The Leftovers (Pozůstalí)
85/100 - 100×

The Leftovers(Pozůstalí)

Když dvě procenta světové populace náhle bez vysvětlení zmizí, svět se snaží přijít na to, co s tím má dělat. O tři roky později se odehrává děj seriálu The Leftovers a přináší příběhy lidí, kteří se přes toto nevysvětlitelné zmizení nedokázali přenést.

USA | 2014 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | HBO | 60 minut
žánr
Drama, Mysteriózní
hrají
Justin Theroux (Kevin Garvey), Carrie Coon (Nora Durst), Amy Brenneman (Laurie Garvey), Christopher Eccleston (Matt Jamison), Ann Dowd (Patti Levin)

Amy Brenneman: Současné oblečení mi přijde luxusní

Amy Brenneman: Současné oblečení mi přijde luxusní

Co prozradila Amy Brenneman o Laurie ve druhé řadě? Jak se jí líbilo nosit konečně normální oblečení? Jak vnímala svou roli v řadě první? Myslí si, že by se Laurie ráda vrátila ke svému bývalému muži? A proč se ve třetí epizodě zachovala tak, jak se zachovala? To si přečtěte v našem článku.

2 0
22.10.2015

Jaké to je konečně mluvit a nosit něco jiného než bílou?
Jsem moc šťastná. Můj obvyklý vzhled v téhle řadě – jen džíny a tak podobně – ve srovnání s loňským rokem mi to připadá jako červený koberec. Ale vážně si užívám tu výzvu a rozdíly oproti tomu, co jsem dělala loni. Také je velmi uspokojující vysvětlit, co jsem to dělala a myslela si loni, když jsem nemohla mluvit.

Vidět Laurie jako normální členku společnosti skutečně změní váš pohled na ni. Změnil se i ten váš?
Loni jsem Damonovi říkala, že to pro mě vážně bylo břemeno, hrát padoucha, nebo být spolu s Ann (Patti) součástí skupiny padouchů. Ale Laurie byla zmítána. Přesvědčila sama sebe, že své děti vidět nechce, ale stejně to dělala. Byla špatnou členkou Viny přeživších, protože se nedokázala odstřihnout od vnějšího světa.
Byla to zábava. Vzpomínám si, jak někde kolem sedmé epizody minulé řady, Kde Laurie dělala ty hrozné násilné věci, tam byla tahle chvíle, kdy jsem vážně nechápala, co jí vadí. Pak mě Damon zasvětil do toho, co se Laurie stalo před Náhlým vytržením a pak jsem věděla jistě, že s ní soucítím. Už tehdy se manželovi odcizila, takže ani nevěděl, že byla těhotná, nebo že o to mimčo přišla. To muselo způsobit, že se hrozně izolovala a začala se odcizovat své roli v rodině.

Proč myslíte, že Tom se s ní dokáže znovu spojit, ale Jill ne?
Damon řekl, že, jak už to u rodin bývá, rozdělí se podle osobnostních typů. Myslí si, že Tom a Laurie vždy něco hledali a to mi dává smysl. Když Tom odešel za Svatým Waynem, nejspíš to Laurie přimělo si říct, „Víte co? Taky učiním velké odvážné rozhodnutí.“ Ovšem Kevin a Jill chtějí jen hezký rodinný život. S Tomem jsme vždy byli sehraní. Oba jsme zažili to, když nám srdce zlomí falešné modly, takže asi dává smysl, že jsme se spojili.

Myslíte, že se drží naděje, že se k sobě s Kevinem vrátí, nebo že budou zase všichni rodinou?
Ne, to si nemyslím. Vzhledem k těm flashbackům, co jsme viděli v minulé řadě, si myslím, že Laurie Kevina přerostla už dávno před Náhlým vytržením. Mám pocit, že tam již nebylo to spojení. Mám pocit, že ta scéna, kde Laurie Kevinovi dává ty rozvodové papíry – ač on to nechtěl slyšet – byla tím nejvíc láskyplným okamžikem, jakého Laurie byla schopná. Nebylo to táhni k čertu – jen ho chtěla dostat ze všeho toho šílenství. Ale myslím, že to s Jill je obrovské. Laurie má velké výčitky za to, že jí ublížila a Jill je mladší, stále svou matku potřebuje.

Moc se mi líbila ta Lauriina akce s počítačem. Ta chvíle mi připadala jako její velká výhra.
Bylo to skvělé. Jako by byla olympijská atletka – měla jediný cíl a dosáhla ho. Bylo vážně zábavné to točit. Byla tam dablérka, ale trvala jsem na tom, že to udělám sama. Kdysi jsem běhala, ale teď mám problémy s koleny. Pak jsem byla u ortopeda a ptala se ho, proč mě ty kolena tak bolí, zapomněla jsem, že je to kvůli té akci na place. V tomhle jsem jako Laurie – nemyslím na následky.

Také jsme se v této epizodě dozvěděli, proč Laurie tak neodolatelně myla to auto. Jak mohla členy Viny přeživších přejet, když se je současně snaží zachránit?
Dává jim šanci se zachránit, ale oni se své cesty prostě nevzdají. Ona není padouch – je to mnohem složitější. Snaží se je probudit.
Laurie ze spárů Viny přeživších dostal oheň – fyzicky ublížil jí a její dceři. Myslím, že tahle akce začíná právě s touhle myšlenkou, ač je to nerozumné. A taky je fakt nesnáší.

Proč to Laurie tak nezvládne u toho vydavatele?
Myslím, že se se Susan hodně snažila. Všichni znáte tu chvíli, kdy se dozvíte, že babička zemřela a musíte jít na nějakou pracovní schůzku a už to prostě nemůžete vydržet. A ona už chvíli visela na vlásku. Mezi snahou přesvědčit Toma, že to, co dělají, funguje, ač se loď potápí a všechno záleží na penězích, které tato kniha přinese – je toho prostě příliš.
Celou dobu se snažila lidi přesvědčit, aby se nevzdávali světa a pak musí čelit tomu vydavateli, které reprezentuje všechno to špatné ve světě? To kvůli lidem jako je on se Laurie k Vině přeživších primárně přidala. Vypustit její zkušenosti s tím kultem do světa je Lauriinou spásou, ale když jí je předhazuje tenhle slizoun, má pocit, že to nikdy nedokáže napravit. Takže to nejlepší, co může udělat, je zaškrtit ho.

Rozhovor byl zveřejněn na webu watchingthelef­tovers.

Jak se vám líbila třetí Lauriina epizoda?

Zdroj: HBO

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Seriál byl ukončen

Po třech řadách byl seriál The Leftovers ukončen a dalších epizod se již nedočkáme.

Co je cílem Leftovers?

To krásně shrnul Damon Lindelof

Tenhle seriál není pro každého. Někteří lidé ho budou milovat a jiní ho mít rádi nebudou, ale chceme, aby všichni něco cítili.

Reklama

Poster ke třetí řadě

Poster ke třetí řadě

Titulky

Titulky k seriálu pro vás překládali Danyssimo a Milenka

Stáhnout je můžete v profilech jednotlivých epizod nebo v rubrice Titulky

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama