The Vampire Diaries (Upíří deníky)
89/100 - 654×

The Vampire Diaries(Upíří deníky)

Elena, hlavní postava seriálu, tragicky ztratila oba rodiče, takže ji s jejím problémovým bratrem Jeremym vychovává teta Jenna. Elenu však v nadcházejícím roce čekají velké změny a to v podobě nově příchozího záhadného studenta Stefana. Ačkoli je to osudová láska na první pohled, staví jim život do cesty překážky a to hlavně v podobě Stefanova staršího bratra Damona. Elena však pomalu zjišťuje, že Stefan je mnohem víc, než obyčejný člověk, a tak se o něm dovídá pravdu. Stefan je upír.

USA | 2009 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Hororový, Romantický
hrají
Nina Dobrev (Elena Gilbert), Paul Wesley (Stefan Salvatore), Ian Somerhalder (Damon Salvatore), Steven R. McQueen (Jeremy Gilbert), Sara Canning (Jenna Sommers), Kat Graham (Bonnie Bennett), Candice King (Caroline Forbes), Zach Roerig (Matthew Donovan), Kayla Ewell (Victoria Donovan), Michael Trevino (Tyler Lockwood), Matthew Davis (Alaric Saltzman), Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Michael Malarkey (Lorenzo St. John), Marguerite MacIntyre (Elizabeth Forbes), Robert Pralgo (Richard Lockwood)

Interview s Julie Plec o Eleně, Klausovi a možných návratech

Interview s Julie Plec o Eleně, Klausovi a možných návratech

Na stránkách SheKnows Entertainment si autoři připravili rozhovor se scénáristkou Julie Plec o tom, čeho se v nadcházejících dílech ještě možná dočkáme – jak to bude s Elenou, zda se dočkáme návratů starých známých, či co čeká Klause v New Orleans.

2 0
11.4.2013

S Elenou to bude ještě mnohem horší, než se to zlepší 

SheKnows: Spousta lidí chce, aby Elena opět zapla svou lidskost, ale co si vy myslíte o nové, zlejší Eleně? 

Julie Plec: Jako scénáristka a někdo kdo rád zkouší nové věci a nachází nový hlas, to miluju. Milujeme zlou Elenu, protože je jiná. Má to zábavnou jiskru. Je nepříjemná, neústupná a nemilosrdná a jisto jistě se to ještě zhorší, než se to opět zlepší.Vím, že je zde taky risk, že si znepřátelíte diváky, kteří jsou tradicionalističtí a purističí, kteří chtějí, aby byli jejich hrdinové byli čistí a nevinní. Není to tak, že ji takhle necháme napořád. Myslím, že je to vše součástí její cesty. Když jsme se rozhodli proměnit Elenu v upírku, nechtěli jsme, aby to bylo jednoduché. Nechtěli jsme, aby to bylo, jako procházka růžovým sadem. Potřebovali jsme, aby si prožila celou tu horskou dráhu emocí a zážitků, aby to nebylo jako „Oh, tak je ze mě upír, tak jdem slavit, jsem šťastná.“ Věděli jsme, že ji chceme ponořit do temnoty, jak to jen půjde, a tak jsme se rozhodli vzít to horskou dráhou.

SheKnows: Je jesné, že se Elena vydává temnou cestou. Co ji ještě čeká? 

Julie Plec: Právě teď ji čekají tihle dva kluci, kteří víc než cokoliv jiného, ji chtějí spravit. V nadcházející epizodě, a v několika dalších, naverbují některé její přátele, aby se k ní pokusili jakkoliv emocionálně přiblížit, ať už pomocí nostalgie, vzpomínek, záludných triků, jak ji postavit před věci, ke kterým něco cítila v minulosti. Připravují se na tvrdý zákrok, kdy se i stéblachytají, aby se k ní nějak dostali.

SheKnows: Zatím jsme měli možnost vidět upíry, vlkodlaky, hybridy, čarodějky a čaroděje. Můžeme v budoucnu čekat další nadpřirozené bytosti? 

Julie Plec: Víte, snažíme se o tom uvažovat, ale podivně často zjišťujeme, že narážíme na zeď. Například v 1. sérii jsme se pokoušeli z Mattovi matky udělat succubu. Natočili jsme to, napsali k tomu tři scénáře. Když jsme to poprvé uviděli, uvědomili jsme si, že to není správné. Nepřipadalo nám to, jako součást našeho seriálu. Nepřišlo nám to, že jsme ve správném světě. Neříkám, že nikdy neuvidíme nevá stvoření, ale rozhodně prozatím, zůstáváme na naší pevné půdě.

Mrtví se možná vrátí

SheKnows: Jsou tu některé postavy, které dříve zemřely, a které se do seriálu vrátí – speciálně Jeremy? 

Julie Plec: Vzhledem k tomu, že se tahle série zaměřuje na Silasovu touhu strhnout oponu, která odděluje Druhou stranu a vypustit všechny nadpřirozené bytosti zpět na svět, tak si myslím, že můžu celkem s jistotou říct, že jeho plán nebude zcela zmařen. S trochou štěstí, naši hrdinové nakonec vyhrají a nezpůsobí nadpřirozenou apokalypsu. Rozhodně si myslím, že než série skončí, uvidíme několik známých tváří. Také to, že se pokoušíme získat zpět Eleninu lidskost, bude čelit různým věcem ze své minulosti.

TVLine potvrdilo, že se ještě před koncem série Steven R. McQueen vrátí jako Jeremy.

SheKnows: Elena není jediná, kdo se potýká se svou temnou stránkou, jak se zdá, Bonnie se také vydává po nebezpečné cestě. Co čeká na ní? 

Julie Plec: Bonnie se nachází uprostřed nebezpečné cesty, protože její pátrání po mentorovi, po někom, kdo by jí pomohl porozumět její magii a jak ji správně používat, byla proti své vůli zmanipulovaná a ovládnutá pomocníkem našeho velkého záporáka. Co chtěla udělat, a co doufala, že udělala bylo, že dokáže překonat tuhle nadvládu. Když se po pauze v 19 epizodě vrátíme, uvidíme rozsah kontroly, kterou nad ní Silas může stále mít, a co to s ní udělá. Nakonec, Bonnie vždy chodí přímo a dělá správnou věc, a když nemá pod kontrolou svou vlastní magii a chování, opravdu ji staví do pozice, kdy bude muset opravdu těžce bojovat, aby se dostala ven.

Co dalšího čeká Klause?

SheKnows: Slyšeli jsme, že kvůli natáčení The Originals, odejde Joseph Morgan z The Vampire Diaries. V seriálu hraje zásadní roli. Zabije ho Silas? Jak Klaus zemře? 

Julie Plec: Ne. Klaus se vzdálí z Mystic Falls, aby odhalil záhadu, která ho dovede do New Orleans. Myšlenka toho, že se možná nutně nevrátí zpět k životu v Mystic Falls, by naváděla k potenciálnímu spin-offu, ale rozhodně to neznamená, že jsme ho viděli v Mystic Falls naposled. Během série ho ještě častokrát uvidíme. A samozřejmě, pokud ze spin-offu nevznikne seriál, bude zase zpět, aby Caroline komplikoval život.

Klaus je nesmrtelný. Jediná věc, která ho dokáže zabít je kůl z bílého dubu. Pokud by někdy zemřel, zemřou všichni naši hrdinové spolu s ním. To mu jistě zajišťuje dlouhověkost.

SheKnows: Jak si bude spin-off The Originals stát na rozdíl od The Vampire Diaries? 

Julie Plec: Vše je zrozeno z velmi podobného světa a zakotveno v lidských emocích jako: láska, rodina, ztráta, zrada, přátelství. Smíšlím o tom jako o zadumaném operním rodinném nadpřirozeném drama. Původní rodina a jejich vzájemná dynamika je to, co spin-off pohání a jehož centrem je Klaus – nestálý, egomaniacký, náladový a nevypočitatelný. Jde o pochopení, o to, jak funguje a o jeho sourozencích, kteří se snaží přijít na to, jak ho srovnat.

Kdo skončí s kým?

SheKnows: Kdyby jste si musela vybrat, co byste chtěla vidět, co se stane ve vztazích v seriálu? Spárovala byste Elena s Stefanem, Damonem nebo ani jedním? Chtěla byste vidět znovushledání Caroline a Tyler? A co Bonnie a Jeremy? 

Julie Plec: Nikdy bych nebyla tak masochistická, abych to nahlas řekla, protože pak by mě fanoušci na Twitteru ukamenovali. Chtěla bych aby byl seriál dál vzrušující, zajímavý a aby diváky fascinoval. Chci aby lidé přišli a viděli zda jejich oblíbené vztahy fungovat budou, či ne. Nemám žádného favorita, mojí prací je vyprávět dobré příběhy.

Myslím, že Caroline a Tyler mají spoustu nedořešených záležitostí. Tyler byl od ní odtržen velmi náhle, když musel zmizet, a já bych nikdy nechtěla věřit, že je tohle naposledy, co jsme je viděli spolu.

Bonnie a Jeremy stojí teď před největší překážkou, vzhledem k tomu, že je mrtvý, ale ani Bonnie rozhodně nezískala řádné uzavření jejich vztahu. Je to něco, co by lidem nevadilo, kdyby mohli vidět, když k tomu bude příležitost.

Zdroj: CW

Diskuze /5

adohaj.16

Nelíbí se mi myšlenka, že by Klaus odjel z Mystic Falls na delší dobu :'-(

17.4.2013 | 14:45:23
Maya94

Viděla jsem aktuální trailer k The Originals a vypadá to mnohem zajímavěji než TVD, od té doby co se Elena změnila mě to nebaví…a navíc Joseph Morgan v hlavní roli takže spokojenost :-)

18.4.2013 | 23:12:02
Maya94

A toho že budou Klaus s Caroline spolu se stejně asi nedočkáme takže ani nevadí že Klaus z města odejde…

#4 adohaj.16
18.4.2013 | 23:13:21
adohaj.16

#3 Maya94: jenom nepředbíhejme…

19.4.2013 | 15:41:58
Vrbka

Klaus muze odjet z mesta kam chce ale hlavne musi byt videt v serialu, ale Elena… Probuh jen at se uz nikdy nevrati do puvodniho stavu!! Ne ze by nova byla super, ale je stokrat lepsi, nez ta ufnukana a nelidsky hloupa pipina. Dyt jeji chovani bylo tak predvidatelne , v podstate mohli te herecce dat padaka, a do konce serialu pouzivat jednu scenu, jak fnuka

2.5.2013 | 7:07:17
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec The Vampire Diaries

Seriál The Vampire Diaries je u konce. Strávil s námi krásných osm let plných nadpřirozených padouchů a milostných trojúhelníků. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody.

Reklama

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama