Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Jakou roli sehraje Superman a Mon-El ve finále?

Jakou roli sehraje Superman a Mon-El ve finále?

Už příští týden nás čeká finále druhé řady s názvem Nevertheless She Persisted, ve kterém se bude muset Kara utkat se svým bratrancem Supermanem. Jak boj skončí, je asi ve hvězdách. Pomyslný otazník visí i nad Mon-Elem. Jak on dopadne ve finále? Přežije ho?

18 0
21.5.2017

Superman se objevil (alespoň částečně) i v minulém finále první řady, kdy jsme ho sice neviděli napřímo, ale chystal se na pomoc Kaře v boji proti mimozemšťanům. Když ale přispěchal do National City, byl ovládnut Nonem a Indigo, a do finálního boje se nemohl zapojit. Vypadá to, že letos bude mít Clark Kent podobnou smůlu.

V epizodě Resist ho totiž ovládla královna Rhea. Superman nyní dělá vše, co mu řekne. Je to již druhé finále za sebou, ve kterém je Superman někým ovládán. Clark má zatím smůlu a v konečném zúčtování zatím neměl (a nebude mít) možnost nějak přispět. V poslední epizodě druhé sezóny se utká se samotnou Karou. Ani rodinný boj není seriálu cizí. V minulém finále se zase Supergirl utkala se svou sestrou Alex, která měla k dispozici speciální brnění.

Lena Luthor sice byla potvrzená jako hlavní postava třetí sezóny, ale druhá nová nejoblíbenější postava této sezóny u nás na Edně, Mon-El, takové štěstí neměl. Zatím tedy vůbec netušíme, zda se příští rok budeme vídat i s Chrisem Woodem. Je možné, že s ním tvůrci mají nějaké plány a epizoda Resist trošku napověděla, jakým směrem by se jeho postava mohla vydat.

(Čeká nás srdceryvné loučení? Foto: CW)

Když byl v seriálu konečně představen Phantom Zone projektor v Pevnosti osamění, fanoušci se utvrdili ve svých teoriích, které vymýšleli již v průběhu celé sezóny – Mon-El se s největší pravděpodobností ve finále dostane do potíží a skončí právě v tomto projektoru. Následně by se mohl přesunout až do 30. století, kde by se mohl setkat se skupinou zvanou Legion of Superheroes.

Několik odkazů na tuto mládežnickou skupinu hrdinů jsme v seriálu již několikrát zaznamenali (viz prsten Legie v první sezóně). Tvůrci by si určitě nenechali ujít možnnost představit tyto hrdiny. Mon-El tak možná ve finále řady zmizí (stejně jako v komiksech) a v určitém čase se vrátí ve třetí řadě i se svým novým týmem. Zatím by se nezdálo pravděpodobné, že by stanice CW sledovala paralelně příběh Kary na Zemi a následně i samostatný Mon-Elův příběh.

Co by to ovšem znamenalo pro vztah Kary a Mon-Ela? Pár spolu aktuálně chodí a pakliže by Mon-El byl většinu času ve třetí sezóně mimo dění, zřejmě by to znamenalo konec pro oblíbený pár Karamel. Byl by to již další neúspěšný vztah Kary Danvers. Možná nakonec vše bude jinak. Ve skutečnosti spolu Melissa Benoist a Chris Wood chodí, takže je možné, že jejich randění není tvůrcům ukradené a budou chtít jejich vzájemnou lásku využít i pro seriál.

Chtěli byste, aby se v seriálu představil tým Legion of Superheroes? Otravuje vás, že Superman je v každém finále pouze loutkou hlavního padoucha?

Postřehy k epizodě 2×20 – City of Lost Children
Postřehy k epizodě 2×19 – Alex
Postřehy k epizodě 2×18 – Ace Reporter
Postřehy k epizodě 2×17 – Distant Sun
Postřehy k epizodě 2×16 – Star-Crossed
Postřehy k epizodě 2×15 – Exodus
Postřehy k epizodě 2×14 – Homecoming
Postřehy k epizodě 2×13 – Mr. & Mrs. Mxyzptlk
Postřehy k epizodě 2×12 – Luthors
Postřehy k epizodě 2×11 – The Martian Chronicles
Postřehy k epizodě 2×10 – We Can Be Heroes
Postřehy k epizodě 2×09 – Supergirl Lives
Postřehy k epizodě 2×08 – Medusa
Postřehy k epizodě 2×07 – The Darkest Place
Postřehy k epizodě 2×06 – Changing
Postřehy k epizodě 2×05 – Crossfire
Postřehy k epizodě 2×04 – Survivors
Postřehy k epizodě 2×03 – Welcome to Earth
Postřehy k epizodě 2×02 – The Last Children of Krypton
Postřehy k epizodě 2×01 – The Adventures of Supergirl

Diskuze /20

Billy the Kid

už se těším :)

21.5.2017 | 19:51:51
Lex Luthor

jo, v komiksech o supermanovi se většinou Kara dostane do budoucnosti a stane se členkou Legion of Superheroes tady místo ní asi dají Mon-Ela uvidíme, jak to dopadne

21.5.2017 | 20:27:45
totti

Radšej by tam Supermana vôbec nemali dávať, ako z neho vždy spraviť poskoka nepriateľa.

21.5.2017 | 20:28:04
kasi007

Doufám, že Mon-El se už nebude objevovat v třetí sérii. Postava je mi nesympatická a důvodem není, že chodí s Karou. Prostě individuální postoj mám :)

21.5.2017 | 23:26:45
ShadowKittyGirl

Ehm jo no tak pro mě by byl konec MonEla také velice pravdepodobny konec sledování seriálu. I když to říkám nerada, více takto průměrných dílů jako jsme viděli od cca 16 dílů bych už totiž nedala, nebo nevim, možná jsem sama, kdo to tak vidí. První série mě bohužel taky bavila jak kdy, rozhodně ne všechny díly a spíš jsem se těšila na Lorda a Cat než na Karu jako takovou, jenže ty postavy zmizeli a kdybych nechtěla vidět nového Supermana a superhrdinovsky crossover pravděpodobně bych to seriálem vzdala úplně ale pak se objevil Chris a jeho postava mě začala bavit. Dokonce i Kara díky němu dostala konecne grady a rozhodně byl lepší než James… Sice jsem už od začátku počítalas ttím žejej ve ffinále vrátí na Daxam, nebo Teda tady je i ta možnost s legii, ale to neznamená že si bez něj umím tenhle seriál představit, protože to už asi nelze… Uvidime no rika se nikdy nerikej nikdy a treba nas tvurci prekvapi nekym lepsim nebo opet pozvednou uroven serialu kazdopadne v Americe dost dají na fanoušky a jeho odpůrců je asi víc než zastánců na čemž má samozřejmě hlavní podíl supercorp který stejně nebudou spokojeni nikdy… Zkrátka a dobře pokud MonEl v nnásledující sérii vůbec nebude, nebudu z toho nadšená…

#8 Roxolanka #10 KirstenN55 #11 Innominateus
22.5.2017 | 12:10:55
Ridley

Mon-El hore dolu, to ma akosi netrápi, viac ma zaujíma, či sa ešte ukáže Cat :D

22.5.2017 | 13:31:21
Roxolanka

Doufam, ze Mon-El zustane, konecne zajimava postava v Supergirl. Nebyt jeho, tak na to nekoukam. V prvni serii jsem videla jen par dilu a vubec me to nebavilo, na nej se alespon pekne kouka a ma to s nim jiskru.

#16 ShadowKittyGirl
22.5.2017 | 14:46:52
Roxolanka

#5 ShadowKittyGirl: Jinak nemyslim si, ze by mel vic odpurcu. Spis jsou ti fanatici vic slyset, ale normalni fandove serialu urcite budou spis pro to, aby zustal a ne pro nejakej naprosto nerealistickej a lesbickama smyslenej Supercorp.

#16 ShadowKittyGirl
22.5.2017 | 14:50:30
červený gumáky

nejsem si jist, ale nebyl tak náhodou Mon-El potvrzen do 3. serie ?

22.5.2017 | 18:38:55
KirstenN55

#5 ShadowKittyGirl: Myslím, že můžeme být v klidu co se týče Chrisova působení ve třetí sérii. Sama Mel to řekla: http://tvline.com/…-interviews/. A co se týče Supercorp, tak ty už mě vážně začínají hodně štvát, docela to už přehání s tim, jak neustále šíři nenávist na Mon-Ela a Chrise samotného. :-/

#11 Innominateus #16 ShadowKittyGirl
22.5.2017 | 18:45:43
Innominateus

#5 ShadowKittyGirl:
#10 KirstenN55:

Unáhlené závěry. Nikdo neví, jak to dopadne a navíc, co když to byl od začátku jeho osud? Proč hned všechno svádíte na fan-servis? Fanatičtí zastánci Karamelu nejsou upřímně o nic lepší. Jedna a ta samá smečka, jen chrlí jiné zkratky.

#16 ShadowKittyGirl
22.5.2017 | 19:10:35
Lex Luthor

Spoiler Rhea říkala, že dobyje Star City je potrvzené, že toto město existuje na Zemi 38 asi je jen otázkou času kdy se dočkáme Olivera jen doufám, že v Supergirl nebude tak ufnukanej jako na Zemi 1.

#13 antty
23.5.2017 | 11:36:18
antty

#12 Lex Luthor: otázka hodně dlouhého času. tvůrci už před nějakou tou dobou říkali, že sice místa známá z ostatních seriálů jsou i na E38, ale hrdiny z ostatních seriálů neplánují v SupG ukazovat.

#14 Lex Luthor
webmaster
23.5.2017 | 17:09:59
Lex Luthor

#13 antty: Jo, ale o Flashovi to říkali taky a jak to dopadlo Barry nakonec zavítal do National City

24.5.2017 | 16:18:42
LordLocke

super

24.5.2017 | 20:32:14
ShadowKittyGirl

#7 Roxolanka: Asi tak nějak , no… kdyby to bylo koukatelne i bez něj nedělala bych kolem toho takové haló ale bohužel to tady neplati, i když ani s ním už to není tak úplně ono, ale nebýt něj nepustím si to asi vůbec :-( coz mě mrzí protože donedávna mě tenhle seriál bavil hodne

#8 Roxolanka: No to asi taky no…

#10 KirstenN55: že se tam ukáže je jasný otázka je na jak dlouho a co tam bude dělat jinak že SuperCorp útočí na Chrisse mi připadá scestne…

#11 Innominateus: Nechtěla jsem vyznít tak melodramaticky, taky jsem psala že jsem si nikdy nemyslela že v tomhle seriálu bude napořád , ale jinak si myslím že treba Arrow je důkazem že FanService na seriál vliv má a to ani nemluvím o tom, že SuperCorp jsou skuteční fanatici, zatímco Karamel nikoho nehejtuje ani neterorizuje, což je docela podstatný rozdíl, Nemyslíš ?

#17 Innominateus
25.5.2017 | 13:07:25
Innominateus

#16 ShadowKittyGirl: Arrow není ani tak o fan-servisu, jako spíš logice. CW má značné problémy s vedlejšími ženskými charaktery. Black Canary (Katie) byla ze začátku nudná, pak příšerná a navíc neměla s hlavní postavou absolutně žádnou chemii. Flash trpím podobným problémem. Iris působí bez ohledu na snahu scénáristů víc jako Barryho starší sestra, než přítelkyně. Jedině v Supergirl se jim nějakým záhadným způsobem podařilo dobře spárovat herce a herečky. Obě Denversovy působí v rámci svých seriálových vztahů přirozeně. Pravdou je, že ani jeden ze seriálů na vztahu nestojí. Ovšem právě tyhle detaily tvoří důležité celky mozaiky, která se bez nich zdá poněkud nekompletní. Takže za mě, ač + – fanouška Supercorpu (bože, já ty zkratky nesnáším), nemám s Karamelem problém. Naopak, mám radost, že to nepůsobí nuceně, jako například ve Flashovi. Ono je pak těžké následovat komiksovou předlohu, když ti „love interest“ obsadí osoba zcela se nehodící. Potom nemá studio moc na výběr. Buď vztah protlačí za každou cenu (Flash), nebo ho nahradí jiným, podstatně lepším (Arrow).

#18 HellTsuku #19 ShadowKittyGirl
26.5.2017 | 14:22:00
HellTsuku

#17 Innominateus: No nevím zda zrovna v Arrow je lepší vztah, ta chemie se jím vytratila někam před koncem druhé série a od té doby ne a ne se vrátit.

26.5.2017 | 17:43:56
ShadowKittyGirl

#17 Innominateus: No, s tímhle Cw všeobecně opravdu problém má, o tom asi žádná :-) A Katie je v Arowovi taková nemastná neslaná, Felicity byla o trochu lepší, ale ani to nebyl žádný zázrak o jejích následnicích ani nemluvím. Jediný, s kým měl Oliver jakž takž chemii byla Sára, obávám se, že problém ale nebude ani tak v herečkách, či ženských postavách, ale v Oliverovi jako takovém. Asi že je to takovej studenej čumák no… :-(

Flashova přítelkyně stojí za prd úplně, ale to i samotný Flash, alespon co jsem tak viděla poslední dobou :-( Nekoukám pravidelně, tak asi nejsem úplně kompetentní to hodnotit, je to prostě jen můj pocit…

Alex a Kara jsou fajn sestry to ne že ne, ale díl jen o Alex byl pro mě osobně hrozná nuda. Tak celkově mě v této řadě její postava moc nebavila a změnou orientace to fakt není, jen mi přišlo, že už nemá štávu a chová se jen jako spratek viz třeba to s jejím tátou, pochopitelné to možná bylo, ale i tak se chovala jako… Snad ani nechci říct co. :-/ V první polovině to s ní ještě šlo, ale ve druhé už to bylo skoro zoufalství…

Tak jasně, u těhle seriálů, komixů a i filmů je hlavní především akce, ale ani ty nejlepší bitky plné nadupadných speciálních efektů to nezachrání, pokud je zápletka na nic a vždycky jde přeci o to, zachránit slečinku v nesnázích a získat tak nakonec holku, ne? :-) Jinak s tím studiem a nemožností výběru máš asi pravdu, no…

6.6.2017 | 20:32:49
Rubi

Já se absolutně nevyznám v tech vztahovych zkratkach. Musela jsem si najít co je Karamel a co je proboha Supercorp. A hlavně druhá zkratka mi vyrazila dech. Ne, ne, ne. Jak tohle vůbec mohlo nekoho napadnout? Tedy ne že bych něco měla proti této menšině ale tohle už by bylo moc. Nejdříve Alex u které jsem byla sokovana a pak i SG? Naštěstí bylo ukázáno že SG je 100% hetero. Díky bohu.

17.6.2017 | 8:54:26
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama