The Originals
94/100 - 361×

The Originals

Spin-off k upířímu seriálu The Vampire Diaries, který pojednává o rodině Původních upírů. Klaus se vrací do New Orleans, aby získal zpět to, co je jeho a začal nový život.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | CW | 43 minut
žánr
Drama, Fantasy, Hororový
hrají
Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley Marshall), Charles Michael Davis (Marcellus Gerard), Danielle Campbell (Davina Claire), Leah Pipes (Camille O'Connell), Claire Holt (Rebekah Mikaelson), Daniella Pineda (Sophie Deveraux), Yusuf Gatewood (Vincent Griffith), Riley Voelkel (Freya Mikaelson), Steven Krueger (Joshua Rosza), Nathan Dean Parsons (Jackson Kenner), Chase Coleman (Oliver), Sebastian Roché (Mikael), Eka Darville (Diego)

Rekapitulace: Epizoda desátá a jedenáctá

Rekapitulace: Epizoda desátá a jedenáctá

Uplynulé dvě epizody přinesly spoustu novinek. Jejich souhrn naleznete uvnitř článku.

1 0
27.1.2014

S01E10

1) Cami

Davina se stále pokouší zlomit Klausovo ovlivnění za každou cenu.

2) Chvilka pro dva

Haylijah – chvilky o samotě rozhodně nechybí.

3) Davina zmizela

Potom, co se Davina dozvěděla, že Marcel k ní nebyl úplně upřímný a zatajoval jí smrt těch, kteří ji ohrožovali, se rozhodla utéct. Klaus jí ale začal vnímat jako potencionálního nepřítele.

4) Na kolenou

Klaus unesl Tima a vyzval Davinu, aby se vrátila „domů“. Ale naštvaná mocná čarodějka si nenechá nic líbit. Klause sráží na kolena a ukazuje mu, kdo ve skutečnosti je – vlk, monstrum. Elijaha nechá dusit krví tisíců nevinných. Marcela si vychutnala Rebekah a ukázala Davině, že je na její straně.

5) Voda

Davina Klause sice dočasně porazila, ale Klaus má vždy nějaký plán a je o krok napřed. Svěřil Timovi láhev otrávené vody a ovlivnil ho, aby otrávil sebe i Davinu – to se mu povedlo. Marcel ale stačil ochránit Davinu kouzlem a ta vstala z mrtvých se zlomeným srdcem…

6) Zúčtování

Cami se hned po vyčištění mysli šla pochlubit Klausovi a dala dost jasně najevo, že nemá zájem.

7) Celeste

Hayley prozradila Sophie místo ostatků Elijahovi lásky (To se mu asi líbit nebude…), aby se Sophie mohla stát starší a dokončit Sklizeň a všechny ty „čmáranice“, které Davina kreslila pořád dokola konečně dostaly smysl – byla to Celeste. (Davina ji nazývá zlem.)

S01E11

8) Nedůvěra

I po usmíření se Davině Marcel moc nezamlouvá.

9) Živly

Davina v sobě hromadí moc, kterou neunáší. Trhá jí to na kousky. A je jisté, že zemře. Ale před tím, než se tak stane projde čtyřmi fázemi.

Země

Zemětřesení a dušení se hlínou – fáze číslo jedna. Všem dochází, že je něco v nepořádku. Sophie se snaží přemluvit upíry, aby Davinu vydali k dokončení rituálu. Ti jí ale moc nevěří, dokud…

Vítr

Celá francouzská čtvrť je demolována vichřicí. Klaus už má jasno, Davina musí zemřít.

Voda

Předposlední znamení. Následuje oheň. Situace se zhoršuje, Davinu unáší Marcel, ale i ten si nakonec uvědomí, co je třeba.

Oheň a Sklizeň

Marcel i Davina se vzdávají. Sklizeň je dokončena, ale dívky, které měly být opět živé stále leží na hřbitově. Kam se poděla všechna ta moc, kterou v sobě Davina hromadila? Kdo ji vstřebal?

10) A zase Celeste/Sabine

Mazaná Sabine/Celeste svolala pomocí nově nabyté moci pár starých přátel a ukázala pravou tvář.


Co si myslíte o Davině a jejím konci?

Bude Celeste nový záporák?

Zdroj: CW

Diskuze /5

Anabela12

U tohohle dílu jsem teda uronila hodně slz!! :D Ale dost mě naštvala Celeste/Sabine, doufám, že se to kolem ní vysvětlí. Už se těším na další díl

28.1.2014 | 12:58:50
VampKošilka

Tenhle díl se mi dost líbil, byt mi Daviny bylo hodně líto. Cami mě nezklamala, jak by si jiní mohli myslet…naopak, velmi potěšila. Pak Haylijah momenty…na ty se vždy těším, už aby do toho praštili.

#5 Anabela12
28.1.2014 | 15:55:00
Cůca

Tyhle rekapitulace jsou skvělý, to jo, ale spíš by sem adminka mohla hodit trailer s českými titulky :)

#4 zlatodeni
28.1.2014 | 17:18:15
zlatodeni

Děkuju :)
#3 Cůca: omlouvám se,ale až do soboty jsem se k TO nedostala z technických důvodů. Promo má díky tomu opoždění… pokusím se, aby bylo dnes vydáno

28.1.2014 | 18:55:59
Anabela12

Naprosto s tebou souhlasím :) #2 VampKošilka:

29.1.2014 | 16:56:55
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Co nás čeká a nemine

Co nás čeká v posledních dílech?

Co nás čeká v posledních dílech?

Podíváme se do Mystic Falls a potkáme tam staré známé. Život Hope je stále v ohrožení a jako obvykle Klaus přijde s plánem, který životy jich všech navždy změní.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama