Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Hodnocení po pilotu: má smysl sledovat seriál?

Hodnocení po pilotu: má smysl sledovat seriál?

Stanice Syfy vypustila pilotní epizodu o pár týdnů dříve před svou premiérou a tak diváci měli možnost vidět první díl. V čem je seriál jiný oproti ostatním? A má smysl ho začít sledovat a věnovat mu na podzim pozornost?

8 0
9.8.2016

Walking Dead s (ne)upíry

Seriál se věnuje oblíbené upíří tématice, o kterou značně rostl zájem před osmi lety po prvním díle Twilightu či první řadě The Vampire Diaries. Van Helsing není podobný ani jednomu a o žádnou romanci v seriálu (alespoň zatím) nepůjde. Spíš bychom měli seriál přirovnat k současným postapokalyptickým seriálálům typu The Walking Dead, Z Nation popřípadě třeba Revolution.

Van Helsing si totiž z nich bere hrozně moc a je tak trošku vidět, že se chce na popularitě těchto seriálů svézt. V každém seriálu či filmu jsou upíři trošku odlišní, ale ve Van Helsingu prakticky (alespoň po první epizodě) mají s upíry málo společného. Spíše je lze přirovnat k zombíkům z Walking Dead či ze Z Nation. Jejich chování, pohyby a tváření se opravdu spíše odpovídá chování hloupých zombíků, kteří touží jen po potravě. U upírů v seriálu jde prakticky o to samé.

Zápletka se zdá být jasně daná. Vanessa se probouzí do neznámého světa téměř s žádnými vzpomínky na svou minulost, svým kousnutím dokáže proměnit upíra zpět v člověka a tudíž představuje pro zdevastované lidstvo poslední naději v lepší zítřky. Celá řada bude o postupném Vanessině rozpomínání si a putování s ostatními členy z bodu A do bodu B.

(Ted prošel hned zajímavým vývojem v první epizodě. Foto: Syfy)

Vše se zdá být až příliš prosté, proto bude muset seriál v dalších dílech zaujmout něčím jiným, když se, zdá se, nepůjde o promyšlený příběh. Tvůrci se budou muset blýsknout zajímavými postavami, které zatím v první epizodě nedostaly příliš prostoru. Jedinou výraznou postavou je Axel a Vanessa, ostatní se příliš neukázali. V první epizodě jsme se nedočkali ani nějaké větší akce, takže v tuto chvíli ani nejsme schopni říct, jestli se seriál bude držet s akcí při zemi, nebo do toho vlítne naplno.

Syfy přesto uvolnila pouze čtyřicetiminutovou epizodu, ale každá epizoda má dle oficiálních zpráv stanice trvat kolem hodiny. Neviděli jsme tedy definitivní verzi a přibližně patnáct minut navíc uvidíme v oficiální premiéře seriálu v září. Je možné, že některé scény budou zcela jinak poskládané a pilot bude působit trošku jiným dojmem. I hudba se může změnit. Vždy je s odstupem času zajímavé následně porovnávat dvě téměř stejné pilotní epizody. Nyní tvůrci totiž budou čekat na reakce diváků, aby na poslední chvíli mohli změnit něco, co se jim nelíbí.

Dát seriálu šanci?

První epizoda s názvem Help Me je klasickou průměrnou pilotní epizodou, o které přesně nevíte, co si o ní myslet. Každý seriál nějak musí začít a už jsme v minulosti zažili pár seriálů s průměrným pilotem a nakonec se z toho vyklubal dobrý seriál. Někdy se seriál v prvních dílech hledá (The 100), než se pořádně rozjede, proto by každý měl dát Van Helsingovi šanci. Doufejme, že seriál se najde brzy, protože první řada má pouze jen třináct epizod.

Diskuze /8

Casti3l

Pokud si to dobře pamatuji, tak je víc druhů upírů, divocí co jdou po potravě a ti co myslí a došli si pro Helsingovou, ale evidentně někoho poslouchají, jinak by nenaplánovali útok a nevyužívali k tomu lidi. To neodpovídá chování „hloupých zombíků“, navíc z nějakého důvodu touží po Helsingové, takže možná časem narazíme i na nějaké ty vyšší upíry… dám tomu šanci.

9.8.2016 | 16:52:20
leonidas 300

přesně!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!

9.8.2016 | 17:28:10
ScaryX

Už ohlásili nějaké upírské postavy, zastávající v jejich společnosti vysoké pozice, takže jen hord hloupých upírů se neobávám. Nechápu ale, proč s nimi nějakou scénu nedali už do pilotu. Snad to v té ostré verzi změní. Vidím to tak půl napůl, stejně jako u Buffy. Chvíli budou odrážet ty běžný typy a chvíli budou řešit situace s „bossama“. ;-) Už se na to těším, snad se to slušně vyvine.

čestný člen redakce
9.8.2016 | 18:06:18
Venous4

No pilotni dil nic moc, vsechno jsem uz videl v jinych serialech. Ale sem tam se spletu a v dalsich dilech me to pak mozna chytne :p

9.8.2016 | 23:41:56
elsadistico

Tiež dúfam že chýbajúce minúty pridajú napr. niečo o apokalypse čo prebehla. Ja hodnotím pilot super, obzvlášť ak je nekompletná verzia. ALE !!! už pilot si pomáha blbučkými barličkami ⇒ máme tu pomerne originálnu postavu fanatického vojaka čo plní misiu A) chrániť Vanesu a B) doktorku. Dokonca kŕmi doktorku po premene na upírčatko. Ale potom čo vpustí na základňu cudzích , tak si pokojne odíde a nechá miestnosť nezamknutú ! A potom strašne klišoidná protivná ženská čo chcela zabiť spiacu Vanesu ?? Alebo maník : OMG vonku je moja žena, pustite ma von … ( ako LOL, ale keby takto mali riešiť všetky situácie tak nad seriálom lámem palicu )

10.8.2016 | 11:09:10
lenacia

no, dle mého je to prostě upírovskej Dominion.

#7 Lio
11.8.2016 | 1:21:38
Lio

#6 lenacia: přesně to samé jsem si taky řekl :D

17.8.2016 | 1:21:25
Godrick

Pilotni epizoda byl naprosto nezajimavej kyc. Tesil jsem se na serial s trochou steampunku, dlouhymi kabaty a inovatnimi zbranemi. Bohuzel ani jedno z toho nebylo zamysleno a Dckove herecke vykony mne bohuzel nejak nezaujaly. Smazano po shlidnuti kde jsem trpel do posledni vteriny :D

13.9.2016 | 22:26:03
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama