Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

Starkiller z her se měl původně objevit v seriálu Rebels

Starkiller z her se měl původně objevit v seriálu Rebels

Sam Witwer aktuálně prozradil, že když se vyvíjel seriál Star Wars: Rebels, režisér a hlavní tvůrce Dave Filoni si pohrával s myšlenkou, že místo Vrchního inkvizitora by Povstalce trápil samotný Galen Marek z her The Force Unleashed. Mrzí vás, že se tato vize nakonec neuskutečnila?

8 0
5.9.2017

Herec Sam Witwer je velikým fanouškem Star Wars, proto pro něj byla veliká čest, když mohl ztvárnit a nadabovat Galena Mareka (Starkillera) ve hře The Force Unleashed. Tuto roli si střihl i v pokračování, které zůstalo otevřené. Na třetí díl ovšem nikdy nedošlo a bohužel už asi nikdy nedojde. Byl sice v plánu, ale po odkupu práv Star Wars Disneym studio plány přehodnotilo.

Pro Sama to ale nebyl jediný výlet do světa Star Wars. Režisér Dave Filoni mu dal šanci ve třetí řadě Clone Wars, kde nadaboval Syna, mystické stvoření spojené se Silou z planety Mortis. Poté si Witwer nadaboval ještě ikoničtější postavu a to samotného Maula, kterému propůjčil hlas i v seriálu Rebels. S Maulem jsme se ale letos bohužel rozloučili.

(Starkiller v první hře, kdy se chystal na souboj s Darth Vaderem. Foto: Disney)

Nyní ale zpět k tomu hlavnímu. Když Dave Filoni začal pracovat na Rebels, zvažoval, že by Inkvizitorem mohl být samotný Galen Marek. Filoni se netají tím, že se mu hra The Force Unleashed, která mapuje období před Epizodou IV, velice líbí. Celá hra je ale bohužel už nekánonická, ale to neznamená, že si Filoni nemohl propůjčit pár elementů právě z této hry.

Filoni chtěl svou myšlenku doopravdy uskutečnit, ale nakonec mu to nepasovalo do příběhu. Seriál byl přeci jen myšlený pro děti a Galen Marek (a celkově celá hra The Force Unleashed) má poměrně temný podtón. Dave tedy musel Galena Mareka ze scénáře vyškrtnout a nahradit ho klasickým Inkvizitorem, kterému propůjčil hlas Jason Isaacs.

Co říkáte na tuto zprávu? Uvítali byste v seriálu Rebels Galena Mareka? A neudělal si Filoni tak trošku z Ezry Galena a z Kanana pak Kotu?

Diskuze /5

JoshMcIntosh

Pokud by byl jen z poloviny tak nadupaný jako ve hře (stahování křižníku z oblohy), tak by tzv rebely rozsekal ve dvou epizodách. Jinak slepý Kanan mi připomněl Kotu hned, ale Ezra=Galen to fakt ne :) Měl potenciál jen ve druhé sezoně a pak opět sklouzl k infantilnosti a neschopnosti.

5.9.2017 | 17:52:59
Lex Luthor

Rebels se přeci mohl vyvinout jako Clone Wars, ale ne necháme to jako seriál pro děti, pak se nedivte, že to zruší. Mě by se líbilo kdyby se tam objevil, jako nový inkvizitor, ale jestli by byl stejně dobrý, jako starkiller tak by Rebely rozsekal hmed v prvním díle a bylo by po seriálu

#3 Blackhand47XD
5.9.2017 | 18:54:32
Blackhand47XD

#2 Lex Luthor: Seriál ukončují, aby náhodou nezůstal neuzavřený jako právě Clone Wars. Nemá to nic společného s tím, že jej malá část fanoušků hejtí.

webmaster
5.9.2017 | 19:15:08
Rodann

V Povstalcích daboval také Palpatina. A Taky zněl v TFA a RO.

5.9.2017 | 22:15:24
Andy Pippkin

S tím jak tenhle seriál plive po skvělých předlohách postav, jako např. Thrawn jsem, a to říkám nerad, neskuečně rád, že se alespoň Starkillera rozhodli ušetřit.

12.9.2017 | 15:39:44
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama