Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

To nejlepší a nejhorší na třetí řadě Rebels

To nejlepší a nejhorší na třetí řadě Rebels

Čtvrtá řada je daleko před námi, a tak není špatné se trochu ohlídnout zpět a zhodnotit řadu třetí. Po recenzi redaktorů vám přinášíme náš názor, co bylo na sezóně nejlepší a co naopak to nejhorší. V komentářích nám dejte vědět, zda s výčtem souhlasíte či nikoliv.

16 0
15.5.2017

1. Nejlepší epizoda – Trials of the Darksaber 

Epizoda zaměřená čistě na Sabine Wren byla zkrátka parádní. Konečně jsme se dostali této postavě pořádně pod kůži, pochopili její rozhodnutí opustit Mandalore a rodinu. Tento díl měl skutečně emocionální náboj a spoustu pocitů v nás vřelo i po odvysílání dílu. Když se na tuto epizodu zpětně podíváme, upřímně se v ní až tolik nestalo, ale díl měl zkrátka atmosféru. To třeba jiným epizodám chybělo. A navíc hudba byla naprosto dokonalá.

Další kandidáti: The Last Battle, Zero Hour: Part I, The Holocrons of Fate

2. Nejhorší epizoda – Iron Squadron 

Bohužel tentokrát bylo opravdu z čeho vybírat. Třetí řada představila celou řadu velice slabých epizod. Podle nás si červenou kartu rozhodně zaslouží díl Iron Squadron, který byl utahaný a v podstatě se v něm nic nestalo. Po odvysílání dílu jsme si vzpomněli na první řadu a hroznou epizodu Out of Darkness. Po těchto dílech si skutečně uvědomíte, že se stále jedná o seriál pro děti. Takovéto epizody už prosím nechceme.

Další kandidáti: Warhead, Double Agent Droid, Imperial Supercommandos

(Hera Syndulla nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila. Foto: DisneyXD)

3. Nejlepší vývoj postavy – Sabine Wren

Výběr v podstatě souvisí i s výběrem nejlepší epizody. Sabine udělala za třetí řadu největší pokrok. Odhalila nám svou minulost, pochopili jsme její rozhodnutí, naučila se zacházet s temným mečem, učí se vést svůj lid. Je to jedna z mála postav v seriálu, která začala z bodu A a posunula se do bodu B. Většina postav v seriálu zůstala na stejném místě. Snad si Sabine ještě více oblíbíme ve čtvrté řadě, kde by ona a Mandaloriani mohli dostat slušnou porci prostoru.

Další kandidáti: Kanan Jarrus, Kallus, Fenn Rau

4. Nejhorší vývoj postavy – Ezra Bridger

Ezra se mohl ve třetí řadě vyšvihnout na jednu z nejoblíbenějších postav. Změnil svůj vzhled, působil drsně, dostal nový světelný meč. Navíc bylo na konci druhé řady naznačeno, že by se mohl přesunout na temnou stranu Síly. Na Ezru jsme se ve třetí sezoně velice těšili. Jenže vývoj této postavy byl snad zastaven hned po úvodním díle Steps Into Shadow. Zde Ezra neposlouchá přímé rozkazy, Kanana nerespektuje, užívá Sílu ve velkém. Takového Ezru jsme si přáli vidět. Bohužel ve zbytku řady se z něj opět stal otravný nemotora, který akorát překáží. Škoda. Velice nevyužitý potenciál.

Další kandidáti: Maul, Garazeb Orrelios, Hera Syndulla

(Obi-Wan Kenobi se konečně objevil v seriálu. Foto: DisneyXD)

5. Největší zvrat – Agent Kallus je Fulcrum

Upřímně těch zvratů jsme se ve třetí řadě moc nedočkali, takže moc nebylo z čeho vybírat. Nakonec jsme se shodili, že největším překvapením byl přechod agenta Kalluse na stranu Povstalců. Nakonec bylo odhaleno, že on je tím záhadným Fulcrumem, který vynášel informace z Impéria. Bohužel i Kallus nedostal ve třetí řadě příliš prostoru, doufejme, že vše se změní příští rok, kdy už bude plně na straně Povstalců a bude se s nimi moct vydávat na mise.

Další kandidáti: Bendu ve finále řady, Separatisté stále existují, Rodina Sabine Wren je naživu

6. Nejvíce promarněná příležitost – Souboj Obi-Wana s Maulem 

Maul se skvěle představil na konci druhé řady. I v epizodě The Holocrons of Fate stál za to. Pak už ale dostal prostor pouze v díle Twin Suns, kde se po dlouhé době setkal se svým úhlavním nepřítelem Obi-Wanem Kenobim. Od tohoto setkání se čekalo kdovíco, ale nikdo asi nepředpokládal, že souboj bude trvat asi dvě sekundy. Tvůrci sice délku souboje zdůvodnili, ale stejně jsme měli pocit, že jsme byli o něco ochuzeni. To ale nebyl jediný problém tohoto souboje. Tentokrát mezi Obi-Wanem a Maulem nebyl takový náboj jako v seriálu Clone Wars. Asi se všichni shodneme na tom, že Maul si zasloužil důstojnější zakončení.

Další kandidáti: Finále řady Zero Hour: Part II, Bendu, Ezrův přechod na temnou stranu

(Garazeb Orrelios je postava, bez které by seriál klidně obešel. Foto: DisneyXD)

7. To nejlepší na třetí řadě – Velkoadmirál Thrawn 

Ve třetí řadě se nám představil geniální taktik Thrawn, který dokázal, že může být silným záporákem, i když nemá světelný meč. Epizody s ním byly zábavné, dodávaly seriálu šťávu. Přece to má ale jedno velké ale. Thrawn moc mluvil a málo činil. Celou řadu jsme v podstatě čekali, kdy se ukáže a pojede na plný plyn. Bohužel jsme se tohoto zlomku dočkali pouze a to v ještě malé míře až ve finále řady. Přesto je to ale postava, kterou si lze lehce oblíbit. A jedná se vůbec o první původní charakter seriálu, který skutečně za něco stojí.

Další kandidáti: Lepší animace oproti minulému roku, postavy z filmů, propojování filmů a seriálů

8. To nejhorší na třetí řadě – Odbytý scénář

První řada měla dobrou atmosféru a jako celek působila dobře, druhá řada byla o poznání lepší. Třetí řada se blýskla skvělým trailerem. Tak kde se stala chyba? Ve třetí sezóně jsme se dočkali značné převahy epizodních dílů, které byly bohužel totálně o ničem. Děj se ve většině případů nikam neposunul, scénář ke zhruba jedné čtvrtině řady nebyl vyšperkovaný. Uvidíme, jaký koncept dílů představí čtvrtá řada.

Další kandidáti: Bendu a jeho kouzlení, neschopné Impérium, absence Sithů

Diskuze /11

Blackhand47XD

S většinou musím souhlasit. Jen bych jako největší zvrat nedal Kalluse, protože to všichni čekali. :D

#2 tom99
webmaster
15.5.2017 | 19:53:29
tom99

#1 Blackhand47XD: No jo, ale co? Moc nebylo z čeho vybírat :D

#3 Blackhand47XD
webmaster
15.5.2017 | 20:25:00
Blackhand47XD

#2 tom99: Zvratem bylo například představení Thrawna v Rebels. :D

#5 tom99
webmaster
15.5.2017 | 20:27:33
Lex Luthor

Souhlasím dobré hodnocení

15.5.2017 | 20:52:21
tom99

#3 Blackhand47XD: Na tom přeci postavili celou kampaň před třetí řadou :D

webmaster
15.5.2017 | 21:05:21
dovahkiin

Pro mě byl největší zvrat že ta řada nebyla celkově nic moc a já čekal po trailerech že bude…nebo možná spíš doufal

15.5.2017 | 22:43:43
Jaroslaw

Krásný článek. Musím se teda zastat scény s Benem a Moulou, protože mě se prostě líbila (i když třeba by z ní opravdu šlo vymáčknout víc) hlavně tím, že byla prostě jiná, že spíš reflektovala vztah těch dvou, Moulův úpadek a naopak Benův vzestup v Síle.

Jinak zvlášť pod to, jak pokazili Ezru zvlášť když existují teorie, že by mohl být Snoke. Hned za něj bych dal Thrawna, bo toho mi bylo až do poslední epizody opravdu líto, jak ho pokazili. Měl je rozsekat už v první půlce série.

16.5.2017 | 10:17:37
Lex Luthor

Ezra se po úvodním díle zasekl na jednom místě měli mu dát více scén s Maulem, jak se ho snažil získat na svoji stranu, Sabine škoda, že nebyla dcera Pre Vizsly a Bo Katan, Thrawn byl však největší zklamání, moc mluvil a jediné co dělal bylo, že nechal povstalce utíkat, kdyby aspon nějak ukázali, že je potom sledoval k jejich základnám, ale oni ne.

16.5.2017 | 14:20:21
AuroN

Oceňuji tento velmi zajímavý článek. Konečně jsou názory vyvážené a člověk si dobře počte. Ne jen zbytečný „hejt“.

S většinou souhlasím, krom asi nejlepší epizody a souboje Maula s Benem. Kdyby to měl být velký duel, nedávalo by to smysl ve vztahu s epizodou 4, kde Ben taky nepředvádí kdoví jaké chvaty. Kenobi věděl, že souboj je nutno ukončit rychle a tak také učinil. Stylově inspirováno samurajskými souboji (případně bojovým uměním Kendo). Za mě paráda. Naopak musím souhlasit s nejhorší epizodou. Iron Squadron byl jeden z největších omylů seriálu asi hned po zpívajícím droidovi.

16.5.2017 | 15:21:19
kutas

Maul mi bude chybět tahle postava si zasloužila víc…

16.5.2017 | 15:48:44
LosAlamos

Souhlas úplně se vším.

18.5.2017 | 16:42:35
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama