Star Wars: Rebels
77/100 - 132×

Star Wars: Rebels

Nový animovaný seriál ze světa Hvězdných válek, který se odehrává devatenáct let po událostech třetí epizody (Pomsta Sithů) a ještě před událostmi čtvrté epizody (Nová naděje), nám představuje zcela nové hrdiny, kteří odstartovali celý příběh o začátku rebélie proti Impériu.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | Disney XD | 27 minut
žánr
Animovaný, Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Taylor Gray (Ezra Bridger), Freddie Prinze Jr. (Kanan Jarrus), Vanessa Marshall (Hera Syndulla), Steven Blum (Garazeb Orrelios), Tiya Sircar (Sabine Wren), Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), James Earl Jones (Darth Vader), Jason Isaacs (Inkvizitor), David Oyelowo (Alexsandr Kallus), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Keth Soucie (Maketh Tua), Stephen Stanton (Wilhuff Tarkin), Phil LaMarr (Bail Organa), David Shaughnessy (Cumberlayne Aresko)

V seriálu se objevila další známá postava

V seriálu se objevila další známá postava

Velkoadmirál Thrawn chce odhalit ve svých řadách zrádce, který pomáhá Povstalcům. I když svůj výběr zúžil, zavolá si na pomoc plukovníka Wullfa Yularena, známou postavu ze seriálu Clone Wars, ale také i z jednoho dílu původní trilogie. Byl nakonec odhalen zrádce Impéria?

9 0
2.3.2017

Epizoda Through Imperial Eyes vzala svůj název za slovo hned v první scéně, kdy jsme se vžili do kůže agenta Kalluse, pomocí kterého jsme doslova jeho očima viděli náhlou situaci na křižníku. Velkoadmirál Thrawn zúžil počet potenciálních zrádců, a tak je nyní načase odhalit, kdo vystupuje pod kódovým jménem Fulcrum a pomáhá Povstalcům.

V epizodě se tak mihnou téměř všichni důležití imperiální pracovníci, které jsme v průběhu tří řad potkali a kteří přišli do styku s Povstalci. Máme možnost se tak opět setkat s guvernérkou Lothalu Arihndou Pryce, poručíkem Yogarem Lystem, kterého jsme potkali v minulé řadě během epizody A Princess on Lothal, nebo třeba s Kassiusem Konstantinem, pravidelnou vedlejší postavu, kterou vídáme již od první řady.

(Kallus hraje velice nebezpečnou hru na tenkém ledě. Foto: DisneyXD)

Novou postavou, která se poprvé objeví v seriálu, je plukovník Wullf Yularen. Toho si můžete pamatovat ze seriálu Clone Wars, kde byl admirálem sloužícím pod Anakinem Skywalkerem a Obi-Wanem Kenobim. V první a ve druhé řadě se objevoval poměrně často, následně byl jeho výskyt omezen jen na pár epizod. Jeho hlas si ale můžete pamatovat z každé epizody Clone Wars, kde vždy uvedl děj daného dílu.

Filmoví fanoušci si mohou Yularena pamatovat z Epizody IV: Nová naděje, kde byl přítomen zasedání na Hvězdě smrti, kdy Darth Vader a Willhuff Tarkin debatovali o rozpuštění senátu Císařem a nezměřitelné moci bitevní stanice. Nyní se plukovník Yularen objevil v Rebels proto, aby pomohl Thrawnovi dopadnout zrádce ve vlastních řadách.

Úkolem Ezry Bridgera bylo, aby osvobodil Kalluse, kterého Impérium podezřívá ze zrady. Kallus ale vše zahrál na výbornou. Donutil poručíka Lystea věřit tomu, že zrádkyní je Pryceová. Následně hodil Kallus díky ukradeným přístupovým kódům vše na Lystea. Záchrana Kalluse tak nebyla třeba, protože jako špeh Povstalců je jim více užitečný, když bude nadále poskytovat Povstalcům informace o Impériu z první ruky.

(Ezra si myslí, že zachraňuje planetu Povstalců, ale možná je to přesně naopak. Foto: DisneyXD)

Kallus ale nezvítězil úplně tak, jak si myslel. Vychytralý Thrawn už si spojil záhadné záchrany Povstalců, útěku z akademie či zničení sondového droida. U všeho byl Kallus a nyní se Thrawnova hypotéza potvrdila, když Kallus neinformoval Impérium o identitě vězně Ezry Bridgera. Thrawn si je vědom, že Kallus zná Povstalce nejdéle, se všemi se obecně setkal a zná jejich tváře. Proto pro něj bylo záhadou, že o identitě zkušený agent pomlčel.

Velkoadmirál ale nyní nemá zapotřebí Kalluse zatýkat. I když si Kallus myslí, že je nyní špehem Povstalců, bude nyní spíše špehem Impéria. Thrawn bude sledovat každý jeho krok a možná od něj zjistí, kde je pravá základna Povstalců. Thrawn svůj výběr zúžil na 94 planet, ale určitě si provedl zálohu dat planet, takže snadno zjistí, jaké údaje Ezra upravil v Thrawnově počítači. Velkoadmirál tak bude mít usnadněnou práci a nic mu nebrání, aby odhalil základnu na Atollonu.

Jak se vám líbila epizoda a jak podle vás skončí agent Kallus? Dopadne ho Impérium a bude popraven?

Diskuze /8

Rodann

To už musí být nějaká úchylka… :D Moc je nezměrná. Když už autor neumí anglicky, tak aspoň rodný jazyk by mohl potrénovat.

2.3.2017 | 19:07:22
Lex Luthor

Škoda, že se nesetkali Yularen a Rex mohli se spolu mihnout během epizody, nebo ho mohl Yularen spatřit když utíkali v raketoplánu, bohužel měl Rex helmu a tak ho admirál nepoznal.

#3 Blackhand47XD
2.3.2017 | 19:55:21
Blackhand47XD

#2 Lex Luthor: Rex je v Rebels takový Spock z nové trilogie. Kdyby se jej poptali na veškeré údaje, tak mají válku hnedka vyhranou. To samé R2, který v sobě nosí databázi všech lodí, misí atd. už od klonových válek. :D

#5 Lex Luthor
webmaster
2.3.2017 | 20:00:16
dovahkiin

Zajímavost byla Thrawnovo heslo na deaktivaci droidů „Rukh“ což byl jeho Noghrijský bodyguard a posléze i jeho smrt v trilogii o Thrawnovi, to a Yularen mě potěšilo v díle asi nejvíc :D plus helma komandéra Greeho z klonových válek, kterou měl Thrawn ve své pracovně

2.3.2017 | 20:34:50
Lex Luthor

#3 Blackhand47XD: Bohužel tak chytrý Rebelové asi nejsou, pokud R2 nevymazali pamět myslím, že to udělal kapitán Antilies na konci třetího dílu

#6 DarthRevan #7 Railbot
3.3.2017 | 11:40:54
DarthRevan

#5 Lex Luthor: Podle obrazovýho slovníku k epizodě 7 neměl Artoo vymazano paměť od dob, kdy patřil Anakinovi :-).

webmaster
3.3.2017 | 12:05:02
Railbot

#5 Lex Luthor: tak to myslíš špatně. Na konci Ep III kapitán přikáže vymazat paměť „tomu protokolárnímu droidovi“ a R2 se mu směje. Jako jediný má netknutou paměť po všechny epizody.

3.3.2017 | 12:40:56
Lex Luthor

ok

3.3.2017 | 22:14:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Zajímavosti

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

První pohled na hranou Sabine Wren v nás vyvolává nostalgii na závěrečnou řadu Rebels

Seriál Ahsoka má naplánovanou premiéru na rok 2023. Bohužel jsme se nedočkali očekávaného traileru, nicméně alespoň nám byl poskytnut první pohled na hranou Sabine Wren. Není žádným tajemstvím, že seriál bude jakýmsi pokračováním staré party Povstalců.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Propojené seriály

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Další postava z Rebels se dočkala hraného debutu, poznali jste ji?

Animované seriály nejsou pouze pro děti. Dave Filoni má stále čím větší podíl na celkových Star Wars a nebojí se propojovat animované projekty s těmi hranými. Nyní jsme se dočkali dalšího důležitého debutu postavy, kterou jsme doposud viděli pouze v animovaném seriálu.

Momentka

Momentka

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama