Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Povstalecká aliance na pokraji zrodu

Povstalecká aliance na pokraji zrodu

V nejnovější epizodě se k Povstání přidala bývalá senátorka Mon Mothma, která byla nucena opustit senát na Coruscantu před Imperátorem, který se ji rozhodl dopadnout. Mon Mothma si uvědomila, že ne vše lze vyřešit diplomacií, a tak se rozhodne přidat se k Povstalcům.

8 0
12.3.2017

Seriál Rebels je o počátcích Povstalecké aliance, ale až nyní v epizodě Secret Cargo jsme se dočkali prvního náznaku, že by nějaká aliance mohla skutečně vzniknout. V počátcích seriálu jsme sledovali skupinu rebelů na Lothalu, kteří škodili Impériu. Svými činy ale dokázali inspirovat jiné, aby se k nim přidali v boji proti Impériu.

Zrod Povstalecké aliance je velice dobře popsán v dnes již nekanonické hře Star Wars: The Force Unleashed. Zde Galen Marek, učedník Dartha Vadera, dostane za úkol zničit ty, kteří se staví do cesty Impériu. Místo toho se ale Galenovi podaří povstalce sjednotit. Následně se přidá na jejich stranu a jeho smrt inspiruje ostatní povstalecké vůdce, aby Leia založila Povstaleckou alianci. To vše ale už neplatí a my tak v seriálu sledujeme nový zrod Povstání. Takže zpět ke kanónovému seriálu.

(Thrawn vymyslel skvělý plán, ale v jeho vykonání Arihnda Pryce selhala. Foto: DisneyXD)

Rebelové se tak posléze součástí Povstání Baila Organy, který rebélii dal řád a cíl. S postupem času se přidal i Jan Dodonna a nyní přišlo i na senátorku Mon Mothmu, známou z animovaného seriálu Clone Wars, Epizody III, VI a Rogue One. Mon Monthmě propůjčila hlas Genevieve O'Reilly, která si senátorku zahrála i v Epizodě III a Rogue One.

Senátorka Mon Mothma usilovala během Klonových válek společně s Padmé Amidalou a Bailem Organou o ukončení války u kancléře Palpatina. Padmé žádala podporu u Anakina Skywalkera, který měl ke kancléři blízko, ale svou ženu nepodpořil. Většina těchto politických scén v Epizodě III se bohužel do finálního sestřihu filmu nevešla. Georgi Lucasovi byl už v dřívějších dílech vyčítán příliš velký důraz na politiku, a tak se George rozhodl tyto scény nakonec nepoužít. Druhým velkým důvodem byl i fakt, že tyto scény zpomalovaly děj Pomsty Sithů.

(Bail Organa s Janem Dodonnou sledují proslov Mon Mothmy. Foto: DisneyXD)

Mon Mothma ztratila po vzestupu Impéria své nejvěrnější přátele v senátu. Těsně po vniku Impéria zemřela Padmé Amidala a Bail Organa byl nucen utéci do ústraní. Mon Mothma s ním následně byla tajně v kontaktu. I tak tato senátorka z Chandrily dokázala vydržet v senátu dalších zhruba šestnáct let, i když musela tušit, že Imperátor zcela ovládá Senát a senátorčiny názory tak nikdo neposlouchá. K rozpuštění senátu došlo během událostí Epizody IV.

V epizodě se ale objevila další postava, která je známá z filmů – Jon Vander. Vander je pilotem zlaté formace z Onderonu. Jon bojoval například v bitvě o Scarif v nejnovějším filmu Rogue One: Star Wars Story. Vander se zúčastnil i bitvy o Yavin, kdy se pokusil společně s Lukem Skywalkerem zničit Hvězdu smrti. Během operace je ale Jon bohužel zabit.

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama