Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Rozbor traileru: Postupné propojování mezi seriály a filmy

Rozbor traileru: Postupné propojování mezi seriály a filmy

Trailer, který vyšel jako upoutávka na druhou polovinu Rebels, obsahoval spoustu zajímavých scén, které rozhodně stojí za zmínění – Darth Maul, Yoda, Anakin. To vše nás čeká v dalších dílech, proto se na trailer podíváme trochu detailněji.

13 0
19.1.2016

Na legendách je vždy něco pravdivého

Ezra, Kanan a Ahsoka zřejmě navštíví Chrám Sithů, aby lépe porozuměli svým nepřátelům. V Chrámu zřejmě najdou spoustu odpovědí, ale trailer v nás vyvolává spíše více otázek. Poprvé také budeme mít možnost se v seriálu podívat na sithské holocrony. Zajímavá je také věta, kterou řekne Ahsoka: Na legendách je vždy něco pravdivého. Zřejmě se jedná o skrytý odkaz ke Star Wars knihám, komiksům a hrám, které už nejsou součástí kanonického světa Star Wars, ale jsou nyní vydávány pod tzv. Legends. Ahsoka nám tak naznačuje, že stále může být něco, co známe z knih, komiksů a her, pravda.

(Něco podobného jsme už letos viděli ve Fantastické čtyřce. O co zřejmě půjde?)

Cham Syndulla

O minulosti Hery Syndully toho příliš nevíme. I když se na ni pár epizod soustředilo, většinou jsme se nedočkali nějakých konkrétních a jasných odpovědí. Už dříve bylo odhaleno, že jejím otcem je Cham Syndulla, kterého si diváci mohou pamatovat z konce první řady The Clone Wars. Cham Syndulla se nyní objeví v Rebels a zřejmě se přidá na stranu Povstalců. Všimněte si, že na obrázku za Chamem stojí postava, kterou jsme již v Clone Wars taktéž viděli. Zřejmě se jedná o Numu.

(Cham Syndulla se vrací a s ním i ostatní Twi'leci.)

Strážci Chrámu

Během páté řady Clone Wars jsme se setkali se Strážci Chrámu Jediů na Coruscantu. Strážci byli oblečeni v bílem, nosili masky a měli světelný meč s dvojí čepelí. Tito strážci se nyní vracejí. Objeví se v Chrámu Sithů, o kterém už dnes jednou byla řeč? Nebo se objeví za zcela jiné situace a někde jinde? Zajímavá je také scéna, kdy tito strážci obklíčí Pátého bratra a Sedmou sestru a rozhodnou se na ně zaútočit. Tento konflikt bude ještě zajímavý. Když jeden ze strážců začne mluvit, rozpoznáme hlas dabéra, který daboval v Clone Wars Jedie Plo Koona. Může Plo Koon stále žít?

(Je někdo z nich Plo Koon? Ten byl sestřelen během Rozkazu 66, mohl vyváznout živý?)

Darth Maul se vrací

Naposledy jsme mohli vidět Dartha Maula v páté řadě Clone Wars, kdy se po dlouhé době opět setkal se svým bývalým mistrem Darthem Sidiousem. Po zrušení seriálu ještě ovšem vyšel kanonický komiks, který měl uzavřít Maulův příběh. Maul se nyní opět vrací a zasáhne do příběhu. Nesetká se s nikým jiným než s Ezrou Bridgerem, kterého bude chtít zlákat na svou stranu. Na jaké straně je ovšem Maul? Může být už nestranný? A podlehne mu Ezra? Doplňujeme, že Maula bude opět dabovat Sam Witwer, který propůjčil vzhled i hlas postavě Starkillera z her The Force Unleashed.

(Další velice populární postava se vrací do seriálu. Co Maul předeve tentokrát?)

Meč, který je podobný tomu, který nosí Kylo Ren

Toto je asi největší odkaz na Sílu se probouzí. Ezra nachází meč, který je velice nápadně podobný tomu, který má ve filmu Kylo Ren. Už dříve bylo odhaleno, že Kylo patří mezi rytíře z Renu. Mají tyto rytíři dlouholetou tradici? Čím se vyznačují? A proč je tento meč zelený? Snad na všechno dostaneme brzy odpověď. Také nás zajímá, zda si Ezra meč nechá a zda ho bude používat.

(Moment v traileru, kdy se všem zastavil dech.)

Souboj, na který čekáme

Ahsoka nebyla během začátků seriálu Clone Wars příliš oblíbenou postavou. Postupem času si ji ale diváci více a více oblibovali. V každoročním souboji nejlepších postav na starwars.com se Ahsoka umisťuje stále na lepších pozicích a za tu dobu se dokázala vykoupit a nyní patří k jedněm z nejoblíbenějších postav celých Star Wars. Dynamika mezi ní a Anakinem během Klonových válek byla úžasná. Všichni čekáme na to, až se tyto dvě postavy opět setkají a utkají se. Naše přání bude už brzy vyslyšeno.

(Bude si Ahsoka vyčítat, co se stalo jejímu mistrovi?)

Leia v seriálu

O tom, že se Leia objeví v seriálu, jsme už psali. Možná se bude i víckrát objevovat Bail Organa, který Povstalcům pošle nové vojáky. Jeden záběr nám ukazuje místo, které je velice podobné Polis Massa, místu, kde se Bail nějaký čas schovával a kde také Padmé porodila právě Leiu a Lukea. Z dalších záběrů na planety můžeme tušit, že se určitě podíváme opět na Geonosis, kde se vůbec odehrála první bitva Klonových válek.

(Podíváme se na velice dobře známá místa z filmů.)

Světelné meče

Nenechte se zmást obrázkem. Nebudeme se až tak věnovat tomu, že Kanan svírá světelný meč červené barvy. Zřejmě ho „někomu“ sebral. Mnohem zajímavější je výstava světelných mečů, která je za Kananem. Pokud patříte mezi opravdové Star Wars znalce, tak jistě víte, komu dané meče patří. Na obrázku jsou vidět meče Ki-Adi Mundiho, Luminary Unduli a také Plo Koona, což nás jen utvrzuje v tom, že Plo Koon skutečně přežil Rozkaz 66.

(Kdo našel a shromáždil staré meče známých mistrů?)

Drobné postřehy

Své místo v seriálu opět dostanou Mandaloriani, Yoda, který bude Ezrovi radit, a další. Bude se taktéž mluvit o Anakinovi. Prozradí všem Ahsoka konečně Vaderovu identitu? Také se pořádně podívejte na níže přiložený obrázek, kde vidíme, že proti Ezrovi a Kananovi stojí celkem tři Inkvizitoři! Kdo je ten třetí Inkvizitor? Může to být Darth Maul, nebo náš klasický Inkvizitor, o kterém si myslíme, že zemřel během první řady? Nebo je to zcela jiná postava?

(A třetí záhadný bojovník je přeci…)

Foto: Disney

V komentářích nám dejte vědět, co se vám na traileru líbilo nejvíce a zda vás to patřičně naladilo na zbytek série.

Diskuze /88

Quinzel

Třetí Inquisitor nemůže být Maul ani Grand Inquisitor, protože má jen 3 prsty na nohou a 4 na rukou, takže zřejmě nová postava.

19.1.2016 | 14:24:02
Archbio

Pěkný rozbor, jinak s tím Darth Maulem je to potvrzeno? Protože mi z toho obrázku není až úplně jasné, že by to byl on.

Leia mi přijde, že jí je tak 26, ale má jí být nějako kolem 16 – 17 let ne?

#7 Toso11 #8 Toso11 #11 Auror
19.1.2016 | 14:30:41
dovahkiin

podotknul bych taky že se tam objevila Death Watch, jejíž vůdce by stále mohl být Maul, ten křížový meč Kyla Rena je především proto, že tam má nestabilní krystal, proto ty vývody, ne proto že by to chtěl, ale nějaký odkaz to bude asi, taky si myslím, že ta část kde jsou strážci Jedi, bude nějaká mentální realita, něco co se bude Kananovi zdát, nějaká forma zkoušky, nemyslim že zrovna Plo Koon přežil

19.1.2016 | 14:31:42
Sputnik

Plo Koon nezije…strazcovia co prezili rozkaz 66 vytvorili tajny spolok u ktoreho si Kanan bude chciet dokoncit svoj jedisky trening.

19.1.2016 | 15:30:50
Tony-Z

Taky bych přiklonil k názoru, že Plo Koon nepřežil. Zvlášť když jeho smrt byla, jako jedna z mála, ukázána ve filmu. Co se týče Strážců chrámu: Vždyť do těch masek by Plo Koon ani nevešel hlavu. A co se týče světelného meče, tak tady si myslím, že půjde o sbírku nějakého nepřítele řádu (viz třeba sbírka Generála Grievouse).

19.1.2016 | 15:31:04
tom99

Tak jde o to, že v jedné scéně slyšíme dabéra Plo Koona, což sice nemusí nic znamenat, a ve druhé vidíme na zdi jeho světelný meč. Prostě moc velká náhoda :-)

webmaster
19.1.2016 | 16:15:35
Toso11

co sa jedna mecov a strazcou zo zltymi mecmi napadla mi hned myslienka odtrhnuteho sithskeho radu z knights of the old republic mmo

#2 Archbio: maul je takmer na 100% potvrdeny jediny prislusnik jeho rasi bol naposledy on sam … a toto je urcite niekto tej rasy … leia mozno vyzera starsie ale jej vek je momentalne niekde pred 4 nova nadej …

19.1.2016 | 16:33:30
Toso11

#2 Archbio: dokonca ma aj podobne saty

19.1.2016 | 16:33:59
Maximiliancz

Mě z tohohle článku nejvíc překvapilo ,že Ashoka nebyla oblíbená postava :D já jsem jí měl rád vždycky :D a jakmile sem začal sledovat Clone Wars tak sem ji asi po třech dílech zařadil mezi mí nejoblíbenější postavy z celejch SW :D Doufam , že mister Plo přežil, i když je to nepravděpodobné, ale byl bych rád , Plo je jeden z mých nejoblíbenějších Jediů :D

19.1.2016 | 16:38:53
Railbot

Plo Koon je mrtvý. Vždyť jeho smrt byla i ve filmu. A že jeho meč visí na stěně naopak dokazuje jeho smrt. Těžko si představit, že by si jej jen tak odložil mezi meče ostatních mrtvých mistrů (např. Mundi také zcela jasně zemřel ve filmu).

19.1.2016 | 17:07:09
Auror

#2 Archbio: Souhlas ja si nemyslim, ze je to Maul a vsude tvrdim moji kontraspekulativni teorii ze je to Plagues :) ale kazdopadne predtim tam nekdo rika, you seek knowledge a o Plagusovi se rikalo Plagues „the wise“ :)

jinak by to nemeli byt strazci templu, ale tzv. „grey Jedi“ ty jsou na hrane mezi light a dark stranou-viz napr. tady: https://www.youtube.com/watch?…

#12 dovahkiin
19.1.2016 | 18:25:17
dovahkiin

#11 Auror: jak to že sem dáváš tohle video, teď pominu Grey Jedi, kde je na konci že je tam Maul a už je i potvrzenej a napíšeš že je pod tou kápí Plagueis? :D

19.1.2016 | 18:47:10
Maximiliancz

na 100% je to Maul , je to červenej Zabrak, má stejný obličejové tetování jako Maul , a navíc ho dabuje stejnej člověk jako Maula.

#15 kutas
19.1.2016 | 18:48:04
Auror

Jn, asi to tak bude, ale neprijdou mi jeho prsty jako z „Dathomirske rasy“+ mi chybi ty bodlinky, tak tak spekulace no :)

#16 Railbot
19.1.2016 | 19:56:09
kutas

#13 Maximiliancz: taky si myslím že je to Maul a to jsem nečetl ten komix o něm co vyšel po CW jinak doufám že tam uvidíme i císaře :) jinak ta výstava mečů bude asi kolekce toho klanu těch chrámových Jedi kteří budou pobiti spolu s Asokou Vaderem

#17 Maximiliancz
19.1.2016 | 21:09:05
Railbot

#14 Auror: jen tě klamě jiný styl kresby postav, nevypadají stejně jako v CW. Takový Yoda ani nevypadá jako Yoda.

19.1.2016 | 21:12:19
Maximiliancz

#15 kutas: Maul je to na 100% , císaře, no nevim jestli ho v Rebels uvidíme, jestli jo tak beztak až někdy ke konci a jen na chvilku :D A o zabití Ahsoky ani nemluv :( Mladá 'Soka nesmí zemřít :( :D aspoň né do konce Rebels :D

#18 dovahkiin
19.1.2016 | 21:14:15
dovahkiin

#17 Maximiliancz: doufám, že umře :D nemám jí rád, jen ať neumírá Maul a budu šťastnej, kromě něj můžou umřít třeba všichni :D

#19 Maximiliancz
19.1.2016 | 21:19:43
Maximiliancz

#18 dovahkiin: Maula mám rád to jo , ale 'Soka je nejlepší , mnohem lepší než rádoby Jedi Kanan. Já mám 'Soku rád už od prvního dílu Clone Wars. :D

#22 dovahkiin
19.1.2016 | 21:23:51
Lee_CZ_

Maul je to na 100% a nemůže o tom být pochyb, pokud nemáte špatný zrak, tak podle tohoto obrázku http://www.gannett-cdn.com/…maul-4_3.jpg můžete jasně porovnat tetování (nejlépe v okolí nosu, tam jde dobře rozeznat) a uvidíte, že se shodují, takže je zbytečné pochybovat o tom, jestli to je on nebo ne.

Co se Plo Koona týče, tak pokud by přežil, tak u mě tvůrci klesnou na nejnižší úroveň, protože ve filmu bylo nádherně vidět, jak ho sestřelili a on se rozprskl o budovu, tohle prostě nemohl přežít ani Jedi (ne nadarmo se Obi-Wan bál, nebo nesnášel létání, protože tam prostě byli odkázání na stroj, který mohli sestřelit, i když dělali co chtěli). Takže jen doufám, že to bude pouze shoda náhod, přece jen potřebují dabery a proč nesáhnout po někom, kdo už s tím zkušenosti má? Navíc, pokud si to moc dobře nevybavujete, tak se kouknete, jak se Plo Kooon pěkně rozprskl https://www.youtube.com/watch?…, když to vidím, tak jak říkám, pokud přežil, tak to tvůrci pěkně pohnojí (to mi připomíná jako když jsem viděl Anime Iron-Mana, kde oživili Yinsena, když jsem to viděl, tak jsem to okamžitě přestal sledovat), prostě jednou jsou postavy mrtvé, tak se s tím smiřte, protože jak Yoda říkal http://49.media.tumblr.com/…z3o1_500.gif

No hlavně už aby to bylo, potřebuji na něco koukat a stále nemám na co :D

#21 Maximiliancz #23 dovahkiin #25 kutas
19.1.2016 | 21:28:23
Maximiliancz

#20 Lee_CZ_: ohledně Maula máš pravdu , nechápu proč maj lidi furt pochyby. A ohledně mistra Plo taky , sice bych byl rád kdyby žil poněvadž je to můj oblíbenec , ale jak říkáš kdyby ho ,,oživili" tak by to byla prostě kravina

19.1.2016 | 21:32:54
dovahkiin

#19 Maximiliancz: přišla mi divná, chápu že to byla podstata toho seriálu, ona byla asi hlavní role, ale vždy mi přišlo divný, že měl Anakin padawanku :D Maul je největší badass, jen bych ho rád viděl v jako bojovníka, ne jen v pozici mentora, fakt doufám, že furt povede Death Watch :D

#24 Maximiliancz #25 kutas
19.1.2016 | 21:49:21
dovahkiin

#20 Lee_CZ_: bylo to hlavně jasný hned jak člověk koukal na ten trailer poprvý, nějaký konspirace, že je to snoke, nebo palpatine, nechápal jsem to vůbec :D

19.1.2016 | 21:50:25
Maximiliancz

#22 dovahkiin: Taky nechápu přoč se Rada rozhodla přidělit Anakinovi padawanku , ale co už :D A ohledně Maula , je to badass akorát by mě zajímalo jak se Savagovi(?? nevim jak to napsat :D ) povedlo dostat ho zpatky do normálu , po tom co ho našel v tý jeskyni s pavoučíma nohama :D a jinak jak myslíš bojovníka ?? vždyť v Clone Wars bojoval celkem dost , s Obi-wanem , pak s Palpatinem no to je vlastně všechno :D

#25 kutas #33 dovahkiin
19.1.2016 | 21:55:28
kutas

#20 Lee_CZ_: jestli přežil Plo Koon tak chci vidět mrtvolu Mace Windu nedejbože že se tam objeví jako jeden z té palácové stráže co sbírá meče svých kolegů

#24 Maximiliancz: do normálu ho dostala v jednom díle až Talzin

#22 dovahkiin: Death Watch rozprášili mandaloriani s pomocí republiky a Maul je v zajetí Císaře

#26 Maximiliancz #29 Lee_CZ_ #34 dovahkiin #38 dovahkiin
19.1.2016 | 22:09:55
Maximiliancz

#25 kutas: v jakym díle k sakru ?? to sem asi něják přehlídl. Je to v Clone Wars nebo v nějákym Maulovskym Komiksu ?? CW sem totiž viděl nedávno a nevybavuju si že by Talzin zpříčetňovala Maula

19.1.2016 | 22:12:38
Lee_CZ_

Já vám nevím, ale nezdá se mi nic nepochopitelné na tom, proč Rada dala Anakinovi padawana, jen si představte situaci, která v té době panovala. Při bitvě na Geonosis, padlo hodně Rytířů Jedi (a další padli během klonových válek), tedy možných mistrů a těch bylo nejspíše nedostatek, takže výchova nového padawana byla sice výsada, ale v jejich situaci i povinnost, už jen proto, že každý Mistr, měl vždy jen jednoho padawana, kterého vychovával několik let, takže noví Jedi byli nedostatkové zboží :D Takhle bych si to vysvětloval a navíc z hlediska příběhu to i pasovalo, protože ztráta Asonky bylo pro Anakina další zrno, které převažovalo misku jeho vah na Temnou stranu síly :)

#28 Maximiliancz
19.1.2016 | 22:13:01
Maximiliancz

#27 Lee_CZ_: to je sice pravda. Ale vzhledem k tomu že nám v Rebels pan rádoby Jedi Kanan několikrát řekl že za jeho dob branilo Galaxii cca 10 000 Jediů. Tak mi nějákejch těch 180 co padlo na Geonosis nepříde jako extra velká ztráta.Ale ohledně Anakina máš pravdu.

#31 Lee_CZ_ #41 Wolfinator1
19.1.2016 | 22:16:18
Lee_CZ_

#25 kutas: No co se Windu týče, tak jsem na netu našel pár odkazů, které říkaly, že se možná vrátí a upřímně u něj bych to ještě jakž takž překousl, přece jen Sidiouse ho odmrštil někam do háje (Plo Koon se jasně a zřetelně rozprsl o budovu) a co se s ním stalo dál neukázali, takže mají prostor pro pěkné vysvětlení, jak se díky svého hábitu při pádu zachytil o nějaký telegrafní sloup a tak přežil :D

#30 Maximiliancz
19.1.2016 | 22:17:50
Maximiliancz

#29 Lee_CZ_: taky bych přežití Windua uplně nevylučoval. Ano sice mu Anakin usekl ruku a Palpatine ho odhodil někam na druhej konec Corusantu , ale Windu byl jeden z nejlepších(nej­výše postavených, takže asi nejlepších) Jediů takže bych se nedivil kdyby to přežil

#35 dovahkiin
19.1.2016 | 22:20:11
Lee_CZ_

#28 Maximiliancz: Fakt to tam padlo? Zrovna tenhle detail mi nějak unikl, u Staré republiky před filmy bych tomu věřil, ale tady mi ten počet moc nesedí, kdyby to tak bylo, tak jejich kolektivní síla by se rovnala síle 1 000 000 bitevních droidů (co si pamatuji, tak někde padlo, že 1 Jedi vydá za 100 droidů). Ale zase jich nemohlo být málo to je taky pravda, takže ta ztráta na Geonosis asi opravdu nebyla moc velká to přiznávám :D ale i tak si myslím, že v té době bylo potřeba, aby každý pomohl k výcviku nového Jedi.

#32 Maximiliancz
19.1.2016 | 22:25:24
Maximiliancz

#31 Lee_CZ_: jo padlo , ..mistr" Kanan to řikal asi 2krat nebo 3krat :D ale máš pravdu to jo , opravdu bylo potřeba aby se z každáho schopnyho younglinga stal padawan :)

19.1.2016 | 22:29:22
dovahkiin

#24 Maximiliancz: jako jo, ale myslim to tak že tohle je dalších 15 let nebo kolik po pomstě sithů, tak už mu bude o to víc, nevim jak stárnou Zabraci, ale aby měl svůj dark saber a vyndal si i nějaký souboje taky :D tak Savage ho pak odtáhnul za matkou Talzin a ta ho vyléčila no, stejně nejlepší souboj Maula v clone wars podle mě nebyl paradoxně s žádnym jedi/sithem ale vůdcem Death Watch, Pre Vizslou :D

#36 Maximiliancz
19.1.2016 | 22:31:40
dovahkiin

#25 kutas: když se budeš dívat pozorně tak v tom traileru Death Watch je, takže přežila

19.1.2016 | 22:32:37
dovahkiin

#30 Maximiliancz: mám WIndua fakt rád, ale radši bych kdyby nepřežil :D

19.1.2016 | 22:34:35
Maximiliancz

#33 dovahkiin: Jejda :D na Vizslu sem zapomněl :D No , taky nevim jak stárnou Zabraci, ale vzhledem k tomu že Palpatine vypadal nějákejch cca 30 let furt stejně :D tak bych se nedivil kdyby Maul omládl :D

#37 dovahkiin #39 Lee_CZ_
19.1.2016 | 22:36:34
dovahkiin

#36 Maximiliancz: Vizsla byl dobrej, ale Maul byl lepší no :D tady pod tou kápí vypadal trochu shrbeně, ale to mohlo být lomem světla :D jestli mu bylo ve phantom menace třeba 30, tak teď mu bude kolik, 60? To by měl bejt pořád asi v pohodě snad, doufám

19.1.2016 | 22:40:55
dovahkiin

#25 kutas: jinak Death Watch v clone wars spolu s Black Sun a ještě nějakejma Pykama utvořili Shadow Collective, které skončilo tak, že Black Sun a Pykové Maula opustili, ale mando Death Watch s ním zůstali i potom co Grievous zabil Talzin a Maul před ním a Sidiousem uprchl

19.1.2016 | 22:42:29
Lee_CZ_

#36 Maximiliancz: Zabraci by měli stárnout stejně jako lidi.

19.1.2016 | 22:48:15
tom99

K Anakinovi a Ahsoce: Anakin během Klonových válem postoupil z titulu Jedi Padawan na Jedi Knight, což je titul, kdy oficiálně může Jedi dostat svého padawana. Až Jedi Knight vycvičí padawana na takovou úroveň, kdy dosáhne taktéž titulu Jedi Knight, učitel postoupí na level Jedi Master. Koloběh, který byl několikrát už vysvětlen :-) Není tedy důvod, proč by Anakin nemohl dostat padawana…

#42 dovahkiin #43 Maximiliancz #50 A_V
webmaster
19.1.2016 | 23:01:20
Wolfinator1

Pokud bylo cca 10 000 Jedi rozprostřených po celé galaxii ( z toho nevim kolik ale pár jich bude taky nebojových – starých,mladých , knihovníků, učitelů,léčite­lů..... pro běžné fungování chrámu a celkově řádu ) + takže pokud v jedné bitvě na Geonosis zemře 180 dobrých bojovníku Jedi tak je to sakra ztráta pro řád, který může doplňovat stavy v řádech let spíš, než dorostou nový. A dalších bojích zemřelo asi dalších pár stovek Jedi. No pak asi musely brát každýho kdo udrží meč a má schopnosti síly na úrovni pouťovýho kouzelníka :D
#28 Maximiliancz:

19.1.2016 | 23:10:15
dovahkiin

#40 tom99: asi ano, ale je zvláštní, že Obi by si nevzal nového učedníka, i když byl Master

#43 Maximiliancz
19.1.2016 | 23:15:57
Maximiliancz

#42 dovahkiin: o tomhle samozřejmě vim , ale překvapuje mě že padawana dostal učitelskej nováček anakin , a né třeba Obi-Wan nebo Windu , kteří už v tom učení byli zběhlí
#40 tom99: Pokud vim tak Obi-Wan novýho padawana chtěl , na začátku Clone Wars si dokonce myslel , že Ahsoka byla přiřazena k němu ,jen nevim proč si novýho padawana nevzal pak během Clone Wars.

#44 tom99 #53 dovahkiin
20.1.2016 | 7:59:38
tom99

#43 Maximiliancz: Nevím, podle mě to byl už jen scénáristický tah. Tvůrci věděli, že když v Epizodě III není Ahsoka, budou se jí muset v průběhu Clone Wars nějak zbavit, tak nechtěli dělat stejný scénář s padawanem Obi-Wana, proto ho asi (pro účely příběhu) nedostal. Samozřejmě to také mohlo být z jiných důvodů – mohlo být zkrátka málo mladistvých apod…

webmaster
20.1.2016 | 8:24:57
Mesyas

Můžete mi prosím někdo napsat jak je možné, že Ahsoka má v boji ten ty „bílé“ světelné meče(kd eje její mečú? nebo ti vtom traileru? :D

#46 Maximiliancz #47 Lee_CZ_
20.1.2016 | 10:19:55
Maximiliancz

#45 Mesyas: Ahsoka v 5. serii Clone Wars , když odešla z řádu , meče neměla , postupně je postrácela , když díly před tím prchala před Clonetrooprama. To proč a hlavně jak(je ziskala) má bíle sabery se neví, kdo ví třeba nám to vysvětlí sama Ahsoka někdy v budoucnu :)

#48 kutas
20.1.2016 | 10:24:36
Lee_CZ_

#45 Mesyas: Není na tom nic zvláštního, jak Max říkal, při odchodu z Řádu je neměla (jestli je poztrácela, nebo ji byly odebrány to už nwm, nebo to nebylo řečeno), tak prostě si pak musela spíchnout nové, což není nic zvláštního. Jedi když přišel o meč, tak si musel udělat další.

#49 Maximiliancz
20.1.2016 | 12:05:09
kutas

#46 Maximiliancz: a bíle krystaly jsou velice těžko k sehnání jsou to takové unikáty jako třeba fialový krystal

20.1.2016 | 12:24:54
Maximiliancz

#47 Lee_CZ_: Postrácela je. Jeden , ten kratší , ztratila když prchala před clonetrooprama z vězení. A druhej ztratila při boji s Bariss Offee (snad se tak píše :D )

20.1.2016 | 14:09:17
A_V

10 000 Jediu mohlo být před CW ale to je i chrámová stráž, Jedijské speciální sbory(Zemědělské, Zdravotnické, Vzdělávací, Průzkumné), staří, mladí atd.

#40 tom99: Po vycvičeni padawana se nestal jedi mistrem to jenom v případě, že jich vycvičil velké množství. Titul Mistr jedi byl vzácný

#52 Tony-Z
20.1.2016 | 15:05:04
DoomedVítek

Teoreticky by se mohl Plo Koon objevit jako force spirt

#54 dovahkiin
20.1.2016 | 16:14:46
Tony-Z

#50 A_V: Nad tím už jsem několikrát přemýšlel, jestli mělo být 10 000 jediu i se speciálními sbory nebo bez nich. Ale skoro bych se přikláněk k tomu, že bez nich, přece jenom pocházeli z celých tisíců světů. Druhá věc které mě k tomu vede je fakt, že Kanan prohlásil, že za jeho dětství střežilo galaxii 10 000 jediů, no a členové (většina) speciálních sborů jen těžko někoho chránili.

#55 A_V
20.1.2016 | 17:29:32
dovahkiin

#43 Maximiliancz: zase jsem četl, že Mistři brali padawany výjmečně, tak možná i z toho důvodu Obi už žádnýho nebral, navíc tim že ve trojce furt měl s Anakinem takovej učitel-učedník vztah, i když byl Anakin rytíř, tak i to byl důvod proč si nebral nového, akorát clone wars do toho pak trochu zasáhly zas a zamotaly to, i když ve výsledku to docela smysl dává

20.1.2016 | 19:29:46
dovahkiin

#51 DoomedVítek: ono jak jsem pochopil, ne každej Jedi to uměl, Jinn byl jeden z mála třeba, Yoda to také neuměl, až Qui-Gon ho to naučil, když byl Yoda na Dagobahu, zároveň to naučil Kenobi, když byl na Tatooine, takže Plo Koon to prostě nemusel umět, což je si myslim třeba 90% šance, Qui-Gon byl hodně spirituálně založenej, tudíž dává větší smysl že to uměl

#56 A_V
20.1.2016 | 19:32:52
A_V

#52 Tony-Z: Jak to přensně bylo se asi nedozvíme, ale já se spíš klaním k názoru, že to jr 10 000 jedi v řádu celkově. Členové sborů vlastně někdy ochraňovaly lidi v galaxii víc než ty ,,pojový" Jedi. Podle mě se mluví o ochráncích míru jako o celém řádun a sbory v byly jejich plnohodnotnou součástí. Ale bylo hodně zajímavé kdyby se v Rebels obejevila něaká přeživší humanitární loď Jediů, protože hodně z nich tam bylo na vlastní žádost a byli dost dobrý. Takže by z posádky mohli udělat slušnou armádu.

20.1.2016 | 19:33:25
A_V

#54 dovahkiin: Máš pravdu. Nejsem si jistý, ale myslím si, že v CW bylo přímo řečeno, že Qui-Gon byl první jedi, kterému se to podařilo. A jedinej důvod proč to uměl Yoda a Obi-wan je ten, že je to naučil. Na druhou stranu Anakin to taky dokázal bez tréninku a to mohl za smrt možná i miliónů, taže proč ne Plo.

#60 dovahkiin #62 Lee_CZ_
20.1.2016 | 19:38:34
tomycat

Ahojte, môže mi niekto napísať príbeh s darth maulom čo bol v CW ? Ako prežil a tak, chcem byť v obraze potom pri sledovaní rebels :)

#58 dovahkiin #59 dovahkiin #61 Maximiliancz
20.1.2016 | 19:41:27
dovahkiin

#57 tomycat: Maula na konci tuším páté řady clone wars zajme Sidious a uvězní ho v jednom vězení aby přitáhnul matku Talzin, odtamtud ho vysvobodí 2 členové Death Watch (mandaloriáni) kteří byli součástí Shadow Collective (Death Watch, Black Sun a konsorcium Pykeů) a prchají na Zanbar, tam na ně a další mandaloriány zaútočí na rozkaz Dookua Grievous s droid armádou, Maul přikáže bombardování droidů a ve zmatku uteče, což Dookuovi nevadí, protože ho chce nahnat k Talzin, Maul pak prchá na Ord Mantell kde na separatisty nachystá léčku, zatímco se bojuje na povrchu, Maul se probije ve vesmíru ke Grievousovi, zajme ho a donutí aby vypnul droidy, na povrchu zatím zbytek zajme Dookua, tohle pak vyšetřují Jedi a honí Maula, ten mezitím kontaktuje Sidiouse s tím že zajala tamty dva a ten mu řekne ať je klidně zabije, Maul přesvědčí Dookua aby se k němu přidal, taky se ukáže že Talzin je Maulova mamka, na Maula utočí Jediové, ve zmatku utíká Grievous, po boji mezi Jedi a Maulem s Dookuem Maul a Dookue zase utíkají po zabití jednoho Jediho, republika pak utočí na celou Shadow Company, Black Sun a Pykeové zdrhnou a zůstane jen Death Watch, mezitím na Maula a Dookua (kterého ovládne Talzin, protože se k Maulovi přidal jen na oko) zaútočí Sidious a Grievous, Sidious nakonec blesky donutí aby Talzin přestala Dookua ovládat a se Sidiousem bleskují Talzin se pak obětuje, zachrání Maula ale Grievous ji probodne, Maul s Death Watch pak utíká a další jeho osud je neznámý až do rebelů

20.1.2016 | 19:59:30
dovahkiin

#57 tomycat: jo a zapomněl jsem že přežil tak, že se zachytil větrací šachty na naboo, kde ho nějaká odpadní loď odvezla na vzdálenou planetu, kde byl s pavoučíma nohama a šílenej, než ho našel jeho bratr, vzal ho za Talzin, ta ho vyléčila, Maul pak ovládne Death Watch, což je v té době teroristická část mandaloriánů a utvoří Shadow Collective s Black Sun a Pykeama, na konci páté řady clone wars si ho ale najde Sidious, zabije jeho bratra a Maula zajme, promiň že jsem to napsal trochu retrospektivně, myslel jsem že chceš jen to co bylo po clone wars :D

20.1.2016 | 20:02:22
dovahkiin

#56 A_V: je to tak, no s tim Anakinem je to divný, ale zase, stará trilogie první žejo, tam to neřešili, tohle s Jinnem pak přidali, asi aby nějak ucelili to že je tam Obi a Yoda jako spiritové, ale už nemohli vzít Anakina zpět no, taková odchylka, to se bohužel stává, když se něco takhle rozrůstá prequelově a tak

20.1.2016 | 20:04:02
Maximiliancz

#57 tomycat: No osobně považuju za lepší se na CW kouknout, ale když už to chceš vědět. Maul byl po roseknutí Obi-wanem považován za mrtvého, pak ho ale pološileného našel Savage Opress (Zabrak , jeho příběh je trochu na dýl) Neví se (nebo aspoň já to nevim) jak Maul přežil a kdo mu k tělu připevnil fešný pavoučí nožky co měl když ho Savage našel.Každopádně, Savage odvedl Maula k Matce Talzin (čarodějnice z Dathomiru, která prakticky vytvořila Savage) ta přivedla Maula spátky k příčetnosti. Maul pak Savage chvili trenoval a v podstatě nic moc nedělali.Potom Maulovi došlo že jediný co by chtěl je pomsta na Kenobim. Tak se Maul a Savage spojili s Death Watch (teroristická společnost z planety Mandalor) a sjednotili jestě pár dalších zločineckejch organizací. Svrhly Mandarolianskou vládu , Maul zabil vůdce Death Watch Pree Vizslu.A vedl nejen Death Watch , ale přes nastrčenýho politika i celej Mandalor. To mu ale na moc dlouho nevydrželo, Palpatine zjistil,že Maul žije a ještě má svýho učedníka. A vzhledem k tomu že Sithové můžou být vždy jen dva, tak se tomu rozhodl učinit přítrž. Přiletěl na Mandalor, zabil Savage a zajal Maula. Tím jeho příběh v CW končí, ale byl ještě na něj zaměřenej komix Son of Dathomir. V komixu byl chvílí vězněn Palpatinem, pak uprchl provedl pár záškodnickejch akcí na Palpatina, potom ho však Palpatine málem zabil. Maul definitivně uprchl a až do teď se po něm slehla zem.

#65 kutas
20.1.2016 | 20:04:42
Lee_CZ_

#56 A_V: Tak trochu zapomínáš, že nemůžeš srovnávat Anakina s žádným jiným Jedi, kvůli jeho midichlorinům. Jak již bylo řečeno, jeho množství bylo abnormální, proto se spekulovalo, že byl stvořen z midichlorianů a jak víme, tak díky midichlorinům k Jediům „promlouvala“ Síla a tak jsou se Sílou propojeni, takže u osoby jako je Anakin se nijak nediví, že se to mohl bez tréningu naučit.

20.1.2016 | 20:22:25
tomycat

Páni veľmi pekne Vám ďakujem za info :)

20.1.2016 | 21:17:40
dovahkiin

když už je tam Ahsoka, docela by se mi líbilo, kdyby se potkala s Obi-wanem, vim že ta šance moc velká neni, ale i tak, kdyby to nevypadalo z traileru, že zjistí sama kdo je Vader, tak by jí to mohl říct on, nějaký pnutí mezi Kenobim a Maulem bych ani vidět nechtěl, to už snad clone wars vyřešily

#68 A_V
20.1.2016 | 23:25:34
kutas

#61 Maximiliancz: Palpatinovi to takhle do hlavy vtloukal jeho mistr že můžou být jenom dva, mistr a učedník bohužel se mu zapomněl zmínit že dřív bylo sithů mraky a přítrž tomu udělal až Darth Bane

jinak jsem zvědavý na Yodu snad konečně prozradí kdo ho trénoval kdo byl jeho mistrem

#66 Maximiliancz #67 dovahkiin
21.1.2016 | 12:45:39
Maximiliancz

#65 kutas: o pravidle dvou samozřejmě vím, a o Baneovi taky :D Jen mi prostě přišlo vhodný napsat to tak jak jsem to napsal :D

21.1.2016 | 14:29:16
dovahkiin

#65 kutas: pochybuju, to si nechaj na nějakej yoda origin film, pokud takovej udělají

21.1.2016 | 14:31:59
A_V

#64 dovahkiin: Ahsoka o Anakinovi ví

#69 dovahkiin
21.1.2016 | 15:22:45
dovahkiin

#68 A_V: neřekl bych že to musí nutně vědět, 50 na 50

#70 A_V #71 Maximiliancz
21.1.2016 | 15:59:19
21.1.2016 | 16:00:40
Maximiliancz

#69 dovahkiin:
#70 A_V: Taky si nemyslim že to Ahsoka ví, Vader jí vycítil ale Vader je v síle silnější.

#73 dovahkiin
21.1.2016 | 16:03:22
dovahkiin

#70 A_V: i kdyby, já fandim tomu, že to neví :) bylo by drsnější když by to zjistila až by se potkali tváří v tvář

21.1.2016 | 16:40:19
dovahkiin

#71 Maximiliancz: ono to nejde moct říct, buď to zjistila a omdlela a nebo jí Vaderova síla prostě omráčila, mohla jen cítit nějakou povědomou přítomnost, ale nedokáže si to spojit

#74 Maximiliancz
21.1.2016 | 16:41:18
Maximiliancz

#73 dovahkiin: přesně to si myslim :D

#75 dovahkiin
21.1.2016 | 16:45:49
dovahkiin

#74 Maximiliancz: jsem rád že nejsem jedinej, kdo si myslí že to neví :D

21.1.2016 | 17:19:24
Wolfinator1

Ty strážci chrámu jsou kdo ? Pamatuju si je z CW , ale nevim, že by řekli kdo to je. Jestli normální lidi ochranka, nebo třeba ty blbý padawani co si je žádnej mistr nevybere a tak z nich aspoň udělaj ochranku chrámu , když už ne plnohodnotný jedi ? Ví to někdo , nebo to je někde napsaný ?

#77 dovahkiin
21.1.2016 | 22:35:59
dovahkiin

#76 Wolfinator1: http://starwars.wikia.com/…Temple_Guard jo jsou to vybrani rytíři, které vede Jedi sef bezpečnosti, proste Jedi security

22.1.2016 | 10:47:51
svina

Bylo by super, kdyby se Ahsoka přidala k Anakinovi. Vždyť je to i nejlogičtější věc, když ji tehdy obvinili, jediný Anakin ji naprosto věřil, dokonce i Obi-wan váhal a poté co jí očistili s řádem nechtěla mít už nic společného. A teď se jako přidá k rebelům a Jedi? WTF? A to stejné platí o Rexovi, ten byl vždy slepě loajální k Anakinovi (taky měl důvod proč) a teď otočka o 180 stupňů. LOL.

#79 Toso11
23.1.2016 | 21:20:14
Toso11

#78 svina: zabili vsetkych jediov a znicili republiku vedu rasisticku organizaciu ktora vyhladzuje vsetky rasi okrem ludi to ti nestaci ako dovod

#80 PrincCvok #83 svina
23.1.2016 | 23:23:33
PrincCvok

#79 Toso11: Takže Maul je člověk, Staří sithové jsou taky lidi… heh.

#81 dovahkiin
24.1.2016 | 7:20:53
dovahkiin

#80 PrincCvok: tím rasistická organizace je myšleno impérium, ne sithové, protože Palpatine byl pročlověk a ostatní rasy se za něj prímově neměly

24.1.2016 | 10:40:06
Dyracus

Děkuji moc za titulky k novému dílu a taky děkuji za skvělou informovanost ohledně tvorby titulků !

#83 svina
24.1.2016 | 12:02:28
svina

#79 Toso11: A jinak si v pohodě? Jestli se nemýlím, vznik Impéria bylo demokraticky zvoleno. Že lovili Jedie? A proč by to mělo Ahsoku zajímat? Byli to oni, kdo se k ní chovali neuctivě a Windu nebyl ani schopný přes svou aroganci se omluvit. U Rexe je to podobné, proti Jediům (alespoň většině z nich – pamatujme Krella) nic nemají, ale Kloni zjistili, že čipy mají ještě za republiky, takže logicky by si mohli usoudit, že Galaktický senát i řád Jedi o tom věděli.
#82 Dyracus: Že si zotročili pár ras, bych nepovažoval za rasismus, potřebovali pracovní sílu no :D

#84 dovahkiin
24.1.2016 | 19:29:30
dovahkiin

#83 svina: zotročení ale není rasismus, ale impérium bylo rasistické díky Palpatinově politice, ukazovalo se to na šílených restrikcích proti ne-lidským rasám, nebo taky v tom že až na minimum výjimek (Thrawn) se do armády nemohli dostat jiní než lidé, respektive minimálně na oficírské posty, ale platilo to zpravidla i o normálních řadových vojácích, dokud se nestal Palpatine imperátorem tak úspěšně skrýval to jak pohrdal ostatními rasami, ale jak byl u moci, tak už to jelo

co se týče Ahsoky tak i kdyby chtěla nakrásně pracovat zase s Anakinem, tak i když už nebyla Jedi, tak by jen těžko pracovala pro sithy, impérium navíc nebylo demokraticky zvoleno, Palpatine měl na konci klonových válek tolik pravomocí (které byly „dočasné“) že republiku reformoval do impéria, bez jakýkoliv potřeby většiny, nebo voleb, a myslim si že Jedi o těch čipech nevěděli, ty čipy byly si myslim v první řadě pro dokonalou poslušnost, aby až přijde čas, je Palpatine mohl obrátit proti Jediům

#85 svina
24.1.2016 | 21:21:47
svina

#84 dovahkiin: Tak ty restrikce jsou popsány jen v Legendách ne? Imperium zvoleno demokraticky bylo, protože senát odsouhlasil jeho nové pravomoci, následkem toho se stal Císařem a senát ani nebyl rozpuštěn. Jedi o čipech nevěděli, ale vysvětli to klonům, kteří to zjistili za zkorumpované republiky.

#86 dovahkiin
24.1.2016 | 22:55:13
dovahkiin

#85 svina: jako zase nemůžeš dogmaticky opustit všechno co bylo v EU, navíc i když budeš vycházet z kánonu, tak senát dal Palpatinovi dočasné pravomoce, které by kancléř v normálním období v demokracii neměl, to jen aby se vše vykonávalo rychleji, a Palpatine se jich pak odmítl vzdát a Impérium vytvořil na základě té moci, kterou neměl mít a měl se jí vzdát, senát byl rozpuštěn během nové naděje no a i kdybys zase šel jen podle filmů tak tam nemáš ani toho Thrawna v armádě, jen samí lidé

#87 svina
25.1.2016 | 10:12:18
svina

#86 dovahkiin: Právě že všechno můžu dogmaticky opustit z EU, teď tu slouží spíš jako pomůcka k dohadům. Že dávali přednost lidem, o tom se příst nemůžu, jako rasismus bych to moc nebral, když by to chtěl vyčistit, tak se zbaví Huttů ne? Maul to téměř zvládnul, takže armáda by to dala s prstem v nose.

#88 dovahkiin
25.1.2016 | 20:17:37
dovahkiin

#87 svina: jak jsem napsal i kdybys to udělal, tak to že nejsou v jejich řadách žádní nelidé je celkem očividná známka toho, že jsou ostatní rasy braný jako něco míň, k tomu nemusíš mít někde knihu o tom jak byli proti nim, stačí číst mezi řádky, zvlášť když ovládají tolik světu, které nejsou jenom lidské, navíc je i několik událostí které to podporují (vyvraždění twilecké vesnice, nebo naprostou genocidu Geonosis), jinak nevidim důvod proč se zbavovat Huttů, když ti mají vliv někde na okraji, tam impérium má stejně pramalý zájem, nejde o to co by dokázali nebo ne, ale o to jestli to stojí za ty zdroje na to vynaložené, v současném kánonu vlastně jediní nelidé, kteří byli použiti imperiem byli Bounty Hunteři

aspoň že na tom, že imperium nevzniklo demokraticky jsme se shodli :D

26.1.2016 | 15:09:28
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama