Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Postřehy: Dá se zvrácená skupina ještě někdy dohromady?

Postřehy: Dá se zvrácená skupina ještě někdy dohromady?

Skupina dorazí na poměrně bezpečnou farmu, ale i zde dojde na potíže. Vrah skupiny je konečně odhalen a navíc jde po krku někomu novému. Vanessa odhalí, kdo je vrahem, a vymyslí pro něj trest. Co vše se stalo v epizodě Last Time?

1 0
28.11.2016

Epizoda Last Time měla být podle traileru čistě zaměřená na Susan, o které toho zatím moc nevíme a asi toho už ani moc nezjistíme. Susan a jejímu dětství je věnováno pouze pár minut, u jejího otce se také dlouho nezdržíme. Susan byla v seriálu ale jen další postavou, jejíž smrt měla posunout seriál jiným směrem.

Už od předminulé a minulé epizody tušíme, že vrahem Cynthie a Rogera by mohla být doktorka a Sam. Sam v předchozích epizodách vystrkoval růžky a potvrzoval dřívější teorie o tom, že právě on je hledaným vrahem. Nejnovější epizoda to jen potvrdila. Scénáristé v seriálu představili postavu Johna, kterou všichni nenávidí a mají ji za vraha, zatímco ze Sama udělali neviňátko, u kterého by to nikoho ani nenapadlo.

Na začátku epizody to vypadalo, že Sam už se zabíjením přestal a chce smýt své hříchy tím, že se očistí, oholí a ostříhá. V lese se mu ale naskytla skvělá příležitost se Susan skoncovat, a tak ji využil. Uškrtil ji jako předchozí své oběti a jako svou odměnu si vzal její prst. Následně pak Mohamedovi řekl, že ji zabil, protože byla slabá.

(Susan se taky v seriálu moc dlouho neohřála. Foto: Syfy)

Ať už věříte Samovi či ne, jeho oběti nyní dávají perfektní smysl. Cynthia byla slabou dívkou, která nedokázala ničím užitečným skupině přispět, a zřejmě proto se ji rozhodl Sam zabít. Roger byl sice členem Brendanovi skupiny, ale jeho zranění byla tak vážná, že by se z nich těžko dostal. Sam zřejmě tak vyhodnotil, že Roger nemá šanci a tudíž se ho rozhodl zabít.

O samotnou popravu se chtěla postarat sama Vanessa, ale ta to následně nedokázala. Stejně tak Mohamed. Oba tak nechali Sama zemřít v lese, ale na toho se tak možná obrátilo ještě štěstí. Zraněný Sam se následně dokázal postarat o upíra a nechal se hloupě pokousat, i když nemusel. Zkrátka jen chtěl svou další oběť zabít svým oblíbeným způsobem – uškrcením. Nic na tom nemění, že Sam je nyní upír, který stále dokáže mluvit, a zřejmě se vydá vykonat svou pomstu.

Vanessa a Mohamed jsou tak jediné dvě postavy, které jsou nyní spolu a které zbyly z původní skupiny. Někde ještě pobíhá doktorka a Flesh. Definitivně jsou mezi mrtvými Cynthia, Nicole, John a Susan. Otazník visí nad Axelem, který je zřejmě stále uvnitř komplexu Farma a byl proměněný v upíra. Původní skupina se ovšem rozpadla a zřejmě se už nedá dohromady. Druhá řada nám tak nejspíše nabídne pořádnou porci nových postav.

(Sam se pokouší Mohameda zlákat na svou stranu. Foto: Syfy)

Vanessa a Mohamed si bezesporu věří a zřejmě by už nemělo dojít k žádné překvapivé zradě. Jenže Vanessa i Mohamed něco hledají. Něco, co mají radši, než svého druha. Mohamed může být vydírán upíry svou sestrou Sheemou a tak by se teoreticky mohl otočit proti Vanesse. Vanessa je ale stejně zranitelná díky své dceři Dylan.

Pár scén bylo v epizodě věnováno také Dmitrimu a Rebecce. Konečně jsme se dozvěděli, k čemu oba potřebují Vanessu. Chtějí se v podstatě stát Vanessou, jejich plánem je zkombinovat svou krev s tou její a mít možnost tak kráčet na slunci. Nejdříve ale budou muset pradávní upíři vyřešit problémy mezi sebou. Už v příští epizodě by se měl Dmitri setkat tváří v tvář Juliusovi.

Co říkáte na to, že jsme přišli o další postavu v seriálu? A jaké hlavní kroky nyní Sam podnikne?

Postřehy k epizodě 1×10 – Stay Away
Postřehy k epizodě 1×09 – Help Out
Postřehy k epizodě 1×08 – Little Thing
Postřehy k epizodě 1×07 – For Me
Postřehy k epizodě 1×06 – Nothing Matters
Postřehy k epizodě 1×05 – Fear Her
Postřehy k epizodě 1×04 – Coming Back
Postřehy k epizodě 1×03 – Stay Inside
Postřehy k epizodě 1×02 – Seen You
Postřehy k epizodě 1×01 – Help Me

Diskuze /10

evaval

podle mě se Sam nechal pokousat schválně

#2 pidalin
28.11.2016 | 20:37:59
pidalin

#1 evaval: Tak to je jasný, dyť mu tam tu ruku do tý huby sám narval. Furt chování těch lidí nechápu, všichni se tam chovaj jako blázni. Sama měli na místě zabít a ne ho tam nechávat a čekat až ho někdo přemění. Celej seriál tam vražděj nevinný lidi (Axlovo řádění v nemocnici) a když je potřeba někoho odstranit protože je hrozba, tak to prostě neudělaj. Fakt hrozný postavy. Že je vrah Sam jsem věděl od začátku, nechápu proč je Sam oblíbenej a proč ho ostatní prokoukli. A jak se v tom poslednim díle oholil a blbě se usmíval, tak mi bylo uplně jasný co se bude dít dál, vypadal prostě jak psychouš z Arkhamu. :-)

#5 tom99 #8 Enever
28.11.2016 | 21:58:51
pidalin

Tak to je jasný, dyť mu tam tu ruku do tý huby sám narval. Furt chování těch lidí nechápu, všichni se tam chovaj jako blázni. Sama měli na místě zabít a ne ho tam nechávat a čekat až ho někdo přemění. Celej seriál tam vražděj nevinný lidi (Axlovo řádění v nemocnici) a když je potřeba někoho odstranit protože je hrozba, tak to prostě neudělaj. Fakt hrozný postavy. Že je vrah Sam jsem věděl od začátku, nechápu proč je Sam oblíbenej a proč ho ostatní neprokoukli. A jak se v tom poslednim díle oholil a blbě se usmíval, tak mi bylo uplně jasný co se bude dít dál, vypadal prostě jak psychouš z Arkhamu. :-)

28.11.2016 | 21:59:37
pidalin

edit: neprokoukli

28.11.2016 | 21:59:56
tom99

#2 pidalin: No, nebylo to tak lehké. Sam byl oblíbenou postavou, kterého měli všichni rádi. Navíc ho měli kvůli svému postižení za chudáka a prostě nikdo nečekal, že to bude vrah. Proto se nad tím i slitovali… A já nevím, je možné, že se Sam nechal pokousat schválně. Mně to ale přišlo, jakoby chtěl toho upíra uškrtit jako předtím Susan.

#6 atack
webmaster
28.11.2016 | 22:24:10
atack

#5 tom99: hned jak jsem viděl tu scenu že beži upír a Sam ještě žil tak jsem čekal že se přemení a bude je honit a nakonce sice upira zabil ale strcil mu ruku do huby protože veděl že se uzdravý a může jim to oplatit a nebo aspon něco uslyší …

#8 Enever
28.11.2016 | 23:00:59
Czistoslava

Je to jedna nelogičnost za druhou. Všichni se chovaj divně. Hledání Susan bylo úplně na hlavu.

Všude samá hrozba, tak se rozdělí aby byli víc zranitelní. V noci si vylezou na půdu aby se mohli líp bránit a při ruchu venku všichni slezou dolů? Asi aby se mohli líp bránit :-). Mimina z Ráje dávaj odboji, protože odboj se jimi určitě má čas zabývat a při přesunech všechny stíhá kojit. Kápo upírů bude míchat krev jakým stylem? Jejich krev je jiná než ostatních upírů? Nějak mě to nebaví, vymýšlí pořád jen další békárny, aby seriál prodloužili o další díl. !

29.11.2016 | 0:08:27
Enever

#2 pidalin: Axelovo řádění v nemocnici bylo Axelovo řádění v nemocnici, ostatní s tím nesouhlasili. #6 atack: Pokousání upírem byla jeho jediná šance jak přežít, udělal to schválně. A to že je to vrah ukazovalo už to, s jakou radostí ubližovat zabíjel upíry. Nemyslel jsem si od začátku, že to je on, ale pak mi to došlo, protože se téměř nechal zabít, když upírovi kašičkoval hlavu… Prostě se mu to líbilo.

A nevím jak vy, ale podezírat doktorku, že je vrah, byla největší možná blbost. To že nechala zemřít Axela… Vždyť bylo vidět že je po**aná strachy, že jí Vampire-Gorman zabije, chtěla jenom přežít, o ničem jiném to nebylo.. achjo..

#9 pidalin
4.12.2016 | 20:08:30
pidalin

#8 Enever: Já si taky nemyslel že je Sam vrah hned od první oběti, ale s každym dalšim dílem byl pro mě čim dál víc hlavní podezřelej. Podle mě měl i ten herec v roli, aby dával malý indície a nápodvědy že je to on, že to nikdo jinej nepochytil a nepochopil je pro mě dost podivný, dokazuje to, že lidi by se v reálu nedokázali nikdy správně rozhodnout při důležitym rozhodnutí. Celkově na mě Sam během toho seriálu působil jako maniak, jeho celkový vystupování, tón jakym mluvil (když teda zrovna něco „mluvil“) a s jakou chutí zabíjel kdykoliv byla příležitost. Nevim proč všichni podezřívali na začátku Johna, to byla jasně nastrčená obětní postava, prostě kretén, kterýho sme neměli mít rádi, ale já to prokouknul. Byl to blb, ale ne vrah. Dokonce jsem měl ze začátku mezi hlavníma podezřelejma Axela. Po dílu s Brandonovou skupinou byl spolu se Samem muj hlavní podezřelej. Právě to jak dopadla Brandonova skupina byla první indície k tomu že se Samem je něco špatně. Jak po něm chtěli aby odezíral o čem se bavěj, připadalo mi že si to vymejšlí a že se na ně pořádně ani nekouká, navíc to bylo daleko a v dost špatnym světle, prostě jsem ho prokouknul už v tomhle díle. Ne že je nutně ten vrah, ale že s nim něco neni v pořádku. On vlastně vyvolal ten naprosto zbytečnej a nesmyslnej konflikt mezi naší skupinou a Brandonovou skupinou, Axel to šílenství pak dokončil tim že je všechny zabil. ;-) Doktorku jsem podezíral jenom chvíli, pak jsem jí taky zařadil mezi srágory co se hned sesypou, to neni profil vraha. Buďto jsem geniálu a nebo všichni co ten seriál sledujou jsou naprostý blbové a nevšimaj si chování postav. Takhle špatně zhodnotit lidi by je v reálu po apokalypse mohlo stát život. Ale že Mohamed vede Vanessu k Dimitrimu, to jsem opravdu nečekal, možná že to vymysleli až pozdějc a že to sám herec nevěděl.

5.12.2016 | 2:48:57
pidalin

PS: Pokud si někdo myslí že kecam, tak někde v ňáký diskuzi tady na Edně jsou důkazy, že jsem Sama podezříval od začátku. ;-)

5.12.2016 | 2:49:57
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama