The 100
90/100 - 818×

The 100

Post apokalyptický scifi seriál stanice The CW. Lidstvo bylo zničeno nukleární válkou, která vyhubila téměř vše živé na planetě. Nyní skoro po sto letech je vyslána expedice čítající stovku mladistvých delikventů, aby zjistili jestli je Země znovu obyvatelná.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Sci-fi
hrají
Bob Morley (Bellamy Blake), Eliza Taylor (Clarke Griffin), Thomas McDonell (Finn Collins), Devon Bostick (Jasper Jordan), Richard Harmon (John Murphy), Christopher Larkin (Monty Green), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Lindsey Morgan (Raven Reyes), Eli Goree (Wells Jaha), Paige Turco (Abby Griffin), Isaiah Washington (Thelonius Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), Dichen Lachman (Anya), Adina Porter (Indra), Alycia Debnam-Carey (Lexa)

Edňáci hodnotí čtvrtou řadu The 100

Edňáci hodnotí čtvrtou řadu The 100

Seriál má nyní pauzu a celkově za sebou zatím máme čtyři řady. Nyní je čas ohlédnout se v čase zpět a podívat se čtvrté sezóně pořádně na zoubek. Jak redaktoři na Edně vidí nejnovější řadu The 100? Podařilo se seriálu udržet laťku vysoko, nebo show spadla do klasického průměru?

32 0
15.6.2017

@tom99

Seriál začal výborně, když se hlavní hrdinové vzpamatovávali z nadvlády A.L.I.E.. Poté se ale začala řešit blížící se apokalypsa a seriál ztratil tempo. Neustále se řešily ty samé věci dokola, celé sérii chyběl nějaký výrazný záporák. Absence nějakého padoucha byla cítit na každém kroku. Nekonečné soupeření mezi Skaikru a ostatními Zemšťany se mi začalo také zajídat. Zvlášť naivní Zemšťani působili ve čtvrté řadě dost směšně, protože se několikrát nechali obelstít Skaikru. Roan trochu ztratil na své důstojnosti, když opakoval neustále stejné chyby.

Nemůžu říct, že by mě seriál přestal bavit, ale prvních devět epizod mě až na pár světlých výjimek vůbec neoslovilo. Bylo to takové nemastné neslané. Naštěstí pak přišla epizoda Die All, Die Merrily, která vrátila seriálu potřebný šmrnc. Konec řady byl už o poznání lepší. Skoro jsem měl pocit, jako by si tvůrci schovávali to nejlepší až na závěr. Důležité je, že ty světlé momenty přišly, i když poměrně pozdě. Jako celek působí čtvrtá řada nevyváženě a bohužel ji řadím na poslední místo. Zápletka s apokalypsou se úplně nepovedla. Poslední scéna čtvrté řady nicméně vypadá nadějně a já doufám, že mě pátá sezóna překvapí.

Hodnocení: 70%

(K očekávanému polibku opět nedošlo. Foto: CW)

@Fakulo

Čtvrtá série mě opět nadchla. Sice zde byly předvídatelné momenty, ale to mě nějak nevadí. Děj byl neustále napínavý. Čekal jsem, že seriál opustí někdo z hlavních postav, to se nestalo, takže plus. Konec série mě opravdu překvapil (kromě toho, že Clarke přežila). Bunkr neodpovídá a přílet vězeňského transportu (možná i s Bellamym a ostatními na palubě). Hodnocení čtvrté série, neboli zachraňme se před radiací, je jasné.

Hodnocení: 100%

@Annie2809

Série měla za mě hodně slabý začátek. Po velice povedeném cliffhangeru třetí řady mě pilotní díl čtvrté řady vůbec neoslovil. Celá série byla jako na houpačce. Vždycky se zdálo, že už naši hrdinové našli řešení, a pak se něco zvrtlo a řešení se hledalo dál. Po první půlce série jsem byla mírně rozpačitá a nemohla jsem se do toho nějak dostat. Ovšem druhá polovina série byla paráda.

Až na jeden slabší díl jsem se nemohla odtrhnout od obrazovky a netrpělivě jsem čekala na další díly. Finále řady bylo pecka. Až do posledních minut mě udržovalo v napětí. Uvidíme, jak se scenáristé poperou s řadou pátou. Nejsem si jistá tím posunem o pět let. Možná bych byla radši, kdyby pátá série byla o událostech v bunkru a na Arše. Necháme se překvapit.

Hodnocení: 70%

(Luna měla ve čtvrté sezóně pár skvělých scén. Foto: CW)

@Kubc6a

Čtvrtá řada nám představila vcelku zajímavou situaci. Blíží se ničivá radioaktivní vlna, která opět zadusí svět na několik let, a Clarke ji nemá možnost zastavit. Proto nás celou řadu provází hledání způsobů, jak Praimfayu přežít. Jsme svědky několika neúspěšných pokusů, od tvůrců velmi „nečekaných“, což vede k odhalení pravých charakterů některých postav.

Jedna z nejkvalitnějších věcí, která se tento rok povedla, je právě ukázka, kam jsou postavy schopné zajít, aby přežily. Zbylý vývoj charakterů je pořádně odfláklý. Postavy se chovají nerozumě, nelogicky chodí na smrt a klábosení o citech nic nezachrání.

Druhá a poslední věc, která se mi na čtvrté řadě líbila, bylo prostředí, které se tvůrcům podařilo zachytit. Béčkové efekty se dají přehlédnout a pořád cítíte depresivní atmosféru. Finále bylo napínavé, ale slabé. Zajímá mě, jak si poradí s další sérií, protože tvůrci vyčerpali nejlepší témata. Nelíbí se mi ta myšlenka bojovat proti vězňům z jiného zákoutí vesmíru.

Hodnocení: 80%

(Král Roan často stál na straně Arkádie. Foto: CW)

@Epinek

Na „Stovku“ jsem letos vyčkával s docela velkým očekáváním a možná to byla trošku chyba. Hodně pomalý start mě totiž dost zchladil, takže už jsem s dalšími díly mohl být jen překvapen, což se taky stalo a seriál opět nabral ten spád, na který jsem čekal. Věřím, že nápadů mají stále tvůrci v rukávu spoustu a samotné finále taky nastínilo, jakým směrem se to bude příští rok ubírat. Ale tentokrát raději nebudu přehnaně natěšený.

Hodnocení: 80%

Diskuze /9

Billy the Kid

za mě spokojenost :)

15.6.2017 | 20:23:28
OliviaBenson.

za mě taky maximální spokojenost (y) :-) pro mě je The 100 jeden z mála seriálů, který si stále drží úroveň a kvalitu, obzvlášť na The CW mezi těmi všemi superhrdinskými slátaninami od DC :D

15.6.2017 | 20:51:02
nagasek5

the 100 4 rada stale dobra..zadne propad dolu..super :) snad bude mit tech 6 rad aspon tento serial :) 5 je uz jista uvidime :)

16.6.2017 | 10:15:46
scottt1

tom99 to pekne vystihol

16.6.2017 | 12:25:20
mima33

No rozhodne bola táto séria lepšia, ako tretia. Zaradila by som ju na druhé miesto spolu s prvou. Štart bol slušný a navnadil, Azgeda bavila, Skaikru miestami liezli hore krkom, stred série trochu pokulhával, ale vyslovene slabé, nudné miesta nemal a záver bol epický. Dala by som tomu tak 80% ;)

17.6.2017 | 16:19:23
Jessica94

Mě přišlo naopak geniální, že 4. série neměla žádného vyloženě záporáka. Poukazuje to na to, že lidé by měli pochopit úhel pohledu ostatních a spojit se, ne protože mají společného nepřítele, ale protože mají společný cíl – přežít. Neustálé morální dohady mezi „mí lidé“ a „celé lidstvo“ vedou hodně k zamyšlení.

18.6.2017 | 12:24:57
Predator5552

Rozhodně lepší než 3 série, ale i tak slabé, předvídatelné a totálně nesmyslné. Já už rozhodně koukat dále nebudu. Stejně jako u Živý mrtví. Tam jsem se ještě nutil celé dvě řady (5 a 6) a do dnes toho lituju :-) Tady už tomu ten čas dávat nehodlám. Já bych dal tak 30%.

18.6.2017 | 19:05:43
jasonpileek

Tak neustále tlachání o tom samém, nelogičnosti a předvídatelnost, ve které je vidět, že scénáristé jedou podle nějaký otřepaný normy je na nervy lezoucí už od nějaké 2. řady a v této už jsem to snad začal překousávat :) Za mě série nic moc, ale finále se jim povedlo (již od Konkláve). Bohužel tady právě narážíme na tu nevyváženost. První série měla neskutečný náboj.. náboj originality, náboj akce, náboj napětí a cliffhangeru v každé epizodě, že už jsme je tam vlastně ani nepotřebovali. Ovšem to vymizelo asi tak jako u Once upon a time a je to furt jak na houpačce. Jediný co jim zůstalo kladnýho je, že za málo peněz se dá udělat hodně muziky. I když mi pobavilo to jak se na Klark valila ta ohnivá vlna a ona nejednou dokázala nadsvětelnou rychlostí se před ní dostat z věže a ještě utéct 1,5 km, tak ten závěrečný Cliffhanger byl boží ;-) 50%

22.6.2017 | 21:40:33
MachTom

Na seriál jsem se koukal do konce druhé sezóny, pak jsem se k němu po několika letech vrátil a dokoukal v rychlém zátahu ty další dvě. Bohužel seriál si nadále pohrává z logikou po svém a je dělán pro diváky kteří se o vědu vůbec nezajímají. Celý příchod jaderné katastrofy který je ve čtvrté sezóně je od začátku nesmysl. Pokud bychom o ní alespoň po vědecké části přemýšleli, tak co jí pohání, jaké vzdušné proudy ji nesou. Měla ji způsobit havárie jaderných elektráren po celém světě najednou, ale v USA je nejvíce elektráren právě na východním pobřeží, kde se seriál odehrává. Samotné radioaktivní mraky by je postihli mnohem dříve. Celý prostor by nebyl v době příletu 100 již obyvatelný, vše by umíralo. Navíc za 5 let není žádné prostředí po jaderné katrastrofě obyvatelné i dnes 30 po černobylu jsou u obyvatel kteří se sem vrátili známky nemoci z ozáření. Autoři to samozřejmě vysvětlil černou krvý, dejme tomu, ale za sto let tato dědičná krev u lidí skoro vymizela, díky soubojům o vůdcovství. Další věc je kryt který našli. Proč tam nebyl nikdo z lidí pro které byl stavěný, za 100 let by do neudržovaného krytu pronikla podzemní voda, určitě by nebyl tak v super stavu jak nám ukazovali. Navíc pokud bych chtěl udržet lidskou rasu životaschopnou tak bych do 1200 vyvolených vybral hlavně mladé lidi, ženy a muže, kteří by byly schopný zalidnit zem. Dějová linie s umělou inteligencí byla naprosto promarněná šance a díky ní mohli vytvořit novou jadernou katastrofu, kterou by způsobila právě ona. Místo toho se soustředí na nějaké město světel, proč to nechápu. Na konci čtvrté serie, pozor spoiler, přistane ruská loď, zřejmě z Měsíce a nebo Marsu, což by mohlo být teoreticky zajímavé, ale jinak podle mě ve třetí sezóně autoři přišli o potenciál naprosto přiblblou dějovou linií a doufám, že tento seriál pátou sezónou ukončí. Na seriál se dívám a vlastně ani nevím proč, ale asi se už dokoukám pokud bude pátá poslední.

9.7.2017 | 12:59:04
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S07E16: The Last War

cz100%
DOKONČENO


Překlad: @Kattharinna, @Jirkem, @mia28
 

Epizodu nezapomeňte ohodnotit v jejím profilu. Diskutovat o aktuálně odvysílané epizodě můžete zde.

Aktualizace postav

Během sedmé řady budeme doplňovat nové i staronové postavy. Proto je určitě nezapomeňte ohodnotit.

Reklama

Novinky

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Konec se nevyhnutelně blíží. Ještě předtím než se podíváme na finální epizodu, pojďme se podívat na deset nejzajímavějších věcí o seriálu The 100, které jste možná do jeho konce netušili. A správný fanoušek by přeci o svém oblíbeném seriálu měl vědět co nejvíce. Zvlášť před jeho koncem.

Nejoblíbenější postavy

Fotografie

Fotografie

Nepřehlédněte

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama