Supernatural (Lovci duchů)
95/100 - 764×

Supernatural(Lovci duchů)

Za smrt matky bratrů Sama a Deana Winchesterových mohou temné síly. Jejich otec a Dean si z hledání pomsty a ničení jiných temných sil a tvorů vytvoří životní poslání, jen mladší Sam se snaží o normální život pryč od rodinné minulosti. Když však otec zmizí, nemá na výběr a přidává se k Deanovi. Při všem, co je na cestách čeká, se strach stává luxusem, který si nemohou dovolit.

USA | 2005 | Ukončeno
vysílání
15 sezón | CW, The WB | 43 minut
žánr
Drama, Fantasy, Hororový
hrají
Jensen Ackles (Dean Winchester), Jared Padalecki (Sam Winchester), Jim Beaver (Bobby Singer), Misha Collins (Castiel), Mark Sheppard (Crowley), Mark Pellegrino (Lucifer), Jeffrey Dean Morgan (John Winchester), Aldis Hodge (Jake Talley), Lauren Cohan (Bela Talbot), Timothy Omundson (Kain),

Shrnutí a postřehy z finále řady Alpha and Omega

Shrnutí a postřehy z finále řady Alpha and Omega

Finále řady může pro Winchesterovi znamenat jedinou věc – potíže na obzoru. V podstatě každé finále končí tím, že jeden z bratrů zemře, nebo vypustí na svět ještě větší zlo než to, které právě porazili. Tuto sérii jsme se ale dočkali dvou velkých převratů.

21 0
29.5.2016

Jeden z bratrů může (ale nemusí) být mrtvý jako vždy a ten druhý narazí na přízrak z minulosti. Takže nakonec se přeci jen dočkáme nového Velkého záporáka a postavy z milosti, která může vše změnit.

Následky

Předposlední epizoda skončila tím, že čarodějnice, andělé, démoni, Lucifer a Bůh zkoušeli na Amaru seslat veškerý dostupný arsenál, ale ani to ji nezastavilo. V důsledku toho Bůh umírá a společně s ním i Slunce, což zničí veškerý život na Zemi. Berme to i z té světlé stránky – Amara se zbavila Lucifera a Castiel je konečně zpět v normálu.

Téměř všichni jsou v depresi z toho, že Amara vyhrála. Dean a Crowley se opíjejí do němoty, zatímco Rowena tlachá s Chuckem. Nicméně Sam se snaží všechny povzbudit, aby s tím něco udělali a našli jiný způsob, jak Amaru porazit. Vzhledem k tomu, že Bůh stejně umírá a jeho smrt způsobí narušení rovnováhy mezi Světlem a Temnotou, novým plánem se stane vražda Amary. Pokud zemře Světlo i Temnota, vše zůstane v rovnováze.

(Každý se s koncem světa vypořádává po svém. Autorství: CW.com)

Jak zabít Amaru

Chuck naznačí, že existuje způsob, jak zabít Amaru za pomoci Světla. Ale protože je příliš slabý, Rowena navrhne sestavení bomby za pomoci duší, které jsou poháněni silou Světla. Cas získá pár duší z Nebe, Crowley z Pekla a Dean a Sam chytí pár duchů (jako za starých dobrých časů).

Nicméně Nebe ani Peklo nechtějí pomoci a v ten moment se na scéně objeví smrťák Billie, aby pomohla. Má přístup k stovkám tisíců duší, které přidá do tzv. Bomby duší. Protože se musí dostat blízko k Amaře, aby byla bomba odpálena, vloží Rowena bombu do Deanova těla.

(Dean poslouží jako schránka pro bombu. Autorství: CW.com)

Rodina vše spraví

Tým se rozloučí s Deanem nad hrobem Mary Winchesterové. Dean je poté přenesen do krásného parku, kde se právě nachází Amara. Nicméně ona není ta, co způsobuje zánik Slunce, ale je to způsobeno Chuckovým umíráním. Vypadá to, že všechno co Amara potřebovala, bylo strávit jeden den v parku obklopena květinami, ptáky, starou paní a fontánkou.

Poté, co Dean přednese svůj proslov ohledně významu rodiny, Amara dojde k závěru, že jediné co chce, je její bratr. Uvědomí si, jaké napáchala škody a přenese Chucka do parku. Chuck a Amara zakopou válečnou sekeru a ruku v ruce obnoví Slunce.

Jako vždy je Supernatural o rodině. Amara si jen potřebovala uvědomit to, co Winchesterové věděli celou dobu – že mít rád svého bratra je ta nejdůležitější věc. Amara uzdraví svého bratra, Chuck odejme bombu z Deanova těla a společně odcházejí utužovat rodinné vztahy. Jak jednoduché.

(Dvě nejmocnější bytosti opět spolu. Autorství: CW.com)

Mami?

Předtím než Amara zmizí, poděkuje Deanovi za to, že jí ukázal hodnotu rodiny a slíbí, že mu dá něco, co si vždy přál. Během cesty domů, narazí Dean na ženu v bílém. Ženu jménem Mary Winchester. „Mami?“ je poslední věta celého finále.

(Mary Winchester je zpět. Dočkáme se i Johna? Autorství: CW.com)

Kdo je lady Antonia?

V Londýně se setkáváme s novou postavou – Lady Antonia „Toni“ Bevell, záhadnou ženou s malým synem. Ve svém domě má tajnou místnost nacpanou informacemi o Winchesterech a je někým povolána do akce.

Lady Toni odletí do USA a navštíví Bunkr. Do Bunkru se právě vrací Sam a Cas, nešťastní z toho, že Dean zemřel při použití Bomby duší. V ten moment Toni využije symbol a pošle Castiela pryč. Ukáže se, že je členkou Strážců slova z Londýna. Velcí šéfové sledovali veškerý nepořádek, který Winchesterové napáchali během let včetně letošní skoro-apokalypsy.

Její rozkazy jsou předvést bratry do Londýna. Sam odmítne, takže Toni vytáhne zbraň a vystřelí.

(V příští řadě potkáme novou ženskou postavu- lady Toni Bevell. Autorství: CW.com)

Postřehy a přání

  • Taky jste čekali na finále hlavně kvůli Carry On My Wayward Son?
  • Je Sam skutečně opět mrtvý? Pravděpodobně ne, ale asi je zajatý a vypadá to, že Strážci slova jsou hlavní záporáci do další řady.
  • Shrnutí celé linie ohledně Amary je v podstatě jednoduché – Amara je teď hodná a po boku svého bratra.
  • O co jde londýnským Strážcům slova? Kdyby SKUTEČNĚ sledovali Sama a Deana, věděli by, že nejsou zlí, jen nešikovní.
  • Dean řekne Castielovi, že je jejich brácha. Awwww. Ale co jejich skutečný bratr, který je stále v Kleci a neudělal nic špatného, kromě stejné DNA s Winchesterovými? Nemohli ho Chuck a Amara přivézt zpět, jako to udělali s Mary? Nebo to už je moc?
  • Dean ve skutečnosti chtěl celou normální rodinu. Když je Mary zpět, znamená to, že během příští řady potkáme i Johna?
  • Co když to, že Mary žije, znamená, že Sam zemřel v požáru, takže když Toni po Samovi vystřelila, tak ho vlastně nepostřelila, protože přestal existovat? Nebo to už je trochu moc?
  • Bude Mary vůbec tušit, kdo Dean je? Pamatuje si na svou smrt? A CO TEN JOHN?!
  • Co když příští řada bude jedno dlouhé What Is and What Should Never Be? Vadilo by vám to?

(Fotografie ze zákulisí natáčení epizody Alpha and Omega. Zdroj: Supernaturalwi­ki.com)

NA PODZIM SE SUPERNATURAL VRÁTÍ S 12. ŘADOU A STANE SE TAK NEJDÉLE VYSÍLANÝM SERIÁLEM STANICE CW. OD NOVÉ SEZÓNY SE TAKÉ PŘESOUVÁ VYSÍLÁNÍ NOVÝCH DÍLŮ NA ČTVRTEČNÍ VEČER – U NÁS TEDY V PÁTEK RÁNO.

O své postřehy, překvapení či nápady na další řadu se nezapomeňte podělit v diskuzi pod článkem nebo v obecné diskuzi.

Diskuze /24

ČéEča

Strážci slova, konečně. možná bych tomu zase moh ldát šanci.

29.5.2016 | 14:55:06
Car

podle mě bomba :-) jediný seriál co má tolik sérií ale pořád baví i po těch lidech

29.5.2016 | 15:18:15
Fifipek

Finále bylo slušné :)

29.5.2016 | 15:22:18
Deanmon

Nemyslím si že tím že Mary žije by se něco změnilo, podle mně nepůjde o žádný zásah v čase, spíš ji prostě jen oživila, stejně jako byl v 6.sérii oživen Samuel ( Otec Mary).

#6 komja
29.5.2016 | 15:30:21
Lolkar

Jelikož se objevili Strážci slova očekávám, že ještě uslyšíme o společenství Thule. Bylo by dobré zase vidět Golema :) Jinak Mary by Deana poznat neměla, protože v epizodě kdy byl Dean v minulosti Michael řekl, že si Mary ani John nebudou nic pamatovat. Sam podle mě není mrtvý, pravděpodobně ho jen postřelila.

#7 Kimberlly #8 jajush #22 Kiktak
29.5.2016 | 15:48:04
komja

#4 Deanmon: Hele někdo to už napsal :) každopádně si myslím, že je blbost, aby měnili minulost :D

29.5.2016 | 16:46:25
Kimberlly

#5 Lolkar: aj ja by som rada videla Golema. :)

29.5.2016 | 17:27:47
jajush

#5 Lolkar: Ty jo, to jsem asi jediná, koho příběhy s Thule nebavily.

29.5.2016 | 19:20:21
Nikoletka

I want Bobby back..

#10 Deanmon
29.5.2016 | 21:01:20
Deanmon

#9 Nikoletka: Podle mně je tu možnost, že Amara oživila více lidí než jen Mary, přeci jen mluvili o „rodině“ obecně, takže je možný že bude naživu i Bobby nebo John, ale těžko říct.

29.5.2016 | 21:13:18
vlad123

Tak vratila jim mamu, tu taky vlastne mstili od prvniho dilu…

29.5.2016 | 21:56:01
Juky

A co Lucifer? toho jen jak říkal Castiel vyhnala z jeho těla, což znamená že to mohlo fungovat stejně jako ty znaky, že byl poslán pryč, takže se může vrátit? Bylo by to dobré :D

29.5.2016 | 22:25:27
kutas

Dobrej úlet jako čekal jsem že to Bůh dá s temnotou zase dohromady ale nějak nechápu seriál natahovat šéfové Strážců slova nebudou většímy záporáky než Amara a místo mámy měli raději oživit Bobbyho … Idioti :D

29.5.2016 | 23:08:07
azazel

bylo by dobre,kdyby Dean s mamou zacali spolu lovit a hledat Samma..prece jen mamina byla taky lovec..bylo by zajimave ji videt jak usekava hlavy upirum,zapaluje kosti v hrobech…jeste nejakej drsnackej ohoz.. :-D To ze to buh a temnota daji do kupy se dalo cekat..je to rodina a Dean a Samm jsou dokonalou ukazkou toho,ze se da odpustit rodine snad vsechno..

30.5.2016 | 9:22:54
Mischel Pendragon

Ale Adam už v kleci přece není, ne? Když po něm na konci 5. série Castiel hodil ten oheň, jeho schránka shořela a duše Adama je od té doby v nebi, jenom Michael je teď v kleci, ne? Lucifer i Chuck říkali, že Michael je neschopný boje :D

31.5.2016 | 9:35:25
luciecerna216

Strážci Slova ale ví, že Winchestrovi nejsou zlí, ne? Vždyť ta Antonia něco takového říkala, že jen napravují svoje chyby…

31.5.2016 | 20:19:36
Fazol.007

Pekny zaver, nohel lepsi nez u jinych serialu napr Akta X. 11 serii a porad dobry …

1.6.2016 | 0:21:23
Fazol.007

Skoda ze az na podzim, co budu v tom vlaku delat???? :)

1.6.2016 | 0:21:53
PierrevanH

Michaela zřejmě už tvůrci řešit nebudou, stejně tak Adama.Lucifer je out navždy stejně jako Metatron. Amara vlastně na konci udělala čistku, kterou nebyl nikdo schopen předchozí série udělat :)

#20 Impala'67
3.6.2016 | 14:25:20
Impala'67

#19 PierrevanH: Ne nutně je Lucifer „out“. Castiel řekl, že ho vyrvala ze schránky, takže si může pravděpodobně někde poletovat nebo je v Nebi. Dále se Michael určitě někdy ukáže, jinak by ho tvůrci nezmiňovali, pokud by s ním ještě neměli něco v plánu. Adam, ten je asi v Nebi, po tom co to koupil od Case molotovovým koktejlem svěcenýho ohně, ale pořád se může ještě někdy ukázat, vždyť je z poloviny Winchester a pro Winchestry smrt nic neznamená :D

3.6.2016 | 14:41:05
Orie88

Je hehe :)

Tak konečně jsem spokojenej s finále :-D

Je vidět ten rozdíl, když na tom dělá jeden člověk Jeremy a né víc lidí.

Je to ucelený a má to spád:)) Většinu věcí jsem si dopředu tipoval a vyšli přesně, jak sem si představoval a plánoval :-D

Takže já jsem s 11 serii hodně spokojenej a jen tak dál :o)

Uvidíme, co si vymyslí do další série .

112 dní uteče jako voda :-D ale tentokrát to asi nevydržím sbírat si díly a pak se na to podívat najednou :-D

17.6.2016 | 2:01:57
Kiktak

#5 Lolkar: tak pokud si pamatuju dobře tak sam a dean potkali svojí mamku v jejich rodném domě když chránily tu mamku s tím děckem které se tam nastěhovali po nich byla tam u toho i ta černoška myslím že je dokonce ta jejich mamka zachránila před tím poltergaist takže podle mě si ho odtud pamatuje a pokud se nepletu tak se dean vrátil v čase 2× poprvé když ho tam poslal castiel ve 4 serii a poté když chtěla anna zabít sama protože byl luciferova nádoba to bylo zase v páte serii a pokud se nepletu tak si ho marry pamatovala

5.7.2016 | 3:57:00
KIK

Seriál je totalne peckový len dalsie serie uz nebudu mat nejakych velkych zlosinov kedze najväčieho si už minuli, iba ak by tam este chceli dat ze Amara a Chuck mali nejakých zlých rodicov ale to by bola riadna blbost

17.7.2016 | 17:52:49
Holldir

Pokud si vůbec někdo pamatuje jak to bylo při tom požáru…kdyby ji zachránila nebo vytáhla z minulosti do současnosti tak by John nezačal lovit. Tím pádem by ani Dean se Samem nelovili. To by bylo asi debilní takže tahle možnost je vyloučená. Logické tedy je, že je Mary oživená. Jenže možná je to úmysl možná chyba…ale bylo odpoledne když odešli Amara s Chuckem. Náhle záběr na Deana v noci…vytuhnul tam snad? nebo ho přenesla jinam kde byl jiný čas

Kdyby chtěli Sama zabít prostě by ho zabila. Takže ho zabít nechtěla. A kdyby chtěli v seriálu mrtvého Sama ukázali by to. Bylo to skryté aby se diváci dohadovali něž přijde další díl. Jediné dvě možnosti jsou ty, že vystřelila jinam úmyslně a nebo ho postřelila. Tečka

Od autora nechápu jednu větu. Dean řekne Castielovi, že je jejich brácha. Awwww. Ale co jejich skutečný bratr

Čili jestli umím česky tak Dean bude lhát Castielovi, že někdo je jejich bratr. Přesně takhle je ta věta napsaná. Eh jaksi vůbec netuším co to autor vyplodil za nesmysl a nebo jsem snad někde usnul?

19.8.2016 | 18:43:31
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Carry on

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Plakáty: Jak šel čas

Plakáty: Jak šel čas

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama