Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Seriál se znovu mění z dospělé podívané na tu dětskou

Seriál se znovu mění z dospělé podívané na tu dětskou

Seriál Rebels neměl ve třetí řadě v úmyslu změnit jen animaci některých postav, ale měl se hlavně stát dospělejším seriálem. Alespoň na to lákal Dave Filoni a všechny trailery, které působily velice temným dojmem. Zejména v posledních pár epizodách to ovšem tak nevypadá.

2 6
1.12.2016

Hlavní tvůrce seriálu Dave Filoni nás před začátkem třetí řady ujišťoval, že nová řada bude dospělejší. V průběhu tří řad dorostli i ti nejmenší diváci, a tudíž se seriál může věnovat i temným a hlavně dospělejším tématům. Úvod třetí řady tak skutečně působil, ale posledních pár epizod sklouzlo ke zcela jiné podívané.

Seriál je stále animovaným seriálem určeným především pro mladší publikum, ale velká část diváků jsou již dospělí lidé. Rozhovory před sezónou a i trailery naznačovaly trošku jiný druh zábavy, než který v posledních pár epizodách dostáváme. Ubylo na vážnosti, akci i napětí.

Epizoda The Wynkahthu Job není žádnou výjimkou. Povstalci se znovu setkávají s pirátem Hondem Ohnakou, který zradil mladého Bridgera již několikrát. Povstalci i po tom všem stále pirátovi věří a vydávají se s ním na misi, jejímž cílem je získat protonové bomby. A tentokrát si Hondo přivede i svého společníka – Azmorigana.

(Proč už Hondo nespolupracuje se svými piráty z planety Florrum? Foto: DisneyXD)

Azmorigan se poprvé objevil v první řadě v epizodě Idiot's Array, kde s ním Povstalci přišli do křížku. Jinak tomu ani nebylo v řadě druhé. Azmorigan je tak čestný host seriálu, který se objevuje v každé sérii minimálně jednou. V epizodě jsme se dočkali ještě jednoho návratu. Chvíli jsme na scéně viděli i droida AP-5, kterého si můžeme pamatovat z epizody The Forgotten Droid, kde se spřátelil s Chopperem.

Celá epizoda byla o získávání protonových bomb pro Povstání. Je to již třetí epizoda této řady, která se věnuje získávání určitých zbraní pro Povstalce. Nic by na tom nebylo špatného, ale možná by bylo někdy vhodné vidět zbraně v akci. Takto působí epizody až příliš epizodicky a nevyvolávají pocit, že by na sebe větším způsobem navazovaly. Povstalci většinu času shromažďují věci, které následně nikdy v seriálu nevidíme.

Epizoda by byla o chlup snesitelnější, kdyby ji tvůrci uvedli ve vhodnější dobu. Po epizodách Imperial Supercommandos a Iron Squadron, které už nemohly být více epizodické, tak přichází další epizoda, která nemá žádný vliv na hlavní děj třetí řady, který nám byl pouze nastíněn na začátku třetí série. A nezachránili to ani imperiální droidi, na které lákaly všechny upoutávky. Navíc bylo potvrzeno, že se nejedná o Dark troopery, které můžeme znát především z videoher.

Nejzajímavější na epizodě tak byl možný vývoj Ezry Bridgera. Tomu aktuálně tým nevěří a nesvěří mu ani jednoduchou misi získat protonové bomby. Jejich získání navíc údajně nebylo nebezpečné. Ezra se tak může uvnitř skupiny cítit odstrčený. Nyní absolutně nevyužívá svého potenciálu. Navíc může začít žárlit na ostatní členy posádky, protože ti dostávají více zodpovědnosti než on (viz Garazeb Orrelios). Těžko říci, zda je to úmyslný tah tvůrců a skutečně chtějí Ezru postrkovat blíže k temné straně síly.

Jak se vám zatím líbí epizody třetí řady? Myslíte si, že seriál dokáže divákům vše vynahradit v podzimním finále?

Diskuze /14

Gripe

Osobně si myslím, že mu Hera nesvěřila velení jen kvůli tomu, že věří až moc Hondovi a to byla asi bohužel i pointa dílu…

#2 tom99
překladatel
1.12.2016 | 17:01:38
tom99

#1 Gripe: No jo, ale zkrátka já mám pocit, že v prvním díle třetí řady Ezrovi všichni věřili a brali ho, že hrozně vyspěl. Teď se ale na něj koukají zase jako na malýho kluka…

webmaster
1.12.2016 | 17:13:27
Quinzel

Tak tohle není problém jen této série, ale i té předchozí, kromě prvního dílu a posledních dvou na sebe žádný z ostatních dílů nenavazuje a už vůbec nemá žádný impact na celkový děj, navíc většina z těch epizod jsou naprosto stejné, nějaká mise se zvrtne a postavě pomůže někdo známý z minulosti a tady to není o nic lepší, jak jsi napsal akorát sbírají zbraně a lodě, ale nevidíme žádný výsledek či jejich využití.

#4 Blackhand47XD
1.12.2016 | 17:53:20
Blackhand47XD

#3 Quinzel: Náhodou druhá série nám přinesla Rexe, Ezra díky pravdě přestal pátrat po rodičích a posledních pár epizod na sebe taky pěkně navazuje – Yoda informoval partu o Malachoru, Chooper mezitím narazil na novou základnu a po jejím obsazení se na Sithský svět vydali. Nesmíme pak zapomenout na Zeba s Kallusem (tato návaznost však byla docela o ničem, pokud Kallus teda nezmění stranu).

webmaster
1.12.2016 | 18:23:33
dovahkiin

ti droidi sice nejsou Dark Troopeři, ale tvůrci potvrdili že jsou udělaní podle nich, jinak je pravda že to asi nebyl uplně díl kterej by byl hodnotnej z širšího hlediska, ale docela mě bavi

a ty protonový bomby by mohli sbírat prostě do arzenálu, a třeba právě ty co teď ukradli konečně zničí hvězdu smrti

1.12.2016 | 20:56:48
tom99

Jde hlavně o to, že seriál ve všem totálně horší oproti Clone Wars – animace, děj, napětí, zvraty, různorodost míst, vážnost… Takhle bych mohl jmenovat dál…

webmaster
1.12.2016 | 21:11:24
Michargo

Argumenty jsou na místě, ale budete souhlasit, že tyhle díly jsou lepší než z té první série. Navíc jsme viděli teprve čtvrtinu série. Takže doufám, že se to nakonec rozjede. Dle mě to skončí bitvou. Pokud se nemýlím, tak před zničením první hvězdy smrti došlo k menší bitvě, kde povstalci získali první hmatatelné vítězství – teda pokud si správně pamatuju. A navíc je logicky na místě, že sbírají zbraně a lodě, někde je museli přeci sehnat, aby je potom použili třeba proti hvězdy smrti. Třeba Y-wingy které ukradly, mohly bejt ty samé, jenž zaútočily na HS. Navíc když se to tak vezme, je jádro povstalců založeno na pašeráků, pirátů a dezertérů. Necháme se překvapit, třeba připravuji to pravé smetanové :)

#8 thrawn404 #9 tom99
2.12.2016 | 11:11:16
thrawn404

#7 Michargo: Teprve čtvrtinu série? To má mít třetí řada 32 dílů? :) když budeš počítat tenhle jako Ep. 8.

2.12.2016 | 11:29:45
tom99

#7 Michargo: No jo, jenže to „první hmatatelné vítězství“, o kterém se zmiňuješ, nejspíše bude to, které uvidíme v Rogue One. Na Rebels nic nezbude :-)

#10 Blackhand47XD
webmaster
2.12.2016 | 13:22:48
Blackhand47XD

#9 tom99: No.. já se bojím toho, že na konci třetí řady zabijí Thrawna a to by byl pro Povstání velký úspěch.

webmaster
2.12.2016 | 17:53:18
sFík

Ježiši ať už všechny ty postavy zabijou nebo jakkoliv jinak vysvětlí jejich absenci v Nové naději.. Vážně je vidět jak moc vaří z vody (viz. epizoda s vesmírnejma velrybama (wtf?!?)). Přivedli na scénu nového hrozně zlýho a úžasnýho záporáka Thrawna který prohodí pár vět a na konci série umře, stejně jako superhustá trojka inkvizitorů v minulé sérii nebo ikvizitor (první) ještě předtím.

3.12.2016 | 0:59:55
Jorssk

Já stále doufám že Thrawn má opravdu nějaký komplexní velký plán kterým jim nakope na konci série prdel a že to všechno co jim nechává procházet dělá z nějakého důvodu. Jinak ty jeho velké moudré/modré řeči vyjdou vniveč.

#13 Ellar
4.12.2016 | 22:20:44
Ellar

#12 Jorssk: Dívám se na to stejně. Dle mého názoru Thrawna tvůrci seriálu zatím zvládají skvěle.

Jak píše tom99, první pořádné vítězství by mělo být v Rogue One, takže smrti imperiálního velkoadmirála se zřejmě nedočkáme. Pravděpodobně ho císař pošle do Neznámých oblastí, nebo ho tvůrci seriálu jinak uklidí ze scény. To by teoreticky dávalo možnost ho napasovat do některého z nových filmů.

5.12.2016 | 14:51:37
pidalin

Už by je fakt ale měli zabít, začíná to bejt dost opruz celej ten seriál. A ňák je odstranit nakonec musej, to je jasný všem. Leda že by je Lucas dodělal do Epizod 4 – 6. :-D

10.12.2016 | 17:51:44
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama