Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Dočkáme se dalšího Cyborg Supermana?

Dočkáme se dalšího Cyborg Supermana?

V komiksech je Cyborg Supermanem Hank Henshaw a zatím jsme se i této podoby dočkali i v hraném seriálu. Tvůrci ovšem rádi komiksové předlohy mění a možná nás v budoucnu čeká menší změna. Stane se Cyborg Supermanem zcela jiná a nečekaná postava?

16 2
3.3.2017

Zatímco se vztah Kary a Mon-Ela vyvíjí a my upoutáváme pozornost na tento nový pár, mohla nám v epizodě Homecoming uniknout jistá drobnost. To, že si do přísně tajné vládní budovy vchází kdekdo, jsme si už zvykli (viz příchod Maggie Sawyer, M'gann M'orzz či jiných postav v předchozích epizodách), ale Kara vždy před ostatními agenty svou totožnost tajila. V DEO se objevovala výhradně v obleku Supergirl a svými spolupracovníky byla vždy oslovována jako Supergirl, nikdy svým pravým jménem.

Když Mon-El přijde v epizodě do DEO s Karou bez kostýmu, nahlas všem oznámí, že s ní chodí. Všem agentům v DEO tak nyní musí být jisté, že Kara Danvers je Supergirl. Stejně tak to musí být jasné i Lillian Luthor, která o Jeremiahovi ví první poslední a ten se musel o své nevlastní dceři zmínit. Pokud by to navíc Lillian nevěděla od Jeremiaha, mohl by jí to říct Hank Henshaw, který odhalil schopnosti Kary už v jejím útlém věku, čehož jsme byli svědky ve flashbacích v první sérii.

(Sluší jim to podle vás? Foto: CW)

Když už jsme se nyní dostali k Jeremiahovi, tak dle synopsí k dalším epizodám jsme mohli tušit, že otec Danversových zradí Karu a její nejbližší, čímž se z něj prozatím stává padouch. Má určitou dohodu s Lillian. Čeho se asi týká? Lillian chce zničit všechny mimozemšťany na Zemi a je možné, že Jeremiahova dohoda se vztahuje na Karu, kterou má na základě domluvy Lillian ušetřit. Pokud tomu skutečně tak bude, těžko uvěřit, že by Lillian ušetřila zrovna někoho, kdo ji může zastavit.

V seriálu se sice už vyskytuje Cyborg Superman v podobě Hanka Henshawa, ale my si klademe otázku, zda se jedná o jediného (a pravého) Cyborg Supermana v seriálu. Minulou sezónu hrál herec Teddy Sears Jaye Garricka v seriálu Flash, ale nakonec bylo v dalších epizodách odhaleno, že se jedná o rychlíka Zooma. Něčeho podobného bychom se mohli dočkat i nyní v Supergirl. Jeremiah by mohl být skutečným Cyborg Supermanem. Jeho kyberneticky upravená paže tomu odpovídá, navíc už jen fakt, že Dean Cain hrál v minulosti jednoho Supermana, hraje této teorii do karet.

(Zapojí se někdy víc do dění Winnova nová přítelkyně? Foto: CW)

Tvůrci mají navíc zálibu dělat z hodných charakterů ty záporné. A ještě větší zábavu mají z obsazování herců, kteří hráli vždy samé kladné postavy, do rolí těch zlých. Něčeho podobného se dočkáme i v epizodě Exodus, kde se poprvé objeví herečka Teri Hatcher, Deanova kolegyně, která hrála hodnou Lois v seriálu Lois & Clark: The New Adventures of Superman. I na ní by měla čekat záporná role, se kterými nemá Teri dle slov Andrewa Kreisberga zatím moc velké zkušenosti:

Teri podle mě hraje postavu s pokřiveným charakterem, kterou ještě nehrála. Není to zkrátka Susan ze Zoufalých manželek, vlastně nehraje žádnou podobnou roli, ve které jsem ji kdy viděl. Nicméně Teri to zvládla na výbornou. Byla to ovšem pro nás a hlavně pro ni výzva. Vždy se cítíte lépe, když hrajete postavu, na kterou jste zvyklí a kterou jste hráli už několikrát v jiných seriálech.

Teri nyní bude jednou z největších hvězd, která vystupuje v seriálu, proto k ní bylo nutné najít partnera, který ji nezastíní. Možná i to jen ten důvod, proč byl vybrán Kevin Sorbo, svalovec známý z 90. let, kdy hrál v seriálu o Herkulovi. Stále se nepřímo počítá, že Kevin a Teri budou v seriálu manželé, kteří jsou Mon-Elovi praví rodiče, jež se zoufale snaží svého syna najít. Vše by už mělo být v blízkých epizodách odhaleno.

Postřehy k epizodě 2×13 – Mr. & Mrs. Mxyzptlk
Postřehy k epizodě 2×12 – Luthors
Postřehy k epizodě 2×11 – The Martian Chronicles
Postřehy k epizodě 2×10 – We Can Be Heroes
Postřehy k epizodě 2×09 – Supergirl Lives
Postřehy k epizodě 2×08 – Medusa
Postřehy k epizodě 2×07 – The Darkest Place
Postřehy k epizodě 2×06 – Changing
Postřehy k epizodě 2×05 – Crossfire
Postřehy k epizodě 2×04 – Survivors
Postřehy k epizodě 2×03 – Welcome to Earth
Postřehy k epizodě 2×02 – The Last Children of Krypton
Postřehy k epizodě 2×01 – The Adventures of Supergirl

Diskuze /5

lucinkabili

Bylo potvrzeno, že postavy Kevina a Teri jsou manželé, král a královna Daxamu, z čehož vyplývá, že Mon-El je princ Daxamu ☺

3.3.2017 | 16:48:49
ShadowKittyGirl

Jeremiah, alias původní Superman, jako Cyborg Superman? Jasně, proč ne :-) Bude prča :-) A na Teri a Kevina už se taky docela těším :-) I když to našemu párečku, asi moc štěstí nepřinese, no… .-/

3.3.2017 | 16:49:58
Lex Luthor

Jo Jeremiah řekl Mon-Elovi, že o něm zná pravdu.

3.3.2017 | 18:13:56
Billy the Kid

on už to kaře chtěl říct dříve, ale asi neměl odvahu

3.3.2017 | 20:03:14
maybesomeday

Už dlho je jasné že Mon-el je princ z Daxamu.

4.3.2017 | 15:01:33
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama