Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Postřehy: Superman přiletěl Kaře na pomoc

Postřehy: Superman přiletěl Kaře na pomoc

Superman v seriálu Supergirl je asi nejvíce diskutovanou postavou, ale bohužel jsme ho v přímém záběru ještě neviděli. Ve finále sezóny by se jeho objevení nabízelo a málem k tomu došlo, co se ale pokazilo?

17 0
17.4.2016

Superman

Mladý Superman byl již obsazen a nějakou dobu se hovoří o tom, že dospělého Clarka Kenta by si mohl opět zahrát Tom Welling ze seriálu Smallville. Když Non uvedl do pohybu svůj ďábelský plán, při kterém by si podmanil celou planetu, bylo logické, že si Kara zavolá na pomoc svého zkušenějšího bratrance.

Když už ale Kal-El přiletěl do National City, stal se otrokem Nonova plánu jako ostatní. Supermana jsme se tak opět nedočkali. Ve finále s názvem Better Angels budeme mít tak letos poslední šanci vidět Clarka Kenta. Zatím žádné zprávy nehovořily o tom, že by byl spatřen Welling na place, a s největší pravděpodobností se ho ve finále nedočkáme.

(Uvidíme dospělého Supermana? Foto: CBS)

Sestra proti sestře

Ve finále se určitě Kara utká s Nonem. Když už se stal Superman loutkou v Nonově pláně, nebylo by na škodu, kdyby si finálový souboj střihla Kara se svým bratrancem Clarkem. To by zajisté potěšilo všechny fanoušky komiksu. Bohužel k tomu s největší pravděpodobností nedojde a my se tak budeme muset smířit se sesterským soubojem. Kdo zvítězí? Kara, nebo Alex?

Non také v epizodě Myriad prohlásil, že noc přežije pouze jedna Denversova sestra. Když už nás příští týden čeká finále, je teoreticky možné, že se s nějakou postavou rozloučíme nadobro. Bude to právě Alex, která mimochodem zabila Nonovu manželku Astru, která byla Kaře stále víc a víc bližší?

(Zaujme Indigo místo Astry? Foto: CBS)

J'onn Vs. Indigo

Jakmile se J'onn J'onzz dozvěděl o Nonově plánu, ihned přiletěl do National City, kde se utkal s Indigo, se kterou prohrál. Nyní je J'onzz těžce zraněný, přežije on noc? Tvůrci by se vydali poměrně zajímavou cestou, kdyby zabili Martiana Manhuntera, který má v budoucnu ještě co nabídnout. Navíc v poslední době je Martian Manhunter důležitou součástí Justice League jak v komiksech, tak v animovaných seriálech a filmech, a jeho smrt by byla překvapivým tahem.

V epizodě jsme se setkali taktéž s novou zápornou postavou – Maximou, kterou hraje Eve Torres. Maxima je klasická záporačka Supermana, která byla ohromená jeho silou a zamilovala se do něj. Clark jí ovšem odmítl a Maxima ho začala vidět jako svého nepřítele a několikrát se utkali. V krátkém rozhovoru mezi Karou a Maximou lze vypozorovat, že se tvůrci drží komiksové předlohy. Je právě škoda, že ve finále neuvidíme Supermana, protože jeho setkání s Maximou by bylo zajímavé.

(Snad neuvidíme Martiana Manhuntera naposledy. Foto: CBS)

Krátké postřehy

V epizodě jsme opět viděli Kelexe v Pevnosti osamění, který prozradil svou primární funkci – chránit způsob života Kryptoňanů. Non v jedné scéně zmínil, že po ovládnutí National City dále ovládne Metropolis (město, které chrání Superman), Central City (Flashovo město), které už nyní může být zmíněno kvůli proběhnutému crossoveru se stanicí CW, a Opal City (město, kde v komiksech žije superhrdina Starman).

I když se seriál Supergirl odehrává na Zemi-3, i zde existuje Harrison Ford, který je ženatý. Určitě jste postřehli narážku Cat Grantové, že ona nerandí se staršími muži, zvlášť když jsou ženatí. Generál Sam Lane také zmínil prezidentku Spojených států, což potvrzují nedávné zprávy, že na Zemi-3 skutečně bude u moci prezidentka a ne prezident, jak to většinou bývá zvykem.

(Kelexe nevidíme v seriálu poprvé. Foto: CBS)

Co očekáváte od finálové epizody? Co se stane? Objeví se Superman? Zemře Alex, J'onn nebo zcela někdo jiný?

Diskuze /9

Billy the Kid

tak jak doufám fotky z epizody napověděly tak alex nezemře, boj bude určitě na začatku epizody a na pozdějších fotkách alex žije,superman se neobjeví protože ho asi nemají zaplaceneho, práva může mít někdo jiny a kdyby se objevil tak by byl o něm aspoň teoreticky další serial :) , a myslím že zemře někdo jiný :)

#3 Dragon94
17.4.2016 | 16:52:01
Xegiie

není to seriál o supermanovy, tak to nemůže zachraňovat on, když se tam ukáže, fajn, get over it

17.4.2016 | 17:00:08
Dragon94

#1 Billy the Kid: Práva na Supermana budou mít. Přecejenom Malého Supermana už jsme tu měli a párkrát se v epizodách ukázal i ten starší. Vždy, ale rozmazaně, že nebylo vidět kdo ho hraje. Já chci Supermana v Supergirl.

17.4.2016 | 18:31:47
lucinkabili

„Harrison Ford, který je vdaný“? Neměl by být spíš ženatý? Ale jako celkem pobavilo :-D

#5 tom99
17.4.2016 | 18:50:43
tom99

#4 lucinkabili: No jo, máš pravdu. Kéž by to bylo jedním slovem jako v angličtině :-)

webmaster
17.4.2016 | 21:46:24
Denko069

Inak, sranda je, že Calista Flockhart (Cat Grant) je vydatá za Harrisona Forda :D

17.4.2016 | 23:04:39
jaroslav.bach

Jako kdyby tam jeden „Superman“ nestačil… Dean Cain, představitel Supermana ze seriálu Superman (1993) – tady hraje nevlastního otce Supergirl – Jeremiah

#8 ksanzi10
18.4.2016 | 19:11:56
ksanzi10

#7 jaroslav.bach: a Alexina matka hrala kedysik Supergril, a tá herečka, čo hrala Indigo bola Kara v Smallvile. Oni tam jednoducho pchajú všetkých.

22.4.2016 | 13:16:35
ElfkamElessar

A Adama Fostera se kterým má Kara románek hraje její skutečný manžel Blake Jenner

4.5.2016 | 10:20:25
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama