Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Nejsou Cadmus a L-Corp stejná společnost?

Nejsou Cadmus a L-Corp stejná společnost?

Epizoda Medusa se věnovala rodině Luthorových, u kterých pořádně nevíme, na čí straně stojí. I když nějaké náznaky z epizod máme, nesmíme zapomínat na komiksovou předlohu, kde jsou Luthoři ti špatní. Opravdu je L-Corp společností, za kterou se vydává? Nemůže například skrytě financovat Cadmus?

21 0
4.12.2016

Epizoda Medusa odstartovala crossover, který následně pokračoval v seriálech Flash, Arrow a Legends of Tomorrow. Lze v podstatě ale říci, že se jednalo o klasickou epizodu, která neměla s crossoverem prakticky nic společného. Dočkali jsme se pouze jedné scény, která odkazovala na celé dění v crossoveru.

Barry Allen a Cisco Ramon sice do epizody zavítali, ale objevili se až v posledních dvou minutách, a prakticky pro ně nezbyl v epizodě čas. Supergirl pouze požádali o pomoc a odehrálo se přesně to, co jsme tipovali v již předchozích článcích. Na druhou stranu lze epizodu a seriál bránit tím, že svět Supergirl se odehrává na zcela jiné Zemi a je těžké zakomponovat dívku z oceli do děje, když se nachází někde jinde než ostatní hrdinové.

(Bude mít Kara už konečně partnera? Foto: CW)

Epizoda naštěstí nabídla spoustu jiných scén, které si divák mohl užít. Jednak se v epizodě po delší době objevila Eliza Danvers. A znovu se objevila na Díkuvzdání. Letos jsme se dočkali Díkuvzdání o něco později než minulý rok. V první sezóně se Díkuvzdání slavilo již v páté epizodě Livewire. Nicméně načasování epizody s Díkuvzdáním se tentokrát do stejného týdne netrefilo. Ale ne schválně.

Možná si vzpomínáte, že minulý rok probíhaly ve Francii teroristické útoky, a tak se stanice CBS rozhodla epizodu Livewire odvysílat o týden dříve. Původně čtvrtá epizoda How Does She Do It? byla odvysílána až o týden později. V epizodě se právě řešily teroristické útoky a seriál nechtěl v televizi připomínat hrůzu, kterou zrovna prožívala celá Francie.

Nyní zpět k epizodě. Lena Luthor je od začátku svého působení v seriálu zajímavou postavou, o které nevíme, na čí straně stojí. I když v komiksech jde jasně o zápornou postavu, seriál se ji snaží profilovat trochu jinak. V této epizodě jsme byli ovšem několikrát na vážkách. Nejprve se zdá, že je Lena na straně Kary, následně zcela otočí, aby nás v samotném závěru epizody opět překvapila.

(Epizoda Medusa byla nezvykle líbací. Foto: CW)

Lillian Luthor sice byla zatčena, ale všichni tušíme, že ve vězení nebude dlouho (na rozdíl od Lexe Luthora, kterého si zřejmě CW nemůže od Warner Brothers. do seriálu půjčit). Cadmus do té doby může vést zcela někdo jiný. Taktéž existuje šance, že Cadmus a L-Corp jsou jedna a ta samá společnost. Pokud Lillian miluje Lexe Luthora víc než Lenu, opravdu by nechala svou nevlastní dceru řídit společnost svého oblíbeného syna? A pokud i tak ano, opravdu by pouze přihlížela tak radikální přestavbě firmy?

Lillian určitě měla s Lexem výborný vztah. Názorově si byli velice blízcí a možná i nepřímo zasahovala do vedení společnosti. Lena přebrala společnost až po zatčení Lexe. Lillian může mít ale ve společnosti stále veliký vliv. Lena navíc nemusí vědět o všech projektech firmy, které můžou mít různá kódová označení. Navíc někdo musí Cadmus financovat a kdo by to byl jiný, než společnost Lutherových, která skvěle vynáší.

V epizodě se opět objevil pravý Hank Henshaw, který alespoň vzhledem své znetvořené tváře připomíná Cyborg Supermana z komiksů. Uvidíme, zda i on v seriálu bude mít svůj typický kostým. Hank se v epizodě utkal také se svým dvojníkem J'onnem J'onzzem, který se na konci epizody poměrně snadno dostal ze své přeměny ve White Martiana.

Po delší době jsme také mohli v seriálu vidět Zor-Ela, otce Kary Zor-El, kterého hraje Robert Gant. Kelex, robot a strážce pevnosti Osamění, byl zničen. Kara ho ale nezničila úplně, tak doufejme, že tohoto sympatického robota opraví třeba Winn Schott. Asi největší záhadou epizody nebudou mimozemšťani Dominators, ale zcela jiný mimozemský druh, který chce najít Mon-Ela. Proč tomu tak je? Tipněte si v komentářích.

Postřehy k epizodě 2×07 – The Darkest Place
Postřehy k epizodě 2×06 – Changing
Postřehy k epizodě 2×05 – Crossfire
Postřehy k epizodě 2×04 – Survivors
Postřehy k epizodě 2×03 – Welcome to Earth
Postřehy k epizodě 2×02 – The Last Children of Krypton
Postřehy k epizodě 2×01 – The Adventures of Supergirl

Diskuze /11

Stardos

Doufám, že nepůjdou podle vzoru Flashe a že právě neudělají z nejlepší nové postavy záporačku :)

4.12.2016 | 17:39:10
Trifi

Katie mám zafixovanou jako mrchu z Merlina :D, takže je těžké v Leně nevidět vypočítavou záporačku, ale díky tomu jak vypekla s matičkou jí šanci dám… :D

V crossoveru nedomysleli ohledně Supergirl spoustu věcí, třeba to, proč sakra nezavolala bratránka, nebo proč ji Flash nepožádal, aby mu pomohla se Savitarem (její schopnosti by se určitě hodily, i proti „bohu rychlosti“…), ale to asi trápí jenom mě, která o všem moc přemýšlí… :D

#3 totti #4 tom99
4.12.2016 | 18:38:31
totti

#2 Trifi: Ono sa môžeš pýtať aj kde bol počas crossoveru Constantine, Vixen. Nyssa taktiež mohla pomôcť. To isté aj Roy. Kde sú Hawkman a Hawkgirl. Argus mohol vyslať Suicide Squad atď. Ale to by musel byť crossover dlhší. Tak isto v Arrowovi bola minulú sériu spomenutá Oracle. K tomu sa mohli vrátiť.

Supermana pravdepodobne použiť nemohli kvôli právam. Viem, objavil sa, ale dohoda mohla byť, že len na tie dva diely a ďalej už nie.

#5 Trifi #10 Janyk
4.12.2016 | 19:05:15
tom99

#2 Trifi: Takhle moc nejde u komiksových seriálů přemýšlet. To bychom si mohli říkat každou epizodu. Proč by Oliver vůbec bojoval proti Prometheovi, když ho dokáže Flash vyřídit hned jednou rukou? A takhle je to u všech hrdinů. Každý hrdina zkrátka musí mít svého záporáka, o kterého se postará sám. Tak to je a tak to vždy i bude.

Není to mu jinak ani u Marvel filmů. Tam by řada hrdinů taky mohla zavolat zbytku Avengers a z dvouhodinového filmu by byl dvacetiminutový. Týmovky musí být něčím speciální. Kdybychom je vídali neustále každou epizodu, nikomu by to už speciální ani nepřišlo.

#5 Trifi #7 rhobos
webmaster
4.12.2016 | 19:09:51
Trifi

#4 tom99: Zrovna Arrow jako jediný z tohoto universa nesleduju, ale chápu jak to myslíš, člověk to prostě nesmí do detailů promýšlet aby Stakové nelogičnosti zkrátka neobjevil, no… :D S tím Marvelem to skvěle vystihl Honest trailer na Age of Ultron: „Když byl celý svět v ohrožení, nesešli se. Ale když je podezření, že Hydra možná něco někde schovává…“ :D :D

#3 totti: Jj to bude nejlepší si říkat, Supermana určitě vynechali kvůli právům, s tím si vystačím… :D

4.12.2016 | 23:31:16
Billy the Kid

no tak to muže být zapletka pro zbytek serie+ cadmus :)

6.12.2016 | 14:54:02
rhobos

#4 tom99: souhlas, hezky sepsáno :)

6.12.2016 | 16:17:19
Miss_Electra

Neviem prečo, ale mám pocit, že Mon-El niečo tají :D Ako inak… Alebo niečo vyviedol a oni ho chcú zabiť :D

#9 uisaL
6.12.2016 | 17:16:07
uisaL

#8 Miss_Electra: já si tak říkám, estli nepozměnil tu story, jak se dostal do kryptonské lodi… estli náhodou on nebude to princátko :) ;)

a také jsem zvědavá, jak to ovlivní jeho vztah s karou… když vyjde všechno, co tají najevo :) tak nějak když se tam poprvé objevil, tak jsem si je hned začala párovat :D :D tak snad z toho něco bude ;) :)

6.12.2016 | 21:46:56
Janyk

#3 totti: Byla tam Vixen z minulosti tak ta současná z Arrowa by už asi vypadala blbě…

7.12.2016 | 22:33:35
Lex Luthor

Doufám, že Lena bude jedna z kladnějších postav, přeci jen je jenom adoptovaná. Mohli by konečně ukázat dobrého Luthora na straně hrdinů + ještě na straně supergirl.

11.12.2016 | 18:30:05
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama