The Shannara Chronicles (Letopisy rodu Shannara)
76/100 - 170×

The Shannara Chronicles(Letopisy rodu Shannara)

Kouzelný strom Ellcrys pomalu umírá a ztrácí svou magickou moc, tudíž slábne kouzelná Hráz, která zabraňuje pomstychtivým démonům napadnout lidské bytosti. Legendární strážce Země, Allanon, vyzývá Wila Ohmsforda, aby ochránil elfí dívku Amberle, která má za úkol vypěstovat nový čarodějný strom.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
2 sezóny | MTV, Spike | 42 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Katastrofický
hrají
Austin Butler (Wil Ohmsford), Ivana Baquero (Eretria), Manu Bennett (Allanon), Aaron Jakubenko (Ander Elessedil), Marcus Vanco (Bandon), Poppy Drayton (Amberle Elessedilová), Malese Jow (Mareth), Gentry White (Garet Jax), Vanessa Morgan (Lyria), Jared Turner (Slanter), Brooke Williams (Catania), Emelia Burns (Diana Tiltonová), Daniel MacPherson (Arion Elessedil), Jed Brophy (Dagda Mor), James Remar (Cephelo)

Kdo byl nejpřínosnější postavou?

Kdo byl nejpřínosnější postavou?

První série seriálu The Shannara Chronicles je u konce. Čtyřzemí bylo zachráněno právě včas, ale kdo byl po celou tu dobu nejvíce prospěšná postava?

16 2
8.3.2016

Amberle se podařilo znovuoživit Ellcrys a zachránila tak Arborlon a celé Čtyřzemí před neúprosnými démony, kteří byli díky ní posláni zpět do Zapovězena. Ale na výpravě k Úkrytišti a zase zpět měla princezna opravdu hodně pomoci. To vyvolává otázku, kdo byl nejvíce užitečnou postavou? Byla to sama Amberle, nebo to byl někdo z jejích přátel? Přinášíme vám několik kandidátů, kteří se nějak podíleli na tomto nebezpečném úkolu. Na konci článku můžete hlasovat v anketě, kdo je podle vás tím nejlepším kandidátem.

Wil

Napůl člověk a napůl elf, který se zpočátku nechtěl připojit k výpravě, která měla za cíl zachránit Ellcrys. Ale poté, co přijal svůj osud, už nebylo cesty zpět. Oháněl se kouzelnými elfeíny, ničil démony, trolly, strážkyně Krvavého ohně a všechny ostatní, kteří se mu postavili do cesty. Elfeíny dokonce použil i na to, aby vzkřísil Eretriu. Wil tedy nakonec dokončil misi, při které měl dostat v pořádku Amberle do Úkrytiště a zpět do Arborlonu.

Allanon

Druid a telepat, který se dokáže regenerovat, je opravdovým drsňákem. Již na začátku série nám ukázal, že se nebojí s nikým bojovat a vrhl se na létající Fúrii, které usekl hlavu, aby zachránil Wila s Amberle. V dalších dílech zachránil Amberle před Měnivcem a Cephalem. I Andera několikrát zachránil – zabránil Bandonovi, aby ho probodl, a ujistil se, že ho nedostane Dagda Mor, tak jako tomu bylo u Ariona a Eventina. Celou dobu se prezentoval jako nějaká chodící encyklopedie a vysvětloval všem původ Měnivce, Černého mága a mnoha dalších věcí. A byl to Allanon, kdo se nakonec zbavil Dagda Mora.

Eretria

Pamatujete si, jak Eretria zabránila trollovi, aby si udělal z Wila oběd? Nebo když zachránila Amberle před Cephalem a vysvobodila ji ze spárů tuláků? A co takhle když se vrátila na Pykonu na druhou stranu propasti, aby zachránila život Amberle a Wilovi? Nebo když vytasila pistoli a zachránila tak ostatní před Tyem? Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna.

Když však dorazili naši hrdinové do Úkrytiště, byla Eretria opravdu nepostradatelná. Nejenže se její tělo chovalo jako mapa, která je bezpečně zavedla ke Krvavému ohni, ale i samotná její krev jim pomohla odemknout plameny Ohně. Poté, co se takto nabídla a předvedla nám, že je opravdu nesobecká, obdařila nás ještě jedním takovýmto aktem, když se postarala o trolly na cestě zpět z Úkrytiště a umožnila tak Wilovi a Amberle bezpečný návrat do Arborlonu.

Ander

Když se měl tento princ stát králem, tak se k tomu prvně nepostavil velmi dobře, ale brzy díky Allanonovi našel pevnou půdu pod nohama a vše skončilo tím, že mu provolávali všichni slávu. Víme, že to byl on, kdo se vypořádal s Měnivcem. Mohli jsme si také všimnout jeho vůdčích předpokladů, když vytvořil alianci se Slanterem a ostatními skřety. A pomohl sestavit i strategický bojový plán, který dokázal úspěšně ubránit Arborlon předtím, než do něj dorazila Amberle.

Amberle

Amberle měla zvláštní pouto s Ellcrys, který k ní promlouval, ale princeznina role, kterou si Ellcrys pro ni vybral, byla mnohem hlubší, než jsme kdy mohli očekávat. Ukázalo se, že nepotřebovala oživit semeno, které jí dal Ellcrys, neboť to ona byla celou dobu právě tím semenem. Když zjistila, čeho všeho se bude muset vzdát, aby zachránila Čtyřzemí, tak byla její první reakce negativní. Nakonec však Amberle přijala svůj osud a udělala jedinou věc, kterou mohla, aby zachránila Ellcrys. Vzdala se svého života. Není žádné větší oběti než té, že se stanete dobrovolně stromem, abyste zachránili svět.

Foto: MTV

Kdo byl podle vás nejpřínosnější postavou?

43%
34%
8%
8%
7%
296 hlasů

Diskuze /10

wampera

Nějak mi tu chybi Cephalo, … bez neho by to preci taky nedopadlo dobre! a ze to nebyl uplne svatousek? no a? mela jsem ho rada … od zacatku a ke konci jeste mnohem vic

8.3.2016 | 18:07:33
Liss93

Těžko říct, všichni se doplňovali, a kdyby nespolupracovali, tak by nezvítězili.

8.3.2016 | 18:12:53
Tyynaa

přínosní byli všichni, ale brát to z pohledu jaké bylo prvotní očekávání tak asi Eretria od které na začátku očekávali tak akorát spoustu podrazů a určitě Ander, který se stal vůdcem národa ikdyž k tomu nebyl odmala vychováván

8.3.2016 | 18:33:54
Perthak

Když vezmu do úvahy i knihy, tak Eretria, jako matka dalších pokolení Shannary, jinak asi Ander. Ti udělali víc, než museli, než se od nich očekávalo.

9.3.2016 | 7:33:30
sfoun

Jeden za všechny, všichni za jednoho :-)

A když jen jeden, tak asi Eretria …

9.3.2016 | 12:50:21
Azog2182

Nejlepsi by bylo kdyby to delalo normalni studio ktery nato ma jak finance tak skusenosti a ne MTV ktery z toho udelalo Teen sracku :)

9.3.2016 | 16:46:47
Sillia

Ellcrys! Doteď střežil démony, tak si sám za sebe zajistil náhradu tím, že dal vše do pohybu: Nejdříve promlouval k Amberle, která se díky tomu stala vyvolenou, byla vyvolenou, protože její povaha byla ze začátku utéct a tím pádem přežít a tím si zajistil, že bude mít nástupce. Potom vzbudil Allanona, bez kterého by stihli umřít dřív, než by pořádně začali (což z něj z dané nabídky dělá nejpřínosnějšího) a pak ještě dohlédl na to, aby se vůbec měli kam vrátit. Kromě toho tady byly ty vize, které je v podstatě tím vším provedli a díky nim se dostali ke klíči – Eritree, aby vůbec věděli, co záchrana Ellcrys znamená. A pak si ještě vzal podobu Amberle a kromě plochého „musíš se stát dalším mnou a obětovat se“ řekl i něco navíc (i když nejspíš nemusel, Amberle by to udělala tak jako tak, to je prostě v její povaze – nejspíš proto si jí taky Ellcrys vybral, věděl to ještě dřív než ona sama) a na začátku jí na to ještě připravil.

9.3.2016 | 18:33:26
RedRose

jako mušketýři… vybrat jen jednoho tak asi Eretria… Allanon byl velice cool postava ale čekal jsem od druida trochu vetsi rodeo…

11.3.2016 | 3:14:17
fanta2pomeranc

Allanon…

12.3.2016 | 16:54:38
Crusader 1

Allanon

15.4.2016 | 18:13:45
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

Postřehy z epizod Wilderun a Blood

Postřehy z epizod Wilderun a Blood

Finální bitva mezi Shannarou a Černým mágem je u konce. Pojďte si přečíst menší rozbor posledních dvou dílů druhé série.

Reklama

Nejlepší epizody druhé série

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama