Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Postřehy: Rozvědka se pokouší zjistit polohu základny Povstalců

Postřehy: Rozvědka se pokouší zjistit polohu základny Povstalců

Povstalci po naverbování dostatku dobrovolníků a získání patřičného počtu lodí a zbraní zvažují první útok na Impérium. Aby ale mohli zaútočit na planetu Lothal, je potřeba získat imperiální kódy, které by jim byly nápomocny ke snadnějšímu vstupu na planetu. Do cesty se jim postaví rozvědka.

8 1
16.3.2017

Povstalci v průběhu třetí řady nabrali síly, a tak budou schopni provést svůj první velký útok na Impérium. A nebude se pochopitelně útočit na nic jiného než na planetu, na které jsme strávili především v první řadě nejvíc času – na Lothal, který je pod vlivem imperiální guvernérky Arihndy Pryce. I kdyby došlo k útoku, z filmů víme, že Povstalci vyhrát nemůžou. Svého prvního vítězství se dočkají až v bitvě o Scarif, kde ukradnou ceněné plány Hvězdy smrti, jak jsme viděli ve filmu Rogue One: Star Wars Story.

Pokud jste navíc četli popisy dalších epizod, tak už asi tušíte, jak to se slavným útokem na Lothal dopadne. Ale nyní se zpátky vrátíme k epizodě Double Agent Droid. Pilot Wedge Antilles, který přeběhl z imperiální akademie k Povstalcům v epizodě The Antilles Extraction, vyráží společně s Chopperem a droidem AP-5 na stanici Killun, kde se pokusí ukrást imperiální kódy, které by jim pomohly snadněji provést útok na Lothal.

(Imperiální rozvědka slavila málem svůj první úspěch. Foto: DisneyXD)

Chopper je ale během mise přeprogramován Impériem, které ho bude na nějaký čas moci ovládat. Vůbec poprvé v seriálu poznáváme jakousi imperiální rozvědku, která má za cíl identifikovat Povstalce, na které Impérium už kdysi narazilo. Velkoadmirál Thrawn dal rozvědce rozkazy, ať naleznou droida, který Povstalce již několikrát vytáhl z bryndy. Konečně Impérium není tak krátkozraké a dokážou Choppera identifikovat. A jiné zbarvení krytu droidovi typu C1 nepomůže.

Pro fanoušky a vůbec pro celý seriál je příjemné zjištění, že v Impériu skutečně nějaká rozvědka funguje. I když už to ale vypadá, že rozvědka dokáže zjistit základnu Povstalců, na kterou má Thrawn ve finále třetí sezóny zaútočit, stále musíme mít na paměti, že sledujeme animovaný seriál pro děti, kde dobro musí vítězit nad zlem. Je tedy prakticky nemožné si myslet, že obyčejný imperiální analytik by dokázal získat informace o povstalecké základně během jedné epizody, když se o to Thrawn s ostatními pokouší celou sezónu.

(Wedge chce po misi s droidy už létat pouze sólo. Foto: DisneyXD)

Aby toho nebylo ještě málo, Hera Syndulla na dálku zničí základnu Killun i s 50 % stáhnutých dat, které již mělo Impérium k dispozici. Říše tak na Povstalce opět nic nemá a bude na Thrawnovi, aby ve finální epizodě Zero Hour odhalil základnu a provedl na ni útok. Jelikož nás ale za dva týdny čeká dvojdílné finále, snad bude na vše dostatek času, aby tvůrci příběh třetí řady patřičně uzavřeli.

V příští epizodě se opět přesuneme k jedné z nejoblíbenějších postav v seriálu vůbec. K Maulovi, který cestuje na Tatooine, kde se chce postavit své nemesis. Obi-Wan Kenobi, jenž ho rozpůlil jako padawan během invaze na Naboo, se poprvé objeví ve své starší formě v seriálu. Bude ho dabovat Stephen Stanton, což pro nás v seriálu není žádný nový hlas. Stanton dabuje třeba drodia AP-5 či Willhuffa Tarkina.

Diskuze /9

JohnyTSK

prečo obi-wana dabuje ten Stephen Stanton a nie starý dabér obi-wana s clone wars ? a nevravelo sa že ho ma dabovať samotný Ewan McGregor ?

#2 Blackhand47XD
16.3.2017 | 17:39:35
Blackhand47XD

#1 JohnyTSK: Protože Stanton již dříve daboval starého Obi-Wana ve videohrách a zbylí dva herci zvládají tu mladší verzi.

webmaster
16.3.2017 | 18:31:30
GrindyCZ25

Jo tak jako první výhra byla na Scarifu ale tady ty výhry vidím furt :-D Ano Ano děti ale mohli by si uvědomit že SW je prostě pro starší… Ještě řekněte že Obi-Wan v příštím díle si podá ruku s Maulem a budou nejlepší kámoši :-D

#4 Blackhand47XD #6 dovahkiin
16.3.2017 | 18:58:11
Blackhand47XD

#3 GrindyCZ25: Je rozdíl mezi výhrou a výhrou. :D V seriálu vidíš malá vítězství, která se točí okolo paliva apod. zatímco filmy představují ty velké a důležité výhry, které otřásly průběhem války.

webmaster
16.3.2017 | 19:28:15
Needle

Tímhle dílem tomu nasadili koruny, když z toho udělali muzikál s vesmírnými motýli. A zápletka se zničením výzvědné lodi je kolosální ***. Všimněme si podobnosti s letouny AWACS, když se na to podíváme zblízka, je to asi jako bychom ten letoun zničili telefonem tak, že ten telefon strčíme do nabíječky… Chybí mi otravné díly TCW s JarJarem… :/

16.3.2017 | 23:53:59
dovahkiin

#3 GrindyCZ25: bylo by ideální kdyby to co žene Maula bylo něco jinýho než pomsta, kdyby se z něj stala nějaká šedá eminence tim že by s Kenobim nakonec nebojoval, to by byla konečně změna

#7 Blackhand47XD
17.3.2017 | 1:40:39
Blackhand47XD

#6 dovahkiin: Maula nežene pomsta, ale nějaká naděje nebo vykoupení. Kenobimu se již pomstil tak, že zabil jeho lásku Satine.

#8 dovahkiin
webmaster
17.3.2017 | 13:32:27
dovahkiin

#7 Blackhand47XD: v to já doufám, jenže trailer minimálně tvému komentáři ani mým nadějím nepřeje

17.3.2017 | 21:04:19
Starfish

Opravdu doufám, že Thrawn co nejdřív zjistí která planeta chybí a že ji zničí i s těmi obrovskými pavouky co se tam všude znenadání vynořují. Lothalské kočky jsou mi o hodně milejší.

17.3.2017 | 22:17:01
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama