Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Peter Gadiot: Nikdo nevěděl, jak se bude pan Mxyzptlk vyslovovat

Peter Gadiot: Nikdo nevěděl, jak se bude pan Mxyzptlk vyslovovat

Oříškem nejen pro nás, ale především pro tvůrce s Peterem Gadiotem bylo, jak bude jméno pana Mxyzptlka v seriálu vyslovováno. Tvůrci dlouho nevěděli, co si s tímto jménem počít, a tak vyzkoušeli několik variant. Peter Gadiot se rozpovídal o roli skřítka z páté dimenze.

21 0
23.2.2017

Peter Gadiot, převážně známý ze seriálu Once Upon a Time, si v nejnovější epizodě Supergirl zahrál pana Mxyzptlka, záhadného skřítka z páté dimenze, který si díky přetvařování reality dokáže vyčarovat téměř vše, na co si vzpomene. Tvůrci si dlouho lámali hlavu s tím, jak se bude jméno pana Mxyzptlka, což je jazykolam sám o sobě, vyslovovat.

Nakonec tvůrci rozhodli, že Mxyzptlk se bude vyslovovat „Mixi Zpytlik“, což je velice legrační. Ještě více legračněji to zní Čechům, protože Zpytlik zní jako Pytlík, což je přesně charakteristika, která se k Miximu hodí. Nemálo lidí si vzpomene na Froda Pytlíka z Pána Prstenů, kterého Gadiot svým vzhledem alespoň trochu připomínal. Sám Peter Gadiot dlouho nevěděl, jak bude pana Mxyzptlka hrát:

Jednou z tvůrčích a zároveň mých výzev bylo, jak budu tuto postavu hrát, aby byla co nejvíce empatická. Každý ví, že to, co dělal v epizodě, bylo špatné, ale dělá to tak zábavnou a zároveň otravnou formou, že ho nemůžete nemít rádi. Už scénář byl perfektní a byl jsem otevřen každému názoru, jak pana Mxyzptlka hrát. Při natáčení jsme si vyzkoušeli tři různé polohy postavy, jak by mohl Mxyzptlk vystupovat, aby byl co nejméně otravný. Chtěli jsme, aby byla postava zábavná, ale zároveň jsme usilovali, aby diváci nezapomněli, že to on je padouchem epizody. Vyvážit tyto dva protichůdné chody bylo velice těžké.

(Mon-El na pana Mxyzptlka pěkně žárlil. Foto: CW)

Jedním z velkých oříšků bylo, jak bude jméno pana Mxyzptlka vyslovováno. I k tomu se Peter vyjádřil:

Bylo to složité. Šel jsem na net a pochopitelně jsem zkoumal, jak lidé toto jméno vyslovují. Dlouho jsem o tom s tvůrci debatoval, jak vlastně budeme chtít, aby bylo jméno pana Mxyzptlka vyslovováno v seriálu. Vyzkoušeli jsme spoustu možností a byla to sranda.

Pan Mxyzptlk se objevuje na stránkách komiksů již od roku 1944, tudíž měl Peter mnoho možností, jak postavu zahrát:

Na internetu jsem si přečetl, jaká by měla má postava být. Také jsem si zašel pro nějaké komiksy. V nich jsem zjistil, že existuje spoustu reinkarnací pana Mxyzptlka. Někdy postava vypadá jako jasný padouch, viděl jsem i umírněnější verzi pana Mxyzptlka. Ta mírnější a hravější verze se mi líbila, tu jsem se tedy rozhodl hrát a tvůrci souhlasili.

Jednou z velice silných scén v epizodě bylo, když se pan Mxyzptlk objevil na scéně v kostýmu Supermana:

To bylo super. Při první zkoušce oblečení jsem si vyzkoušel kostým Tylera, který ho měl v prvních dvou dílech Supergirl. Každému herci se musí líbit, když si oblékne ikonický kostým Supermana. Švadleny mě změřily a následně mi udělaly oblek speciálně jen pro mě. A to vše kvůli jedné epizodě. Byl jsem z toho nadšený.

(Tým Karamel se dočkal své chvilky. Foto: CW)

Postava pana Mxyzptlka byla vybrána hlavně díky tomu, že se skvěle hodila do epizody, která oslavovala svátek Valentýna. Pochopitelně se ale nezapomenulo i na ostatní postavy. Alex Danvers si užila svůj Valentýn s partnerkou Maggie, která odhalila svou minulost, jak byla vyhnána z domova. Na své si přišla i Kara, která konečně s Mon-Elem pokročila, ale nečekaně se dostalo i na Winna, který sbalil mimozemšťanku.

Postřehy k epizodě 2×12 – Luthors
Postřehy k epizodě 2×11 – The Martian Chronicles
Postřehy k epizodě 2×10 – We Can Be Heroes
Postřehy k epizodě 2×09 – Supergirl Lives
Postřehy k epizodě 2×08 – Medusa
Postřehy k epizodě 2×07 – The Darkest Place
Postřehy k epizodě 2×06 – Changing
Postřehy k epizodě 2×05 – Crossfire
Postřehy k epizodě 2×04 – Survivors
Postřehy k epizodě 2×03 – Welcome to Earth
Postřehy k epizodě 2×02 – The Last Children of Krypton
Postřehy k epizodě 2×01 – The Adventures of Supergirl

Diskuze /6

Billy the Kid

byl to dobrý díl :)

23.2.2017 | 18:07:52
Lex Luthor

jo taky jsem se u toho smál

23.2.2017 | 19:20:23
červený gumáky

nejoblibenejsi dil ze vsech, videl jsem ho uz asi 6× :D, dokonce jsem kvuli nemu vstaval ve 2 rano abych se na neho podival zive :D … predcil vsechna ma ocekavani.

24.2.2017 | 12:00:05
Kamulla

boží díl :-)

24.2.2017 | 13:08:31
antty

úžasný, ale ten díl, kdy šel Mon-el pracovat do CatCo., ten byl ještě vtipnější.

#6 ShadowKittyGirl
webmaster
24.2.2017 | 14:42:24
ShadowKittyGirl

#5 antty: Asi tak nějak na něj v kanclu zatím nic nemá, ale tenhle díl stál taky za to… :-)

24.2.2017 | 23:24:58
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama