Supergirl
73/100 - 135×

Supergirl

Supergirl je mladá dívka Kara Zor-El, která se narodila na planetě Krypton. Podobně jako její bratranec Superman, tak i ona spadla na Zemi, kde se jí ujala jiná rodina a to rodina Danverů, kteří se o ni začali starat a vychovali ji. Kara na sobě postupem času začala objevovat podivné schopnosti, které jsou totožné se schopnosti jejího bratrance Supermana.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | CBS, CW | 43 minut
žánr
Akční, Komiksový, Sci-fi
hrají
Melissa Benoist (Kara Danvers), David Harewood (J'onn J'onzz), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alex Danvers), Mehcad Brooks (James Olsen), Jeremy Jordan (Winn Schott), David Harewood (Hank Henshaw), Laura Benanti (Alura Zor-El), Julie Gonzalo (Andrea Rojas), Laura Benanti (Astra), Grant Gustin (Barry Allen), Sam Witwer (Ben Lockwood), Tyler Hoechlin (Clark Kent), Helen Slater (Eliza Danvers), Andrea Brooks (Eve Teschmacher)

Proč Lena tak rychle změnila názor na nabídku Rhey?

Proč Lena tak rychle změnila názor na nabídku Rhey?

Rhea chce získat zpět svého syna, ale to nepůjde, dokud neodstraní z cesty Supergirl. Musí jít na to ovšem chytře. Proto se vydává za Lenou Luthor, blízkou kamarádkou Kary, u které doufá, že v ní najde cenného spojence. Proč by se k ní ale rozvážná Lena přidávala?

9 0
7.5.2017

V epizodě Alex se spolu setkali dvě silné ženy – Lena Luthor, úspěšná podnikatelka a Rhea, královna Daxamu. Zpočátku to vypadalo, že obě si padly velice do oka, ale posléze Lena zjistila, že Rhea je mimozemšťan a už s ní nechtěla mít nic společného. Na konci epizody ovšem z nevysvětlitelných důvodů Lena změnila názor a přistupuje na Rhey plán.

Co může stát za touto změnou? Jednak to, že Lena může Rheu vidět jako matku, kterou nikdy neměla. Zatímco Rhea Lenu obdivuje, to stejné nelze říct o Lillian Luthor, která svou dceru používá jako prostředek a štít k ochraně. Může to ovšem fungovat i opačným směrem. Lena je pro Rheu dcera, kterou taktéž nikdy neměla.

(Kdo s kým manipuluje? Rhea s Lenou, nebo Lena s Rheou? Foto: CW)

Za tímto neobvyklým spojenectvím ale zřejmě bude i něco víc. Zřejmě se nabízí ta nejžádanější informace, kterou Lena od Rhey dostala. Řekla jí, že Kara Danvers je Supergirl. Lena to sice už několik epizod tuší, ale zřejmě tajně doufala, že by jí to Kara řekla sama. Zvlášť když nyní jsou obě dobré kamarádky. Poslední události také nehrají v Kařin prospěch.

Vlastně díky Supergirl je Jack Spheer, láska Leny Luthor, mrtvý. V epizodě Alex, kdy Lena potřebovala svou kamarádku u sebe a chtěla její radu, jí Kara odbyla. Můžou všechny tyto nepříjemnosti vést k tomu, aby se Lena obrátila proti Kaře a začala spolupracovat s Rheou? Nebo pouze Lena manipuluje s královnou Daxamu úplně stejně jako se svojí matkou v epizodě Medusa? Své tipy nám napište do komentářů.

(Vztah Maggie a Alex prošel velkou zkouškou. Foto: CW)

Jak už název epizody značí, celý díl byl zaměřený čistě na Alex. Tvůrce seriálu Andrew Kreisberg prohlásil, že postava Alex je vůbec jedna z jeho nejoblíbenějších, kterou kdy stvořil. Alex se totiž v komiksech nevyskytuje, byla vytvořena čistě pro účely seriálu. Kreisbergovým oblíbencem byl vždy John Diggle ze seriálu Arrow, který taktéž neměl komiksovou předlohu. Jeho popularita v průběhu pěti řad rostla, fanoušci si na něj zvykli a následně se začal John objevovat i na stránkách komiksů. V něco podobného doufá Kreisberg i v případě sestry Supergirl. Letos Digglea předběhla v pomyslném Kreisbergově žebříčku Alex, která se stala silnou ženou, která dokáže konkurovat Supergirl.

V epizodě si mimo jiné také zahrál Gregg Henry, který ztvárnil otce Ricka Malvernea, hlavního záporáka epizody. Pokud vám je Gregg odněkud povědomý, určitě si ho pamatujete ze Strážců galaxie, kde hrál dědu Petera Quilla. Objevil se hned na začátku filmu. Gregg se tak řadí k mnoha dalším hercům, kteří si zahráli ve světě Marvelu i DC.

Postřehy k epizodě 2×18 – Ace Reporter
Postřehy k epizodě 2×17 – Distant Sun
Postřehy k epizodě 2×16 – Star-Crossed
Postřehy k epizodě 2×15 – Exodus
Postřehy k epizodě 2×14 – Homecoming
Postřehy k epizodě 2×13 – Mr. & Mrs. Mxyzptlk
Postřehy k epizodě 2×12 – Luthors
Postřehy k epizodě 2×11 – The Martian Chronicles
Postřehy k epizodě 2×10 – We Can Be Heroes
Postřehy k epizodě 2×09 – Supergirl Lives
Postřehy k epizodě 2×08 – Medusa
Postřehy k epizodě 2×07 – The Darkest Place
Postřehy k epizodě 2×06 – Changing
Postřehy k epizodě 2×05 – Crossfire
Postřehy k epizodě 2×04 – Survivors
Postřehy k epizodě 2×03 – Welcome to Earth
Postřehy k epizodě 2×02 – The Last Children of Krypton
Postřehy k epizodě 2×01 – The Adventures of Supergirl

Diskuze /14

Billy the Kid

no uvidíme :)

7.5.2017 | 16:13:54
strilac1

SuperGRIL?? :D :D :D

7.5.2017 | 16:14:48
Lex Luthor

Jo Alex je super nejlepší je když střílí z blasteru

7.5.2017 | 16:24:20
Stardos

Kdyby se to dozvěděla, dají to tam. Podle mě Rhea ani nevěděla, že Lena se přátelí s Karou a dozvěděla se to až na konci

7.5.2017 | 16:24:41
Nina317

Asi som tu epizodu zle sledovala, ale kedy sa akoze Lena dozvedela, ze Kara je Supergirl? Ani pocas telefonatu Lena nespomenula jej meno, takze asi ani Rhea zatial netusi, ze su s Karou kamaratky :D

#6 Lex Luthor #8 Stardos
7.5.2017 | 17:36:42
Lex Luthor

#5 Nina317: Pravda taky jsem to tam nepostřehl Rhea si podle mě Lenu vybrala spíše díky technologii L-Corpu může dokončit její hvězdnou bránu, to že se spolu začali přátelit a vyvinuli si v epizodě vztah matka dcera byl spíše vedlejší efekt.

#7 Nina317
7.5.2017 | 17:49:29
Nina317

#6 Lex Luthor: Asi tak, autor clanku tu fantaziruje :D podla mna ked sa Lena konecne dozvie pravdu o Kare tak budeme urcite o tom vediet :D Lena ani nepozna Rheu a bola na nu nastvana, ze jej hned nepovedala, ze je mimozenstan, ved ju asi porazi, ked pravdu o Kare zisti od niekoho ineho :D to jej len tak lahko neodpusti :D

7.5.2017 | 18:18:28
Stardos

#5 Nina317: Mám takový pocit, že jen na konci padlo při rozhovoru Leny a Kary Kařino jméno

#9 Nina317
7.5.2017 | 20:47:41
Nina317

#8 Stardos: Leno, ahoj. Omlouvám se, že jsem předtím nemohla mluvit. Ne, dobrý. Jen jsem tě chtěla zkontrolovat. Zněla jsi rozrušeně.

  • Už je to dobrý.
  • Fajn.
  • Pozdní snídaně příští sobotu?
  • Jo, to zní skvěle.

Jen tentokrát ne žádnou kapustu, vážně. Volala jsi kvůli nějaké radě?

  • Jo, vyřešila jsem to.

- Dobře.

  • Fajn. Ahoj.

- Měj se. Kde je tam jej meno??:DDD proste Lena nevie, ze Kara je Supergirl a Rhea nevie, ze Lena a Kara su kamaratky bodka :D

#11 červený gumáky #12 Lex Luthor
7.5.2017 | 23:32:12
kasi007

Těším na další epizodu! Doufám, že do konce 2 série se Lena dozví o identitě Kary. Chci vidět, jak se zamíchají karty mezi kamarádkami. Myslím, že Lena budu manipulovat s Rheu.

8.5.2017 | 11:02:10
červený gumáky

#9 Nina317: myslim si, ze Rhea vi o vztahu Kary a Leny, prece jen, pokud vi ze Kara je Supergirl, tak ji sleduje na kazdem kroku. Kazdopadne at vi, nebo nevi o jejich vztahu urcite se to brzy dozvíme :D (snad)

#13 Nina317
8.5.2017 | 14:25:39
Lex Luthor

#9 Nina317: To s kapustou je vtipný, ale taky ji nemám rád.

8.5.2017 | 17:38:10
Nina317

#11 červený gumáky: Aj Lilian vie, ze Kara je Supergirl a nepovedala to Lene a tiez ako Rhea sa snazi Supergirl znicit :D Podla mna Rhea nechce znicit Supergirl s Lenou spolocne, len skor od Leny potrebuje aby jej postavila ten obluk ci co to je :D

#14 červený gumáky
8.5.2017 | 18:01:41
červený gumáky

#13 Nina317: ocividne mas pravdu :D (soude dle dnesni epizody :D )

9.5.2017 | 20:48:59
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S06E20: Kara

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58
Přečas: @CZEMarkus

Aktualizace postav

V průběhu celé čtvrté a páté sezóny budeme přidávat nové profily postav. Rozhodně je nezapomeňte všechny ohodnotit.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Nicole Maines: Pokusím se svými čarovnými pohyby nekopírovat Scarlet Witch z WandaVision

Jelikož Melissa Benoist plní mateřské povinnosti, pozornost se upíná na postavy a herce, kteří se v minulosti z tak velkého zájmu radovat nemohli. Jednou z nich je například Nicole Maines, kterou v šesté řadě čekají velké věci. Herečka sledovala seriál WandaVision a všimla si něčeho zajímavého.

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama