3 JoshMcIntosh: Syndulla & chopper. ;)

30.3.2017 | 20:11:42
JoshMcIntosh

Chopper není potvrzený, mohl to být jen droid stejné série (vzhledu).

#10 tom99
30.3.2017 | 20:27:09
Lex Luthor

to tedy není potvrzená i Hera v Rogue One říkali pouze generál Syndula mohl to být klidně její otec.

30.3.2017 | 20:50:43
tom99

#8 JoshMcIntosh: 9] Ale prd. Už tvůrci bylo dávno potvrzeno, že hlasatel skutečně myslel Heru Syndullu. A byl to určitě Chopper, žádný jiný droid.

webmaster
30.3.2017 | 21:19:06
kutas

je vidět že je to seriál pro děti – neutrální postava přejde mezi kladné a zachrání zbylé rebely ale tak nesmíme se divit když záporná postava taktéž přejde mezi rebely škoda jen že Thrawn je tak dobrý a přesně odhadl kdy má přestat bombardovat povstalecký štít aby zůstali nějaké postavy pro další sérii, myslím si že si svojí chybu uvědomí až ho někdo z hlavních protagonistů konečně zlikviduje

30.3.2017 | 21:45:31
Michargo

Thrawn je dle mne cool, jen má málo prostoru se ukázat, až v posledních dílech všechno složil do uceleného myšlení a plánu jak definitivně porazit rebely. Jak by řekl nějaký generál: Plán akce, ať sebe lépe stvořen, nepřežije první střet s nepřítelem. I nepřítel má plány, nebo minimálně štěstí, nebo, teď si nemohu vzpomenout na jedno slovo, no nic. Všichni zapomínáte, že bitva je chaos, stačí ztráta komunikace, nebo se stane něco, na co by ani Thrawn nepomyslel. Prostudujte si historii válek a bitev. Máte jen tlamu plnou blbostí, ale ve skutečnosti nic nevíte, a ani já nevím vše dokonale, nejsem dokonalý, ale to z nás dělá lidi, no ne… Jinak to byl super díl a ta Síla ve formě Bendua, se konečně předvedla v plné parádě. Jen něco zvednou nebo odhodit, mi připadá málo, na to, že to má být něco jako magie, jenom Sith používá silové blesky – teď mi napadlo. Když je Bendu bytost stvořená ze síly a má vlastnosti temna i světla, dokáže používat i silové blesky, jak na konci předvedl. Tvůrci mají přeci jen větší přehled – navíc to měli od začátku v plánu, jak to vše skončí. Abych to zkrátil, běžte si blábolit jinam...........

31.3.2017 | 9:35:12
dovahkiin

#3 JoshMcIntosh: příští série bude hodně zaměřená na Mandaloriány

#15 JoshMcIntosh
31.3.2017 | 10:49:43
dovahkiin

#6 default: podle náznaků Filoniho a jinejch tvůrců se v příští řadě Ahsoka objeví

31.3.2017 | 10:51:44
JoshMcIntosh

“With every episode, we're an episode closer to Rogue One and A New Hope, and this is very exciting for us. The goal has always been to reach those films, but in the meantime, we're having a lot of fun on the journey.” Dave Filoni První episoda čvrté řady se bude jmenovat Day One (23.9.2017), bude rozdělená na dvě části a bude se odehrávat na Coruscantu. Velkou roli budou hrát mandaloriani a Sabine Wren.
#13 dovahkiin: Ashoku sem zatím nikde neobjevil, ale budou tam dvě SNAD kvalitní epizody: Vader Castle a Cave of Evil kde uvidíme Yodu :) Přehled a obrázky na http://swfanon.wikia.com/…_Season_Four

#16 dovahkiin
31.3.2017 | 20:19:31
dovahkiin

#15 JoshMcIntosh: nevim jestli to víš a dáváš to sem schválně jako dezinformaci nebo to nevíš, ale tahle stránka je pouze fikce, to co tam je si vymýšlí fanoušci a kdybys mi nevěřil že je to fikce tak si přečti komentáře pro příklad přikládam 2 které mluví za vše:

"how do you know the names of episodes ? (great work by the way.)

6 days ago by A Fandom user Reply

Queen of the Andals and the First Men I don't, I made them up.

8 hours ago by Queen of the Andals and the First Men"

31.3.2017 | 21:46:53
JoshMcIntosh

A vypadalo to tak nadějně :) Poslední informace jsou teda zde http://www.starwars.com/…de-zero-hour zatím uvolněný concept art /mandalorianská občanská válka 11:30

1.4.2017 | 10:02:13
AuroN

Postřehy zajímavé, až do odstavce s Benduem. To je hodně subjektivně napsáno a byť nejsem velkým zastáncem seriálu, musím sdělit, že autor je zde mimo. Jde o to, co v tom každý chce najít a vidět. Rebels mají spoustu chyb – to ano, ale lidi místo toho, aby se nad tím zamysleli, tak to jen „hejtují“. Škoda. Myslel jsem, že v těchto postřezích bude nějaký balanc, aby se nad tím mohl čtenář zamyslet a dojít si k vlastnímu názoru. Zatím ale čtu jen podsouvání autorova pohledu. Škoda.

#19 tom99 #20 svina
2.4.2017 | 21:53:41
tom99

#18 AuroN: Já si za svým názorem stojím. Je to ale, jak říkáš – každý v tom vidí to své. Bendu nechal Povstalce usídlit se na jejich planetě. Myslím, že tahle moje věta to vystihuje: „Povstalci si udělali základnu na Atollonu a oni jsou hlavním důvodem, proč je sem pronásledovalo i Impérium, ale Bendu to nijak neřeší“.

webmaster
2.4.2017 | 22:55:02
svina

#18 AuroN: Právě je až do očí bijící, že Bendu pomohl Rebelům. Možná to tvůrci nechtěli, ale je to prostě tak. Vždyť je to směšné, Kanan Bendua vyprovokuje a Bendu zničí jeden A-Wing a poté sešle blesk na Ducha (který mu nic neudělá lol), zatímco Imperiály likviduje ostošest.

3.4.2017 | 18:45:24
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama