Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Přidá se Kallus na stranu dobrých?

Postřehy: Přidá se Kallus na stranu dobrých?

V epizodě The Honorable Ones jsme viděli, jak spolu pracují dva dávní nepřátelé, Zeb a agent Kallus, který se podílel na masakru na Lasatu a je tak zodpovědný za to, že Zebova rasa téměř vyhynula.

12 0
28.2.2016

Geonosis

Geonosis je planeta, na které začaly Klonové války, a kterou jsme tak poprvé mohli vidět ve filmu Klony útočí. Následně Geonosis bylo věnováno již několik epizod ve druhé sérii Clone Wars, kdy jsme se více dozvěděli o kultuře Geonosanů. A nyní, v epizodě The Honorable Ones, jsme se dozvěděli, že celá planeta je pustá a nežije na ní jediný Geonasan. Proč tomu tak je?

Impérium u Geonosis stavělo „něco“ tak velkého a hrozivého, že nechtělo, aby o tom kdokoliv věděl. Impérium po sobě nechtělo zanechat svědky, kteří by případně po celé Galaxii rozkřikli, že Impérium staví Hvězdu smrti. Celkem drastické opatření, ale Impériu a především Impérátorovi, který pohrdá jakoukoliv jinou rasou než lidskou, to určitě těžké spaní nezapříčinilo. O genocidě na Geonosis víme již z komiksu Darth Vader, kde ve čtvrtém čísle je o tom zmínka, ostatně se o tom můžete přesvědčit sami zde.

Je celkem úsměvné, že poprvé jsme se o budování Hvězdy smrti dozvěděli ve filmu Klony útočí právě na Geonosis, kdy jeden z vůdců Separatistů, Poggle (Geonosan), svěřil hraběti Dookovi plány stanice, aby je ukryl. Kéž by tak věděl, že za několik let se bude Hvězda smrti stavět právě u jeho planety a celý jeho druh zaplatí těžkou cenu za výstavbu této obří, kosmické stanice.

(Po dlouhé době opět vidíme Geonosis. Foto: DisneyXD)

Ledový měsíc blízko Geonosis a Tattooine?

Kallus a Zeb nechtěně přistanou na jednom z ledových měsíců Geonosis, který je kompletně pokryt sněhem a ledem. Je poměrně zvláštní, že takovýto měsíc je jako kamenem dohodil od teplé planety Geonosis, která je hornatá a je na ní extrémně teplo. Geonosis je také velice blízko, ostatně jak nám v Epizodě II vysvětlila Padmé Amidala, od Tatooine, což je další písčitá planeta s extrémními teplotami.

Je vidět, že ve světě Star Wars stačí jeden krůček vedle a místo toho, aby se Kallus a Zeb prali s Ackleyem, Nexu a Reekem jako Obi-Wan Kenobi a Anakin Skywalker v aréně na Geonosis, skončí na ledové planetě, kde málem nepřežijí noc díky nízkým teplotám.

(Tohle je jako pěst do oka – ledový měsíc u písčité planety. Foto: DisneyXD)

Onderon a Saw Garrera

Geonosis nebyla jedinou narážkou na seriál Clone Wars. Při jednom rozhovoru Kalluse a Zeba se agent svěřil, že při jeho prvním boji na Onderonu narazil na jednotku, která pracovala pro Sawa Garreru. Pokud si vzpomínáte na pátou řadu Clone Wars, tak několik dílů bylo věnováno právě planetě Onderon, která nechtěla mít nic společného jak s Republikou, tak se Separatisty. Byla nezávislou planetou, která nechtěla být součástí války, chtěla být pouze svobodná. Tuto rebélii začal právě Saw Garrera se svou sestrou. Na Onderonu sehrála důležitou roli i Ahsoka Tano. Třeba se jednou na Onderon znovu vydáme i s Povstalci.

(V páté řadě jsme sledovali, jak Saw Garrera bojoval za osvobození Onderonu. Foto: DisneyXD)

Kallus a jeho osobnost

Co ale bylo na epizodě zdaleka nejzajímavější, je Kallusova osobnost. Doposud jsme Kalluse poznali jako imperiálního agenta, kterému záleží jen na chycení Rebelů. Byl poměrně jednoduchou postavou, která spíše sloužila k tomu, aby se Rebelové měli s kým poprat. Postupem času už ale Kallusovi Povstalci tolikrát uprchli, že ze samotného agenta nešel strach a jeho význam v seriálu klesal na bod mrazu.

V epizodě The Honorable Ones jsme ho ovšem poznali trošku z jiné stránky. Zjistili jsme, co se skutečně kdysi stalo na Lasatu a také to, že Kallus si zabíjení Lasatů nijak neužíval, ale pouze slepě poslouchal rozkazy. Následně jsme viděli, jak (ne)ochotně spolupracoval se Zebem. Zničehonic nám tak dvacetiminutová epizoda dočista vnutila myšlenku, že Kallus je poměrně komplikovanou osobou, která si zaslouží vykoupení. Poslední scéna, kdy Zeba najdou Rebelové a jsou štěstím bez sebe, že žije, a Kallus doráží na imperiální křižník, kde ho nikdo nevítá, mluví za sebe.

Proto zde vyplývá pouze jedna otázka – kdy Kallus opět něco pokazí, kdy Vaderovi dojde trpělivost, a obávaný agent bude muset dezertovat a hledat pomoc u Povstalců? Zatím k tomu vše směřuje. Nezapomínejme, že v epizodě The Siege of Lothal se do podobné situace dostala Maketh Tua, která ale nedopadla příliš dobře. Snad bude Kallus chytřejší a svou dezerci naplánuje lépe.

(Že by se nakonec z největších nepřátel stali nejlepší přátelé? Foto: DisneyXD)

V příští epizodě se opět vydáme na Lothal, kde se Ezra, Kanan a Ahsoka vydají do Chrámu Jediů, aby pochopili, jak je možné, že je Inkvizitoři Sedmá sestra a Pátý bratr pokaždé dokážou vystopovat. Připomínáme, že se v epizodě objeví i mistr Yoda.

Diskuze /6

Epsik

Rozhodně k tomu má Kallus našlápnuto.. Já říkám proč ne? Celkem by se mi tam hodil.. ;)

29.2.2016 | 11:20:51
Maximiliancz

proč né ?? v tomhle dílu byla celkem dobře odhalena Kallusova osobnost. Začíná se mi celkem libit :D i když jedna věc mi na něm vadí pořád… ty jeho vousy :D

#3 dovahkiin
1.3.2016 | 8:57:48
dovahkiin

#2 Maximiliancz: mě vadí mnohem víc že nosí na hlavě cedník :D

#4 Maximiliancz
1.3.2016 | 16:14:32
Maximiliancz

#3 dovahkiin: :D to taky neni zrovna idealni , ale ty jeho vousy mě opravdu iritují :D

#5 dovahkiin
1.3.2016 | 16:19:27
dovahkiin

#4 Maximiliancz: to je třeba móda, ale pochybuju že tu helmu mají protože si v případě potřeby můžou udělat i kvalitní italské těstoviny :D

#6 Maximiliancz
1.3.2016 | 21:01:47
Maximiliancz

#5 dovahkiin: tak takhle jsem se už dlouho nezasmál :D díky ti :D

1.3.2016 | 22:06:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama