Van Helsing
61/100 - 63×

Van Helsing

Vanessa Helsing, vzdálená příbuzná slavného lovce upírů Abrahama Van Helsinga, je vzkříšená z jednoho důvodu – aby vystopovala upíry, kteří zcela ovládli svět. Vanessa je poslední nadějí lidstva, která je povede v boji proti upírům a navracením toho, co bylo ztraceno.

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 42 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Hororový
hrají
Kelly Overton (Vanessa Helsing), Jonathan Scarfe (Axel Miller), Christopher Heyerdahl (Sam), Trezzo Mahoro (Mohamed), Rukiya Bernard (Sarah Carol), Aleks Paunovic (Julius Romanski), Vincent Gale (Phil Fleischman), Paul Johansson (Dmitri), Laura Mennell (Rebecca), David Cubitt (John), Hilary Jardine (Susan Jackson), Terry Chen (Brendan), Missy Peregrym (Scarlett Harker), Ryan Robbins (Taka), Andrea Ware (Lucky)

Postřehy k epizodě Nothing Matters

Postřehy k epizodě Nothing Matters

V epizodě Nothing Matters se konečně vyřešil konflikt v nemocnici a Axelova skupina znovu převzala kontrolu nad celým areálem nemocnice. Rozhodl se Axel správně ohledně Brendana? A jak je na tom doktorka, které zničehonic začíná chutnat lidská krev?

2 0
28.10.2016

Epizoda Nothing Matters jakoby úplně vypustila, že seriál má být především o upírech, a věnovala se pouze problémům skupiny v nemocnici. Situace se vyostřuje, když Callie je málem zabita kvůli pastím, které Axel Miller nastřežil všude možně v nemocnici. Pasti jsou sice primárně určeny pro upíry, ale Callie zavítala tam, kam nemá.

Skupina vedená Brendanem nejprve chce, aby jim Axel řekl o všech pastích v nemocnici. Ten pochopitelně odmítá a Brendan začíná znervózňovat a přemýšlet zcela jinak. Ví, že Axel je hrozbou a někdo v jeho skupině je stále vrah, proto se rozhodne, že se všemi skoncuje a popraví je. Bohužel tyto slova nemáme potvrzené přímo od Brendana, ale tvrdí to Sam, který odezíral z Brendanových rtů.

(Callie připomíná Vanesse její dceru Dylan. Foto: Syfy)

Jelikož záhadný vrah Cynthie stále odhalen nebyl, musíme se na chvilku pozastavit u Sama. O Samovi toho příliš nevíme, ale když odezíral z Brendanových rtů, byl si jistý, že že slyšel Brendana mluvit o popravě Axelovy skupiny. Když ale na konci epizody Axel Brendana vyhání z nemocnice, Brendan řekne, že nikdy neřekl, že by je popravil, na což Sam okamžitě reaguje, že lže. Brendan určitě není čestný člověk, ale opravdu lhal? A pokud nelhal, proč lhal Sam o popravě? Chtěl vyhecovat skupinu k akci, nebo je záhadným vrahem právě on?

Když Susan a Vanessa dorazí do nemocnice, Brendan se o ně postará. Přeci jenom kvůli Vanesse Brendan žije. Vanessa, i přes veškeré své zranění a nestabilní chování, které předvedla v tunelech při útěku od Juliuse, vymýšlí plán, jak osvobodit Axelovu skupinu. Hlavou celé operace se stává Vanessa, Axel zase jeho tělem.

Ten v náramně povedené akční scéně pozabíjí většinu z Brendanovy skupiny a Brendana uvězní. Nyní se situace zcela otáčí a před Axelem stojí těžké rozhodnutí. Má zabít Brendana ihned, i když on je nezabil? Má smysl ho věznit, nebo ho vyhnat? I když Brendan obecně není oblíbenou postavou, všimněte si, jak se Axel rozhoduje mnohem rychleji než Brendan.

(Axel si v této epizodě pořádně zařádil. Foto: Syfy)

Brendan měl alespoň chvíli s Axelem a jeho skupinou trpělivost, zatímco Axel se rozhodl rovnou jednat a vyhnat Brendana i s malou Callie. Nic na tom nemění, že tří epizodní dějová linka v nemocnici s Brendanem skončila. Určitě se s ním ještě setkáme a Axelova skupina na něj narazí. Uvidíme, zda Axel a Brendan budou někdy schopni spolupracovat.

Poslední scéna epizody nám opět zamotala hlavu. Doktorka, která se v posledních dílech zdála velice vyrovnanou osobou, zničehonic ochutná kapičku lidské krve a dle jejího výrazu lze předpokládat, že jí krev chutnala. Je skutečně doktorka stoprocentně vyléčenou? Nebo se jedná o vedlejší efekt? Nutí nás tvůrci myslet, že ona či Flesh, je záhadný vrah? Pokud jste ještě nehlasovali v anketě, kdo je vrahem, určitě si zkuste tipnout.

Pomohla nám epizoda alespoň trošku poodhalit, kdo je vrahem ve skupině? Dle fotek k příští epizodě se konečně podíváme i mimo areál nemocnice.

Diskuze /3

Bosin

jsem zvědav co bude dál… zatím mne seriál baví

#2 tom99
28.10.2016 | 17:03:07
tom99

#1 Bosin: Jo, jo, škoda jen, že na to tolik lidi nedávají. Rozhodně to není tak špatný, jak všichni říkají :-)

webmaster
28.10.2016 | 22:20:40
pidalin

Už by mohl Axel konečně umřít, takovýho magora vojenskýho v upíří apokalypse fakt nepotřebujou. Za všechny průsery může on a jeho stupidní chování. Celá ta skupina (snad kromě Vanessy) by zasloužila zastřelit za to jaký jsou to kreténi. Jedinej kdo je mi tam sympatickej je ten bejvalej upír a ten černej kluk co běhá někde venku.

11.11.2016 | 15:55:29
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav titulků

Epizoda S05E13: Novissima Solis

cz100%
DOKONČENO

Překladatel: @Mixam, @Flowerska

Aktualizace postav

V průběhu třetí řady budeme pravidelně aktualizovat nové postavy, které se v seriálu vyskytují. Proto neváhejte se podívat na jejich profily a charaktery ohodnotit:

Reklama

Zajímavosti

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

Recenze třetí řady seriálu Van Helsing: Stále krvavá zábava?

I když na jiných stanicích jsme uprostřed seriálové sezóny, některé seriály si nyní dají roční odpočinek. Van Helsing se s námi prozatím rozloučil třetí řadou, tak si teď pojďme všechno hezky zrekapitulovat. Má seriál stále co nabídnout, nebo se jedná o nastavovanou­ kaši?

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama