The Originals
94/100 - 361×

The Originals

Spin-off k upířímu seriálu The Vampire Diaries, který pojednává o rodině Původních upírů. Klaus se vrací do New Orleans, aby získal zpět to, co je jeho a začal nový život.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | CW | 43 minut
žánr
Drama, Fantasy, Hororový
hrají
Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley Marshall), Charles Michael Davis (Marcellus Gerard), Danielle Campbell (Davina Claire), Leah Pipes (Camille O'Connell), Claire Holt (Rebekah Mikaelson), Daniella Pineda (Sophie Deveraux), Yusuf Gatewood (Vincent Griffith), Riley Voelkel (Freya Mikaelson), Steven Krueger (Joshua Rosza), Nathan Dean Parsons (Jackson Kenner), Chase Coleman (Oliver), Sebastian Roché (Mikael), Eka Darville (Diego)

Alaric z Upířích deníků na návštěvě v New Orleans

Alaric z Upířích deníků na návštěvě v New Orleans

V nadcházející osmé epizodě do New Orleans zavítá, fanouškům Upířích deníků známý, Alaric Saltzman, který sám má s Původními a především s Klausem zajímavou historii. Upozornění: Článek obsahuje spoilery ohledně Upířích deníků a jejich finále a zároveň posledních epizod The Originals.

26 0
10.5.2017

upoutávce k nadcházející epizodě jste již mohli tuto postavu zahlédnout, ale kdo vlastně Alaric je a proč přichází do New Orleans? Níže krátké seznámení s osudy jeho postavy v Upířích denících, které mají nějakou souvislost s Původními.

První seznámení

V Upířích denících se s Alaricem seznamujeme v době, kdy odešel z pozice vysokoškolského profesora a začal přes den učit na střední škole v Mystic Falls dějepis a v noci byl lovec upírů pátrající po tom, co se stalo jeho ženě.

Alaric a Klaus

Klausova vlkodlačí stránka byla po dlouhá staletí potlačena kletbou jeho matky Esther, když zjistí, že v Mystic Falls jsou všechny „přísady“, které potřebuje ke zrušení kletby, vydává se tam. Aby ho nikdo nepoznal, tak za pomoci kouzla jednoho čaroděje „posedne“ tělo Alarica a po nějakou dobu se za něj vydává, aby zjistil informace, když je odhalen, vrátí tělo zase Alaricovi.

Alaric jako Původní

Když je zabit její manžel Mikael, který se po celá staletí snažil zabít své děti, je Esther nucená vytvořit jiného „Původního“, který by zničil její děti. Její volba padne na Alarica a tak je proměněn v Původního upíra, který má stejnou sílu jako její děti, avšak s tím rozdílem, že jeho život je svázan s životem smrtelnice Eleny, aby bylo možné ho po zabití jejích dětí, také zničit. Alaricovi se (očividně) Původní zabít nepodaří, avšak zvládne se vymanit z vlivu Esther. Později se jeho budoucí manželce Jo podaří zvrátit Estheřino kouzlo, a tak proměnit Alarica zpět v člověka.

Alaric a jeho děti

Se svou manželkou Jo, která pochází z čarodějnické rodiny, očekával dvojčata, avšak během svatby je Jo zabita, ostatní příbuzní z jejího čarodějného klanu kouzlem přenesou její dvojčata do těla Caroline Forbesové, upírky a (bývalé?)Klausovy lásky, která je donosí a porodí.

Alaricův příchod do New Orleans a časové zasazení do děje v Upířích denících

Vzhledem k tomu, že jsou Joiny/Carolininy a Alaricovy děti taky čarodějky, a to velmi zvláštní (aby mohly kouzlit potřebují se napojit na sílu jiných magických bytostí), zakládá pro ně speciální školu. V posledním díle Upířích deníků je ukázáno, jak dostává Caroline právě od Klause dopis a štědrý finanční příspěvek na její školu.

V rozhovoru pro TVLine výkonná producentka Julie Plec prozradila, že „Nejspíš to bude časově zapadat do chvíle, kdy dostala Caroline dopis od Klause. Ve skutečnosti je to Alaric, kdo řekne Klausovi o škole pro nadané děti. Myšlenka školy, která představuje útočiště pro děti s nadpřirozenými schopnostmi, je docela důležitá, když jde o Hope Mikaelsonovou.“ Více o dopise a celý rozhovor s Julií Plec naleznete v tomto článku.

Proč je Alaric v New Orleans?

Dle anotace k nadcházející epizodě Alaric přichází do New Orleans s „klíčovým artefaktem, který má Původním pomoci v boji s Prázdnotou“.

Těšíte se na Alarica? Jaký „klíčový artefakt“ si myslíte, že přinese? Že by některou z kostí Prázdnoty, kterou strážila rodina zesnulého vlkodlaka Tylera Lockwooda? Nebo třeba nějakou speciální zbraň ze Zbrojnice (místa z různými magickými předměty a zbraněmi, ve které teď Alaric pracuje)? Diskutovat můžete v komentářích.

Zdroj: CW

Diskuze /27

Nicole

Mě zajímá, jestli bude scéna, kdy Alaric řekne Klausovi o Stefanovi a jeho smrti a případně nějaká Klausova reakce. Přeci jenom, Klaus a Stefan toho spolu hodně zažili a byli něco jako „bratři“ :) Takže by to asi bylo příhodné se zmínit :)

10.5.2017 | 19:59:08
mima33

Keď ste tu ten Alarickov životopis takto vypísali, pôsobí to ozaj komicky, nie? Ale teším sa na neho. Dúfam, že budú aspoň medzi rečou spomenutí Stefan, Damon a Elena.

#3 nowas #5 Moreene
10.5.2017 | 20:23:55
nowas

#2 mima33: když to vidíš díl po dílu.. tak to nepřijde.. ale takhle zrychlená rekapitulace celkem ano :-D

10.5.2017 | 20:45:03
KaraSnowAllen

Z toho vyplývá, že Alaric se na Klause neskutečně těší. :D

10.5.2017 | 21:16:27
Moreene

#2 mima33: Jop, působí to trochu komicky. V článku jsem vypíchla to nejdůležitější, co nějak souviselo s Původními, aby věděli o koho jde i ti, kteří Deníky nesledovali. Kdybych měla vypisovat všechno do podrobna, tak je to ještě šílenější – třeba to, že byl x krát zabitý a 4. a 5. řadu se tam jen mihnul :D No, třeba do podrobna rozepsaný životopis hlavní trojky (Damona, Stefana a Eleny) bych asi ani radši vidět nechtěla :D

#6 mima33
webmaster
10.5.2017 | 21:44:44
mima33

#5 Moreene: no a predstav si životopis Bon – koľkokrát umrela alebo prišla o mágiu? Tiež bola kotva a ja neviem čo – čistá psychiatria toto TVD. Ktovie čo si o tom teraz spätne myslia tvorcovia – okrem Julie, tá je na seba určite pyšná a hovorí si každý večer pred spaním ako je možné, že ešte nemá Emmy :D

#7 Moreene
10.5.2017 | 22:04:02
Moreene

#6 mima33: Myslím, že její motto je: „Čím zašmodrchanější, tím lepší.“ :D

webmaster
10.5.2017 | 22:11:05
RKparadise

the originals obnovena na season 5 yeeeeeeeeeeeeeees

11.5.2017 | 7:46:11
Car

tesim se moc Rick a Davina proc ne to bude urcite stat za to :-) a zmínku o lidech z MF? o to take stojim :-)

11.5.2017 | 10:05:03
anndy

je docela zajímavý, jak všechna nenávist časem mizí, sice mu ukradl tělo a zabil Jennu, ale sem tam i někoho zachránil…a pro větší dobro – proč nespolupracovat, že? :-D jsem zvědavá na jejich společné scény

11.5.2017 | 12:22:31
Alessia116

To bude parádní shledání :) jak já si přeji, aby se v TO objevila i Caroline, to by bylo úchvatný :) s Klausem jsou skvělý :) navíc teď, když Stefana zabili, jim už nic nebrání, navíc Cami už je taky ze hry :)

#12 GingerGin
11.5.2017 | 15:41:31
GingerGin

#11 Alessia116: Já bych řekla, že jim celkem dost „brání“ fakt, že Stefan byl pro Car tou spřízněnou duší a navíc jejím manželem. A myslím, že by bylo nefér začít si něco s Klausem, vzhledem k minulosti, kterou tyhle tři postavy měly. Stejně tak jim „brání“ i to, co znamenala Cami pro Klause. A jestli její a Stefova smrt byla jen cesta k tomu, aby mohla být Klaroline, tak mě to dost zklame :/

#14 Alessia116
11.5.2017 | 23:02:43
IZFNP

Á takže malú čoskoro pošlú do školy, tak to mám chápať? :D

12.5.2017 | 15:06:56
Alessia116

#12 GingerGin: Vždyť sám Klaus Caroline říkal, že nemusí být její životní láskou, ale třeba tou poslední :) navíc manželé byli sotva den a vzhledem k tomu co vše se tam událo, by tohle bylo to nejmíň hrozné, to musíš uznat (Jackson taky musel zemřít, aby byla Hayley s Elijahem) :/ Ale chápu, že na to má každý svůj názor…mě by prostě potěšilo kdyby byl Klaus s Caroline, ale těžko říct, co vymyslí Plecka :/

#15 Car
14.5.2017 | 13:13:56
Car

#14 Alessia116: tak jako jo manzele spolu sice byli spis ani ne jeden den, ale co to predtim co mezi sebou meli? to se jako nepocita? a ano myslim si ze tohle by byla dalsi nesmyslna vec z rukou Plecky… a pokud 5 rada bude fakt v jeji rezii tak se urcite mame vsichni ,,na co tesit''

#20 S.u.z.i.
14.5.2017 | 15:21:38
Alessia116

Jasně, že se počítá to, co mezi nimi bylo a já jim hrozně fandila, ten jejich vztah byl nádherný…ale taky to neznamená, že Caroline bude navždycky svobodná a vzhledem k tomu, že je nesmrtelná o tom dost pochybuji :/ a každý má svůj vlastní názor ne? Samozřejmě netvrdím, že Caroline bude s Klausem, ale může být i s někým jiným. A navíc kdyby Stefan žil, tak bych byla sto procentně pro Steroline, ale takhle :/

14.5.2017 | 20:19:41
Alessia116

Jasně, že se počítá to, co mezi nimi bylo a já jim hrozně fandila, ten jejich vztah byl nádherný…ale taky to neznamená, že Caroline bude navždycky svobodná a vzhledem k tomu, že je nesmrtelná o tom dost pochybuji :/ a každý má svůj vlastní názor ne? Samozřejmě netvrdím, že Caroline bude s Klausem, ale může být i s někým jiným. A navíc kdyby Stefan žil, tak bych byla sto procentně pro Steroline, ale takhle :/

#21 Car
14.5.2017 | 20:19:42
Brilliant

Já si myslím, že je to koloběh života…ano Stefan (ač byl nudný jak prase, sry fanynky) a Cami byli velkými láskami, ale teď jsou pryč, zůstanou ve vzpomínkách, ale pozůstalí se musí posunout dál a otevřít se novým velkým láskám. Když se dva rozvedou, z psychologického hlediska je to jako by ten druhý zemřel, a taky se potom ještě většinou zamilují. Já fandím Klaroline, ale fandila jsem i Klamille, takže… ale řídím se výše zmíněnou teorií. Steroline a Klamile jsou pryč, čas na nové věci. :)

#19 Alessia116 #27 Michaela S. S.
14.5.2017 | 21:50:43
Alessia116

#18 Brilliant: Přesně tak jsem to myslela, to je prostě život :)

15.5.2017 | 14:25:02
S.u.z.i.

#15 Car: No já nevím..jako pár mi nikdy ti dva neseděli, podle mě mezi sebou měli hodně hluboké přátelství, ale ten vztah jsem jim nikdy neuvěřila..při­padalo mi to spíš jako by Plecka nevěděla co s nima a oba si na sebe tak nějak „zbyli“. Pro Caroline byla podle seriálu největší láska Tyler a co se týká Stefana, tak k tomu mi přijde opravdu směšné se vyjadřovat..ko­likrát jsme v seriálu slyšeli větu „She was Stefan´s epic love“? V první řadě byla jeho epic love Elena. Pak jsme zjistili, že vlastně jeho životní láska byla Valerie, se kterou mohl mít dítě a žít happily ever after. No a pak přišla Plecka s tím, že Stefanova epic love je vlastně Caroline…jako really? :D A aby náhodou nedošlo k mýlce, nechci tím obhájit Caroline a Klause, ty dva bych jako pár taky nebrala. Jen mi kolikrát přijde vtipné, kolik důležitosi se tady přikládá Steroline :D

#21 Car #22 Brilliant
16.5.2017 | 21:52:05
Car

#17 Alessia116: tak jasne ze ma kazdej svuj nazor a taky netvrdim ze bude sama, ale proboha… aspon milionkrat tam zaznelo ze proste pro Caroline je Stefan osudovej, a ona proste hned nepujde a nezacne si neco s Klausem to nema moc v povaze… navic i jak byl Stefan ,,oznackovan'' tak taky s nikym nic nemela – nebo takhle minimalne to tam nebylo… a nerikala nahodou Caroline, ze se znovu shledaji v tom poslednim dile? (dyztak me nekdo opravte, mozna si to uz blbe pamatuju, ale nebudu se kvuli tomu znova divat na to hrozny finale, ne diky)
#20 S.u.z.i.: tak to je tvuj nazor ja mam zase jiny a o tom to je :-), ja si treba zase myslim ze z velkeho pratelstvi muze byt velka laska a funguje to takhle i v zivote, takze proc ne :-) hele ale tak tohle Plecka delala se vsema tak trochu popravde… u tehle mi to celkem smysl davalo :-) spis mi nedavali smysl jiny dvojice, ktery sparovala, jelikoz Plecka ma chorobnou touhou furt nekoho cpat k nekomu ze :-) viz Bonenzo, jasne taky jsem si na ne zvykla a byl to konec koncu docela v pohode par, ale dovedl by si nekdo predstavit o dve serie zpatky ze Bonnie bude zamilovana do tvora, ktereho zrovna dvakrat v lasce nema? (upira) – hm asi ne ze :-) a najednou je fííííha Enzo a Bonnie tvori, par a miluji se nejvic na svete a uplne zapomeli jak to mezi sebou dycky meli :-), spis tihle dva mi prisli jako ,,vynuceny par'' a nejsem jedina :-) , nemyslim si ze zrovna tady se priklada velka dulezitost Steroline kdyz si proctes ty prispevky :-) spise naopak, vetsina lidi tu fandi KC bych rekla a jako nevim ale snad sis nemyslela, ze Stefan a Elena spolu budou nafurt ne? :D a tak trochu o kazdy lasce se rika ze je ta jedina… takze to bych zase az tak tolik neresila :-) Valerie? omg…tak to bylo jasny ze ta tam byla nastrcena schvalne, aby prichystali zase nejakou prekazku… myslim si ze za tech nekolik let by o ni nekde byla zminka, kdyz kazdej mel za to, ze Stefana prvni laska byla Katherine ;-) , tohle jsou proste Plecčiny nesmyslny tahy…nevim proc to tady vubec obhajuju :D spis jsem tim chtela rict ze nevidim zadny problem v tom, aby ze z VELKEHO PRATELSTVI stala postupem casu VELKA LASKA…

19.5.2017 | 8:59:31
Brilliant

#20 S.u.z.i.: Se steroline máš naprostou pravdu. Jako když to vezmete kolem a kolem Caroline spala s každým chlapem v Mystic Falls :D Damon Matt Stefan tyler (klause neberu jak MF)

#23 Car
19.5.2017 | 10:14:25
Car

#22 Brilliant: dovolim si zasahnout jo :D Damon? coz nebylo uplne proti jeji vuli? Matt? bylo to tam snad nekde receny? nebo mi neco unika?

#24 Alessia116
19.5.2017 | 10:48:58
Alessia116

#23 Car: To jo, ale když byl Stefan označkovaný, tak tu byla aspoň nějaká naděje, že se vše vyřeší a budou ještě spolu, ale jakmile zemřel, všechny naděje zmizeli…a samozřejmě netvrdím, že hned poběží za Klausem bože můj…já měla Stefana taky moc ráda, ze začátku víc než Damona. Třeba budou z Klause a Caroline jen přátelé, co já vím, nechám se překvapit :) A s Damonem sice byla proti její vůli, ale až později…ovlivnil jí až po tom, co s ním vlezla do postele takže…a Matt? tam to bylo divný, nikdy jsem jim moc nefandila, jen si pamatuji, že je při tom, načapala jeho máma, takže to přerušila a pak tam už nic dalšího nebylo

#25 Brilliant
19.5.2017 | 17:05:35
Brilliant

#24 Alessia116: Hej s Mattem se pořád k sobě vraceli a rozcházeli, tak netuším jestli doslovně spolu spali, ale když spolu chodili, tak asi po večerech šachy nehráli, ne? Damon nedobrovolný nebyl :D sbalila ho v baru a až pak ji ovlivňoval.

#26 Alessia116
20.5.2017 | 10:37:57
Alessia116

#25 Brilliant: To jo, já myslela právě, že tam nic víc neukazovali, ale bylo by divný kdyby spolu nic neměly…a s Damonem jsem to říkala :)

20.5.2017 | 17:27:36
Michaela S. S.

#18 Brilliant: Súhlasím ;)

3.7.2017 | 14:41:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Co nás čeká a nemine

Co nás čeká v posledních dílech?

Co nás čeká v posledních dílech?

Podíváme se do Mystic Falls a potkáme tam staré známé. Život Hope je stále v ohrožení a jako obvykle Klaus přijde s plánem, který životy jich všech navždy změní.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama