Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Postřehy k epizodě Help Out

Postřehy k epizodě Help Out

Celá skupina je uvězněná v podzemním komplexu a zjišťuje, že je stanice zamořená radiací. Pokud rychle nenajdou cestu ven, všichni umřou. Ve hře s časem se projevují pravé instinkty postav a další charakter se nám pěkně vybarvuje. Co vše se událo v epizodě Help Out?

2 0
14.11.2016

V epizodě Help Out jsme se zdrželi v komplexu Farma, kde doktorka přišla na to, že celý komplex je radioaktivní a pokud nenajde někdo ze skupiny cestu ven, všichni zemřou. Nejblíže smrti měla k epizodě právě doktorka, u které jsme zpočátku nevěděli, zda není ovlivněna ještě něčím jiným, což naznačovali předchozí epizody (podivné chování, chuť po lidské krvi).

V mezičase se mezitím Vanessa vyrovnává s vraždou Johna a tak nějak zjišťuje, že se vyžívá v zabíjení. Upřímně toto zjištění mohlo přijít o něco dříve. Nyní máme za sebou desátou epizodu, do konce série chybí tři díly, a prakticky jsme Vanessu neviděli v žádné větší akční scéně. Propagace před první řadou ale naznačovala opak. Naštěstí to alespoň částečně Vanessa vynahradila na konci dnešní epizody.

(Vztah Vanessy a Susan je trošku intimnější, než jsme tušili. Foto: Syfy)

Trochu pozornosti v epizodě dostal i Mohamed, který narazil v lese na podivnou dívku. Mohamed dostává v posledních pár epizodách minimum prostoru a prakticky nelze hovořit o žádném ději či vývoji postavy, kterým by Mohamed procházel. Naštěstí v příští epizodě Last Time se dle promo fotek opět setká s naší hlavní skupinou.

Upírka Rebecca jde na celou věc s Patrioty chytře a místo aby je zmasakrovala se svými kumpány, rozhodla se, že je poštve proti sobě, aby se zničili mezi sebou. Využila tak Sheemu, Mohamedovu sestru, která je stále čím dál tím víc pod vlivem Rebeccy. Na dítě, které chce počít, tentokrát v epizodě nezbylo místo.

Nejvíce prostoru v epizodě dostává doktorka, která se jako první zhroutí po účincích radiace v komplexu. Nejdříve Axelovi oznámí, že není takovou hrdinkou, za kterou ji má. O pár minut později to dokáže. Když Axel svádí boj s proměněným Gormanem, doktorka z nepochopitelných důvodů zavírá kontaminační dveře a nechává Axela umřít.

(Axel se celou první řadu o doktorku staral. Dnes mu to pěkně oplatila. Foto: Syfy)

Proč to doktorka udělala? Na co se vymluví u skupiny tentokrát? Doktorka je komplikovanou osobou a stejně jako Vanessa se zřejmě vyžívá v zabíjení. John byl v minulé epizodě obviněn z vraždy Cynthie a Rogera, ale všichni tak nějak tušíme, že vrah je někdo jiný. Dnešní díl nahrává tomu, že celou dobu je vrahem doktorka, která v dnešní epizodě prakticky zabila Axela.

Pokud je vrahem skutečně doktorka, byla čistě náhoda, že uříznutý prst Cynthie se objevil v Johnově batohu, nebo doktorka tušila, že postupem času bude z vražd právě John obviněn? Ještě se naskytuje možnost, že je vrahem stále Sam, kterého jsme rozebírali v předchozích postřezích. Nebo je šance, že spolu doktorka a Sam spolupracují? Či že máme vrahy ve skupině dva a Cynthii a Rogera pokaždé zabil někdo jiný?

Nyní zpět k mrtvému Axelovi. Axel je hlavní postavou seriálu a dle databáze IMDB by se měl objevit ve všech třinácti epizodách. Tento mariňák tedy určitě neřekl své poslední slovo a určitě se vrátí. Ať už jako člověk či upír. Koneckonců dluží Vanesse odpovědi ohledně její výjimečnosti. Zatím se zdá, že nyní toho Axel ví více, než původně dával najevo.

Je podle vás vrahem doktorka, nebo stále sázíte na Sama? Co asi udělá Axel doktorkce, až se s ní setká?

Postřehy k epizodě 1×08 – Little Thing
Postřehy k epizodě 1×07 – For Me
Postřehy k epizodě 1×06 – Nothing Matters
Postřehy k epizodě 1×05 – Fear Her
Postřehy k epizodě 1×04 – Coming Back
Postřehy k epizodě 1×03 – Stay Inside
Postřehy k epizodě 1×02 – Seen You
Postřehy k epizodě 1×01 – Help Me

Diskuze /2

Enever

Doktorka byla vyděšená k smrti, viděla že upírek Gorman přežil a běží po Axelovi, a že Axel tak nějak nemá čím by ho zabil, a pěstní souboj s úpírem nezvládá. Protože nechtěla umřít, nechala zavřít dveře, aby se k ní upírek Gorman nedostal.. Howgh

15.11.2016 | 17:42:42
Len_LenKa

Ja si myslím že to Axel prežil, nejakým spôsobom zabil Gormana, no tým že ho pokúsal sa stane úpirom, čiže radiáciu prežije, a nejak sa odtiaľ dostane, s Vanessou sa stretnú a premení ho naspäť :D

17.11.2016 | 0:57:20
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama