The 100
90/100 - 818×

The 100

Post apokalyptický scifi seriál stanice The CW. Lidstvo bylo zničeno nukleární válkou, která vyhubila téměř vše živé na planetě. Nyní skoro po sto letech je vyslána expedice čítající stovku mladistvých delikventů, aby zjistili jestli je Země znovu obyvatelná.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Sci-fi
hrají
Bob Morley (Bellamy Blake), Eliza Taylor (Clarke Griffin), Thomas McDonell (Finn Collins), Devon Bostick (Jasper Jordan), Richard Harmon (John Murphy), Christopher Larkin (Monty Green), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Lindsey Morgan (Raven Reyes), Eli Goree (Wells Jaha), Paige Turco (Abby Griffin), Isaiah Washington (Thelonius Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), Dichen Lachman (Anya), Adina Porter (Indra), Alycia Debnam-Carey (Lexa)

Jason Rothenberg: Co se stalo v posledních minutách čtvrté série?

Jason Rothenberg: Co se stalo v posledních minutách čtvrté série?

Celou čtvrtou sérii se naši hrdinové snažili najít způsob, jak přežít blížící se smrtící vlnu – Praimfayu. Ve finále se jim to podařilo – alespoň některým.

54 0
27.5.2017

Ve finálové epizodě čtvrté série našlo třináct klanů úkryt v bunkru pod Polis. Zavřeli dveře, zatímco Clarke, Raven, Bellamy, Monty, Harper, Murphy, Emori a Echo uvízli na ostrově Beccy. Ale Clarke vytáhla eso z rukávu – vrátit se do vesmíru. Plán byl skoro úspěšný, až na to, že se Clarke musela obětovat, aby zachránila své přátele.

Nebo si alespoň myslela, že se obětuje. Ve skutečnosti totiž přežila díky temné krvi (což jsme se dozvěděli v posledních pěti minutách epizody, která se odehrávala šest let a sedm dní po srmtící vlně). Také jsme se dozvěděli, že je bunkr stále zavřený, že Clarke našla Maddie, která je též temnokrevná, ale také to, že se z vesmíru snesla na Zem úplně nová skupina lidí.

Entertainment Weekly vyzpovídalo Jasona Rothenberga, abychom se dozvěděli, co všechno znamenalo posledních pět minut epizody, ale také to, co můžeme očekávat v páté sérii.

Clarke byla vždy ta, která dělala největší rozhodnutí, ale nikdy se neobětovala. Připadá mi velice důležité, že to konečně udělala. 

> Máte pravdu – v minulosti byla vždy nucena dělat rozhodnutí o tom, koho obětuje. A v tomto příběhu se obětovala pro to, aby její přátelé mohli žít. V tu chvíli ale nevěděla, že to udělá. Nevěděla, že jí temná krev zachrání, proto říkám „Můj boj je u konce“, když se chystám vylézt nahoru.

Bellamy také musel udělat to, o čem si myslel, že je to celkem velká oběť. 

> Je to hodně podobné volbě, kterou musela udělat Clarke ve finále 1. série, když musela zavřít dveře Bellamymu a Finnovi, kteří v tu chvíli ještě bojovali se Zemšťany. Tady se Bellamy musel doslova rozhodnout, zda zavře dveře, a nechá Clarke v pozadí. Nakonec udělal to, co mu řekla Clarke „Musíš myslet hlavou.“ V tomhle případě ji obětoval.

(Clarke se nakonec obětovala, aby její přátelé mohli odletět)

Pojďme si promluvit o Clarke a Bellamym – oba měli ve finále příležitost zazářit jako vůdci. 

> Není pochyb o tom, že jejich vztah je tím nejdůležitějším v celém seriálu, pokud jde o společnou práci a o přežití. Síla jednoho člověka je slabost toho druhého a naopak. V tomto finále měla Clarke za to, že umře, protože věřila Abbyině předtuše a snažila se Bellamymu říct „Budeš to muset vyřešit beze mě. Budeš muset použít jak srdce, tak hlavu, ne jenom srdce.“ Bellamy byl vždy takový emocionální, impulzivní člověk. Emocionálně reaguje na věci, které jsou někdy důležité, ale je také důležité používat hlavu. A to je přesně to, co v téhle epizodě dělá.

Takže co je pro tento vztah rozumné?

> Za prvé – Bellamy a Clarke byli vždycky středobodem seriálu. Vždy to byl – v jistých mezích – příběh Clarke a jejího vztahu k Bellamymu. A o tom, jestli přežijí, nebo ne, v závislosti na tom, jak spolu zrovna spolupracují – ať už romanticky nebo jinak. Snažím se nazaujmout stanovisko. Myslím, že je to druh Rorschachova testu pro lidi: Jakýkoliv výklad jejich vztahu je správný, není správný a špatný výklad. Dokud se z toho nestane kánon, můžete si to vykládat, jak chcete.

(Bellamy použil svou hlavu a odletěl do vesmíru bez Clarke)

Když mluvíme o tom, co se děje v budoucnosti, pojďme mluvit o posledních minutách finále, kdy jsme skočili o šest let a sedm dní dopředu. Uvidíme v páté sérii nějaké flashbacky? Dozvíme se, co se stalo v bunkru? 

> Časové skoky jsou navrženy tak, aby přeskočily nějakou dobu, ale chápu vás. Ten čas, který jsme teď přeskočili, je dost dramatický. Strávili šest let pod Zemí, kde byli nuceni zjistit, jak přežít. Uvědomili si, že tam „zkejsli“, jak nám řekla Clarke na konci finále. Je to určitě příběh, který chceme vidět. A až uvidíme Octavii na začátku nové série, bude to takový „WTF“ moment, a budeme chtít zjistit, jak se tam dostala, takže určitě flashbacky budou jak v bunkru, tak ve vesmíru.

Takže se nám dostane flashbacků z vesmíru?

> Když se v páté sérii vrátíme k prstenci a uvidíme, jak to Bellamy, Raven, Monty a ostatní zvládli, budeme překvapeni, co tam najdeme. Chceme říct lidem ten příběh, jak se to stalo, a flashbacky jsou v podstatě DNA celého seriálu, takže to není tak, že bychom je dělali poprvé. Vždycky děláme flashbacky.

Teď k tomu, co jsme viděli – Co nám můžete říct o Madi? 

> Vztah matky s dcerou, který jste mohli vidět, je skutečný (ačkoliv Madi není její biologické dítě, což si myslím, že všem došlo vzhledem k tomu, kolik je Madi let). Ale je temnokrevná. Clarke byla sama, než ji našla. Když jsme je viděli na konci finále, byly spolu již několik let a přežívaly spolu. Pro Clarke to v páté sérii bude velice důležitý vztah.

(Clarke našla na Zemi Madi – temnokrevnou dívku, se kterou poslední roky žila)

Jak to ovlivní její další vztahy?

> Představte si, že to, co je správné pro Madi, nemusí být správné pro Bellamyho a/nebo Octavii a jejich lidi – co udělá Clarke? Její lidé musí příjmout jen jednu osobu, stejně jako rodič. To se dělá, když máte děti – priority se okamžitě změní. Myslím, že bude vážně úžasné sledovat, jak se Clarke změnila. Ona a Abby si nyní mnohem více porozumí. Pro Clarke je to určitě něco nového.

Když mluvíme o nových věcech…Co nám můžete říct o tom vězeňském transportu? 

> Určitě to bude ohrožení. Líbí se mi, že je to vlastně takový kruh. Když Stovka mířila na Zem, byli vězni. Byli to vězni, kteří si mysleli, že je Země neobyvatelná, ale pak si uvědomili, že nejsou sami. Teď přichází noví vězni a my zjistíme, jak moc nebo málo vědí o tom, co je na Zemi čeká.

A čeká je tam Clarke!

> Je to skutečně posun v perspektivě. Najednou je Clarke Zemšťan a oni sou „Stovka“. Akorát oni jsou jiný druh kriminálníků.

Zdroj: CW

Diskuze /16

pandora99

Kdy se začně vysílat 5.série ?

#2 Mishan #3 wee_n
27.5.2017 | 15:01:56
Mishan

#1 pandora99: Jaro 2018

27.5.2017 | 15:10:15
wee_n

#1 pandora99: Midseason, tzn. tak leden/unor 2018

#4 Mesyas
27.5.2017 | 16:55:14
Mesyas

#3 wee_n: proč se na stovku čeká tak dlouho? :D třeba Flash/Arrow skončil teď a začne se vysílat nějak v říjnu už

#5 wee_n
27.5.2017 | 19:23:30
wee_n

#4 Mesyas: U Flashe i Arrowa je ale pred Vanocema mesicni pauza a pak jeste na jare. The 100 davaji v midseason prave z toho duvodu, aby nemuseli mit pauzu pred Vanocema, ale jenom na jare. :)

27.5.2017 | 19:48:17
Kristie

Hrozně moc se těším na Clarke jako na mámu. Sedí to k ní. A taky se hrozně těším na výrazy Bella a ostatních, když zjistí, že Clarke žije. Dokonce se těším i na Octavii (a to mi leze na nervy už od prvního dílu). Však ono těch pár měsíců uteče rychle. :D

27.5.2017 | 21:20:02
kutas

jako nedokážu si představit Montyho s Murphym 6 let ve vesmíru to musel jeden druhého zabít už na začátku

#8 Nikolperse
28.5.2017 | 8:02:33
Nikolperse

#7 kutas: Určite sa nezabili. V prípade núdze tam s nimi bolo päť ľudí čo ich mohli držať od seba.

28.5.2017 | 10:58:01
mima33

Hm… som zvedavá na ten WTF moment ohľadne Octavie. A teším sa na nové postavy – snáď vydržia dlhšie ako tie doteraz :)

28.5.2017 | 12:26:50
scottt1

Ja som zvedavy kolko malych mimonov bude z archy a z bunkru. Inak si myslim, ze Clarke mohla vediet, ze prezije. Aj Luna bola zasiahnuta radiaciou a pocase sa uzdravila. Preto Clarke utekala do Beccyinho labaku. Keby myslela vazne „Ai gonplei ste odon.“, tak by sa neisla nikam skryt.

#11 doomhammer
28.5.2017 | 21:49:22
doomhammer

#10 scottt1: Ten labák nebol bunker takže nebol chránený pred žiarením, okrem toho človek môže biť o tom že umrie presvedčený ako len chce ale v tej konkrétnej chvíli ja bude aj tak bojovať zubami nechtami o prežitie teda ak nieje samovrah.

#12 scottt1
28.5.2017 | 23:24:47
scottt1

#11 doomhammer: Tak potom to bola velmi slaba radiacia.

#13 doomhammer
29.5.2017 | 20:44:44
doomhammer

#12 scottt1: Buď to alebo jej už začínala zaberať nghtblood.

30.5.2017 | 19:40:10
doomhammer
  • nightblood
30.5.2017 | 19:41:08
Car

no snad nebude tten WTF moment u O. vazne to tehotenstvi ktere slibovali 4 serii :D to bych se fakt picla

#16 niektotu
4.6.2017 | 14:14:26
niektotu

#15 Car: hahaha, to by Bellamy neprežil:-)

13.6.2017 | 8:09:35
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S07E16: The Last War

cz100%
DOKONČENO


Překlad: @Kattharinna, @Jirkem, @mia28
 

Epizodu nezapomeňte ohodnotit v jejím profilu. Diskutovat o aktuálně odvysílané epizodě můžete zde.

Aktualizace postav

Během sedmé řady budeme doplňovat nové i staronové postavy. Proto je určitě nezapomeňte ohodnotit.

Reklama

Novinky

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Deset věcí, které byste měli před koncem seriálu The 100 vědět

Konec se nevyhnutelně blíží. Ještě předtím než se podíváme na finální epizodu, pojďme se podívat na deset nejzajímavějších věcí o seriálu The 100, které jste možná do jeho konce netušili. A správný fanoušek by přeci o svém oblíbeném seriálu měl vědět co nejvíce. Zvlášť před jeho koncem.

Nejoblíbenější postavy

Fotografie

Fotografie

Nepřehlédněte

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama