Suits (Kravaťáci)
94/100 - 344×

Suits(Kravaťáci)

Dva právníci, jeden diplom. Geniální ztroskotanec, který se protlouká životem, se stane právníkem ve špičkové firmě. Poté, co se stane navzdory všem problémům skutečně právníkem, opouští firmu, do které nastupují noví advokáti.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
9 sezón | USA Network | 43 minut
žánr
Drama, Právnický
hrají
Sarah Rafferty (Donna Paulsenová), Gabriel Macht (Harvey Specter), Rick Hoffman (Louis Litt), Wendell Pierce (Robert Zane), Katherine Heigl (Samantha Wheelerová), Dulé Hill (Alex Williams), Amanda Schull (Katrina Bennettová), Jake Epstein (Brian Altman), Gina Torres (Jessica Pearsonová), Patrick J. Adams (Mike Ross), Meghan Markle (Rachel Zane), Max Topplin (Harold Gunderson), David Costabile (Daniel Hardman)

Rozhovor s Aaronem Korshem o konci první poloviny 4. sezóny

Rozhovor s Aaronem Korshem o konci první poloviny 4. sezóny

Konec první poloviny sezóny nám přinesl mnoho překvapení a zanechal v nás mnoho otázek. Od desáté epizody je to již nějaký týden, napětí se trochu zmírnilo a proto vám přináším rozhovor s tvůrcem seriálu Aaronem Korshem. Článek může obsahovat spoilery!

1 0
4.9.2014

Při rozhovoru týkajícího se konce první poloviny seriálu s Entertainement Weekly jste mluvil o tom, jak jste se rozhodoval pro způsob, kterým Louis resignuje ze své pozice. Řekněte mi o tom, jak se vrátí zpět.

Měli jsme scénář, kde by se vrátil až po delší době. Když jsem před sebou viděl možnosti, co bychom s ním dělali, zatímco by byl pryč, docela se mi ty nápady líbily, ale vždy to nakonec skončilo tím, že by se s někým dal dohromady a šel proti firmě. Další útok zvenčí už se mi nezamlouval. V případě Donny a jejího odchodu z firmy to byly tři díly, zatímco u Mika to bylo epizod sedm. Pokud se lidé zamyslí, většina z nich nejspíše bude toho názoru, že s Louiosvým návratem to bude trochu na déle. Co kdybychom ho teda dostali zpět rychle?

Klíč řádu čepce (Order of the Coif), který Mike nepoznal, opravdu taková věc existuje?

Je to opravdové. Často se u seriálu chýlím ke smyšleným věcem, ale pokud něco můžeme udělat opravdové, raději zvolím tuto možnost. Vůbec jsem neměl ponětí, že k tomu dojde. Měli jsme rozdělaný příběh, ale způsob, jakým Louis k pravdě dojde, jsem nechal na člověku, který měl epizodu na starost. Zajistil si podklady a přišel na Order of the Coif. Přišlo mi to skvělé. Mým cílem bylo, aby odhalení Mikova tajemství bylo nečekané, prostě jste měli mít pocit, že všechno skončí relativně v pořádku a najednou do p****e. Jistěže k tomuto vše směřovalo, ale nečekali jste to. Požadavky jako tento nedělám často, ale zavolal jsem stanici a specificky jsem jim řekl, „Do upoutávky prosím nedávejte nic ohledně odhalení Mikova tajemství.“

Louise už jsme v minulosti křičet viděli, ale to co předvedl Jessice, tu ještě nebylo. Jaký vliv na něj tato zkušenost bude mít? Je zpátky ve firmě, ale může se tam vůbec cítit doma? Ve firmě odteď jistě bude velká dávka napětí.

Tohle prozatím stále dáváme dohromady. Více než co to udělá s Louisem, se na to dívám z pohledu, co to udělá s ostatními. Všichni jsou v tom do jisté míry společně. Harvey, Mike, Jessica, Donna a Rachel to tajemství znali, a každý z nich s Louisem měl nějaký vztah. Louis tedy určitě bude cítit zradu a nepřátelství, ale když bude za těchto okolností ve firmě, nepřátelství vůči každému mu nijak nepomůže. Jak ale známe Louise, neznamená to, že se k tomu tak opravdu stavět bude.

Mohli jsme vidět, jak velkou dávkou hněvu Louis Jessicu zasypal. Co jste si myslel, když jste poprvé viděl stopáž?

Popravdě, při sledování režisérské verze (director’s cut) mívám často velmi silné emocionální reakce, ne vždy pozitivní. Hodně to má co dočinění s tím, že mám myšlenku toho, jak by scéna měla vypadat a pokud tak nevypadá, prostě se to snažím překousnout. Potom si záběr pustím podruhé a hned se mi líbí více, protože na to nahlížím způsobem co to je, a ne co to být mělo podle mě. Když jsem ale poprvé viděl závěrečnou scénu, úplně mě to dostalo. Pár změn jsem tam sice udělal, ale i s nimi vás to určitě nechalo s otevřenými ústy, to je dobře. K tomuhle se Suits míříme. Doufáme, že to bude mít dostatečný vliv na diváky a ti stále budou mít chuť se k seriálu vracet.

Bylo celkem bolestivé vidět Louise říct Donně, že není jeho přítel. Navíc když se tuto sezónu hodně sblížili. Jak dlouho, než se vše vrátí do normálu?

Pravda je taková, že zatím vůbec nevím. Jako divák vidím obě strany. Donna o něj má velkou starost. Mnohokrát to dokázala, buď přímo Louisovi, nebo za jeho zády. Sama nechtěla Louise zradit, ale to tajemství jí do této pozice prostě dostalo. Kdyby toto Louis pochopil, určitě by to jeho hněv vůči ní zmírnilo. Na druhou stranu, Louis má velmi dobrý důvod být naštvaný. Už mnohokrát ho obcházela a lhala mu, to se projevilo i na jeho vztahu se Sheilou. Ať jejich usmíření bude trvat jakkoliv dlouho, myslím, že to nebude žádná lehká věc. Dívat se na tu scénu mi lámalo srdce. V tom dobrém slova smyslu.

Objeví se ve zbytku sezóny Robert Zane? Když se Mike snažil sehnat Louisovi práci, Rachel ho před jejím otcem varovala, že nedává nic zadarmo. Jakmile jej potom navštívil Harvey, zmínil se o nějaké laskavosti, kterou mu dluží. Kdy si tedy svou laskavost vybere?

Zajímavé. Pouze jsme to tam vložili jako menší pohled na vztah mezi nimi a šanci jak vysvětlit proč Rachel nechtěla, aby ji otec zaplatil studium na právech. Taky jsme chtěli podtrhnout fakt, že ví, jak její otec operuje. Najednou jsme měli scénu, kde Mike povídá Harveymu, aby to byl on, kdo Louisovi sdělí novinky o VersaLife. Harvey by mu to vetřel do tváře a to Mike nechtěl dopustit. To se mu dostalo pod kůži, protože takhle se Harvey nejspíše měl v plánu opravdu zachovat a donutilo jej to zastavit se u Roberta Zana a potahat za provázky. Celé to tam bylo vloženo jen tak pro zajímavost, neměli jsme v plánu zasévat mezi těmito scénami jakoukoliv spojitost. No ale nakonec se tak stalo, takže jsme se rozhodli na tom dále stavět.

Občas takto něco do seriálu vložíme, abychom se k tomu mohli po čase vrátit a něco z toho vybudovat. Čas od času o tom ani sami nevíme a později si uvědomíme, že od toho nebo toho bychom se mohli dále odrazit. Ani na tom nelpím, jde jen o to, aby tam byla návaznost. V tom případě jsem spokojený.

Harvey se zase ukázal v dobrém světle. Před Gillisem řekl, že když jde o soucit, Mike je dvakrát takový muž jako on sám. Vypadalo to, že pro ty dva to bude důležitý moment.

Důležité to bylo. Jsem rád, že to řekl a taky jsem rád za to, že to Mike slyšel. Je to dobrá cesta jak zahojit pár ran, které jejich přátelství utržilo. Jejich společná barová scéna měla stejný účel a taky měla přinést zpět takové to jejich pošťuchování. Vystřihli jsme scénu, kde Mike říká, „Opravdu jsi to myslel vážně?“, Harvey jen tak mávne rukou a odpoví „Co jsem myslel vážně? Když jsem v ráži tak, se neposlouchám.“ Mike na to, „Ty věci co jsi o mě říkal.“, kdy Harvey odpoví, „Lidi toho napovídají.“, což je jeho způsob jak říct, že to vážně opravdu myslel.

Zdroj: USA Network

Diskuze /3

airking26

Keď sa na to tak pozriem tak sa vlastne za skoro 4 sezóny nič také nezmenilo. Stále sa to točí okolo piatich hlavných postáv: Mikea, Harveyho, Donny, Jessicy a Louisa. Mike bol väčšinou s Harveym v Pearson & Specter, Donna tiež až na niejakú dobu keď ju vyhodili ale potom ju zobrali späť. Jessica vlastne bola celý čas v jej firme veľmi veľkú rolu nehrala ani vody veľa nenamútila. Na Louisovi sa tiež nič nezmenilo za tú dobu.

Síce do toho občas prídu aj niejaké nové postavy na cca. 8 epizód alebo polku sezóny a potom proste zmiznú, čiže sú vlastne irrelevantné a nič sa nimi nezmení. Tejto show chýba niejaký príbehovy arc alebo oblúk.

Charakter ľudí sa vôbec nezmenil, niektoré vzťahy ako napr. Louis s Donna sú výnimkou a milostný pár Mike a Rachel sa dal predpokladať už od prvej epizódy. V príbehu sa stali udalosti ako vyhodenie Mikea a Donny ale producent nemal guľe na to aby to tak nechal zostať a namiesto nich tam dať iný zaujímavý charakter(Mikea síce chápem ale Donna mohol fakt obmeniť.) Preto aj dúfam, že keď Louisa doriešia tak namiesto neho dosadia niekoho iného.

#2 kubislav
6.9.2014 | 21:26:13
kubislav

V tom s tebou souhlasím. Namísto nějaké hlavní dějové linie, po které by jsme se stále posouvali a do toho řešili různé spory, dostáváme akorát každou sezónu nového protivníka. To je ale víceméně dáno taky tím prostředím, ve kterém se seriál odehrává. IMHO Louise se určitě zbavovat nebudou.
#1 airking26:

7.9.2014 | 4:19:08
ezeikel

Seriál mě pořád baví, ale jak říkáte…dávám vám za pravdu oběma. Mám strach, že me to pomalu omrzí jako Dexter…Pořád na stejné brdo, jen nový protivník…

8.9.2014 | 23:40:44
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama